Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo zobaczymy jak te ubranka, najbardziej to rozmyślam co będzie po praniu
Pewnie kupiłabym i w innych sklepach jakieś dodatkowe, ale już chyba męża denerwuję wydatkami w styczniu. Fotelik + łóżeczko + wózek + pampersy + ubranka i apteczne. Kurdę... no dużo poszło, ale ja tak czekałam na styczeń na promocje hehe Także na zakupach w smyku kończę te szaleństwo.
ChudaRuda ja dopiero co wstałam ^^ a poszłam spać po 21. Śpię jak zabita całą ciążę. -
Marcepanka wrote:No zobaczymy jak te ubranka, najbardziej to rozmyślam co będzie po praniu
Pewnie kupiłabym i w innych sklepach jakieś dodatkowe, ale już chyba męża denerwuję wydatkami w styczniu. Fotelik + łóżeczko + wózek + pampersy + ubranka i apteczne. Kurdę... no dużo poszło, ale ja tak czekałam na styczeń na promocje hehe Także na zakupach w smyku kończę te szaleństwo.
ChudaRuda ja dopiero co wstałam ^^ a poszłam spać po 21. Śpię jak zabita całą ciążę.Marcepanka lubi tę wiadomość
-
Marcepanka wrote:
ChudaRuda ja dopiero co wstałam ^^ a poszłam spać po 21. Śpię jak zabita całą ciążę.
Haha to ja taka fazę na zakupy miałam w grudniu przed i zaraz po świętach poprosilismy o koperty od Mikołaja i wszystko poszło na Małą teraz w styczniu odrobina na wyprzedażach
A z kolei ze spaniem to mam problem żeby usnąć, jak już się uda to od kilku dni wstaje dopiero na budzik. Parę dni wcześniej codziennie z zegarkiem w ręku po 1,5h od położenia wstawałam na siku.. -
Całe życie uwielbiałam spać i w ciąży się to nie zmieniło. Wkurza mnie tylko chodzenie na siku, na szczęście zazwyczaj tylko raz w nocy.
Za to wczorajsza nocka z głowy, nie przez ciążę, ale przez okropną wichurę, jak była w wielkopolsce. Dopiero nad ranem przestało wiać. -
ChudaRuda wrote:Czy Wy też macie takie bezsenne noce? Zasypiam przed 3 i o 6 juz nie śpię tragedia
Chociaż mam problem z samym zasypianiem. Kiedyś 2 min po wejściu z do łóżka spałam, a teraz zajmuje mi to minimum 20 minut.
A co do ubranek że Smyka to mam kilka par spodenek i po wypraniu nadal są ok
Jak dla mnie to najlepsze jakościowo wydają mi się te ubranka z Tesco z F&FWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 12:11
-
ChudaRuda wrote:Czy Wy też macie takie bezsenne noce? Zasypiam przed 3 i o 6 juz nie śpię tragedia
Ja od kilku nocy mam problem ze snem. Na siku wychodzę ze 3 razy. Zasypiam dopiero po drugiej w nocy, a jak obudzę się nad ranem, to koniec snu. Mimo, że czuję się zmęczona. -
Boziu jak ten czas szybko leci .. Dzis moja Gwiazda konczy miesiąc, a ja czuje sie jak by dopiero co wczoraj wody mi odeszły *.*
marmi, ChudaRuda, lena198808, kuzka, stere, Lilly123, Basik83, AnnaIzabela, jiwa, lostdestionation lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
U mnie ze spaniem roznie. Kilka dni spie w miare dobrze, kilka dni budze sie w nocy, zasnac nie moge, wszystko mnie boli. Oczywiscie po takiej "ciezkiej" nocy w dzien najchetniej bym pospala tylko nie zawsze moge.
Moj syn ze Smyka mial sztruksowa marynarke, teraz czeka na kolejnego eleganta. Jakosciowo bardzo dobra. Ja ubranka w zasadzie kupilam juz jakis czas temu, teraz przegladam H&M i na przecenach kupuje na rozmiar 68. Czasami trafia sie cos o polowe taniej, do tego fajna jakosc, przesylka gratis.https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Ja z sikaniem nie mam problemu, wstaję raz albo wcale, ale ze spaniem masakra Zasnąć nie mogę, przebudzam się często, kręcę, a przerzucić brzuch na drugi bok to pewnie same wiecie jak ciężko. Najgorsze, że już nie mogę sobie znaleźć dobrej pozycji bo w każdej źle
-
nick nieaktualnyTeż kupiłam jakieś ubranka na 68. Wiecie, tak mniej więcej na kiedy te rozmiary już będą dobre?
Aprilia my chyba jesteśmy na podobnym etapie i powiem Ci, że ja mogę spać tylko na plecach, albo na lewym boku, gdy się obrócę na prawy to mój syn zaczyna się wiercić i kopać jakby protestował, że mu niewygodnie. Wyczytałam, że lewy bok jest bezpieczniejszy, więc głównie tak śpię. -
Paula. wrote:Boziu jak ten czas szybko leci .. Dzis moja Gwiazda konczy miesiąc, a ja czuje sie jak by dopiero co wczoraj wody mi odeszły *.*
Paula a jak tam w ogóle Marysia? Karmisz piersią? Ja bym chciała, ale zobaczymy jak będzie w praktyce. Podejrzewam, że na początek karmienia co 2-3 godziny to normalka. W nocy pewnie też. -
Marcepanka to zależy jak duża dzidzia się urodzi i jak szybko będzie przybierać. Mój Dominik urodził się 50cm i słabiutko przybierał więc 68 u nas było tak w lato/jesień (bodziaki szybciej niż dół, do tej pory tak ma że dół rozmiar mniejszy). I musiałam dokupić trochę ubranek na 50/56 cm bo miałam za mało i w wielu się "topił" Teraz się już zabezpieczyłam i kupiłam trochę na 50 cm, a tu zapowiada mi się niezły klocuszek więc może niektórych rzeczy nawet nie ubierze
Z tym spaniem na lewym boku to katowałam się w pierwszej ciąży bo też się naczytałam Teraz mam więcej luzu i za radą doktorka śpię tak jak mi wygodnie. Jeśli nic się nie dzieje, dziecko ok, nam nic nie drętwieje itp to można spać w każdej pozycji (byle nie na brzuchu).Marcepanka lubi tę wiadomość
-
Megiiii wrote:Paula a jak tam w ogóle Marysia? Karmisz piersią? Ja bym chciała, ale zobaczymy jak będzie w praktyce. Podejrzewam, że na początek karmienia co 2-3 godziny to normalka. W nocy pewnie też.Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Marcepanka... u nas niektore z rozmiaru 68 byly dobre juz po trzech miesiacach... niektore musialy polezec i poczekac... ja staram sie wybierac cos uniwersalnego - bodziaki, pizamki, spodenki czy bluzy - przydadza sie zarowno na wiosne i jesien ale takze w lecie...
Marcepanka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Witam się z oddziału patologii ciąży.
Jestem już po badaniu. Rozwarcie 1 cm. Mam wrażenie, że lekarce został czop śluzowy na palcu po badaniu. I mam dużo jakiejś wydzieliny. Aż się mnie pytała czy czasem jakiś globulek nie brałam. Pytałam co dalej czekamy na poród sn czy indukcję i jeśli tak to kiedy. Na razie będą obserwować. Bo z moją pepowiną i waga Małego (3600 gram - A tak się bałam że przez pepowine będzie słabo rosnąć i przybierać na wadze) trzeba to monitorować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 16:56
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc