Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry.
Ja po porannym KTG. Zapisały się 3 skurcze w tym dwa bardzo mocne. Teraz brzuchvtez się napina. Nie wiem na ile to wina KTG bo ogólnie mój potomek za ściskania pasami czy spodniami nie lubi.
Pod względem spania szpital mi służy. Wczorajsza popołudniowa drzemka (2h) nic mi nie zaszkodziła i spałam jak dziecko.
Teraz czekam na śniadanko i obchód.Wasp, ChudaRuda lubią tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
nick nieaktualnyhej brzuszki
Zaczął się już 38 tydz nie mogę uwierzyć, jak ten czas leci. Mam coraz większego stresa przed cc brrr:)
Dziś zaczęłam robić kocyk na szydełku chyba troszkę zwariowałam:)
Co do spania to od paru dni nawet śpię całą noc, chodzę siku ale zaraz zasypiam. Budzę się ok 8:00.
Wczoraj odebrałam wynik GBS, całe szczęście wynik ujemny. -
Dzień dobry dziewczynki W nocy miałam kilka skurczy, które były na tyle mocne, ze aż mnie budziły, więc jest duża szansa że może obejdzie się bez indukcji tylko na dniach zacznę sama rodzić. Dzisiaj wg USG zaczynam 40 (39+0) tydzień. Ale tu w szpitalu patrzą na OM nadal 37 (37+5). Już sama nie wiem co myśleć. Chciałabym już urodzić. Bo w tygodniu mąż w pracy i boję się że będę rodziła sama, bo nie będzie miał kto do Młodego za moją mamę przyjść jeśli akcja zacznie się gdy maz będzie w trasie.
Miłego dnia wszystkim życzę.Miniaa lubi tę wiadomość
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Szwesta, trzymam kciuki, żeby akcja rozwinęła się już dzisiaj szybkiego porodu życzę
U mnie jest podobna sytuacja, wg.usg termin mam na 15.02 a wg.om 24.02 ciekawe jak będą patrzeć.
We wtorek mam wizytę I juz nie mogę się doczekaćGameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Szwesta... no to albo teraz albo w nastepny weekend
11 lat temu, dokladnie w niedziele 21 stycznia okolo 21.00 - 22.00 odeszly mi wody... dnia nastepnego, 22 stycznia, po dlugim i ciezkim porodzie urodzil sie nasz pierwszy syn...
...drugi raczej nie wykluje sie w tym samym terminie... u mnie tez z OM dopiero 38 tydzien sie zaczyna ale z USG drugi dzien 39 tygodnia... i cos czuje ze jednak ten termin z OM bedzie bardziej prawdopodobny...https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Dołączam do rozpakowanych:) dzis o 1.30 odeszly mi wody a o 7.25 Filip byl na swiecie. Niestety uznany za wczesniaka i siedzi teraz w inkubatorze zamiast ze mna na sali:/
ChudaRuda, AnnaIzabela, Marcepanka, lena198808, Megiiii, Lilly123, Paula., Ewelaa_♡, Asasa, sunset06, lena7, kolka, kozamonia, Aprilia, jiwa, szwesta80 lubią tę wiadomość
-
Rafaello gratuluję Oby maluch jak najszybciej trafił z inkubatora do Ciebie.
Chuda Ruda mi np. powiedzieli, że termin cięcia ustala się wg OM a nie USG, więc będą patrzeć kiedy będzie skończony 38 tydzień wg OM i w tych okolicach można się spodziewać.
A u mnie właśnie zaczyna się 35, więc jeszcze z miesiąc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 11:50
-
Oooo gratuluję Rafaello, dużo zdrówka dla Was. Na pewno za niedlugi czas dadzą Ci Filipka. Jeszcze raz gratuluję
Szwesta życzę Ci żeby maluszek opuścił cieply domek jak tatuś bedzie czyli dzisiaj albo niech poczeka parę dni
Ja od pt mam męża w domu możemy rodzić ale nic sie nie dzieje. Wczoraj bylismy na wizycie u mojego lekarza strasznie ciśnienie mi skacze. Zalecenie 3x dziennie mierzyc jak rozkurczowe przekroczy 90 do szpitala jechac. Wieczorem jechalismy mialam 134/93. Zmierzyli w szpitalu 142/86 pobrali krew, mocz wyniki ok. Dali receptę na lek.. Po akcji w szpitalu mąż stwierdził że mogłabym już urodzić -
Ja od pt mam męża w domu możemy rodzić ale nic sie nie dzieje. Wczoraj bylismy na wizycie u mojego lekarza strasznie ciśnienie mi skacze. Zalecenie 3x dziennie mierzyc jak rozkurczowe przekroczy 90 do szpitala jechac. Wieczorem jechalismy mialam 134/93. Zmierzyli w szpitalu 142/86 pobrali krew, mocz wyniki ok. Dali receptę na lek.. Po akcji w szpitalu mąż stwierdził że mogłabym już urodzić [/QUOTE]
Ooo, Lena ja też miewam wysokie ciśnienie. Skacze mi pomimo leków. Raz normalne, za chwilę koło 140, bywało i powyżej. Biorę Dopegyt od jakichś 2 tygodni. Jest minimalnie lepiej. A mi lekarz nic nie mówił kiedy mam jechać do szpitala. Dobrze wiedzieć. Czyli rozkurczowe powyżej 90 kwalifikuje się na IP.
Też wolałabym już urodzić, bo stresuję się tym ciśnieniem. Ale póki co pozostaje czekać.
-
Ooo, Lena ja też miewam wysokie ciśnienie. Skacze mi pomimo leków. Raz normalne, za chwilę koło 140, bywało i powyżej. Biorę Dopegyt od jakichś 2 tygodni. Jest minimalnie lepiej. A mi lekarz nic nie mówił kiedy mam jechać do szpitala. Dobrze wiedzieć. Czyli rozkurczowe powyżej 90 kwalifikuje się na IP.
Też wolałabym już urodzić, bo stresuję się tym ciśnieniem. Ale póki co pozostaje czekać.[/QUOTE]
Megiii, Tak mi powiedzial że jak rozkurczowe 90 to do szpitala, dodając i kończymy zabawę. Myslalam że w szptalu zrobią ktg a tu nic tylko te badania i dostalam wlasnie recepte na dopegyt. Po przeczytaniu ulotki trochę boje się brac. Dzisiaj 119/83 wiec nie wziąłam. Zobaczymy jak popoludniu. Mnie też to ciśnienie stresujęWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 12:15
-
Megiii, Tak mi powiedzial że jak rozkurczowe 90 to do szpitala, dodając i kończymy zabawę. Myslalam że w szptalu zrobią ktg a tu nic tylko te badania i dostalam wlasnie recepte na dopegyt. Po przeczytaniu ulotki trochę boje się brac. Dzisiaj 119/83 wiec nie wziąłam. Zobaczymy jak popoludniu. Mnie też to ciśnienie stresuję [/QUOTE]
Ja też na początku bałam się brać ten lek, ale poczytałam opinie na necie i naprawdę mnóstwo dziewczyn w ciąży go brało. Wielu osobom pomógł, ale wiadomo, jak to lek. Nie działa identycznie na wszystkich. Ja zauważyłam, że jestem po nim ospała. Ale biorę jak lekarz zalecił 2x dziennie pomimo tego, czy ciśnienie jest w normie, czy nie. Podobno jak bierze się tylko doraźnie, to nie ma efektu. Trzeba trzymać się dawkowania. -
Pilnujcie ciśnienia koniecznie. Ja mam przykaz mierzenia już od 6 mca. Na szczęście jest wszystko w normie.
Mój mąż wraca 9.02 i wtedy juz mogę rodzic mam nadzieję, że tak będzie i .że młoda nie będzie czekać do tego 24.02 bo 5 marzec mąż wraca do pracy.Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]