X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2019
Odpowiedz

Mamusie luty 2019

Oceń ten wątek:
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja proszę o dopisanie na 9.02 :)

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po usg powiem na kiedy dopisać mnie. Bo idę dziś do szpitala do swojego lekarza, ponieważ mam straszne mdłości i dreszcze oraz bóle głowy miała któraś z was tak ? :/ po prostu jestem nie do życia ...

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    3i498u69dg9tllfw.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    iv096iye2fv87y8o.png
    6qw2egz2dy2t6mxw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pionerka wrote:
    Inka no właśnie nie IUI tylko tak jakoś samo wyszło ;-) mieliśmy w tym miesiącu podchodzić do 2 IUI a tu taka niespodzianka dopiero przyzwyczajam się do myśli. Wg om jest 5t2d ale beta na początku tyłka nie urywala a robiłam w 32dc więc też nie tak wcześnie. W końcu stwierdziłam że skoro mieści się w normie to idę na wizytę tak jak się umówiłam 02.07 i nie przekładam wcześniej ani nie idę na betę bo tylko się denerwuje. A u ciebie jak to było? Jakoś dawno nie widziałam ciebie na wątku ;-)
    Kochana, bo ja zmieniłam wątek i przez ta cholerną endometriozę podeszlam do invitro i tyknęlo za pierwszym razem :) także widzisz, wpadłyśmy na siebie przypadkiem :D Jejkuuuu jak się cieszę, że Ci się udało i na dodatek, że naturalnie, jednak cuda się zdarzaja <3 ja pierwsze usg mam jutro i już się doczekać nie mogę, bo u mnie z kolei beta jest wy*ebana w kosmos :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Ja dziś po usg powiem na kiedy dopisać mnie. Bo idę dziś do szpitala do swojego lekarza, ponieważ mam straszne mdłości i dreszcze oraz bóle głowy miała któraś z was tak ? :/ po prostu jestem nie do życia ...
    Biedactwo :* dawaj znać koniecznie co po usg. Widzisz, miałąś być tydzien po mnie, a będziesz miec wcześniej ;) tylko przykro mi, że z powodu tych cholernych dolegliwości :(

Karola94c lubi tę wiadomość

• Pionerka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u ciebie widzę że podwójne szczęście :-) jak fajnie :-D ja może jeszcze raz skocze na betę ale nie wiem czy jest sens.
    Dziewczyny mam do was pytanie tzn do tych bardziej doświadczonych ;-) czy po 1 wizycie lekarz zlecal wam krew na betę czy już nie?

Cs kto by liczył ;-)
    Niepłodność idiopatyczna
    Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle) :-(
    06.2018 Udało się! :-) -->02.07 puste jajo :-(
    Wracamy do walki !!!!
    IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta :-(
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Ja tak mialam.. lezalam caly pierwszy trymestr z mdlosciami i bolem glowy :(

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Aliq Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę feminovit+DHA ;-) Ma w sobie i kwas foliowy i wszystkie inne dobre sumplmenty ;-)

Co do stwierdzenia "ciąża to nie choroba" to zgadzam się całkowicie ale każda ciąza jest po prostu inna. Musimy o tym pamiętać. Chyba ważne żeby mierzyć siły na zamiary i nie przesadzać w jedną i w drugą stronę.

Jeżeli będzie wszystko ok to planuję w drugim trymestrze wypad w góry. Wiem jednak, że nie będzie on tak intensywny jak zawsze ;-) Planuję również później lot samolotem. Oczywiście pod opieką lekarza i tylko wtedy gdy dostanę zielone światło na lot i będę się dobrze czuła ;-)

Ja w pierwszym trymestrze odpuściłam sobie latanie i było to raczej oczywiste. Nie chciałam i nie chcę ryzykować, bo gdyby coś się stało (a nawet nie miało żadnego związku z lotem) to i tak bym "gdybała" bez końca czy to "moja wina". I mojego myślenia nie zmieni fakt, że jak czytam o poronieniach wywołanych lotem to widzę, ze często zapominamy o faktach. Nigdy żaden lekarz na pewno nie powiedział, że "to poronienie" wywołał tylko i wyłącznie lot. Czynników mogło być wiele ale później wszystko i tak zrzuci się na lot...A kobieta mogła mieć takie same komplikacje leżąc w domu.

inka1985 lubi tę wiadomość

0d1ydqk323wt34x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pionerka wrote:
    No to u ciebie widzę że podwójne szczęście :-) jak fajnie :-D ja może jeszcze raz skocze na betę ale nie wiem czy jest sens.
    Dziewczyny mam do was pytanie tzn do tych bardziej doświadczonych ;-) czy po 1 wizycie lekarz zlecal wam krew na betę czy już nie?
    Czy podwójne to się jutro okaże na usg, bo kto wie, może ta beta taka wysoka, bo to jakis mały smok ;) ale trzymam kciuki za bliźniaki :D

Pionerka lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliq wrote:
    Ja biorę feminovit+DHA ;-) Ma w sobie i kwas foliowy i wszystkie inne dobre sumplmenty ;-)

Co do stwierdzenia "ciąża to nie choroba" to zgadzam się całkowicie ale każda ciąza jest po prostu inna. Musimy o tym pamiętać. Chyba ważne żeby mierzyć siły na zamiary i nie przesadzać w jedną i w drugą stronę.

Jeżeli będzie wszystko ok to planuję w drugim trymestrze wypad w góry. Wiem jednak, że nie będzie on tak intensywny jak zawsze ;-) Planuję również później lot samolotem. Oczywiście pod opieką lekarza i tylko wtedy gdy dostanę zielone światło na lot i będę się dobrze czuła ;-)

Ja w pierwszym trymestrze odpuściłam sobie latanie i było to raczej oczywiste. Nie chciałam i nie chcę ryzykować, bo gdyby coś się stało (a nawet nie miało żadnego związku z lotem) to i tak bym "gdybała" bez końca czy to "moja wina". I mojego myślenia nie zmieni fakt, że jak czytam o poronieniach wywołanych lotem to widzę, ze często zapominamy o faktach. Nigdy żaden lekarz na pewno nie powiedział, że "to poronienie" wywołał tylko i wyłącznie lot. Czynników mogło być wiele ale później wszystko i tak zrzuci się na lot...A kobieta mogła mieć takie same komplikacje leżąc w domu.
    Oczywiscie, ze z tymi lotami tak moze byc. Nie ma nigdzie oczywistego zakazu lotów przez ciezarne w pierwszym trymestrze. Jednak do dzis mam przed oczami moja kolezanke, ktora leciala do Angli do rodziny w dwupaku na tydzien, a wróciła juz sama. Do dzis gdyba "a co by bylo gdybym nie poleciala? moze wszystko by się dobrze skonczylo". Straszne to jest, ale prawdziwe niestety.

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an-MamusieF20LutyF202019-000000ffffffxxxxxx35002-2-1-203-DCglit125.gif

1.02
    artemida27
    Jonesey
    2.02
    Mila_85
    Aliq
    3.02
    Mamusiagusia
    4.02
    Lilka®
    5.02
    6.02
    ruda90
    7.02
    kjt91
    8.02
    Ewelcia85
    nati1992
    9.02
    magdaaa88
    10.02
    11.02
    Ilona87#
    12.02
    13.02
    Black_Lilith
    14.02
    15.02
    Makowa_Panna
    Agnessa
    16.02
    Pionerka
    mamamajeczki
    Pau.Em
    17.02
    18.02
    19.02
    Ewka89
    20.02
    21.02
    22.02
    Grzechotka2
    23.02
    Pepper
    Marti89
    24.02
    Straciatellaa
    25.02
    Paulina9191
    26.02
    27.02
    28.02

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 07:23

Pepper, nati1992, Ewelcia85, Pau.Em, Aliq lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa dzięki za polecenie pan tabletka! Widzę że tabletki które brałam wcześniej są do d...

Ja w tej ciąży nie robię bety wcale. Powtórzyłam tylko dwa testy żeby sprawdzić czy są mocniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 17:02

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella ale praca. Brawo Ty :D

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądacie mecz? Czy nasza Reprezentacja nie wie, że my nie możemy się denerwować?!

artemida27, Straciatellaa, Pepper, Olciaaa, MonisiaK lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja meczu nie oglądam. Nie przepadam za piłką nożna i tym samym nie mogę pojąć fenomenu sportu gdzie wygrywanie reprezentacji graniczy z cudem. Jest tyle innych mniej znanych dyscyplin w których Polacy odnoszą sukcesy a nie są doceniani.

co do "nie choroba" to również się zgadzam że to zależy od osoby i ciąży... ja teraz czuję się dobrze, ale po moich przejściach lekarz zaznaczył że mam się oszczędzać i od razu L4 chociaż nie widziałam takiej potrzeby

Grzechotka2 lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Czekamy na wiadomość. Ja myślałam że też puszcze pawia na korytarzu w pracy... Kurde zaczyna się :-(

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Czekamy na wiadomość. Ja myślałam że też puszcze pawia na korytarzu w pracy... Kurde zaczyna się :-(

Dam znać po 20 bo o 20 mam wizytę :/ . Tak się słabo czuję dziewczyny , mam nadzieję, że wszystko z dzidziusiem dobrze ... dziś zjadłam jeden posiłek, który i tak zwróciłam.. ciągle mi zimno .. i boli głowa.. :(

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    3i498u69dg9tllfw.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    iv096iye2fv87y8o.png
    6qw2egz2dy2t6mxw.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nigdzie nie napisałam że trzeba zacząć uprawiać sporty ekstremalne. W normalnej, zdrowej ciąży naprawdę nie trzeba zupełnie zmieniać swojego życia

Ja dzisiaj po USG. Mamy pęcherzyk i zarodek

Ewelcia85, Pepper, Kropeczka85, Mamusiagusia, Straciatellaa, baranosia, MonisiaK lubią tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę femibion 1, nie jest mi po nim niedobrze całe szczęście.
    Co do stwierdzenia- ciąża to nie choroba, to oczywiście podpisuje się pod Wami dziewczyny- to stan wyjątkowy i jednak mimo wszystko lepiej dmuchać na zimne.

Kurczę na wieczór łapią mnie nudności. I jest mi tak słabo.. chyba przez ta temperaturę:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie mnie dopisać do listy termin mam na 16 lutego

• Pepper Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa Panna pomyślałam dokładnie to samo :)

Makowa_Panna lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ