Mamusie luty 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Przeziębiłam się, jestem osłabiona i bardzo boli mnie gardło, piłam herbatę z malinami, kupiłam tabletki do ssania dla kobiet w ciąży prenalen i płuczę gardło woda z solą, ale ginekolog powiedział mi bo pisałam do niej żeby w ciąży nie pic soku z malin, wiecie czemu?
-
Paulina9191 wrote:Przeziębiłam się, jestem osłabiona i bardzo boli mnie gardło, piłam herbatę z malinami, kupiłam tabletki do ssania dla kobiet w ciąży prenalen i płuczę gardło woda z solą, ale ginekolog powiedział mi bo pisałam do niej żeby w ciąży nie pic soku z malin, wiecie czemu?
edit: https://mamaginekolog.pl/przeziebienie-w-ciazy/Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 09:21
-
Kolorowa super wieści!
Ruda trzymam kciuki z wizytę
Ja wizytuję jutro. Tak się boję... Cały czas sobie mówię, że przecież teraz jest inaczej niż zawsze i że będzie dobrze. Taką mieszankę uczuć mam. Im bliżej wizyty tym czas bardziej się dłuży.Kolorowaola, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
Makowa_Panna wrote:Kolorowa super wieści!
Ruda trzymam kciuki z wizytę
Ja wizytuję jutro. Tak się boję... Cały czas sobie mówię, że przecież teraz jest inaczej niż zawsze i że będzie dobrze. Taką mieszankę uczuć mam. Im bliżej wizyty tym czas bardziej się dłuży. -
Hejka dziewczyny, przepraszam, że wczoraj się nie odezwałam ale wróciłam z tego usg i położyłam się do łóżka ... ból głowy był nie do zniesienia... dzisiaj to samo, wymioty, ból głowy, dreszcze, czuje, że się wykończę... muszę cały czas leżeć bo jak wstaje to odrazu mam spotkanie z porcelaną. Z dzidziusiem wszystko okej ma 9,3mm i serducho bije jak szalone.. Z usg wczoraj wskazywało 7 tyg, Chciałabym, żeby te mdłości i bóle głowy minęły... Straciatella możesz dopisać mnie na 06.02, w razie by zmieniło się za tydzień coś na wizycie to dam znać co do terminu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 11:28
ruda90, inka1985, Kolorowaola lubią tę wiadomość
14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
-
Ja już nie mogę wysiedzieć w pracy tak mnie to gardło boli i jestem osłabiona, zwalniam się 1,5 godziny wcześniej i idę do lekarza poproszę go o 2 dni zwolnieni a w sobotę pójdę do pracy bo byłby problem żeby ktoś przyszedł za mnie ale do soboty mam nadzieje wydobrzeć
-
hej dziewczyny! ale nas juz sporo tutaj oby bylo wiecej
3mam kciuki za wszystkie ktore maja dzisiaj wizyty u gina, dajcie koniecznie znac po jak bylo
tak apropo lekow, co polecacie na zgage? gdzies wyczytalam ze Rennie jest bezpieczne w ciazy i jak juz nie moglam wytrzymac to bralam 1 pastylke, ale tak nie do konca jestem przekonana czy to na pewno bezpieczne
inka1985 lubi tę wiadomość
-
Jonesey wrote:hej dziewczyny! ale nas juz sporo tutaj oby bylo wiecej
3mam kciuki za wszystkie ktore maja dzisiaj wizyty u gina, dajcie koniecznie znac po jak bylo
tak apropo lekow, co polecacie na zgage? gdzies wyczytalam ze Rennie jest bezpieczne w ciazy i jak juz nie moglam wytrzymac to bralam 1 pastylke, ale tak nie do konca jestem przekonana czy to na pewno bezpieczneJonesey lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny O matko jak tu już dużo stron do nadrobienia! W wolnej chwili wszystko przeczytam:)
Krótko o mnie: mam syna, który za kilka dni kończy 11 miesięcy, karmię go piersią. Parę dni temu dowiedziałam się o ciąży, termin wychodzi na 25 lutego. Nie skaczę jeszcze pod sufit, bo przy karmieniu to może być różnie. Ale jestem pełna nadziei
Staraliśmy się jeden cykl (miałam po porodzie tylko dwie miesiączki). Z wyznaczeniem terminu owulacji pomogły testy, po jakimś czasie pojawiło się plamienie i myślałam, że przyszła miesiączka, ale po trzech dniach ustało. Zrobiłam betę z krwi za wcześnie bo nic nie wyszło, po dwóch dniach zrobiłam domowy test i zobaczyłam cień cienia kreski ale już stwierdziłam że sobie wkręcam, a dzisiaj już wyraźne dwie kreski. Tak jak w poprzedniej ciąży nie zamierzam sprawdzać przyrostu bety, bo dla mnie to niepotrzebny stres a w razie kłopotów niestety niewielka szansa na uratowanie ciąży. Chcę karmić syna co najmniej do jego pierwszych urodzin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 14:09
Kolorowaola lubi tę wiadomość