Mamusie luty 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ja mogę spać all day all night
Ciągle śpiąca jestem.
Krwawią Wam dziąsła? bo u mnie to jakaś masakra. Mam aż spuchnięte z jednej strony. Bylam w aptece kupić sobie płyn do płukania na zapalenie dziąseł polecany dla kobiet w ciąży. W drugiej tez stosowałam. Mam nadzieje, że da radę.
Macie zaplanowany urlop? ja mam jechać w góry, ale mam pewnie obawy. -
No hej dziewczyny ja też ciągle jestem zmeczona i do tego mam niesmak w buzi , eh uroki początku ciąży .Co do urlopu to my też planowaliśmy góry przełom lipca i sierpnia a teraz mamy dylemat co zrobić ... Starsza córka bardzo liczy na ten wyjazd ale ja mam obawy o swoje samopoczucie ... Czekam do czwartku na wizytę a potem będziemy myśleć co dalej
-
nick nieaktualnyWłaśnie nad urlopem się zastanawiałam... czekam jeszcze na wizytę u lekarza, więc w międzyczasie czytałam internety i wszyscy piszą, że najlepszy na wyjazdy jest drugi trymestr. Ja mam teraz wyjazd integracyjny z pracy, ale to na 2-3 dni, więc urlopem bym tego nie nazwała, miało być pod namioty, ale tego lekarz kategorycznie zakazałStraciatellaa wrote:
Macie zaplanowany urlop? ja mam jechać w góry, ale mam pewnie obawy.
Co do samego urlopu to myślałam o tym, żeby we wrześniu/ październiku wyjechać do Portugalii, ale też mam obawy, bo wiadomo, że jak będzie dobrze to będzie dobrze, z drugiej strony we własnym domu siedząc na dupie tez może mi się coś przytrafić. Dla mnie to trudna decyzja będzie, bo my dużo podróżujemy i to raczej tak hardcorowo (namioty, góry, dalekie kierunki), czyli mało wygód, dużo przygód
i w sumie taki sposób na poznawanie świata chcemy tez przekazać dzieciom
ale w tym roku trzeba się oszczędzać, pytanie tylko jak bardzo?! Raczej wyjazd wypoczynkowy, ale pozostaje kwestia czy mazury czy jednak mogę się ruszyć gdzieś ciut dalej i zaznać trochę słońca w półcieniu?
-
Ja także mam urlop na przełomie lipca i nie wiem czy gdzieś wyjeżdżamy bo wstępnie mieliśmy olany za granice może Bułgaria Grecja ale teraz zostaniemy w Polsce
to będzie mój 11 tydzień ciąży. Narazie jestem jakaś taka osłabiona głównie rano, i pogorszył mi się chyba stan cery i czasami coś czuje w podbrzuszu nie ból ale takie ciągniecie coś w tym stylu

-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
można tu się do was wprosić? Wczoraj drugie badanie Beta HCG i wszystko wskazuje na to, że jestem w ciąży 
To moja druga ciąża z pierwszej mamy prawie 20 miesięczne bliźniaczki
udzielałam się juz kiedyś na forum w listopadówkach 2016, ale jakiś czas po porodzie usunelam konto bo sądziłam, że juz mi się nie przyda, a tu taka niespodzianka i wielki powrót
.
Do lekarza wybieram się 28.06 nie planowałam tak wcześnie, ale potem mój lekarz idzie na urlop wiec musiałabym czekać miesiąc a tyle nie wytrzymam wiec nie ma wyjścia trzeba iść się pokazać troche wcześniej
Belly póki co wylicza mi termin porodu na 26.02
Kolorowaola, Straciatellaa, baranosia, Jonesey, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny ja tez chciałabym dołączyć
Wczoraj na usg słyszałam serduszko
to był najbardziej wzruszający moment w moim życiu. Termin porodu ginekolog wyznaczył na 9 lutego. Byłam 2 tygodnie wcześniej u gina ze względu na infekcje intymna i wówczas miałam betę ok 2800 i nie było nic widac, ale gin powiedział, że to normalne i że mam przyjść za 2 tygodnie. Te 2 tygodnie to była dla mnie katorga bo oczywiście naczytałam się o ciążach pozamacicznych itd. Ale na szczęście wszystko jest ok
Także moja rada, lepiej iść troche później do ginekologa niż niepotrzebnie się stresować
-
Hej, byłam na wizycie, ale jeszcze nie było nic widać, w sensie jest jajo płodowe i jakiś chyba cień zarodka (mam nadzieje) i mam się zgłosić w przyszłym tygodniu ponownie.
Dostałam dupka 2x dziennie...
Macie jakieś zdjęcia z 6tc? Wstawi ktoś? Bo już się zaczynam stresować...
Choć przy pierwszej ciąży też była 2 tyg młodsza...
-
Dobra jak tak czytam i zajrzałam do karty ciąży z pierwszej ciąży to przepisałam się. Miałam iść 2.07 to byłby 6t4d więc widzę że na serduszko byłoby za wcześnie. W pierwszej byłam 5t6d nie było serduszka i kazał przyjść za 2tyg. Teraz pójdę tylko 28.06 6t0d do innego lekarza zobaczę czy będzie chciał widać prawidłowo położony pęcherzyk, a na serduszko poczekam do 18.07

-
nick nieaktualnybaranosia Kochana ogromnie gratuluję :*:*:* ps nie jestem już na FB odeszłam , ale to może na priv nasz grudniowy watek 2016 chyba też umarł :*:*:*:*. Będę śledzić ten wątek :*:*:* .
Wszystkim Wam życzę zdrowych , i szczęśliwych rozwiązań niech maleństwa rosną :*:*:*:*.
Kwietniowa mama 2017r. -

1.02
artemida27
Jonesey
2.02
Mila_85
Aliq
3.02
Mamusiagusia
4.02
Lilka®
5.02