Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Marcepanka wrote:AnnaIzabela no mój chyba bardziej łaskawy jest dla mnie. Łzy w oczach się nie pojawiają Po obiedzie czułam się już znacznie, znacznie lepiej. Może byłam niedojedzona
Faktycznie cichutko na forum, a mnie się coś nudzi Pogadałabym z wami.
U mnie to typowy Murphy Mam już detektor to Młoda szaleje jak nigdy dotąd Ale lepiej tak, niż jakbym go nie miała a ona by się kryła -
Marcepanka ja po obiedzie tez dużo lepsze samopoczucie:) a potem wzięło mnie tak na słodkie ze całą tabliczkę czekolady zjadłam:)
Malutka bardzo spokojna, rusza się, ale jakoś tak jakby ospale.
U mnie dalej żadnych skurczy. Rozmawiałam dzisiaj ze swoją mamą o jej porodzie. Miała dwie cesarki, bo właśnie żadnych skurczy nie miała 3 dni ja pod oxytocyna trzymali i nic. Mam nadzieję, że takich zeczy się nie dziedziczy, bo coraz bardziej boje się że skończy się cesarka.
Ja tez się nudzę na dodatek jestem bez telewizji cały weekend, bo zmieniamy operatora i stary odciął mi w piątek a nowy będzie dopiero jutro:/
-
U mnie też zero objawów porodu. W piątek po gimnastyce dla ciężarówek w szpitalu zaczął mi się spinac regularnie brzuch. Czułam kłucie w szyjce i odszedł kawałek czopa. Już miałam nadzieję na akcję a tu następnego dnia wszystko ucichlo
Liczę na to, że jutro lekarz podejmie jakaś decyzję, bo z cukrzycą na insulinie każdy dzień na tym etapie to większe ryzyko powikłań. A ja się coraz bardziej boję, że coś będzie nie tak. A teraz to spokojnie moglabym już rodzić.MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
Megiiii wrote:Pytanie do mam karmiących piersią. Czy po jedzeniu nosicie maluchy aż do odbicia? Mojemu po kp nie odbija się i nie ulewa. Nie wiem czy nosić aż do skutku, czy położyć na boczku jak zawsze.
Megiiii lubi tę wiadomość
-
U mnie też cisza. We wtorek mam wizytę i KTG, zobaczymy, co się tam zapisze, bo 3 tygodnie temu ZERO skurczy. Nawet nie mam Braxtona. Chociaż wczoraj coś kłuło mnie w szyjce (jakby młoda tam łapę wsadzała ), a teraz minimalnie takie uczucie jak na okres, może jednak macica ćwiczy.
Pokój dla małej prawie zrobiony, z dupereli brakuje obrazków nad łóżkiem, z rzeczy ważniejszych listew przy podłodze, parapetu i lampy ogólnej. Ale i tak jest dobrze Wygląda to tak:
AnnaIzabela, ChudaRuda, lena7, Lilly123, Paula., Marcepanka, Megiiii lubią tę wiadomość
-
Mayoli szafkę i fotel masz z ikei? Bo mam takie same:) tylko do szafki mam dokupiony przewijak:) Ja jakoś w połowie ciazy się wzięłam za ozdabianie pokoiku i powycinalam 100 motylków i poprzyklejalam nad lozeczko tak, że skrzydełka odstają i robi się taki efekt 3d. Dodałbym zdjęcie, ale nie wiem jak.
Mayolin lubi tę wiadomość
-
Tak, z Ikei, przewijak też mam, ale jeszcze go nie zamontowałam
Ja zdjęcia dodaję przez
http://pl.tinypic.com/?t=postupload
Wybierasz zdjęcie z komputera, zmieniasz rozmiar na Webseite/email i gotowe
Aaa, jeszcze musisz później wybrać kod dla forów internetowych i wkleić w belly odnośnik, zapomniałam o najważniejszymWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 21:36
-
Dzien dobry. U nas od 2 nocy wreszcie noc przepsana. Tylko pobudki na jedzenie. Po 3 troche Maryś marudzila bo mamy ostatnio problem z robieniem kupki... Udalo mi sie ją odlozyc i odciagam mleczko
Wczoraj wiekszosc dnia spalam musialam odespac te noce zarwane do 5.. Dobrze ze jak ją mecza te kolki to nie caly tydzien tylko daje nam sie wyspac ze dwie noce .
Milego dnia zyczeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 04:52
AnnaIzabela, Megiiii lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
AnnaIzabela no jak w dniu terminu masz się zgłosić na IP to nie jest tak źle. A może rzeczywiście wcześniej coś się zacznie dziać ja już miesiąc w szpitalu a planowo miałam byc tu od tygodnia. Jak dziś znowu powiedzą, że "czekamy" planuję zrobić wojnę.MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
-
marczolinio wrote:AnnaIzabela no jak w dniu terminu masz się zgłosić na IP to nie jest tak źle. A może rzeczywiście wcześniej coś się zacznie dziać ja już miesiąc w szpitalu a planowo miałam byc tu od tygodnia. Jak dziś znowu powiedzą, że "czekamy" planuję zrobić wojnę.
O kurde faktycznie, Ty biedulka się w tyn szpitalu męczysz.. No to potrójne kciuki żeby zaczęli działać!
Moja chyba w końcu zaczęła wczoraj się znizac, bo tak mnie rozpycha i kluje w dole, że aż mi słabo z bólu. W środę zdejmuje pessar i może już poleci -
Zrobili usg i malutki przybrał tylko 70 gram przez tydzień. A tak to przybieral 300 gram na tydzien. Łożysko już od tygodnia 3 stopień no i wód ciągle mało. Zrobiłam wojnę i obiecali coś więcej robić. Na obchodzie kazali czekać. Ja nie będę czekać aż łożysko całkiem się wykończy: (MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
-
Marczolinio, kciuki za szybki poród. Czasami trzeba zrobić burę, żeby wzieli się do roboty.
Bardzo ładny ten fotel, ehhh ja nie mam miejsca w sypialni na takie cuda:(
Moje stopy są tak wielkie jak u Hobbita, czy Wam też tak puchną ? Jutro wizyta i mam nadzieję, że po tej wizycie zacznę rodzić Póki co, wziełam się za rozmrażanie lodówki i mycie okien:) Jakaś siła we mnie wstąpiła:)gondi, AnnaIzabela lubią tę wiadomość
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Chuda, też mi tak puchną stopy i ręce. Obrączki i pierścionka zaręczynowego nie noszę już od miesiąca. Buty mam na szczęście wiązane, dzięki czemu je poluźniłam, ale i tak w czwartek się zorientowałam, że rozchodzą się w szwach Muszą wytrzymać jeszcze 2-3 tygodnie i do wyrzucenia. Nawet chciałam kupić nowe, bo wyprzedaże, ale jak dobiorę rozmiar/tęgość? Teraz byłyby OK, a po porodzie za duże. Pozostaje tylko czekać.
-
Marczolino, a robili Ci przepływy? Bo to że III stopień to jeszcze nic nie znaczy, chociaż fakt, że Młody mało przybrał. Oby to już zaraz się skończyło i żebyś miała synka obok!
ChudaRuda ja się dziś też obudziłam taka opuchnięta, że ciezko mi zginac palce u rąk a twarz jak księżyc w pełni!
A Młoda znowu szaleje jakby jej ktoś kawy dał -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny