Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po usg. Wg om mam dziś 5tyg i 3 dni. Wg usg 4 tyg 6 dni. Czyli w zasadzie się zgadza. Pecherzyk jest i ma 0.7cm. Ciałko żółte jest widoczne. Lekarz mówi, że zarodek będzie widoczny na dniach. Następna wizyta 13.07.
innamorata88, sunset06, Paula. lubią tę wiadomość
-
Motylkova,a byłaś może na ovu w wątku tearatozoospermia? U nas też był męski problem (m.in.morfologia 3%) i po 3 miesiącach suplementacji i po pogodzeniu się z myślą,że ruszamy z IUI okazało się,że się udało. Zaczęłam 6 tc. Trochę się boję,ale staram się myśleć pozytywnie.
Gratuluję Wszystkim szczęściaromWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 21:15
-
Dzień ciężki nabiegalam sie z córka na rękach a potem myślałam ze zemdleje tak było mi słabo cały czas muszę ja nosić na rękach albo chodzić za nia zeby krzywdy sobie nie zrobiła. Boje sie co bedzie pózniej staram sie Was nadrobić wieczorami i być Z wami jak najwiecej.
-
Astoria,masz rację. Wielu facetów ma teraz ten problem. A z biegiem lat lepiej niestety nie będzie.
Astoria wrote:To chyba jakaś choroba cywilizacyjna z tymi plemnikami- mój mąż miał 2% prawidłowych, ale ginekolog powiedział że do zapłodnienia potrzebny jest jeden a w 2% jest ich więcej -
Gratuluję udanych wizyt
Witam wszystkie nowe koleżanki
JA też dziś miałam ciężki dzień. Mój partner (A.) wyjechał w delegacje za granicę i jestem sama z córcią. Moje kochane dziecko przechodzi bunt dwulatka - wszystko robi na odwrót. Na spacerze też próbuje na ile może sobie pozwolić, próbuje uciekać czasami nie mam już siły i płakać mi się chce. Dodatkowo w weekend odwiedza Nas koleżanka z rodziną. Porządki, zakupy i całe szykowanie na mojej głowie. Z niecierpliwością czekam aż A. wróci i trochę mnie odciąży.
Pytanie do dziewczyn które mają segregatory mamyginekolog mogłybyscie pokazać lub napisać jakie tam są zakładki? Bo mam inna teczkę z pierwszej ciąży i nie wiem czy jest sens zamawiać tą.
-
Nula30 nie byłam. Ja mojemu dawałam juz wcześniej profertil, a w szczęśliwym cyklu zioła o.sroki tylko nie 1 łyżeczkę a 2 pił je 2 tygodnie i się udało
Oprócz złej morfologii miał jeszcze kiepska ruchliwość (ta pierwsza kategoria tylko 2% o prawidłowym ruchu) dlatego miałam zalamke totalna, ale wzięłam się w garść i w ruch poszly witaminy i zioła - myślę, że te ostatnie miały największy wpływWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 21:43
-
Aga89 wrote:Gratuluję udanych wizyt
Witam wszystkie nowe koleżanki
JA też dziś miałam ciężki dzień. Mój partner (A.) wyjechał w delegacje za granicę i jestem sama z córcią. Moje kochane dziecko przechodzi bunt dwulatka - wszystko robi na odwrót. Na spacerze też próbuje na ile może sobie pozwolić, próbuje uciekać czasami nie mam już siły i płakać mi się chce. Dodatkowo w weekend odwiedza Nas koleżanka z rodziną. Porządki, zakupy i całe szykowanie na mojej głowie. Z niecierpliwością czekam aż A. wróci i trochę mnie odciąży.
Pytanie do dziewczyn które mają segregatory mamyginekolog mogłybyscie pokazać lub napisać jakie tam są zakładki? Bo mam inna teczkę z pierwszej ciąży i nie wiem czy jest sens zamawiać tą.
Tutaj masz opisane wkładki i zdjęcia https://mamaginekolog.pl/produkt/segregator-ciazy-rozowo-niebieski/
Witam wszystkie nowe mamusie! Ale długo się ukrywałyścieAga89 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Ja wczoraj przezylam chwile grozy...zaczelam lekko krwawić po długim spacerze i od razu spanikowana pojechalam na SOR, ale okazało się ze wszystko ok,serduszko bije,oprócz Duphastonu dostałam Luteine i nakaz lezenia.Dziś byłam na kontroli u prowadzącego i tez nie stwierdził nic niepokojacego,nie wiadomo skąd było to plamienie krwią...byc moze od jakiegos ogniska endomendy lub naczynko peklo,ale sytuacja opanowana Brzdac ma juz 2,27 cm, 180 uderzeń/min
Wizyta za tydzień ze wzledu na ten incydent.
Co do nasienia to mój tez ma 3% prawidłowych,wyniki odebralismy jak...juz bhcg była dodatnia:-)
U nas się udało w 7cs po mojej operacji,widać te 3%wystarczylo.
Pozdrawiam cieplutko
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Maaagy wrote:Dzień ciężki nabiegalam sie z córka na rękach a potem myślałam ze zemdleje tak było mi słabo cały czas muszę ja nosić na rękach albo chodzić za nia zeby krzywdy sobie nie zrobiła. Boje sie co bedzie pózniej staram sie Was nadrobić wieczorami i być Z wami jak najwiecej.
Ja znalazlam sposob na jako takie funkcjonowanie z malym dzieckiem w domu, jak mlody idzie spac to i ja ide spac. Ma dwie drzemki w ciagu dnia, jedna z nich czasem trwa 2h, wiec spoko baterie mi sie laduja i moge funkcjonowac. Bez spania to nie mam sily go podniesc nawet. Oczywiscie w domu balagan, ale obiad zawsze uda mi sie w miedzyczasie ugotowacMaaagy lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Wczoraj miałam wizytę. Serduszko bije jednak martwi mnie fakt, że od OM byl wczoraj 7t2d natomiast na usg wyszlo 6t2d. O tydzień mniejsza jest kruszynka. Poprzednio gdy miałam ciążę obumarla miałam identyczna sytuacje. Biło serduszko a różnica była 5 dni.a na następnej wizycie wyrok ciąża obumarła. Dlatego zamiast się cieszyć serduszkiem wróciłam do domu wczoraj i zaczęłam płakać ... kolejna wizyta 11 lipca.
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Ewela, ale bardzo często dzidziuś jest mniejszy lub większy niż wynika z om, bo owulacja nie zawsze jest idealnoe, 14 dnia cyklu.
Nie martw się, bo to naprawdę nie jest nic szczególnego, często się zdarza, a Twojemu maleństwu przyda się Twój dobry nastrój i pozytywne nastawienie.
Przytulam. Musisz całą sobą wierzyć, że tym razem będzie dobrze :* -
Wiem Marmi, że tak się zdarza i później wszystko jest ok. Poprzednio nie przejelam się tym a teraz jest już ten strach który ciągle w człowieku siedzi. Prawda jest taka, że nie mam pojęcia kiedy miałam owulacje także postaram się być dobrej myśli. Dziękuję Ci za miłe słowa.
A tak apropo chodzę do niemieckiego lekarza i chciałam wczoraj zwolnienie do pracy bo często wymiotuje mam mdłości i ogóle brak sił a sprzątam w hotelu i jednak trzeba mieć dużo energii to wiecie co mi powiedzial " tu w niemczech ciąża to nie choroba "... musze poszukac innego lekarza.
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Hej dziewczyny!
Nie śpię od 5 Coś ostatnio mam wielkie problemy ze snem, ciężko mi zasnąć, a jak już mi się uda to i tak śpię na pół gwizdka. Plus taki, że chociaż mieszkanie już posprzątane i chłodnik przygotowany, a ja mam chwilę na kawę, pierwszą od kilku dni
Ewelaa nie smuć się! To tak prawie zawsze jest, że wg USG dziecko jest mniejsze niż wg OM. Wiem, że masz złe doświadczenia, ale głowa do góry No i tak jak pisze Marmi, owulacja nie zawsze musi być w połowie cyklu, ja np. zawsze miałam ok. 11-12 dnia przy cyklach 30-dniowych U innych to może być 17 dzień, także głowa do góry!
Ty jesteś z DE? Z której części? -
Anieńka wrote:Jak to czytam co piszesz to mam dreszcze jak urodzi sie drugie dziecie to moj Jasiek bedzie w wieku Twojego pierwszego, ojj bedzie sie dzialo
Ja znalazlam sposob na jako takie funkcjonowanie z malym dzieckiem w domu, jak mlody idzie spac to i ja ide spac. Ma dwie drzemki w ciagu dnia, jedna z nich czasem trwa 2h, wiec spoko baterie mi sie laduja i moge funkcjonowac. Bez spania to nie mam sily go podniesc nawet. Oczywiscie w domu balagan, ale obiad zawsze uda mi sie w miedzyczasie ugotowac
-
Ewelaa_♡ wrote:Rosann wiem trzeba wziąć się w garść
A właściwie to z tego co kojarzę to nie mamy do siebie daleko w okolicach ingolstadt mieszkam
O to faktycznie nie aż tak daleko! Super! Mam nadzieję, że kiedyś będzie nam dane się spotkać z maluchami
Szkoda, że masz trochę do Freising bo ja tam mam sprawdzaną ginekolog
Edit:
W ogóle to muszę skontaktować się z polską położną i "zarezerwować" sobie u niej termin. Wyobrażacie sobie, że mam też już rezerwacje w szpitalu? Szaleństwo... Zadzwoniłam tam jak byłam z 6tc, jeszcze przed wizytą u lekarza, bo podobno po 8tc to można zapomnieć o rodzeniu w nim. Szok! Nawet ginekolodzy w Monachium się śmieją, że jak chce się rodzić w tym szpitalu to najlepiej najpierw zarezerwować sobie termin, a dopiero potem starać się zajść w ciążę. Totalne wariactwo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 08:04
-
Cześć dziewczyny!
Wszystkie musimy pozytywnie myśleć bo inaczej idzie się wykończyć!
Ja od wczoraj czuje się bardzo źle, mdłości osłabienie wymioty w połączeniu z prawie 14 msc Amelia nie wróży dobrze, mąż robi nadgodziny, całe szczęście od poniedziałku ma urlop to trochę mi pomoże a tak w ogóle jedziemy nad morze w środę i strasznie się boję podróży że będzie mnie mocno mdlic