X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, gratulacje :) Na pewno szybko dojedzie do siebie. Szybkiego powrotu do domku :)

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaW, gratulacje i zdrówka dla synka :)

Kocyki z Pepco są tanie i jednocześnie fajnej jakości, więc polecam :) sporo jest też na allegro, np takie cieplejsze bawełna/minky - wzory do wyboru, do koloru :)

Mayolin, z upadkami teraz musimy mocno uważać :( Obserwuj się, czy wszystko ok, ale pewnie tak, skoro udało Ci się siłę upadku przenieść częściowo na ręce :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Amma Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaw wrote:
    Hej dziś o 12 przez cc przyszedł na świat Leon wg om 37tc i 2dn waga 3600 i 56cm niestety ale opił się wód i jest na wspomaganiu oddechowym. Wczoraj cały dzień skurcze nieregularne a dziś od 12 w nocy juz regularnie. Wiec rano ip i decyzja o cięciu.
    Gratuluję :-)
    Właśnie do mnie dotarło że za tydzień sama mogę urodzić, szok

Synek 2010 :-)
    Synek 2015 :-)
    Synek tp 11 lutego 2018
    zud30tc7q0aqwbww.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za troskę, kochane jesteście :) Małą zachowuje się normalnie, ja czuję się dobrze, pośladki nie bolą ;), brzuch tym bardziej nie. We wtorek mam wizytę u mojego prowadzącego, powiem mu o upadku i poproszę, żeby podczas USG zwrócił szczególną uwagę na łożysko i przepływy.

f2w3flw16652lysf.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaw gratuluję;) jaka duża dzidzia;)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaw gratulacje :) Dużo zdrówka i szybkiego powrotu do formy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda co do kocyków, to mam jeden z tesco za 10 zł bo była promka, taki tkany. Myślałam, że będzie mniejszy i idealny na lato, bo ma oczka. Zobaczymy czy się sprawdzi, bo jak dla maluszka to chyba mega długi, sama bym mogła się nim okryć xD

Kolejny dostaliśmy w prezencie z pepco, jest spoko, ale dupy nie urywa, że tak powiem ;p Za niedługo robię zamówienie i kupię jeszcze ten kocyk z minky. Chyba wystarczy. Do spania mam śpiworek, albo ewentualnie rożek.

Powiedz mi, czy u Was też aktualnie ciężko z nagrzaniem mieszkania? U mnie ledwo 21 C, a kaloryfery grzeją non stop. Nie wiem czy to nasze mieszkanie takie chłodne, czy to w Gdyni takie domy stawiają :P Zresztą... za 1,5 roku może przejdziemy na większe. Mam taką nadzieję.

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, Marcepanka u mnie grzejniki cały czas zakręcone :) i jest mi gorąco. Do tego prawie pół dnia okno otwarte :) ale gdyby był mój mąż to z pewnością grzejniki byłyby odkrecone na full. Jak był w grudniu to odkrecal i powiem Ci, że dupy nie urywaly te grzejniki.

Reni@ lubi tę wiadomość

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • stere Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaw... gratuluje...

Ja mam dwa kocyki po starszaku, kupione 11 lat temu przez moja mame, takie kocyki kocyki, jeden maly, drugi troszke wiekszy - raczej na pierwsze miesiace bo sa cieple. Trzeci kocyk jest nowy, uszyty przeze mnie z minky a czwarty wydziergalam na drutach.

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda a jaką masz temperaturę, że Ci tak ciepło?
    Właśnie zauważyłam, że grzejniki to tragedia!

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka, a nawet nie wiem jaka mam temperaturę w domu :)
    Może zadzwonić do spółdzielni, że masz lekko ciepłe grzejniki. Może zapowietrzone są?

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratulacje. Dużo siły i zdrówka dla Leona i dla Ciebie ❤

My po wizycie ;)
    Przepływy ok . Wody w normie .
    Szyjka ok. 1.5 cm. Rozwarcie na 1 cm .
    Po badaniu Pani dr stwierdziła, że zaczyna odchodzić czop. Mam odstawić magnez i jak dotrwam do poniedziałku to wtedy przyjść na KTG.

Więc czekamy na rozwój wydarzeń

jiwa, lena198808, ChudaRuda, Lilly123, Paula. lubią tę wiadomość

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• lena7 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaw gratulacje!! :-):-)

Marcepanka, 21 stopni, dla mnie w sam raz, ale jak masz problem, to zgłoś to,.bo później dzidka będziesz kąpać i bedzie ryk, bo mu zimno będzie :-)

Kuzka :-)

kuzka lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaw gratulacje rośnijcie zdrowo.

Maydin dobrze, że na pupę ale obserwuj się.

Marcepanka też myślę, że to dzidzia się rozpycha.

ChudaRuda ja kupiłam trzy kocyki ale najlepszy to ten: http://bobobaby.eu/kocyki-dla-dzieci/639-koc-bubble-mink-2warstwowy-5906909037220.html
    jest bardzo mięciutki i cieplutki, biorę go na wyjście ze szpitala.

Moja kruszynka dziś jakoś bardzo spokojna aż się martwię, ale teraz jak piszę z Wami to się odzywa:) nie lubi jak siedzę przy laptopie.

ChudaRuda lubi tę wiadomość

• lena7 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i 18.02 będą kocyki niemowlęce ( i nie tylko) w Biedronce..
    Jiwa, ten kocyk wygląda bardzo obiecująco :-) b.fajny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 20:29

ChudaRuda lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    Marta gratulacje. Dużo siły i zdrówka dla Leona i dla Ciebie ❤

My po wizycie ;)
    Przepływy ok . Wody w normie .
    Szyjka ok. 1.5 cm. Rozwarcie na 1 cm .
    Po badaniu Pani dr stwierdziła, że zaczyna odchodzić czop. Mam odstawić magnez i jak dotrwam do poniedziałku to wtedy przyjść na KTG.

Więc czekamy na rozwój wydarzeń
    kuzka a czemu masz odstawić magnez? mnie tak nogi szarpią że dawkę zwiększyłam a może nie powinnam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dziewczyny czy tez tak macie ale ja zdecydowanie .. jeden dzień mam lepszy drugi gorszy .. dzis np od rana jest zle .. od rana czuje jakiś niepokój brzuch sie stawia przez cały dzień czuje się mega ciężko , do tego taka obolała i nic nie mogę zrobić szufladę sprzątałam " na raty " kilka razy się zabierałam wiec przeleżałam cały dzień..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset06 wrote:
    kuzka a czemu masz odstawić magnez? mnie tak nogi szarpią że dawkę zwiększyłam a może nie powinnam...

Jak leżałam w szpitalu lekarz mówił dziewczynom w ciążach na Waszym etapie ( koło 38 tc ) ze magnez koniecznie odstawiamy mimo skurczów łydek żeby akcja się mogla rozkręcić ( magnez dziala rozkurczowo także jak chodzi o macice )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 21:35

sunset06 lubi tę wiadomość

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez polozna po 37 tyg radzila odstawic magnez. A co do ogolnych bóli polecam rozne cwiczenia na pilce, mi to pomaga na kręgosłup.

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny tak zrobię;)

‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ