Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Artemida, tydzień temu polozna na wizycie opowiedziała nam że jedna zielona może być. Jak więcej to do pediatry.
I oczywiście w niedzielę pojawił się zielony kleks. A potem jedna zielona dziennie. A pomiędzy normalne.
Przedwczoraj powiedzieliśmy pediatrze na kontroli I powiedziała że przy kp mogą się zdarzać zielone. Jak by się pojawiły przy mm to wtedy trzeba kontrolować. -
Jonesey a dajesz małemu jakieś probiotyki? bo one fajnie regulują kupki... mój od 5dnia życia dostaje coloflor cesario (trzy szczepy bakterii) i nie kolkuje, kupki są w każdej dobie, gazów oczywiście też się pozbywa - często oczekuje, że będzie wtedy przy cycu bo tak mu łatwiej. Ja polecam gorą akurat te probiotyki, ale zamówiłam też z ciekawości te Biogaia, czyli jeden inny szczep bakterii. Kupki przy karmieniu naturalnym nie muszą być codziennie - może występować tutaj trawienie bezresztkowe
Dzisiaj idziemy się zmierzyć/zważyć do przychodni pierwszy raz i na wizytę patronażową do pediatry. Odpukać na synka nie mogę narzekać, jest spokojny, sutki też jakby mniej już bolą więc chyba poprawił technikę ssaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 08:20
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHexacima 153zł kupiona w przychodni a Prevenar13 kosztował 219zł, kupowaliśmy sami, bo w przychodni mają ten refundowany Synflorix.
Mamunia, ja nie czytam takich rzeczy. Jakbym dziecka nie zaszczepiła to bym przeżywała, że zaraz złapie jakąś chorobę zakaźną. Więcej powikłań niosą te choroby niż szczepionki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 08:52
Lutyska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do kupek to u nas czasem tez sie zielona zdarzy ale sporadycznie.jakby bylo caly czas to bym do lekarza się zglosila jednak.
Jonesey wlasnie a jak w koncu karmisz? Jak ewidentnie go mecza gazy to wiem ze sa preparaty zeby dziecku pomoc ale nie wiem jak sie to nazywa. Ewentualnie wlasnie jakies probiotyki.
Nasze malenstwo tez juz guga sobie.najbardziej jak jest najedzona i wyspana to ja klade i sobie "rozmawiamy" normalnie jakby mi odpowiadala jak do niej mowie i sie uśmiecha najczesciej na moj widok albo synka.na glos sie jeszcze nie smieje ale czekam na to -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalami tez tak podchodzę do szczepien. Wole nie czytac o efektach ubocznych a jakbym nie zaszczepila to bym sie bardzo bala o mala ze sie czyms zarazi itd
Ja przezywam nawet katar u dziecka a co dopiero jakby cos gorszego zlapali...
malami91 lubi tę wiadomość
-
amir wrote:dziewczyny którym dzieci się krztuszą w jakiej pozycji karmicie?
Ja karmię w pozycji klasycznej ale staram się odchylac do tyłu tyle ile mogę żeby mleko tak szybko nie leciało.
Apropo ksztuszenia to my mieliśmy wczoraj taką akcję że do tej pory nie potrafię dojść do siebie... Mała zaczęła się ksztusic dobre 15 minut po karmieniu jak ja usypialam na rękach jak już opanowałam sytuację to za chwilę zwymiotowała chyba wszytko co zjadła i przez chwilę leciała z rąk, dobrze że mąż był o opanował cała sytuację bo ja oczywiście byłam jak sparaliżowana
Cierpnę na samą myśl kiedy mąż wroci do pracy i będziemy zostawać same...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 10:55
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualny
-
Dziękuję wam za odpowiedzi
Karmie cały czas metoda mieszana tzn ok 5 posiłków to MM a 3 posiłki to mój pokarm. Kurcze nawet nie brałam pod uwagę zmiany mleka bo s sumie od urodzenia jesteśmy na hipp combiotik 1 i do tej pory było wszystko ok.. Nie wiem może ja coś zjadłam co go pdzytwardzilo? A no i my też od samego początku dajemy probiotyk acidolac baby -
nick nieaktualnyJonessey, raczej dieta matki nie ma tu znaczenia. Poza tym w znacznej przewadze podajesz mm. Winilabym właśnie mm. Może dostał na nie alergii czy coś? To w końcu mleko krowie sproszkowane. Może musisz podać takie hipoalergiczne na receptę?
Jonesey lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, ja wczoraj miałam kontrolę podwozia u gina. Powiedział, że wszystko ładnie pięknie i że można zacząć myśleć o drugim
.
Muszę pochwalić mojego męża. Wróciłam przed 21, dziecko wykąpane, najedzone i przysypiające. W mieszkaniu syf, ale najważniejsze, że mały zadowolony
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 11:32
artemida27, Moniiiikaaaa, -Mamunia-, Papapatka, Paulaa25 lubią tę wiadomość
-
Też wczoraj byłam u lekarza.
Wszystko ok, blizna ładnie się goi.
Jednocześnie powiedziała, że przez minimum rok absolutnie nie mogę zajść w ciążę. Agatka poczeka troche na rodzenstwo..
Szkoda bo chcieliśmy żeby różnica wieku była jak najmniejsza. Trudno się mówi. -
Artemida, wiem co czujesz. Też planowaliśmy szybko drugie. Ale w życiu to sobie można zaplanować co zjesz na obiad. :p Najważniejsze że dzieciątko całe I zdrowe jest z nami. A jak trzeba będzie to się zaczęła na drugie.
Podpowiecie mi dziewczyny co się robi z tym wałkiem nad blizna pi cc? Masuje? Od 2 dni mnie boli. Jutro pokaże położnej Ale chętnie poznam Wasze doświadczenia. Bo sama Blizne mam ładna cieniutka A nad nią ten wałek.artemida27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny