Mamusie luty 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ja mogę spać all day all night Ciągle śpiąca jestem.
Krwawią Wam dziąsła? bo u mnie to jakaś masakra. Mam aż spuchnięte z jednej strony. Bylam w aptece kupić sobie płyn do płukania na zapalenie dziąseł polecany dla kobiet w ciąży. W drugiej tez stosowałam. Mam nadzieje, że da radę.
Macie zaplanowany urlop? ja mam jechać w góry, ale mam pewnie obawy. -
No hej dziewczyny ja też ciągle jestem zmeczona i do tego mam niesmak w buzi , eh uroki początku ciąży .Co do urlopu to my też planowaliśmy góry przełom lipca i sierpnia a teraz mamy dylemat co zrobić ... Starsza córka bardzo liczy na ten wyjazd ale ja mam obawy o swoje samopoczucie ... Czekam do czwartku na wizytę a potem będziemy myśleć co dalej
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:
Macie zaplanowany urlop? ja mam jechać w góry, ale mam pewnie obawy.
Co do samego urlopu to myślałam o tym, żeby we wrześniu/ październiku wyjechać do Portugalii, ale też mam obawy, bo wiadomo, że jak będzie dobrze to będzie dobrze, z drugiej strony we własnym domu siedząc na dupie tez może mi się coś przytrafić. Dla mnie to trudna decyzja będzie, bo my dużo podróżujemy i to raczej tak hardcorowo (namioty, góry, dalekie kierunki), czyli mało wygód, dużo przygód i w sumie taki sposób na poznawanie świata chcemy tez przekazać dzieciom ale w tym roku trzeba się oszczędzać, pytanie tylko jak bardzo?! Raczej wyjazd wypoczynkowy, ale pozostaje kwestia czy mazury czy jednak mogę się ruszyć gdzieś ciut dalej i zaznać trochę słońca w półcieniu? -
Ja także mam urlop na przełomie lipca i nie wiem czy gdzieś wyjeżdżamy bo wstępnie mieliśmy olany za granice może Bułgaria Grecja ale teraz zostaniemy w Polsce to będzie mój 11 tydzień ciąży. Narazie jestem jakaś taka osłabiona głównie rano, i pogorszył mi się chyba stan cery i czasami coś czuje w podbrzuszu nie ból ale takie ciągniecie coś w tym stylu
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny można tu się do was wprosić? Wczoraj drugie badanie Beta HCG i wszystko wskazuje na to, że jestem w ciąży
To moja druga ciąża z pierwszej mamy prawie 20 miesięczne bliźniaczki udzielałam się juz kiedyś na forum w listopadówkach 2016, ale jakiś czas po porodzie usunelam konto bo sądziłam, że juz mi się nie przyda, a tu taka niespodzianka i wielki powrót .
Do lekarza wybieram się 28.06 nie planowałam tak wcześnie, ale potem mój lekarz idzie na urlop wiec musiałabym czekać miesiąc a tyle nie wytrzymam wiec nie ma wyjścia trzeba iść się pokazać troche wcześniej Belly póki co wylicza mi termin porodu na 26.02
Kolorowaola, Straciatellaa, baranosia, Jonesey, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny ja tez chciałabym dołączyć Wczoraj na usg słyszałam serduszko to był najbardziej wzruszający moment w moim życiu. Termin porodu ginekolog wyznaczył na 9 lutego. Byłam 2 tygodnie wcześniej u gina ze względu na infekcje intymna i wówczas miałam betę ok 2800 i nie było nic widac, ale gin powiedział, że to normalne i że mam przyjść za 2 tygodnie. Te 2 tygodnie to była dla mnie katorga bo oczywiście naczytałam się o ciążach pozamacicznych itd. Ale na szczęście wszystko jest ok Także moja rada, lepiej iść troche później do ginekologa niż niepotrzebnie się stresować
-
Hej, byłam na wizycie, ale jeszcze nie było nic widać, w sensie jest jajo płodowe i jakiś chyba cień zarodka (mam nadzieje) i mam się zgłosić w przyszłym tygodniu ponownie.
Dostałam dupka 2x dziennie...
Macie jakieś zdjęcia z 6tc? Wstawi ktoś? Bo już się zaczynam stresować...
Choć przy pierwszej ciąży też była 2 tyg młodsza...
-
Dobra jak tak czytam i zajrzałam do karty ciąży z pierwszej ciąży to przepisałam się. Miałam iść 2.07 to byłby 6t4d więc widzę że na serduszko byłoby za wcześnie. W pierwszej byłam 5t6d nie było serduszka i kazał przyjść za 2tyg. Teraz pójdę tylko 28.06 6t0d do innego lekarza zobaczę czy będzie chciał widać prawidłowo położony pęcherzyk, a na serduszko poczekam do 18.07
-
nick nieaktualnybaranosia Kochana ogromnie gratuluję :*:*:* ps nie jestem już na FB odeszłam , ale to może na priv nasz grudniowy watek 2016 chyba też umarł :*:*:*:*. Będę śledzić ten wątek :*:*:* .
Wszystkim Wam życzę zdrowych , i szczęśliwych rozwiązań niech maleństwa rosną :*:*:*:*.
Kwietniowa mama 2017r. -
1.02
artemida27
Jonesey
2.02
Mila_85
Aliq
3.02
Mamusiagusia
4.02
Lilka®
5.02