X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy jak te ubranka, najbardziej to rozmyślam co będzie po praniu :P

Pewnie kupiłabym i w innych sklepach jakieś dodatkowe, ale już chyba męża denerwuję wydatkami w styczniu. Fotelik + łóżeczko + wózek + pampersy + ubranka i apteczne. Kurdę... no dużo poszło, ale ja tak czekałam na styczeń na promocje hehe Także na zakupach w smyku kończę te szaleństwo.

ChudaRuda ja dopiero co wstałam ^^ a poszłam spać po 21. Śpię jak zabita całą ciążę.

• kuzka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość jednak ma problemy ze snem .

Już od kilku dni budzę się 3.20 i nie śpię do 4.20 . Nie wiem czemu tak , ale punktualnie dzień w dzień ..

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Wasp Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka wrote:
    No zobaczymy jak te ubranka, najbardziej to rozmyślam co będzie po praniu :P

Pewnie kupiłabym i w innych sklepach jakieś dodatkowe, ale już chyba męża denerwuję wydatkami w styczniu. Fotelik + łóżeczko + wózek + pampersy + ubranka i apteczne. Kurdę... no dużo poszło, ale ja tak czekałam na styczeń na promocje hehe Także na zakupach w smyku kończę te szaleństwo.

ChudaRuda ja dopiero co wstałam ^^ a poszłam spać po 21. Śpię jak zabita całą ciążę.
    Po praniu tez sa w porzadku :) chyba tylko na trefne trafilam w pepco i w biedronce :)

Marcepanka lubi tę wiadomość

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka wrote:

Haha to ja taka fazę na zakupy miałam w grudniu przed i zaraz po świętach :D poprosilismy o koperty od Mikołaja i wszystko poszło na Małą :) teraz w styczniu odrobina na wyprzedażach :)

A z kolei ze spaniem to mam problem żeby usnąć, jak już się uda to od kilku dni wstaje dopiero na budzik. Parę dni wcześniej codziennie z zegarkiem w ręku po 1,5h od położenia wstawałam na siku..

iv096iyenbdfaarq.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe życie uwielbiałam spać i w ciąży się to nie zmieniło. Wkurza mnie tylko chodzenie na siku, na szczęście zazwyczaj tylko raz w nocy.
    Za to wczorajsza nocka z głowy, nie przez ciążę, ale przez okropną wichurę, jak była w wielkopolsce. Dopiero nad ranem przestało wiać.

f2w3flw16652lysf.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Czy Wy też macie takie bezsenne noce? Zasypiam przed 3 i o 6 juz nie śpię :( tragedia
    Śpię w miarę dobrze, ale jak się przebudzę to mnie szlag trafia bo pozycji znaleźć nie umiem albo mi za ciężko :/
    Chociaż mam problem z samym zasypianiem. Kiedyś 2 min po wejściu z do łóżka spałam, a teraz zajmuje mi to minimum 20 minut.

A co do ubranek że Smyka to mam kilka par spodenek i po wypraniu nadal są ok :)
    Jak dla mnie to najlepsze jakościowo wydają mi się te ubranka z Tesco z F&F :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 12:11

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam spać, ale od tygodnia to jakiś dramat. Zasnąć nie mogę, kręcę się z boku na bok, skóra wtedy lekko swędzi, siku co chwilę haha i jak tu spać :)

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Czy Wy też macie takie bezsenne noce? Zasypiam przed 3 i o 6 juz nie śpię :( tragedia

Ja od kilku nocy mam problem ze snem. Na siku wychodzę ze 3 razy. Zasypiam dopiero po drugiej w nocy, a jak obudzę się nad ranem, to koniec snu. Mimo, że czuję się zmęczona.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu jak ten czas szybko leci .. Dzis moja Gwiazda konczy miesiąc, a ja czuje sie jak by dopiero co wczoraj wody mi odeszły *.*

marmi, ChudaRuda, lena198808, kuzka, stere, Lilly123, Basik83, AnnaIzabela, jiwa, lostdestionation lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • stere Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze spaniem roznie. Kilka dni spie w miare dobrze, kilka dni budze sie w nocy, zasnac nie moge, wszystko mnie boli. Oczywiscie po takiej "ciezkiej" nocy w dzien najchetniej bym pospala tylko nie zawsze moge.

Moj syn ze Smyka mial sztruksowa marynarke, teraz czeka na kolejnego eleganta. Jakosciowo bardzo dobra. Ja ubranka w zasadzie kupilam juz jakis czas temu, teraz przegladam H&M i na przecenach kupuje na rozmiar 68. Czasami trafia sie cos o polowe taniej, do tego fajna jakosc, przesylka gratis.

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z sikaniem nie mam problemu, wstaję raz albo wcale, ale ze spaniem masakra :/ Zasnąć nie mogę, przebudzam się często, kręcę, a przerzucić brzuch na drugi bok to pewnie same wiecie jak ciężko. Najgorsze, że już nie mogę sobie znaleźć dobrej pozycji bo w każdej źle :/

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupiłam jakieś ubranka na 68. Wiecie, tak mniej więcej na kiedy te rozmiary już będą dobre?

Aprilia my chyba jesteśmy na podobnym etapie i powiem Ci, że ja mogę spać tylko na plecach, albo na lewym boku, gdy się obrócę na prawy to mój syn zaczyna się wiercić i kopać jakby protestował, że mu niewygodnie. Wyczytałam, że lewy bok jest bezpieczniejszy, więc głównie tak śpię. :)

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Boziu jak ten czas szybko leci .. Dzis moja Gwiazda konczy miesiąc, a ja czuje sie jak by dopiero co wczoraj wody mi odeszły *.*

Paula a jak tam w ogóle Marysia? Karmisz piersią? Ja bym chciała, ale zobaczymy jak będzie w praktyce. Podejrzewam, że na początek karmienia co 2-3 godziny to normalka. W nocy pewnie też.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka to zależy jak duża dzidzia się urodzi i jak szybko będzie przybierać. Mój Dominik urodził się 50cm i słabiutko przybierał więc 68 u nas było tak w lato/jesień (bodziaki szybciej niż dół, do tej pory tak ma że dół rozmiar mniejszy). I musiałam dokupić trochę ubranek na 50/56 cm bo miałam za mało i w wielu się "topił" ;) Teraz się już zabezpieczyłam i kupiłam trochę na 50 cm, a tu zapowiada mi się niezły klocuszek więc może niektórych rzeczy nawet nie ubierze ;)

Z tym spaniem na lewym boku to katowałam się w pierwszej ciąży bo też się naczytałam :D Teraz mam więcej luzu i za radą doktorka śpię tak jak mi wygodnie. Jeśli nic się nie dzieje, dziecko ok, nam nic nie drętwieje itp to można spać w każdej pozycji (byle nie na brzuchu).

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii wrote:
    Paula a jak tam w ogóle Marysia? Karmisz piersią? Ja bym chciała, ale zobaczymy jak będzie w praktyce. Podejrzewam, że na początek karmienia co 2-3 godziny to normalka. W nocy pewnie też.
    Nawet dobrze w dzien spi wieczorem albo w nocy troche pomarudzi ale jest znosna. Karmie butelka ale swoim mlekiem. Ale po malu przechodzimy na piers. Tylko malej dodaje do swojego mleka takie saszetki HMF i trudno przejsc mi calkowicie na piers.

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • stere Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka... u nas niektore z rozmiaru 68 byly dobre juz po trzech miesiacach... niektore musialy polezec i poczekac... ja staram sie wybierac cos uniwersalnego - bodziaki, pizamki, spodenki czy bluzy - przydadza sie zarowno na wiosne i jesien ale takze w lecie...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czy któraś z Was będzie rodzic na Żelaznej w Warszawie? Macie namiary do jakiejś dobrej położnej? Ja dopiero w maju rodzę, ale chciałabym wcześniej ogarnąć temat. A tak w ogóle to kciuki za Was!!! :-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z oddziału patologii ciąży.
    Jestem już po badaniu. Rozwarcie 1 cm. Mam wrażenie, że lekarce został czop śluzowy na palcu po badaniu. I mam dużo jakiejś wydzieliny. Aż się mnie pytała czy czasem jakiś globulek nie brałam. Pytałam co dalej czekamy na poród sn czy indukcję i jeśli tak to kiedy. Na razie będą obserwować. Bo z moją pepowiną i waga Małego (3600 gram - A tak się bałam że przez pepowine będzie słabo rosnąć i przybierać na wadze) trzeba to monitorować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 16:56

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta80 trzymam kciuki, żeby obyło sie bez atrakcji :)

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta, kciuki zaciskamy :)
    Brzuchatki, czy wieczorem swędzi Was skóra?

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ