X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2019
Odpowiedz

Mamusie luty 2019

Oceń ten wątek:
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka gratulacje :) Super, że fasolka już się ujawniła.
    A ja chyba postradam zmysły. Przy podcieraniu zobaczyłam na papierze takie jakby trzy plamki beżowo-brązowego śluzu... Może przy upychaniu luteiny coś otarłam. Boże daj mi siłę wyrwać do czwartku i oby jednak było wszystko dobrze.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    A ja chyba postradam zmysły. Przy podcieraniu zobaczyłam na papierze takie jakby trzy plamki beżowo-brązowego śluzu... Może przy upychaniu luteiny coś otarłam. Boże daj mi siłę wyrwać do czwartku i oby jednak było wszystko dobrze.

Ja też tak miałam właśnie jak luteinę zbyt zaangażowanie wkładałam.

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Bedzie dobrze. To na pewno od luteiny. My teraz jesteśmy bardzo delikatne, bo wszystko jest tam ukrwione na poziomie level hard ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni w ogóle mam problem z wkładaniem luteiny, bo jakoś mało miejsca się tam zrobiło. Oby to było tylko to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 20:25

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Dołączam do Was. Jestem po poronieniu, w zasadzie ciężko mi powiedzieć w którym dpo. Odebrałam wynik HCG - 50, po 1,5 tygodnia było po wszystkim. Ta cała sytuacja tylko uświadomiła nam, jak bardzo chcemy mieć dzidziusia (ta pierwsza ciąża nieplanowana i była zupełnym zaskoczeniem). Kolejny cykl i kolejna ciąża. Obecnie jestem w 6t0d.
    Pierwsza wizyta w 3-4tc pokazała 3mm pęcherzyk. Usg zrobie na SORze w wyniku plamienia krwią pokazało 0,21 CRL z bijącym serduszkiem 145 u/' - 5t5d.W czwartek mam standardową, umówioną wcześniej wizytę u mojego ginekologa. Niby wszystko jest ok, ale od około 2 tygodni mam nieregularne plamienia brązowym śluzem. W tym tygodniu właśnie w sobotę i wczoraj pojawiła się krew. Biorę duphaston 3x1.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawiorek wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Dołączam do Was. Jestem po poronieniu, w zasadzie ciężko mi powiedzieć w którym dpo. Odebrałam wynik HCG - 50, po 1,5 tygodnia było po wszystkim. Ta cała sytuacja tylko uświadomiła nam, jak bardzo chcemy mieć dzidziusia (ta pierwsza ciąża nieplanowana i była zupełnym zaskoczeniem). Kolejny cykl i kolejna ciąża. Obecnie jestem w 6t0d.
    Pierwsza wizyta w 3-4tc pokazała 3mm pęcherzyk. Usg zrobie na SORze w wyniku plamienia krwią pokazało 0,21 CRL z bijącym serduszkiem 145 u/' - 5t5d.W czwartek mam standardową, umówioną wcześniej wizytę u mojego ginekologa. Niby wszystko jest ok, ale od około 2 tygodni mam nieregularne plamienia brązowym śluzem. W tym tygodniu właśnie w sobotę i wczoraj pojawiła się krew. Biorę duphaston 3x1.
    Może miałaś jakiegoś krwiacza, stąd ta krew?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie na SORze stwierdzili, że wszystko ok, wszystko dobrze się rozwija - po wcześniejszej wizycie wiedziałam tylko, że mam 3mm pęcherzyk, więc ucieszyłam się, jak mi powiedziano, że jest zarodek i tętno. Jutro robie badania - morfologia, mocz i te wszystkie inne, w czwartek na wizytę. Zobaczymy co powie prowadzący. Wczoraj miałam pół dnia plamienie krewią, dzisiaj starałam się leżeć większość dnia, odpoczywać, czytać, oglądać. Póki co jedynie w toalecie obserwuje brązowy śluz. Zastanawiam się też czy może to termin mojej kolejnej @ bo w podbrzuszu czuje coś w stylu zbliżającego się okresu, aczkolwiek nie jest to ból - raczej czuje takie mrowienie / dyskomfort.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Oczywiscie, ze z tymi lotami tak moze byc. Nie ma nigdzie oczywistego zakazu lotów przez ciezarne w pierwszym trymestrze. Jednak do dzis mam przed oczami moja kolezanke, ktora leciala do Angli do rodziny w dwupaku na tydzien, a wróciła juz sama. Do dzis gdyba "a co by bylo gdybym nie poleciala? moze wszystko by się dobrze skonczylo". Straszne to jest, ale prawdziwe niestety.

Co do lotów.
    Byłam za granicą służbowo na tydzień - z czym wiązały się dwa loty. Był to około 3,5 tygodnia ciąży. Pytałam lekarza, mówi, że jednym przeciwskazaniem do lotów jest zaawansowana ciąża i niewskazane są długie loty w późniejszej ciąży - co związane jest z zajęciem jeden pozycji przez dłuższy czas, co ma wpływ na krążenie, opuchliznę nóg etc.

Mila_85 lubi tę wiadomość

• Marti89 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za dopisanie do listy :) co do witamin ja biorę summavit D. Jesli chodzi o L4 to zamierzam pracować max do końca lipca ( jestem księgowa ). Mój gin ma mi zakładać pessar jak w poprzedniej ciąży, a poza tym zamierzam trochę odpocząć i „ wic gniazdo” ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 22:50

Marti 89

Synek ur. 07.04.2016r.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 11:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno spadek libido na poczatku ciąży to częste zjawisko.

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie bardziej dominuje strach. Zawsze po współżyciu miałam lekkie, delikatne skurcze. Teraz ich się boje. Czekam do pierwszego usg żeby ginek potwierdził ,ze wszystko okej ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an-MamusieF20LutyF202019-000000ffffffxxxxxx35002-2-1-203-DCglit125.gif

1.02
    artemida27
    Jonesey
    2.02
    Mila_85
    Aliq
    3.02
    Mamusiagusia
    4.02
    Lilka®
    5.02
    6.02
    ruda90
    Karola94c
    7.02
    kjt91
    8.02
    Ewelcia85
    nati1992
    9.02
    magdaaa88
    Papapatka
    10.02
    11.02
    Ilona87#
    12.02
    13.02
    Black_Lilith
    14.02
    15.02
    Makowa_Panna
    Agnessa
    16.02
    Pionerka
    mamamajeczki
    Pau.Em
    Aneczka86
    17.02
    18.02
    19.02
    Ewka89
    20.02
    Kolorowaola
    21.02
    22.02
    Grzechotka2
    23.02
    Pepper
    Marti89
    24.02
    Straciatellaa
    25.02
    Paulina9191
    26.02
    27.02
    28.02

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 22:37

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 20 czerwca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam zaproszenie do założycielki wątku, żeby wkleiła listę, ale póki co cisza. Raz dziennie będę wklejać listę i ją uaktualniać :)

Pionerka, baranosia, Mamusiagusia, Aliq lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella dziękujemy! :*

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Witajcie dziewczyny, dzisiaj czeka nas druga wizyta :)
    Mam nadzieje że już zobaczę serduszko, poprzednia wizyta pokazała tylko maleńki pęcherzyk w macicy. Od wczoraj mam chyba jakieś zapalenie pęcherza, bo strasznie szczypie i w moczu znajduję się krew (śluz jest normalny z tego co widzę)

Myślicie że to normalne?
    Niby druga ciąża a wszystkie objawy inne :(
    To nie jest normalne. Pierwsze co powinnaś zrobić to jak najszybciej dać mocz na zbadanie razem z posiewem. Przez zum (zakażenie układu moczowego) może zadziać się dużo złego, to świństwo, które szybko trzeba wyplenić. Możliwe, że jak masz już krew w moczu będzie potrzebny antybiotyk. Leć zbadać mocz!

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Mocz już zbadany, na wizycie pewnie wszystkiego się dowiem...
    Mam chociaż nadzieje że z maluszkiem wszystko ok !
    Będzie dobrze! Polecam pić dużo wody z cytryną, jeść żurawine żeby zakwasić mocz i pozbyć się bakcyli ;)
    W pierwszej ciąży przez zum, którego nie mogłam się pozbyć wziełam 5 antybiotyków, plus w szpitalu dożylnie. Ogólnie 3/4 życia mam problemy z pęcherzem. Niestety moje dzieci odziedziczyły po mnie skłonności :/

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella wpiszesz mnie na 16? :)

Dziewczyny A u mnie dzień pozamienial się z nocą. Od rana do wieczora chodzę tak śpiąca i zmęczona...A jak się kładę spać to jakbym udziela się do życia i nie mogę zasnąć :(

Straciatellaa lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym, termin na 20. Karta ciąży założona :) i mnóstwo badań

Straciatellaa lubi tę wiadomość

km5sroeqr29ccbje.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś idę do lekarza :) troszkę się boje ...to będzie 7 albo 8 tydzień :)

‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ