Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja wczoraj dostałam od doktorki krople na mdłości IMBIFEM kosztują ok 30 zł. Po za tym dowiedziałam się, że mdłości są oznaką bardzo silnej hormonalnie ciąży. Dodatkowo kazała mi jeść na czczo utarte jabłko jeszcze przed wstaniem z łóżka, ma podobno pomóc. No i oczywiście spokój spokój i tylko spokój.
Paula. lubi tę wiadomość
-
Bzdura z tym, że silna ciąża to ta z mdlosciami. Może to jedynie świadczyć o wyższym progesteronie. Mnie w pierwszej ciąży prawie w ogóle nie mdliło, nie wymiotowałam a ciąża fizjologiczna bez wspomagaczy i plamienia. Także bez stresu dziewczyny. Mdłości o niczym nie świadczą
kuzka, marmi lubią tę wiadomość
-
motylkova wrote:dłukachna Czyli jak ktoś nie ma mdłość np. tak jak ja to mam się zacząć martwić?
Motylkowa nie daj sobie wkręcać! Ja też nie mam mdłości i w ogóle się tym nie martwię, głowa do góry, w żaden sposób nie jesteśmy "gorsze"
Dziewczyny, nie chcę, aby zabrzmiało to jak nie wiadomo jakie mądrości, ale proszę, czasami ujmujmy nasze słowa czy informacje jakie posiadamy w inny sposób, bo jak widać, nie są one bez wpływu na inne Nie nakręcajmy się wzajemnieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 08:39
kuzka, a88, marmi lubią tę wiadomość
-
I sprawdzajcie sobie składy tych super specyfików na mdłości, zawsze lepiej sięgać po coś naturalnego...słyszałam, że imbir dobrze działa.
Ewela - nie martw się, tak jak marmi pisze owu czy zagnieżdżenie mogło być pózniej. Rzadko jest książkowo.
Dziewczyny z mniejszymi dzieciaczkami - podziwiam! Mój już niewiele jest na rękach, a i tak czasem nie mam siły się z nim bawić. A co dopiero nosić pół dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 08:44
-
rosann wrote:Motylkowa nie daj sobie wkręcać! Ja też nie mam mdłości i w ogóle się tym nie martwię, głowa do góry, w żaden sposób nie jesteśmy "gorsze"
Dziewczyny, nie chcę, aby zabrzmiało to jak nie wiadomo jakie mądrości, ale proszę, czasami ujmujmy nasze słowa czy informacje jakie posiadamy w inny sposób, bo jak widać, nie są one bez wpływu na inne Nie nakręcajmy się wzajemnie
Ja jestem na duphastonie 2x1, więc mam nadzieje, że mój progesteron jest w normie. Biorę też magnez 3x1 ze względu na pobolewania brzucha. Odkąd biorę ten zestaw już praktycznie nie boli
Kolejna wizyta dopiero 19.07 nie wiem jak dotrwam.. -
motylkova wrote:Kurczę to moja pierwsza ciąża, człowiek się naczyta i później za bardzo analizuje...
Ja jestem na duphastonie 2x1, więc mam nadzieje, że mój progesteron jest w normie. Biorę też magnez 3x1 ze względu na pobolewania brzucha. Odkąd biorę ten zestaw już praktycznie nie boli
Kolejna wizyta dopiero 19.07 nie wiem jak dotrwam..
Najlepiej nie czytać bo to faktycznie może źle wpływać na psychikę Głowa do góry, wszystko będzie dobrze Swoją drogą mamy wizytę tego samego dnia Dotrwamy, zobaczysz -
rosann wrote:Najlepiej nie czytać bo to faktycznie może źle wpływać na psychikę Głowa do góry, wszystko będzie dobrze Swoją drogą mamy wizytę tego samego dnia Dotrwamy, zobaczysz
Dostalam skierowanie na badanie krwi, mialam isc dzisiaj, ale nie moglam zwlec się z łóżka, więc jutro pójdę. Chcę iść przed 7, żeby ominąć te straszneee kolejkiii... -
Ja też tak mam,że jak się naczytam to potem przeżywam. Często niepotrzebnie się stresuje i tylko męczę to biedne dziecko,które chce sobie w spokoju rosnąć koleżanka (podwójna mama) mówi,że do porodu to ja osiwieje,jak się nie ogarnę z tym wymyslaniem
Dzisiaj idę do rodzinnej,bo mam problem z...Biegunką (2-3 razy na dzień od poniedziałku). Miałyście takie akcje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 08:55
-
Jak mamusia się za dużo martwi w ciąży to Maluszek będzie płaczliwy.
Dlatego moje Drogie trzeba wziąć się w garść i się cieszyć tym co mamy teraz
Są piękne ❤ więc o nie dbajmy !!!
Postanowiłam od dzisiaj nie szukać żadnych informacji w necie. Będę zaglądać tylko tutaj.
-
Dotrwasz Motylkowa, jak my wszystkie, musimy
Co do mdłości, to różne krążą opinie. W ostatnim artykule o ciażowych dolegliwościach mama ginekolog napisała, że tak naprawdę nadal do końca nie wiadomo, jaka jest ich przyczyna.
Prawda jest taka, i tego musimy sie trzymać, że każda ciąża jest inna, reakcje organizmu to kwestia indywidualna i nie ma "lepszych" czy "gorszych" ciąż
Fajnie poczytać, jak to wygląda u innych, powspierać się, ale nie ma się co porownywać z innymi -
Wcisnę swoje trzy grosze, bo aż mnie serce boli jak widzę, że się tak męczycie i stresujecie. Mam za sobą dwie stracone ciąże i myślałam, że przez kolejną oszaleję ze strachu. Tymczasem ogarnął mnie spokój jak nigdy dotąd. Wiem, że nerwami i zamartwianiem się niczego nie zmienię, a ucierpi na tym tylko maluch, dlatego nie warto, dziewczyny! Co do mdłości - marzyłam o tym, żeby mieć ciążowe dolegliwości i dziwiłam się tym, które je miały, że tak na to narzekają, przecież dla dziecka wszystko... No i zaczęły się moje. Mdłości i bliskie spotkania z porcelaną. Totalna niemoc. Teraz kiedy chociaż na pół godziny przechodzą to cieszę się jak nienormalna, zamiast zamartwiać się, czy z ciążą wszystko dobrze. Dlatego apeluję do Was, drogie mamusie - więcej luzu i zamiast szukać we wszystkim najgorszego - cieszmy się tym stanem jak najpiękniej potrafimy, bo jeszcze niedawno wiele z nas z uporem maniaka wpatrywało się w śnieżnobiały test, wypatrując tej cudownej, drugiej kreseczki...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 09:16
rosann, Natka94, Wredotka, marmi, kuzka, Anne92, szwesta80, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczęta, jeśli można to chętnie do Was dołączę.
Obecnie 6t3d, termin porodu ok. 20 lutego.
Moje pierwsze dziecko - późna ciąża, bo mam już 38 lat. Ja o było w filmie z Bridget Jones - ciąża geriatryczna
Ale różnie życie się układa. Co zrobić że moja druga połowa tak późno się pojawiła w moim życiua88, Natka94, marmi, rosann, Katowiczanka, kuzka, szwesta80, Papierówka, sunset06, Paula., Talla lubią tę wiadomość
21-07-2017 [*] 9 tc -
nick nieaktualny
-
A ja wczoraj jak kladlam się spać i przekrecałam na lewy ból to mnie tak zarwal lewy jajnik że aż słabo mi się zrobiło i prawie zemdlalam. Tak się wystraszylam, że zaraz coś się stanie. Ciekawe od czego to ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 09:53
-
Mpv i neutrofile mam zawsze poza normami. Nigdy żaden lekarz nie powiedział, że to jakis problem.
a88 lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018