Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • TrzeciMotylek Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po usg. Wg om mam dziś 5tyg i 3 dni. Wg usg 4 tyg 6 dni. Czyli w zasadzie się zgadza. Pecherzyk jest i ma 0.7cm. Ciałko żółte jest widoczne. Lekarz mówi, że zarodek będzie widoczny na dniach. Następna wizyta 13.07.

innamorata88, sunset06, Paula. lubią tę wiadomość

• Nula30 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylkova,a byłaś może na ovu w wątku tearatozoospermia? U nas też był męski problem (m.in.morfologia 3%) i po 3 miesiącach suplementacji i po pogodzeniu się z myślą,że ruszamy z IUI okazało się,że się udało. Zaczęłam 6 tc. Trochę się boję,ale staram się myśleć pozytywnie.
    Gratuluję Wszystkim szczęściarom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 21:15

rfxg43r8qq0glx30.png
  • Astoria Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba jakaś choroba cywilizacyjna z tymi plemnikami- mój mąż miał 2% prawidłowych, ale ginekolog powiedział że do zapłodnienia potrzebny jest jeden a w 2% jest ich więcej :)

Nula30 lubi tę wiadomość

f2w33e3kgvscne78.png
  • Maaagy Znajoma

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień ciężki :( nabiegalam sie z córka na rękach a potem myślałam ze zemdleje :/ tak było mi słabo :( cały czas muszę ja nosić na rękach albo chodzić za nia zeby krzywdy sobie nie zrobiła. Boje sie co bedzie pózniej :( staram sie Was nadrobić wieczorami i być Z wami jak najwiecej.

f2w3gox1au48jxjj.png
    ex2b9vvj4kyjlto9.png
  • Nula30 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria,masz rację. Wielu facetów ma teraz ten problem. A z biegiem lat lepiej niestety nie będzie.
    Astoria wrote:
    To chyba jakaś choroba cywilizacyjna z tymi plemnikami- mój mąż miał 2% prawidłowych, ale ginekolog powiedział że do zapłodnienia potrzebny jest jeden a w 2% jest ich więcej :)

rfxg43r8qq0glx30.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)
    Witam wszystkie nowe koleżanki :)

JA też dziś miałam ciężki dzień. Mój partner (A.) wyjechał w delegacje za granicę i jestem sama z córcią. Moje kochane dziecko przechodzi bunt dwulatka - wszystko robi na odwrót. Na spacerze też próbuje na ile może sobie pozwolić, próbuje uciekać :( czasami nie mam już siły i płakać mi się chce. Dodatkowo w weekend odwiedza Nas koleżanka z rodziną. Porządki, zakupy i całe szykowanie na mojej głowie. Z niecierpliwością czekam aż A. wróci i trochę mnie odciąży.

Pytanie do dziewczyn które mają segregatory mamyginekolog mogłybyscie pokazać lub napisać jakie tam są zakładki? Bo mam inna teczkę z pierwszej ciąży i nie wiem czy jest sens zamawiać tą.

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • motylkova Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nula30 nie byłam. Ja mojemu dawałam juz wcześniej profertil, a w szczęśliwym cyklu zioła o.sroki tylko nie 1 łyżeczkę a 2 :) pił je 2 tygodnie i się udało :)
    Oprócz złej morfologii miał jeszcze kiepska ruchliwość (ta pierwsza kategoria tylko 2% o prawidłowym ruchu) dlatego miałam zalamke totalna, ale wzięłam się w garść i w ruch poszly witaminy i zioła - myślę, że te ostatnie miały największy wpływ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 21:43

f2w3xzkr51ok2xi8.png
  • rosann Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Gratuluję udanych wizyt :)
    Witam wszystkie nowe koleżanki :)

JA też dziś miałam ciężki dzień. Mój partner (A.) wyjechał w delegacje za granicę i jestem sama z córcią. Moje kochane dziecko przechodzi bunt dwulatka - wszystko robi na odwrót. Na spacerze też próbuje na ile może sobie pozwolić, próbuje uciekać :( czasami nie mam już siły i płakać mi się chce. Dodatkowo w weekend odwiedza Nas koleżanka z rodziną. Porządki, zakupy i całe szykowanie na mojej głowie. Z niecierpliwością czekam aż A. wróci i trochę mnie odciąży.

Pytanie do dziewczyn które mają segregatory mamyginekolog mogłybyscie pokazać lub napisać jakie tam są zakładki? Bo mam inna teczkę z pierwszej ciąży i nie wiem czy jest sens zamawiać tą.

Tutaj masz opisane wkładki i zdjęcia :) https://mamaginekolog.pl/produkt/segregator-ciazy-rozowo-niebieski/

Witam wszystkie nowe mamusie! Ale długo się ukrywałyście :)

Aga89 lubi tę wiadomość

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Nula30 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cuda na kiju były z suplementami. Najważniejsze,że efekt osiągnięty - oby teraz wszystko było ok :)

rfxg43r8qq0glx30.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    Ja wczoraj przezylam chwile grozy...zaczelam lekko krwawić po długim spacerze i od razu spanikowana pojechalam na SOR, ale okazało się ze wszystko ok,serduszko bije,oprócz Duphastonu dostałam Luteine i nakaz lezenia.Dziś byłam na kontroli u prowadzącego i tez nie stwierdził nic niepokojacego,nie wiadomo skąd było to plamienie krwią...byc moze od jakiegos ogniska endomendy lub naczynko peklo,ale sytuacja opanowana :-) Brzdac ma juz 2,27 cm, 180 uderzeń/min :-)
    Wizyta za tydzień ze wzledu na ten incydent.
    Co do nasienia to mój tez ma 3% prawidłowych,wyniki odebralismy jak...juz bhcg była dodatnia:-)
    U nas się udało w 7cs po mojej operacji,widać te 3%wystarczylo.
    Pozdrawiam cieplutko

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Konikowa Znajoma

Wysłany: 27 czerwca 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie również dopiszcie z terminem 25.02

Paula. lubi tę wiadomość

c55fdqk3hwejfx8k.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaagy wrote:
    Dzień ciężki :( nabiegalam sie z córka na rękach a potem myślałam ze zemdleje :/ tak było mi słabo :( cały czas muszę ja nosić na rękach albo chodzić za nia zeby krzywdy sobie nie zrobiła. Boje sie co bedzie pózniej :( staram sie Was nadrobić wieczorami i być Z wami jak najwiecej.
    Jak to czytam co piszesz to mam dreszcze :) jak urodzi sie drugie dziecie to moj Jasiek bedzie w wieku Twojego pierwszego, ojj bedzie sie dzialo :)

Ja znalazlam sposob na jako takie funkcjonowanie z malym dzieckiem w domu, jak mlody idzie spac to i ja ide spac. Ma dwie drzemki w ciagu dnia, jedna z nich czasem trwa 2h, wiec spoko baterie mi sie laduja i moge funkcjonowac. Bez spania to nie mam sily go podniesc nawet. Oczywiscie w domu balagan, ale obiad zawsze uda mi sie w miedzyczasie ugotowac :)

Maaagy lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wczoraj miałam wizytę. Serduszko bije jednak martwi mnie fakt, że od OM byl wczoraj 7t2d natomiast na usg wyszlo 6t2d. O tydzień mniejsza jest kruszynka. Poprzednio gdy miałam ciążę obumarla miałam identyczna sytuacje. Biło serduszko a różnica była 5 dni.a na następnej wizycie wyrok ciąża obumarła. Dlatego zamiast się cieszyć serduszkiem wróciłam do domu wczoraj i zaczęłam płakać ... kolejna wizyta 11 lipca.

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • marmi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, ale bardzo często dzidziuś jest mniejszy lub większy niż wynika z om, bo owulacja nie zawsze jest idealnoe, 14 dnia cyklu.

Nie martw się, bo to naprawdę nie jest nic szczególnego, często się zdarza, a Twojemu maleństwu przyda się Twój dobry nastrój i pozytywne nastawienie.

Przytulam. Musisz całą sobą wierzyć, że tym razem będzie dobrze :*

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Marmi, że tak się zdarza i później wszystko jest ok. Poprzednio nie przejelam się tym a teraz jest już ten strach który ciągle w człowieku siedzi. Prawda jest taka, że nie mam pojęcia kiedy miałam owulacje także postaram się być dobrej myśli. Dziękuję Ci za miłe słowa.
    A tak apropo chodzę do niemieckiego lekarza i chciałam wczoraj zwolnienie do pracy bo często wymiotuje mam mdłości i ogóle brak sił a sprzątam w hotelu i jednak trzeba mieć dużo energii to wiecie co mi powiedzial " tu w niemczech ciąża to nie choroba "... musze poszukac innego lekarza.

uhghzc7.png

j7wag8u.png

• rosann Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Nie śpię od 5 :( Coś ostatnio mam wielkie problemy ze snem, ciężko mi zasnąć, a jak już mi się uda to i tak śpię na pół gwizdka. Plus taki, że chociaż mieszkanie już posprzątane i chłodnik przygotowany, a ja mam chwilę na kawę, pierwszą od kilku dni :)

Ewelaa nie smuć się! To tak prawie zawsze jest, że wg USG dziecko jest mniejsze niż wg OM. Wiem, że masz złe doświadczenia, ale głowa do góry :) No i tak jak pisze Marmi, owulacja nie zawsze musi być w połowie cyklu, ja np. zawsze miałam ok. 11-12 dnia przy cyklach 30-dniowych :) U innych to może być 17 dzień, także głowa do góry! :)

Ty jesteś z DE? Z której części? :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Maaagy Znajoma

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Jak to czytam co piszesz to mam dreszcze :) jak urodzi sie drugie dziecie to moj Jasiek bedzie w wieku Twojego pierwszego, ojj bedzie sie dzialo :)

Ja znalazlam sposob na jako takie funkcjonowanie z malym dzieckiem w domu, jak mlody idzie spac to i ja ide spac. Ma dwie drzemki w ciagu dnia, jedna z nich czasem trwa 2h, wiec spoko baterie mi sie laduja i moge funkcjonowac. Bez spania to nie mam sily go podniesc nawet. Oczywiscie w domu balagan, ale obiad zawsze uda mi sie w miedzyczasie ugotowac :)
    Nie martw sie na zapas :) każde dziecko jest inne :) moja pózniej zaczęła chodzić ( i dalej zdarzają sie częste upadki ;)) bo jest wcześniakiem. Są dzieci które dużo wcześniej zaczynaja chodzić i nie trzeba aż tak asekurować bo pięknie chodzą :) z dwójka maluchów na pewno będziemy mieć ciekawie ;)

f2w3gox1au48jxjj.png
    ex2b9vvj4kyjlto9.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosann wiem trzeba wziąć się w garść ;)
    A właściwie to z tego co kojarzę to nie mamy do siebie daleko ;) w okolicach ingolstadt mieszkam ;)

uhghzc7.png

j7wag8u.png

• rosann Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    Rosann wiem trzeba wziąć się w garść ;)
    A właściwie to z tego co kojarzę to nie mamy do siebie daleko ;) w okolicach ingolstadt mieszkam ;)

O to faktycznie nie aż tak daleko! Super! Mam nadzieję, że kiedyś będzie nam dane się spotkać z maluchami :)
    Szkoda, że masz trochę do Freising bo ja tam mam sprawdzaną ginekolog :(

Edit:
    W ogóle to muszę skontaktować się z polską położną i "zarezerwować" sobie u niej termin. Wyobrażacie sobie, że mam też już rezerwacje w szpitalu? Szaleństwo... Zadzwoniłam tam jak byłam z 6tc, jeszcze przed wizytą u lekarza, bo podobno po 8tc to można zapomnieć o rodzeniu w nim. Szok! Nawet ginekolodzy w Monachium się śmieją, że jak chce się rodzić w tym szpitalu to najlepiej najpierw zarezerwować sobie termin, a dopiero potem starać się zajść w ciążę. Totalne wariactwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 08:04

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Wszystkie musimy pozytywnie myśleć bo inaczej idzie się wykończyć!

Ja od wczoraj czuje się bardzo źle, mdłości osłabienie wymioty w połączeniu z prawie 14 msc Amelia nie wróży dobrze, mąż robi nadgodziny, całe szczęście od poniedziałku ma urlop to trochę mi pomoże ;) a tak w ogóle jedziemy nad morze w środę i strasznie się boję podróży że będzie mnie mocno mdlic

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ