X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fazy, że cały dzień mnie swędzi.. na brzuchu, ale też w dziwnych miejscach..

iv096iyenbdfaarq.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic. Może to ta cała cholestaza? A mocno swędzi? Jak mocno to może warto sprawdzić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 00:04

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ja po porannym KTG. Zapisały się 3 skurcze w tym dwa bardzo mocne. Teraz brzuchvtez się napina. Nie wiem na ile to wina KTG bo ogólnie mój potomek za ściskania pasami czy spodniami nie lubi.
    Pod względem spania szpital mi służy. Wczorajsza popołudniowa drzemka (2h) nic mi nie zaszkodziła i spałam jak dziecko.
    Teraz czekam na śniadanko i obchód.

Wasp, ChudaRuda lubią tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • marmi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Szwesta, kciuki zaciskamy :)
    Brzuchatki, czy wieczorem swędzi Was skóra?

Mnie swędziała dziś rano. A jak się drapałam, niby delikatnie, to miałam wrażenie, że drapię dzidziusia :D dziwne uczucie...

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swędzi, ale jeszcze znośnie. Czytałam o tej cholestazie ale zaczyna się od dłoni i stóp,na szczęście mnie tam nie swędzi :)

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ani stopy ani dłonie nie swędzą :) brzuch jak się rozciąga i np. Pod pachą tak z tyłu bliżej łopatki O_o, albo plecy na wysokości biodra z tyłu. Takie dziwne miejsca :)

iv096iyenbdfaarq.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ostatnio swędzi brzuch. Ale głównie on.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej brzuszki

Zaczął się już 38 tydz nie mogę uwierzyć, jak ten czas leci. Mam coraz większego stresa przed cc brrr:)

Dziś zaczęłam robić kocyk na szydełku chyba troszkę zwariowałam:)

Co do spania to od paru dni nawet śpię całą noc, chodzę siku ale zaraz zasypiam. Budzę się ok 8:00.

Wczoraj odebrałam wynik GBS, całe szczęście wynik ujemny.

• szwesta80 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki W nocy miałam kilka skurczy, które były na tyle mocne, ze aż mnie budziły, więc jest duża szansa że może obejdzie się bez indukcji tylko na dniach zacznę sama rodzić. Dzisiaj wg USG zaczynam 40 (39+0) tydzień. Ale tu w szpitalu patrzą na OM nadal 37 (37+5). Już sama nie wiem co myśleć. Chciałabym już urodzić. Bo w tygodniu mąż w pracy i boję się że będę rodziła sama, bo nie będzie miał kto do Młodego za moją mamę przyjść jeśli akcja zacznie się gdy maz będzie w trasie.
    Miłego dnia wszystkim życzę.

Miniaa lubi tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta, trzymam kciuki, żeby akcja rozwinęła się już dzisiaj :) szybkiego porodu życzę :)
    U mnie jest podobna sytuacja, wg.usg termin mam na 15.02 a wg.om 24.02 ciekawe jak będą patrzeć.
    We wtorek mam wizytę I juz nie mogę się doczekać :)

Jagna <3

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba mam wewnętrznego stresa bo takie sny mnie nawiedzają że szkoda gadać...no nic w czwartek się okaże czy coś się tam dziejeni czy dziecię się zbierze w końcu;)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • stere Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta... no to albo teraz albo w nastepny weekend :)

11 lat temu, dokladnie w niedziele 21 stycznia okolo 21.00 - 22.00 odeszly mi wody... dnia nastepnego, 22 stycznia, po dlugim i ciezkim porodzie urodzil sie nasz pierwszy syn...
    ...drugi raczej nie wykluje sie w tym samym terminie... u mnie tez z OM dopiero 38 tydzien sie zaczyna ale z USG drugi dzien 39 tygodnia... i cos czuje ze jednak ten termin z OM bedzie bardziej prawdopodobny...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do rozpakowanych:) dzis o 1.30 odeszly mi wody a o 7.25 Filip byl na swiecie. Niestety uznany za wczesniaka i siedzi teraz w inkubatorze zamiast ze mna na sali:/

ChudaRuda, AnnaIzabela, Marcepanka, lena198808, Megiiii, Lilly123, Paula., Ewelaa_♡, Asasa, sunset06, lena7, kolka, kozamonia, Aprilia, jiwa, szwesta80 lubią tę wiadomość

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Rafaello :) gratulacje i dużo zdrówka dla Was :) Jak będziesz miała chwilę napisz więcej :) jaka waga, jak poród? :)
    Lubię za rozpakowanie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 11:44

Jagna <3

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello gratuluję :) Oby maluch jak najszybciej trafił z inkubatora do Ciebie.

Chuda Ruda mi np. powiedzieli, że termin cięcia ustala się wg OM a nie USG, więc będą patrzeć kiedy będzie skończony 38 tydzień wg OM i w tych okolicach można się spodziewać.

A u mnie właśnie zaczyna się 35, więc jeszcze z miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 11:50

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo gratuluję Rafaello, dużo zdrówka dla Was. Na pewno za niedlugi czas dadzą Ci Filipka. Jeszcze raz gratuluję :)

Szwesta życzę Ci żeby maluszek opuścił cieply domek jak tatuś bedzie czyli dzisiaj albo niech poczeka parę dni :)

Ja od pt mam męża w domu możemy rodzić ale nic sie nie dzieje. Wczoraj bylismy na wizycie u mojego lekarza strasznie ciśnienie mi skacze. Zalecenie 3x dziennie mierzyc jak rozkurczowe przekroczy 90 do szpitala jechac. Wieczorem jechalismy mialam 134/93. Zmierzyli w szpitalu 142/86 pobrali krew, mocz wyniki ok. Dali receptę na lek.. Po akcji w szpitalu mąż stwierdził że mogłabym już urodzić :P

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja od pt mam męża w domu możemy rodzić ale nic sie nie dzieje. Wczoraj bylismy na wizycie u mojego lekarza strasznie ciśnienie mi skacze. Zalecenie 3x dziennie mierzyc jak rozkurczowe przekroczy 90 do szpitala jechac. Wieczorem jechalismy mialam 134/93. Zmierzyli w szpitalu 142/86 pobrali krew, mocz wyniki ok. Dali receptę na lek.. Po akcji w szpitalu mąż stwierdził że mogłabym już urodzić :P[/QUOTE]

Ooo, Lena ja też miewam wysokie ciśnienie. Skacze mi pomimo leków. Raz normalne, za chwilę koło 140, bywało i powyżej. Biorę Dopegyt od jakichś 2 tygodni. Jest minimalnie lepiej. A mi lekarz nic nie mówił kiedy mam jechać do szpitala. Dobrze wiedzieć. Czyli rozkurczowe powyżej 90 kwalifikuje się na IP.
    Też wolałabym już urodzić, bo stresuję się tym ciśnieniem. Ale póki co pozostaje czekać.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ooo, Lena ja też miewam wysokie ciśnienie. Skacze mi pomimo leków. Raz normalne, za chwilę koło 140, bywało i powyżej. Biorę Dopegyt od jakichś 2 tygodni. Jest minimalnie lepiej. A mi lekarz nic nie mówił kiedy mam jechać do szpitala. Dobrze wiedzieć. Czyli rozkurczowe powyżej 90 kwalifikuje się na IP.
    Też wolałabym już urodzić, bo stresuję się tym ciśnieniem. Ale póki co pozostaje czekać.[/QUOTE]

Megiii, Tak mi powiedzial że jak rozkurczowe 90 to do szpitala, dodając i kończymy zabawę. Myslalam że w szptalu zrobią ktg a tu nic tylko te badania i dostalam wlasnie recepte na dopegyt. Po przeczytaniu ulotki trochę boje się brac. Dzisiaj 119/83 wiec nie wziąłam. Zobaczymy jak popoludniu. Mnie też to ciśnienie stresuję :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 12:15

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Megiii, Tak mi powiedzial że jak rozkurczowe 90 to do szpitala, dodając i kończymy zabawę. Myslalam że w szptalu zrobią ktg a tu nic tylko te badania i dostalam wlasnie recepte na dopegyt. Po przeczytaniu ulotki trochę boje się brac. Dzisiaj 119/83 wiec nie wziąłam. Zobaczymy jak popoludniu. Mnie też to ciśnienie stresuję :/[/QUOTE]

Ja też na początku bałam się brać ten lek, ale poczytałam opinie na necie i naprawdę mnóstwo dziewczyn w ciąży go brało. Wielu osobom pomógł, ale wiadomo, jak to lek. Nie działa identycznie na wszystkich. Ja zauważyłam, że jestem po nim ospała. Ale biorę jak lekarz zalecił 2x dziennie pomimo tego, czy ciśnienie jest w normie, czy nie. Podobno jak bierze się tylko doraźnie, to nie ma efektu. Trzeba trzymać się dawkowania.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilnujcie ciśnienia koniecznie. Ja mam przykaz mierzenia już od 6 mca. Na szczęście jest wszystko w normie.
    Mój mąż wraca 9.02 i wtedy juz mogę rodzic :) mam nadzieję, że tak będzie i .że młoda nie będzie czekać do tego 24.02 bo 5 marzec mąż wraca do pracy.

Jagna <3

‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ