Mamusie luty 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć.
Mam nadzieje, że moge dołączyć.
Dziś zrobiłam test... OM 08.05.
Poprzednim razem okazało się, że nie ma dzidziusia tylko puste jajo i w kwietniu musiałam zakończyć ciążę.
Także jestem cała w nerwach bo oprócz bólu brzucha, senności i częstszego sikania nie czuje się w ciąży.
-
Karola94c wrote:Dziś mnie tak wzięło na mdłości, że normalnie zaraz wyjdę z siebie .. ;/
-
W pracy mam jeszcze 3,5 godziny. Nie wiem jak ja to wytrzymam. Spać mi się chce. Czuję się jakbym była prsezoebiona ale nie ma gorączki itp. Brzuch pobolewa. Rano zrobiłam kolejna betę i ptogesteton. Mam straszny apetyt raczej na kwaśne
Macie jakieś doświadczenia z obserwacjami czy może to być dziewczynka czy chłopiec? -
Pepper wrote:W pracy mam jeszcze 3,5 godziny. Nie wiem jak ja to wytrzymam. Spać mi się chce. Czuję się jakbym była prsezoebiona ale nie ma gorączki itp. Brzuch pobolewa. Rano zrobiłam kolejna betę i ptogesteton. Mam straszny apetyt raczej na kwaśne
Macie jakieś doświadczenia z obserwacjami czy może to być dziewczynka czy chłopiec?Pepper lubi tę wiadomość
-
U mnie z objawów mega mdłości. Na samą myśl o jedzeniu juz mu nie dobrze. W moczu wyszły mi ciałka ketonowe gin kazała więcej jeść.
Pisałyscie o różnicy wieku u dzieci. Między najstarszym a drugim 1.5 roku, a między drugim a trzecim będzie 2lata i 2msc.
Obu moich chłopaków karmiłam trochę ponad rok. Przy drugim synku miałam straszne przejścia. Przez miesiąc sciagalam mleko laktatorem bo tak mi pranił piersi że z bólu nie mogłam karmić. Początki bywają trudne ale później to jest wygoda, bo jedzenie zawsze gotowe
Kiedyś w przychodni wisiał plakat co dostarcza mleko matki a co mm.
Lista przy mleku matki była 3 razy taka dlatego myślę że warto spróbować. Poza tym ta bliskość z dzieckiem jak się wtula uwielbiam toWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 13:02
-
Straciatellaa wrote:Mam wyniki
bhcg 129 mIU/ml
progesteron 40,40 ng/ml
TSH 2,17 µIU/ml
Mam pytanie do TSH, ile powinno wynosić w pierwszym trymestrze?
Kobiety ciężarne (według zaleceń PTT,PTE,PTG):
1. trymestr - 0,01-2,32 uIU/ml
2. trymestr - 0,10-2,35 uIU/ml
3. trymestr - 0,10-2,65 uIU/ml
-
Makowa_Panna wrote:Ja mam takie normy na wyniku
Kobiety ciężarne (według zaleceń PTT,PTE,PTG):
1. trymestr - 0,01-2,32 uIU/ml
2. trymestr - 0,10-2,35 uIU/ml
3. trymestr - 0,10-2,65 uIU/ml -
Straciatellaa wrote:Boje się tego strasznie! W obu ciążach miałam takie mdlosci, że masakra. W drugiej najmocniejsze, jadłam tylko nektarynki przez caly pierwszy trymestr, schudłam 10kg. Wtedy miałam z czego, teraz nie bardzo mam Mam nadzieje, że mnie to ominie tym razem
Naprawdę dziś przeżywam jakieś katorgi ... mam nadzieję , że przejdzie14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
-
nick nieaktualnyinka1985 wrote:Olciaaa widzę, że obie podjełyśmy dziś inicjatywę przejścia na "fioletowe forum" Przyokazji cześć wszystkim!
Ja niby czuję sie względnie dobrze, ale jestem bardzo zmęczona i senna. Na dodatek w pracy szef mi dowala jakieś "nowe wyzwania" a ja ledwo się trzymam, żeby za biurkiem nie usnąć, ot taka rzeczywistość już ostatnio na spotkaniu statusowym usłyszalam, że "nie jestem sobą" no nie jestem, bo zazwyczaj pelna energii teraz walcze o przetrwanie czasami to bym chciala powiedzieć i miec z głowy, może jak by wiedzial, to by trochę odpuścił... Kiedy Wy macie zamiar powiedzieć w pracy?
wolałabym nie brać L4 o ile nie ma/ nie będzie medycznego wskazania, ale też nie ukrywam, że chciałabym trochę odpuścić i nie brać na siebie nowych obowiązków w momencie kiedy moje myśli bardziej krążą w okół tego co tam się w środku dzieje
Ja na L4 przez krwiaka jestem od samego początku, w domu całkiem mi dobrze bo należę do osób które nigdy się nie nudzą Największym minusem jest to, że w mojej pracy już wiedzą o ciąży bo mam zwolnienie z kodem B. A chciałam ten sekrecik potrzymam dla siebie trochę dłużej, ale cóż takie życieinka1985 lubi tę wiadomość
-
Pepper wrote:Niestety 4+1
Wydaję mi się, że nic nie będzie widać .. Ja dopiero idę do ginekologa 27 czerwca czyli będzie to jakiś 8 tydzień ciąży, nie chce się marwić, tylko zobaczyć pięknie bijące serducho14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
-
nick nieaktualnyPepper wrote:Czy któraś z Was była na USG w 5 tyg ciąży? Czy to badanie cóż juz pokazało np. Prawidłowość położenia.
Miałam iść na 1 usg po 6 tyg ale dostałam krwawienia i myślałam, że to koniec ale całe szczęście to był tylko krwiak. -
nick nieaktualny