X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy jak te ubranka, najbardziej to rozmyślam co będzie po praniu :P

Pewnie kupiłabym i w innych sklepach jakieś dodatkowe, ale już chyba męża denerwuję wydatkami w styczniu. Fotelik + łóżeczko + wózek + pampersy + ubranka i apteczne. Kurdę... no dużo poszło, ale ja tak czekałam na styczeń na promocje hehe Także na zakupach w smyku kończę te szaleństwo.

ChudaRuda ja dopiero co wstałam ^^ a poszłam spać po 21. Śpię jak zabita całą ciążę.

• kuzka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość jednak ma problemy ze snem .

Już od kilku dni budzę się 3.20 i nie śpię do 4.20 . Nie wiem czemu tak , ale punktualnie dzień w dzień ..

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Wasp Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka wrote:
    No zobaczymy jak te ubranka, najbardziej to rozmyślam co będzie po praniu :P

Pewnie kupiłabym i w innych sklepach jakieś dodatkowe, ale już chyba męża denerwuję wydatkami w styczniu. Fotelik + łóżeczko + wózek + pampersy + ubranka i apteczne. Kurdę... no dużo poszło, ale ja tak czekałam na styczeń na promocje hehe Także na zakupach w smyku kończę te szaleństwo.

ChudaRuda ja dopiero co wstałam ^^ a poszłam spać po 21. Śpię jak zabita całą ciążę.
    Po praniu tez sa w porzadku :) chyba tylko na trefne trafilam w pepco i w biedronce :)

Marcepanka lubi tę wiadomość

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka wrote:

Haha to ja taka fazę na zakupy miałam w grudniu przed i zaraz po świętach :D poprosilismy o koperty od Mikołaja i wszystko poszło na Małą :) teraz w styczniu odrobina na wyprzedażach :)

A z kolei ze spaniem to mam problem żeby usnąć, jak już się uda to od kilku dni wstaje dopiero na budzik. Parę dni wcześniej codziennie z zegarkiem w ręku po 1,5h od położenia wstawałam na siku..

iv096iyenbdfaarq.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe życie uwielbiałam spać i w ciąży się to nie zmieniło. Wkurza mnie tylko chodzenie na siku, na szczęście zazwyczaj tylko raz w nocy.
    Za to wczorajsza nocka z głowy, nie przez ciążę, ale przez okropną wichurę, jak była w wielkopolsce. Dopiero nad ranem przestało wiać.

f2w3flw16652lysf.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Czy Wy też macie takie bezsenne noce? Zasypiam przed 3 i o 6 juz nie śpię :( tragedia
    Śpię w miarę dobrze, ale jak się przebudzę to mnie szlag trafia bo pozycji znaleźć nie umiem albo mi za ciężko :/
    Chociaż mam problem z samym zasypianiem. Kiedyś 2 min po wejściu z do łóżka spałam, a teraz zajmuje mi to minimum 20 minut.

A co do ubranek że Smyka to mam kilka par spodenek i po wypraniu nadal są ok :)
    Jak dla mnie to najlepsze jakościowo wydają mi się te ubranka z Tesco z F&F :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 12:11

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam spać, ale od tygodnia to jakiś dramat. Zasnąć nie mogę, kręcę się z boku na bok, skóra wtedy lekko swędzi, siku co chwilę haha i jak tu spać :)

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Czy Wy też macie takie bezsenne noce? Zasypiam przed 3 i o 6 juz nie śpię :( tragedia

Ja od kilku nocy mam problem ze snem. Na siku wychodzę ze 3 razy. Zasypiam dopiero po drugiej w nocy, a jak obudzę się nad ranem, to koniec snu. Mimo, że czuję się zmęczona.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu jak ten czas szybko leci .. Dzis moja Gwiazda konczy miesiąc, a ja czuje sie jak by dopiero co wczoraj wody mi odeszły *.*

marmi, ChudaRuda, lena198808, kuzka, stere, Lilly123, Basik83, AnnaIzabela, jiwa, lostdestionation lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • stere Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze spaniem roznie. Kilka dni spie w miare dobrze, kilka dni budze sie w nocy, zasnac nie moge, wszystko mnie boli. Oczywiscie po takiej "ciezkiej" nocy w dzien najchetniej bym pospala tylko nie zawsze moge.

Moj syn ze Smyka mial sztruksowa marynarke, teraz czeka na kolejnego eleganta. Jakosciowo bardzo dobra. Ja ubranka w zasadzie kupilam juz jakis czas temu, teraz przegladam H&M i na przecenach kupuje na rozmiar 68. Czasami trafia sie cos o polowe taniej, do tego fajna jakosc, przesylka gratis.

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z sikaniem nie mam problemu, wstaję raz albo wcale, ale ze spaniem masakra :/ Zasnąć nie mogę, przebudzam się często, kręcę, a przerzucić brzuch na drugi bok to pewnie same wiecie jak ciężko. Najgorsze, że już nie mogę sobie znaleźć dobrej pozycji bo w każdej źle :/

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupiłam jakieś ubranka na 68. Wiecie, tak mniej więcej na kiedy te rozmiary już będą dobre?

Aprilia my chyba jesteśmy na podobnym etapie i powiem Ci, że ja mogę spać tylko na plecach, albo na lewym boku, gdy się obrócę na prawy to mój syn zaczyna się wiercić i kopać jakby protestował, że mu niewygodnie. Wyczytałam, że lewy bok jest bezpieczniejszy, więc głównie tak śpię. :)

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Boziu jak ten czas szybko leci .. Dzis moja Gwiazda konczy miesiąc, a ja czuje sie jak by dopiero co wczoraj wody mi odeszły *.*

Paula a jak tam w ogóle Marysia? Karmisz piersią? Ja bym chciała, ale zobaczymy jak będzie w praktyce. Podejrzewam, że na początek karmienia co 2-3 godziny to normalka. W nocy pewnie też.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka to zależy jak duża dzidzia się urodzi i jak szybko będzie przybierać. Mój Dominik urodził się 50cm i słabiutko przybierał więc 68 u nas było tak w lato/jesień (bodziaki szybciej niż dół, do tej pory tak ma że dół rozmiar mniejszy). I musiałam dokupić trochę ubranek na 50/56 cm bo miałam za mało i w wielu się "topił" ;) Teraz się już zabezpieczyłam i kupiłam trochę na 50 cm, a tu zapowiada mi się niezły klocuszek więc może niektórych rzeczy nawet nie ubierze ;)

Z tym spaniem na lewym boku to katowałam się w pierwszej ciąży bo też się naczytałam :D Teraz mam więcej luzu i za radą doktorka śpię tak jak mi wygodnie. Jeśli nic się nie dzieje, dziecko ok, nam nic nie drętwieje itp to można spać w każdej pozycji (byle nie na brzuchu).

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii wrote:
    Paula a jak tam w ogóle Marysia? Karmisz piersią? Ja bym chciała, ale zobaczymy jak będzie w praktyce. Podejrzewam, że na początek karmienia co 2-3 godziny to normalka. W nocy pewnie też.
    Nawet dobrze w dzien spi wieczorem albo w nocy troche pomarudzi ale jest znosna. Karmie butelka ale swoim mlekiem. Ale po malu przechodzimy na piers. Tylko malej dodaje do swojego mleka takie saszetki HMF i trudno przejsc mi calkowicie na piers.

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • stere Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka... u nas niektore z rozmiaru 68 byly dobre juz po trzech miesiacach... niektore musialy polezec i poczekac... ja staram sie wybierac cos uniwersalnego - bodziaki, pizamki, spodenki czy bluzy - przydadza sie zarowno na wiosne i jesien ale takze w lecie...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czy któraś z Was będzie rodzic na Żelaznej w Warszawie? Macie namiary do jakiejś dobrej położnej? Ja dopiero w maju rodzę, ale chciałabym wcześniej ogarnąć temat. A tak w ogóle to kciuki za Was!!! :-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z oddziału patologii ciąży.
    Jestem już po badaniu. Rozwarcie 1 cm. Mam wrażenie, że lekarce został czop śluzowy na palcu po badaniu. I mam dużo jakiejś wydzieliny. Aż się mnie pytała czy czasem jakiś globulek nie brałam. Pytałam co dalej czekamy na poród sn czy indukcję i jeśli tak to kiedy. Na razie będą obserwować. Bo z moją pepowiną i waga Małego (3600 gram - A tak się bałam że przez pepowine będzie słabo rosnąć i przybierać na wadze) trzeba to monitorować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 16:56

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta80 trzymam kciuki, żeby obyło sie bez atrakcji :)

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta, kciuki zaciskamy :)
    Brzuchatki, czy wieczorem swędzi Was skóra?

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ