Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane. Pojechałam do kina. I Wy też mnie trochę uspokoiłyście. Wiem , że nie powinnam się tak denerwować. Jakoś się muszę ogarnąć. Ale te czarne myśli są okropne. Chyba faktycznie stres w ciąży towarzyszy ciągle :P ponoć po porodzie nie jest wcale lżej :P

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzka, ja też strasznie schizuję przed piątkowym usg. Jestem teraz w momencie, w którym zatrzymała się poprzednia ciąża, nie potrafię tego wymazać z pamięci. Boję się okropnie.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Konikowa Znajoma

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka1984 troche mnie uspokoilas, w piatek mam usg, mam nadzieje, ze chociaż sie pomniejszy :( Zawsze cos sie przyplącze

c55fdqk3hwejfx8k.png
  • Lupusowa Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czwartku wyczekuje jak zbawienia..

zdecydowalam sie jednak brac ten lek na nerki .
    Brac go zle, nie brac to jeszcze gorzej. Ech taki moj los, tyle juz tych lekow sie nalykam, trzeba wierzyc ze bedzie dobrze.

2nn33e3kujjf71kc.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konikowa wrote:
    Lilka1984 troche mnie uspokoilas, w piatek mam usg, mam nadzieje, ze chociaż sie pomniejszy :( Zawsze cos sie przyplącze
    moja siostra też miała i było wszystko dobrze teraz ma super dużego synka..

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupusowa wrote:
    ja czwartku wyczekuje jak zbawienia..

zdecydowalam sie jednak brac ten lek na nerki .
    Brac go zle, nie brac to jeszcze gorzej. Ech taki moj los, tyle juz tych lekow sie nalykam, trzeba wierzyc ze bedzie dobrze.
    Kochana moje pierwsze szczęście synek ma chorą jedną nerkę więc wiem ile jest leczenia i walki o zdrowie.. jeśli niema wyjścia to musisz brać dziecko potzrebuje silnej i zdrowej mamy.. a wiem co mówie bo sama zaniedbałam swoje zdrowie po pierwszym synku i potem rok chorowałam i niemogłam się pozbierać...

Lupusowa lubi tę wiadomość

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    Dzięki Kochane. Pojechałam do kina. I Wy też mnie trochę uspokoiłyście. Wiem , że nie powinnam się tak denerwować. Jakoś się muszę ogarnąć. Ale te czarne myśli są okropne. Chyba faktycznie stres w ciąży towarzyszy ciągle :P ponoć po porodzie nie jest wcale lżej :P
    Tak zgodzę się z tym.. po porodzie się zaczyna.. teraz już zawsze będziemy martwić się o nasze maleństwa w ciąży w brzuszku jak rosną jak się mają czy wszyystko wporządku potem też czy dostatecznie zjadł.. czy nie jest chory bo płacze zy ma kolki czy go nieprzekarmiłyśmy itp..
    Ja mam jakoś doła...mąż znowu pojechał w trase dla niego 10 dni kursu to nic a dla mnie jest mi duszno brzuch mnie dziś rozbolał niema jak odpocząć corka chce się nosić albo prowadzić ciagle za ręce i pasuje starszaka niezaniedbać.. a wieczorem pewnie nawet sie z zmeczenia nie ukąpie i mąż mysli że bedzie tak pracował przy trójce oczywiscie dwa miesiace odpusci ale co potem przeciez sama trójkiu nie ogarne.. już nieraz byłam zdana na siebie tyle nocy sama niespałam że ma dosć.. przepraszam dziewczyny ale jakoś mi sie smecenie włączyło

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konikowa wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa ale sledze Was juz dłuższy czas, termin mam na ok 25.02 ale niestety wczoraj lekarz wykryl mi krwiaka na macicy bardzo blisko zarodka i stwierdzil, ze "czarno to widzi" Co myslicie? Macie jakieś doswiadczenie albo informacje w tej sprawie? Jestem zalamana ;(

Hej, ja też jestem Lutówką, tyle że tego roczną :) Ja o ciąże starałam się 3 lata, nie było łatwo, ale w końcu się udało :), w 12 tygodniu, na badaniach prenatalnych pani doktor również wykryła u mnie krwiaka, przestraszyłam się bardzo, ale jak widać nic złego się nie stało =, krwiak się wchłonął a dzidziuś urodził się zdrowy. Nie martw się na zapas będzie dobrze :)
    Życze wszystkim spokojnych 9 miesięcy :)

Paula. lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane mam prośbe wpiszcie mnie do Was na luty coprawda termin mam na 25 lub 27 styczeń ale jakoś sie tu zadomowiłam proszę

marmi, Paula., Papierówka lubią tę wiadomość

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Miniaa Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 13:36

Basik83 lubi tę wiadomość

• IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TEŻ mam segregator mamy ginekolog, jest super. Powiem Wam, że się szybko męcze bardzo ostatnio i czuję się taka osłabiona jak w chorobie i ciągle mam "kamień na żołądku"... ble...

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • Miniaa Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 13:36

• Astoria Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny. Jestem tu całkiem nowa, totalnie zielona i termin porodu mam na 18 luty. Jestem w 6tc, po wizycie u ginekologa w zeszłym tygodniu, serduszko już widziałam. Strasznie się boję, 4 lata umiarkowanych starań, kiepskie wyniki badań i u mnie i u męża. Zaczęliśmy akceptować fakt, że nie będziemy mieć dziecka a tu taka niespodzianka.

kuzka, marmi, kolka, Aga89, Paula. lubią tę wiadomość

f2w33e3kgvscne78.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria, super! Moje gratulacje. Na pewno jest to wielkie szczęście.

Astoria lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Astoria Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Astoria, super! Moje gratulacje. Na pewno jest to wielkie szczęście.
    Tak, wielkie szczęście :) Zabieram się za czytanie forum, żeby zebrać trochę Waszej wiedzy Dziewczyny

f2w33e3kgvscne78.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniaa wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was (poniżej 35) ma skierowanie na badania perenatalne na NFZ? Znalazłam fajna klinikę, gdzie robią razem z pappa na NFZ tylko skąd skierowanie;)

Z tego co się orięntuję skierowanie na NFZ wystawić może ginekolog jeśli przyjmuje na NFZ.

JA będę miała skierowanie na prenatalne ale to ze względu na wiek (37 lat)mimo, że chodzę prywatnie. Poza tym moja lekarka oprócz prywatnej praktyki ma jeszcze dyżury w szpitalu.

Ale nie znam dokładnie tematu więc mogę się mylić.

Miniaa lubi tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Dorota☆ Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;) Proszę o dopisanie mnie do listy :) Termin na 13 lutego :)

Paula. lubi tę wiadomość

nzjdgzu3bm0v4sh4.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Astoria, Dorota :)
    Astoria, wspaniały cud się zdarzył, najpiękniejszy :)

Ja też mam jakoś mniej siły, po powrocie z pracy, koło 19, padam już z nóg. Przez to od początku tygodnia nie gotowałam obiadów, może to i lepiej - mniej stania przy garach i przy zapachach, to mniejsze mdłości ;)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Konikowa Znajoma

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierowka wymiary krwiaka to 2,5cm x 0,7cm. Zdjecie mam, ale jest strasznie niewyraźnie, ponadto chcialam Ci powiedziec, ze krwiak umiejscowiony jest blisko bardzo zarodka :(

c55fdqk3hwejfx8k.png
  • motylkova Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    ja też zapisuje się na luty, dokładny termin 11.02. :)
    1,5 roku starań (u mnie wszystko ok, u męża kiepskie wyniki badań tylko 1% prawidlowych plemnikow i inne parametry też dużo poniżej normy), ale jak widać udalo się i to w momencie, kiedy pogodziłam się, że naturalnie może się nie udać !!!
    Ostatnia wizyta w piątek była (6tydz5d) - kropek ma 8mm i serducho 151 :)
    Dzięki wam zamowiłam już ten słynny segregator i nie mogę doczekać się, kiedy przyjdzie:)

Paula., Konikowa lubią tę wiadomość

f2w3xzkr51ok2xi8.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ