X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, tydzień temu polozna na wizycie opowiedziała nam że jedna zielona może być. Jak więcej to do pediatry.
    I oczywiście w niedzielę pojawił się zielony kleks. A potem jedna zielona dziennie. A pomiędzy normalne.

Przedwczoraj powiedzieliśmy pediatrze na kontroli I powiedziała że przy kp mogą się zdarzać zielone. Jak by się pojawiły przy mm to wtedy trzeba kontrolować.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey a dajesz małemu jakieś probiotyki? bo one fajnie regulują kupki... mój od 5dnia życia dostaje coloflor cesario (trzy szczepy bakterii) i nie kolkuje, kupki są w każdej dobie, gazów oczywiście też się pozbywa - często oczekuje, że będzie wtedy przy cycu bo tak mu łatwiej. Ja polecam gorą akurat te probiotyki, ale zamówiłam też z ciekawości te Biogaia, czyli jeden inny szczep bakterii. Kupki przy karmieniu naturalnym nie muszą być codziennie - może występować tutaj trawienie bezresztkowe :-)

Dzisiaj idziemy się zmierzyć/zważyć do przychodni pierwszy raz i na wizytę patronażową do pediatry. Odpukać na synka nie mogę narzekać, jest spokojny, sutki też jakby mniej już bolą więc chyba poprawił technikę ssania :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 08:20

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia jeśli u małej zaczeło się tydzień póżniej to watpie w to ze to on mogłbyć sprawcą.
    Mój synek kicha mam nadzieje że się to nie rozwinie. Ech te marcowe powietrze.

Jak dzisiaj po wizycie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupkowe tematy widzę. U nas bardzo wodnista kupa od dwóch dni, myślę, że to efekt uboczny szczepionki, jest to wymienione w ulotce nawet.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamai ja bym chciała aby moje dziecko po szczepionce miało taki efekt uboczny. Ile was kosztowama wizyta szczepienna?
    Ja sie naczytalam o tym krzyku móżgowym i normalnie się boje.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mój nieszczepiony a wielką kupę wodnistą też wczoraj zrobił ;-) także tutaj reguły nie ma..

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hexacima 153zł kupiona w przychodni a Prevenar13 kosztował 219zł, kupowaliśmy sami, bo w przychodni mają ten refundowany Synflorix.

Mamunia, ja nie czytam takich rzeczy. Jakbym dziecka nie zaszczepiła to bym przeżywała, że zaraz złapie jakąś chorobę zakaźną. Więcej powikłań niosą te choroby niż szczepionki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 08:52

Lutyska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kupek to u nas czasem tez sie zielona zdarzy ale sporadycznie.jakby bylo caly czas to bym do lekarza się zglosila jednak.
    Jonesey wlasnie a jak w koncu karmisz? Jak ewidentnie go mecza gazy to wiem ze sa preparaty zeby dziecku pomoc ale nie wiem jak sie to nazywa. Ewentualnie wlasnie jakies probiotyki.
    Nasze malenstwo tez juz guga sobie.najbardziej jak jest najedzona i wyspana to ja klade i sobie "rozmawiamy" normalnie jakby mi odpowiadala jak do niej mowie i sie uśmiecha najczesciej na moj widok albo synka.na glos sie jeszcze nie smieje ale czekam na to ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami ale ja szczepić bede tylko zastanawiałam się jeszcze nad tymi refundowanymi.

malami91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami tez tak podchodzę do szczepien. Wole nie czytac o efektach ubocznych a jakbym nie zaszczepila to bym sie bardzo bala o mala ze sie czyms zarazi itd
    Ja przezywam nawet katar u dziecka a co dopiero jakby cos gorszego zlapali...

malami91 lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny którym dzieci się krztuszą w jakiej pozycji karmicie?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę idę do fryzjera już się nie mogę doczekać !!! Z rudych zmieniam kolor na siwy ;D 😲😲😲

malami91, KaroKaro, -Mamunia-, Papapatka lubią tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    dziewczyny którym dzieci się krztuszą w jakiej pozycji karmicie?

Ja karmię w pozycji klasycznej ale staram się odchylac do tyłu tyle ile mogę żeby mleko tak szybko nie leciało.

Apropo ksztuszenia to my mieliśmy wczoraj taką akcję że do tej pory nie potrafię dojść do siebie... Mała zaczęła się ksztusic dobre 15 minut po karmieniu jak ja usypialam na rękach jak już opanowałam sytuację to za chwilę zwymiotowała chyba wszytko co zjadła i przez chwilę leciała z rąk, dobrze że mąż był o opanował cała sytuację bo ja oczywiście byłam jak sparaliżowana
    Cierpnę na samą myśl kiedy mąż wroci do pracy i będziemy zostawać same...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 10:55

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda czekamy na zdjecia przed i po metamorfozie

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam za odpowiedzi :)

Karmie cały czas metoda mieszana tzn ok 5 posiłków to MM a 3 posiłki to mój pokarm. Kurcze nawet nie brałam pod uwagę zmiany mleka bo s sumie od urodzenia jesteśmy na hipp combiotik 1 i do tej pory było wszystko ok.. Nie wiem może ja coś zjadłam co go pdzytwardzilo? A no i my też od samego początku dajemy probiotyk acidolac baby

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonessey, raczej dieta matki nie ma tu znaczenia. Poza tym w znacznej przewadze podajesz mm. Winilabym właśnie mm. Może dostał na nie alergii czy coś? To w końcu mleko krowie sproszkowane. Może musisz podać takie hipoalergiczne na receptę?

Jonesey lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wczoraj miałam kontrolę podwozia u gina. Powiedział, że wszystko ładnie pięknie i że można zacząć myśleć o drugim :D.

Muszę pochwalić mojego męża. Wróciłam przed 21, dziecko wykąpane, najedzone i przysypiające :). W mieszkaniu syf, ale najważniejsze, że mały zadowolony :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 11:32

artemida27, Moniiiikaaaa, -Mamunia-, Papapatka, Paulaa25 lubią tę wiadomość

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wczoraj byłam u lekarza.

Wszystko ok, blizna ładnie się goi.

Jednocześnie powiedziała, że przez minimum rok absolutnie nie mogę zajść w ciążę. Agatka poczeka troche na rodzenstwo..

Szkoda bo chcieliśmy żeby różnica wieku była jak najmniejsza. Trudno się mówi.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, wiem co czujesz. Też planowaliśmy szybko drugie. Ale w życiu to sobie można zaplanować co zjesz na obiad. :p Najważniejsze że dzieciątko całe I zdrowe jest z nami. A jak trzeba będzie to się zaczęła na drugie.

Podpowiecie mi dziewczyny co się robi z tym wałkiem nad blizna pi cc? Masuje? Od 2 dni mnie boli. Jutro pokaże położnej Ale chętnie poznam Wasze doświadczenia. Bo sama Blizne mam ładna cieniutka A nad nią ten wałek.

artemida27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na 17 mam wizytę u gin. Mam nadzieję że wszystko ok.

‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ