X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po USG, na szczęście wszystko jest super i nie ma absolutnie żadnych powodów do niepokoju :)
    Udało się mimo, że już jest taka duża i widziałam Małą po raz pierwszy w 3D i aż się wzruszyłam! Nie sądziłam, że jeszcze w tej ciąży na USG się tak wzrusze :D

No i lekarz mówi, że w sumie to już pora rodzić ;)

ChudaRuda, Megiiii, lena7 lubią tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayolin to widziałam. Bardzo ładny wozeczek.

Annaizabela dobre wieści. Jak się ładnie uchwyci w 3d to rzeczywiście widać już małego człowieka. Ja mam tylko jedno takie super zdjęcie ze widać zadarty nosek córci. Na reszcie zdjęć się zakrywala rączka i już nie są takie wyraźne.

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam karmiących piersią. Czy po jedzeniu nosicie maluchy aż do odbicia? Mojemu po kp nie odbija się i nie ulewa. Nie wiem czy nosić aż do skutku, czy położyć na boczku jak zawsze.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii wrote:
    Pytanie do mam karmiących piersią. Czy po jedzeniu nosicie maluchy aż do odbicia? Mojemu po kp nie odbija się i nie ulewa. Nie wiem czy nosić aż do skutku, czy położyć na boczku jak zawsze.
    Ja moją kładę od razu na boczku :) i jak narazie bez problemów.

Megiiii lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kladziesz jej coś za plecami? Jakiś kocyk? Mnie mama wystraszyla, że po piersi i tak musi się odbić, i że absolutnie nie mogę go tak zostawić. Ale ja chyba bym nosiła go do rana.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej po piersi sie nie odbija. Po butli tez roznie bywa. Ale ukladam ją na boczku i co jakis czas ją kontroluje.

Wczoraj bylam u gina na wizycie kontrolnej wszystko pieknie ladnie wyglada. Przytulac juz sie mozemy :D troche mam problemy z suchoscia ale ginek powiedzial ze to normalne. Za pol roku kontrol chyba ze cos bedzie sie dzialo. Az tak dziwne ze szybko tam nie pojde jak czlowiek w ostatnim czasie byl takim bywalcem :D polozna musiala zdjecia obejrzec Marysi nie przezyla by chyba :P chociaz uwielbiam tą kobiete bo jest taka ciepla i tak potrafi doradzic i wesprzec :)
    Ginek tak sie cieszyl z imienia mojej corki jak bym conajmniej dala jej jego imie :D moze jego corka ma tak na imie? Nie mam pojecia.

Megiiii, Fiora lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. To też nie będę na siłę próbować z tym odbijaniem.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii wrote:

Megiiii, nam na szkole rodzenia mówili, że jeśli dziecko nie ulewa, nie odbija, to nic na siłę, tylko się cieszyć i położyć spać.

Megiiii lubi tę wiadomość

f2w3flw16652lysf.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayolin wrote:
    Megiiii, nam na szkole rodzenia mówili, że jeśli dziecko nie ulewa, nie odbija, to nic na siłę, tylko się cieszyć i położyć spać.

No to super wieści:)

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to muszę się pochwalić - w 90% mam spakowaną torbę do szpitala ;) W końcu się za to wzięłam. Czekam jeszcze aż przyślą z allegro koszulę do porodu, dorzucę kilka kosmetyków i gotowe.

Chcę jeszcze skserować kartę ciąży i wyniki wszystkich badań - ale to już dla mnie, po prostu nie wiem, czy w moim szpitalu oddają dokumentację czy nie, a wolałabym je mieć.

Miłego dnia!

f2w3flw16652lysf.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) my od środy w domku jestesmy, mała kocha cyca :P bylo ciezko w szpitalu z laktacja, to ze jej nie mialam przez 1.5 dnia bardzo sie odbilo. W kryzysowych momentach dostala sztuczne mleko :/ Ale od poniedzialku gdy pojawila sie odzialowa pokazala posiedziala z nami laktacja ruszyla. Olcia bardzo potrzebuje bliskosci wczoraj od 4 do 14 cyc, tulenie. Dzisiaj juz lepiej jest. Nie moge sie na nia napatrzec ma ciemne wloski i oczka. Mąż oszalal na punkcie córki i nie zapomnę jak plakal jak Olcia sie urodzila. Warto bylo czekac tyle czasu.
    Ps zostalo mi 4 kg do mojej standardowej wagi :P

Mayolin, AnnaIzabela, ChudaRuda, Megiiii, Aprilia, lena7 lubią tę wiadomość

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayolin a ja myślałam, że pakując się tydzień temu jestem mega spóźniona :D

lena super, że już w domu i że tak się udało z laktacja! Jednak co w domu to w domu :)

iv096iyenbdfaarq.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój łobuz obrócił się główkowo :D :D :D

I niech już tak zostanie. A najlepiej niech wychodzi jak najszybciej :P

AnnaIzabela, Mayolin, nadziejka88, Lilly123 lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia super. Grzeczny maluch.

Ja już też bym chciala urodzić zdrowego bobasa bo te noce mnie wykończa.juz nie wiem jak mam spać tak boli wszystko a wczoraj do tego doszedł wielki ból głowy.

• alak9 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza na forum czyżby wszystkie rodziły?
    Ja dzisiaj od rana strasznie się czuje wymiotuje i lekko głową mnie pobolewa. Mam nadzieje, ze to nie żadna grypa. Do terminu tylko 2 dni wiec może organizm się oczyszcza.
    A jak u was?
    Aprilia to super, że się odwrócił. Moja mala juz od 30 tygodnia była główka w dół, ale coś jej nie prędko na drugą stronę brzuszka.

• lena7 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak tu wchodzę, patrzę, a tu ciiiiicho ;-)

Ruda urodziłaś? Czy małż Cię nie wypuszcza z łóżka :-D

ChudaRuda lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) haha skacze na mężu, skacze na piłce a młoda nie myśli chyba wychodzić :)
    Mam nadzieję, że nie czeka na walentynki bo bidna będzie jak jej chłop będzie dawał jeden prezent :)
    Jak tam u Was?

lena7 lubi tę wiadomość

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam skurcze, ale w dużym odstępie czasu i po godzinie się skończyły.

Dziś mały się rusza, tak jakby miał zamiar wyjść przez pępek.
    Mam wrażenie, że znowu zaczynają się bardzo delikatne bóle, ale skurczami to to jeszcze nie jest.

Śpiąca, zmęczona i nie mam chęci na nic. Tak dziś się czuję. :P

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak jak u Marcepanki. Młoda wywija aż mam łzy w oczach, skurcze leciutkie, a ja najchętniej bym cały dzień spała..

Niech to dziecię już wychodzi :)

Marcepanka lubi tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza jak makiem zasiał. A nie miałabym nic przeciwko gdyby młody pojawił się w tym tygodniu ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ