X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wzięłam za sprzątanie i teraz jak usiadłam to Młoda ostro się wierci. Jej stopa wychodzi mi bokiem dosłownie;) pod samymi żebrami aż pięte jej czuję;) mega śmieszne uczucie. Posiedziałam chwilę i już się uspokoiła więc to chyba normalne że z braku miejsca mniej się kręcą te dzieciaczki nasze.

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też 2 dni spokojniejsze i przez to zdążyłam sie zestresować. Dziec po dzisiejszej wizycie wazy 2600, dziwne bo tydzien temu inny lekarz ocenil wage na 2000. Co usg to inna waga:) czytalam wasze listy co spakowac do szpitala i chyba jutro zaczne sie pakowac. W koncu chyba to do mnie dotarlo ze juz blisko a ja jestem w czarnej d.... :/

jiwa lubi tę wiadomość

• stere Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez sie mniej rusza a zawsze bardzo aktywny byl. Mysle ze ma mniej miejsca a do tego brzuch mi opadl i mlodego czasami czuje bardzo, bardzo nisko. Do tego coraz czesciej boli mnie jak na okres, czesciej do toalety chodze, znowu jakby piersi sie wypelnily. Wg poloznych jutro zaczynam 38 tydzien. Ze Styczniowek ktore rodza naturalnie to wiekszosc rodzi w 38 tyg plus kilka dni lub 39 plus kilka dni. Czekam zatem i mam nadzieje ze za jakies 2 tygodnie utule w ramionach syna.

sunset06, Ewelaa_♡, Nula30 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere też analizowałam u styczniówek w ktorym tygodniu rodziły SN :P jutro u mnie będzie ciąża donoszona :)
    U mnie Olcia ma różne dni czasami jest bardzo spokojna aż któregoś dnia za bardzo i sprawdzalam detektorem czy wszystko jest ok. A dzisiaj przechodzi siebie tak sie rozpycha zwlaszcza na dole.

Ewelaa_♡ lubi tę wiadomość

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn które są tez na fb, wiecie może czy któraś lutowka juz urodziła czy tylko póki co Paula ? ;)

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mała ważyla 2840g :)

nadziejka88, lena198808, Lilly123, ChudaRuda, jiwa, Basik83, kuzka, sunset06, marmi lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to Marysieńka kawal kobiety :):) dbajcie o siebie w domku :)

Paula. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super, fajnie, że już w domku, Marysia to silna dziewczynka niech w domku zdrowo się chowa powodzenia.

Nadziejka88 moja kruszynka dzisiaj też spokojniejsza.

Doświadczone brzuszki mam pytanko od wczoraj czuję jak by mnie coś rozpierało, rozszerzał, uciskało w pochwie, nie wiem jak to nazwać. Czy to może być skrócenie się szyjki? Baby przygotowuje się do wyjścia? Doradźcie?

Paula. lubi tę wiadomość

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robicie masaz krocza? Ja jestem jakims nieogarem, wczoraj probowalam robic to pierwszy raz i nie wiem czy dobrze:/boli mnie to i nie wyobrazam robic tego do 10 min, ja po kilkunastu sekundach wymiekam

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszych stresach odetchnęłam z ulgą, bo maluszek dziś był właśnie energiczny. Teraz trochę odsypia.

Dziś podczas wizyty w wc znalazłam na wkładce dużą grudkę ze śluzu. Ale bez krwi i innych dodatków. Myślicie, że to może być fragment czopu?

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii wrote:
    Ja po wczorajszych stresach odetchnęłam z ulgą, bo maluszek dziś był właśnie energiczny. Teraz trochę odsypia.

Dziś podczas wizyty w wc znalazłam na wkładce dużą grudkę ze śluzu. Ale bez krwi i innych dodatków. Myślicie, że to może być fragment czopu?

Niby czop moze odchodzic w czesciach ale wydaje mi sie ze to troszkę za wcześnie na czop

Megiiii lubi tę wiadomość

• kuzka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czop może odchodzić nawet do 2 tygodni , ale raczej będzie to "brudny" śluz.

Tak, jest więcej dzieciaczków, ale to już same dziewczyny, które są po porodzie powinny dać znać :)

U mnie również coraz częściej pojawia się ból jak na okres , zwłaszcza w nocy .
    Brzuch się obniża.

Co do ruchów? To one z dnia na dzień będą słabły i przypominały bardziej rozpychanie ;)

Ze mnie położna się ostatnio śmiała po KTG , bo Antek miał taki dzień lenia, a ona do mnie mówi "A jak mąż śpi i się nie rusza to też panikujesz? " haha

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzuszki:) Megiii, Ty tam zaciskaj nogi bo to jeszcze nie czas na wyjście maleństwa:)
    Noooo zdenerwowałam się dzisiaj na te całe zmiany w belly i ovu. Do wczoraj miałam wykupiony pakiet premium, dzisiaj chciałam zaznaczyć coś na wykresie i nie da się. wrrrr i jeszcze życzą sobie 29 zika za ciągle zawiechy.
    Dobra biorę się za porządki :) Miłego dnia:)

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się wkurzyłam bo ciągle coś, a to ucina, to wywala do logowania, o trollach nie wspomnę nawet, a teraz zablokowali informacje "moje belly". Szkoda, że dziewczyny na Fb zamknęły się we własnym gronie, tam zawsze większa dyskrecja. Jestem w innej grupie na Fb i mam porównanie.

ChudaRuda lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    Dziewczyny robicie masaz krocza? Ja jestem jakims nieogarem, wczoraj probowalam robic to pierwszy raz i nie wiem czy dobrze:/boli mnie to i nie wyobrazam robic tego do 10 min, ja po kilkunastu sekundach wymiekam

Hejka ja zaczęłam ale też średnio mi to idzie. Powinno to lekko szczypać i tak jest ale czy to coś daje to nie wiem. Staram się masować też skórę na zewnątrz tak lekko rozciągać. Potem jak się kładę to czuję tam taki ucisk więc może o to chodzi;);)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset06 wrote:
    Hejka ja zaczęłam ale też średnio mi to idzie. Powinno to lekko szczypać i tak jest ale czy to coś daje to nie wiem. Staram się masować też skórę na zewnątrz tak lekko rozciągać. Potem jak się kładę to czuję tam taki ucisk więc może o to chodzi;);)

No wlasnie tez mnie to tak boli/szczypie i nie daje dlugo rady z paluchem w srodku a od zewnatrz tez atakuje i to jest bardziej normalne:)

• marmi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na świecie jest już 5 dzieciaczków lutowych, ale tak jak Kuzka pisze, pewnie dziewczyny same dadzą znać, jak wyjdą ze szpitali i trochę odetchną :)

Jiwa, a to rozpieranie tam na dole łączy się u Ciebie z bólem spojenia łonowego np przy chodzeniu albo przy przekręcaniu z boku na bok?
    W sumie to już czas, że dzidki wchodzą powoli w ten kanał rodny, więc może to już to :)

Ja też podglądałam styczniówki, 45 rozpakowanych!!! Ale analizy nie robiłam - ciekawa informacja z tym 38+ tygodniem ;)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda jeszcze mamy czas. Ja bardzo chciałabym dotrwać do terminu z cesarki. A to jeszcze z miesiąc.

A ja dziś obudziłam się przed szóstą i nie mogłam zasnąć. Śniło mi się, że dostałam jakiegoś krwawienia i nie mogłam namówić męża, żeby jechał ze mną do szpitala. Więc zabrałam torbę i wezwałam taxi. Ten sen był taki realny, że jak się obudziłam, to sprawdziłam, czy wszystko o.k. :) Ach te ciążowe sny. Potem, jak jednak przysnęłam śniła mi się jakaś mafia....Hehe. Skąd to się bierze ;)
    Maluch dziś znowu aktywny. Czuję takie jakby pulsowanie w górze brzucha. Wydaje mi się, że po prostu tak przebiera wtedy nóżkami.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejka88 wrote:
    Brzuszki powiedzcie jak z aktywnością waszych maluchów w brzuchu? Moja od dwóch dni strasznie leniwa. Niby ruchy mam wiec nie panikuje ale zdecydowanie nie sa te same dzikie harce które wyczyniala jeszcze pare dni temu. Może pogoda tak na nią działa albo ma juz Malo miejsca i tylko sie leniwie rozciąga.

Nadziejka, mój bardzo nieregularnie się rusza. Są dni, że czuję kilka ruchów dziennie - pewnie jest ich więcej, ale nie zwracam na to uwagi, zdarza się też, że ruchu nie czuję, a widzę jak brzuch faluje. Ale są też dni, gdy czuję synka co chwilę. Ja myślę, że wiele zależy od tego, jak się dzidziuś ułoży, jak pleckami do powierzchni brzucha, to te ruchy są mniej odczuwalne, plus dzidzie też mają swoje humorki ;)
    Mój ostatnie 2 dni był aktywny, a dziś sobie przysypia ewidentnie :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • KASIKK Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki bierze ktoras z was witaminki mama dha premium+ jesli tak to raz czy dwa razy dziennie?

c176900d96ca5acc9fc01211f7895690.png
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ