X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • marmi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Ja już nie mam siły :( ten ból w kroczu, pachwinach odbiera mi całą radość bycia w ciąży :( okropnie się czuje :( Ehhh

ChudaRuda, a leżenie Ci nie pomaga?
    Ja w piątek doprowadziłam się do tego stanu, że nie byłam na siłach pójść do łazienki, tak bolał każdy krok. Ale przeleżałam resztę piątku i sobotę tak uczciwie, bo od wczoraj leżę i siedzę na zmianę, i jest o tyle lepiej, że po mieszkaniu daję radę się poruszać. Boli, ale do zniesienia, a z każdym dniem nieco lepiej.
    Z tym, że u mnie to jest samo spojenie, pachwiny nie bolą.

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    ChudaRuda, a leżenie Ci nie pomaga?
    Ja w piątek doprowadziłam się do tego stanu, że nie byłam na siłach pójść do łazienki, tak bolał każdy krok. Ale przeleżałam resztę piątku i sobotę tak uczciwie, bo od wczoraj leżę i siedzę na zmianę, i jest o tyle lepiej, że po mieszkaniu daję radę się poruszać. Boli, ale do zniesienia, a z każdym dniem nieco lepiej.
    Z tym, że u mnie to jest samo spojenie, pachwiny nie bolą.
    Marmi, trochę pomaga ale nie na długo. Wystarczy, że pójdę do sklepu, zrobię obiad itd.i ból wraca. No nic musze zacisnąć zęby i dać radę :)

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam brzuszki

Współczuję Wam noszenia tych wózków, ja mieszkam w domku jednorodzinnym więc problemu z tym nie będę miała.

Dziś byliśmy na wizycie, wszystko ok, szyjka zamknięta, USG prawidłowe. Kruszynka waży 2545g, troszkę się poród przesuwa z USG bo już na 15 lutego, ale rozmawiając z ginkiem CC będzie najprawdopodobniej 5 luty, za tydzień da mi skierowanie. Co tydz mam wizytki już. Dzisiaj byłam na KTG (skurczy nie ma) i co tydzień muszę powtarzać, kobiety z cukrzycą od 37 tyg tak muszą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Wciąż staram się leczyć domowymi sposobami i gdyby nie kaszel, byłoby już całkiem znośnie.

Dziewczyny, dziś czułam 2x takie uczucie jakby brzuch ciągnął ku dołowi. Dziwne uczucie, nic nie boli, ale tak jakby miał mi opaść niżej. Gdy usiądę jest ok. Twardnienia żadnego też nie ma. Co to może być? No chyba, że to mój dzieć się tak wypiął na kilka sekund.

• Mayolin Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka, pewnie masz rację i po prostu dziecko się jakoś mocniej/inaczej wypięło.

Ja dzisiaj zaliczyłam piękną glebę na lodzie. Na szczęście na tyłek i ręce, więc nic mi się nie stało, ale trochę się przestraszyłam.

f2w3flw16652lysf.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka, to pewnie dzidzia się rozpycha :)
    Mayolin, dobrze, że nic się nie stało. Musimy teraz bardzo uważać.
    Dziewczyny, szukam fajnego kocyka dla Jagny. Macie jakieś fajne linki do kocykow? :)

Jagna <3

• lena7 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka, ja tez mysle, ze dzidz sie po prostu wypychał..

Mayolin, uwazaj, dobrze ze nic Wam sie nie stalo :/

Ruda zalezy ile chcesz na kocyk przeznaczyc..fajne sa nawet w pepco, a z takich "inszych" i jesli budzet pozwala, to moze babmusowe?

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • stere Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwazajcie Dziewczyny na drodze, bo w Polsce to chyba snieg i zimno....
    Marcepanka... nie mam pojecia co to moze byc... moj synek tak wczoraj buszowal wieczorem, ze mialam juz dosyc, wszystko mnie bolalo... rano spokojnie a teraz znowu, tym razem tak sie ulozyl, ze nogami mnie w zoladek kopie...

Sluchajcie, czy bedziecie dzieciom podawac probiotyki? ...czytam o tym i sama nie wiem czy to dobry pomysl...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kocyków to kupiłam ostatnio w TK Maxx bardzo fajny, cały z bawełny i jakby dziergany - służy to ponoć temu, że gdyby dziecko założyło sobie kocyk na głowę, to nadal może swobodnie oddychać. Kosztował 60 zł, ale stwierdziłam, że jeden porządny musi mieć :P Mam jeszcze dwa inne, które Laurunia dostała w prezencie, bardzo ładne i na pewno je wykorzystamy, ale z poliestru, a zależało mi, żeby miała chociaż jeden z naturalnego materiału.

O probiotykach jeszcze nie myślałam.

f2w3flw16652lysf.png
  • KASIKK Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie jak tam u was z wynikami mianowicie z morfologia u mnie 34 tyd i dzis odebralam wyniki troche pzanizane
    HGB 11,3
    HCT 34,2
    PLT 147

c176900d96ca5acc9fc01211f7895690.png
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stere wrote:
    Uwazajcie Dziewczyny na drodze, bo w Polsce to chyba snieg i zimno....
    Marcepanka... nie mam pojecia co to moze byc... moj synek tak wczoraj buszowal wieczorem, ze mialam juz dosyc, wszystko mnie bolalo... rano spokojnie a teraz znowu, tym razem tak sie ulozyl, ze nogami mnie w zoladek kopie...

Sluchajcie, czy bedziecie dzieciom podawac probiotyki? ...czytam o tym i sama nie wiem czy to dobry pomysl...
    Dawac dawac :) nie zaszkodzi a pomoze :)

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziś o 12 przez cc przyszedł na świat Leon wg om 37tc i 2dn waga 3600 i 56cm niestety ale opił się wód i jest na wspomaganiu oddechowym. Wczoraj cały dzień skurcze nieregularne a dziś od 12 w nocy juz regularnie. Wiec rano ip i decyzja o cięciu.

nadziejka88, Mayolin, lena198808, marmi, Megiiii, kozamonia, sunset06, lena7, jiwa, lostdestionation, kolka, Aprilia lubią tę wiadomość

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaw gratulacje..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Biotech Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaw gratulacje:-) to nasze forum zaczyna sie rozpakowywac:-P

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaw gratulacje :) dużo zdrówka dla Was :)

Jagna <3

• lena198808 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaw gratulacje :) również życzę Wam dużo zdrówka :)

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaw gratulacje :) duuużo zdrówka dla Was <3

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • nadziejka88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaw ale super ze juz urodzilas. Moje wielkie gratulacje. Życzę zdrówka dla leosia aby juz sprawnie oddychal sam a tobie szybkiego powrotu do zdrowia po cc.

Rzeczywiście pomalu i my się będziemy rozpakowywać :)

• Mayolin Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaw serdeczne gratulacje!
    Ale duży chłopak :)

f2w3flw16652lysf.png
  • Amma Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayolin wrote:

Ja dzisiaj zaliczyłam piękną glebę na lodzie. Na szczęście na tyłek i ręce, więc nic mi się nie stało, ale trochę się przestraszyłam.

Mayolin nie chcę Cię straszyć ale lepiej sprawdzić na IP czy rzeczywiście nic się nie stało. Mojej znajomej po takim klapnieciu na lodzie zaczęło się odklejac łożysko i dziecko było niedotlenione już do końca ciąży o skutkach nie będę pisać..

Synek 2010 :-)
    Synek 2015 :-)
    Synek tp 11 lutego 2018
    zud30tc7q0aqwbww.png
‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ