Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Malami91 mój tez ma żółtaczkę chyba jeszcze.. ale potrafi budzić sie co 3h i częściej. W sumie gdyby nie był noworodkiem z małą masa i żółtaczką bo może bym go nie wybudzała. No i boje się zastojów.
Te kropelki bioGaia są skuteczne u Was przy kolkach? bo zastanawiam się czy nie dokupić..? Jacek dostaje coloflor cesario to trzy inne szczepy niz Biogaia, jakis kolek i wycia nie mamy, prócz małych epizodów kiedy cyca musi trzymać w buzi kiedy pcha bąki i resztę. A czasem tylko zastęka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 12:06
-
baranosia wrote:Niestety duże zmiany osłuchowo i w rtg
dwa antybiotyki i 7-10dni przed nami w szpitalu
Kurczę Barnosia no to szczęście w nieszczęściu, że tym szpitalu jesteście. Przynajmniej zdiagnozowana właściwie i najlepsze leczenie wdrożyli. Trzymaj się tam, zdrowie małej to priorytet.
A co to płacenia za leżankę to rzeczywiście rozbój... szpitale dorabiają jak mogą choć oczywiście tłumaczą to kosztami prądu/wody itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 12:22
-
Muszę jeszcze ogarnąć tu jakiś sklepik/ bufet by chociaż wyskoczyć jakiś ciepły obiad zjeść. Najgorzej że jestem w szpitalu 50km od domu i nikt mi nie przyniesie obiadu. Mąż na szczęście dostał l4 na synka do 22.03
Łóżka mogą być rozłożone wieczorem i o 7 rano muszą być złożone. A na tych głupich krzesłach boli mnie już i kręgosłup i tyłekWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 12:32
Katia89 lubi tę wiadomość
-
Byliśmy na usg bioderek i wszystko ok
Jedno z głowy;)
bumbum, Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Barnosia dobrze, że do 7 rano a nie do 5 jak to w niektorych bywa..
Dziewczyny gdyby ktos chciał skorzystać to znalazłam tańszy zamiennik omegamed baby (wit.d+dha)-w szpitalu zalecali - to Bobik DHA https://www.ceneo.pl/16753812#tab=reviews_scroll
jest 50% tańszy, jeszcze go rękach nie miałam bo dziś zamówiłam w aptece manada z darmową wysyłką.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 13:17
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalami91 wrote:Ja to najbardziej wyspana byłam przez pierwsze 3tyg. Mały jadł i spał, potem zaczęły się schody
.
Lady E super:)
Symbolica-dostawała to moja córka, a po zbadaniu poziomu Wit D wyszedł ogromny niedobor jako 1.5 roczne dziecko miała ok 14, A norma od 30. Także polecam wybierać nie suplementy (które nie są badane i tak naprawdę tej Wit D może nie być wcale), a witaminy oznaczone jako leki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 13:45
symbolica lubi tę wiadomość
-
Baranosia nie zazdroszczę ale ważne że mała ma już leczenie
dziewczyny czy wasze dzieci krztuszą się przy karmieniu ? nie wiem co temu mojemu dziecku się dzieje ale od wczoraj już mi się 3x zakrztusil zaraz będę się bała karmić bo nie wyglada to ciekawie jak chwile powietrza nie może złapać -
amir wrote:
dziewczyny czy wasze dzieci krztuszą się przy karmieniu ? nie wiem co temu mojemu dziecku się dzieje ale od wczoraj już mi się 3x zakrztusil zaraz będę się bała karmić bo nie wyglada to ciekawie jak chwile powietrza nie może złapać
u mnie sie to zdarza, co ciekawe zaczeło sie niedawno. Dzisiaj już raz mi się krztusiła plus raz w nocy. U mnie też wyglada to nieciekawie, ale ja daje głowe do dołu i ustami w dół i przechodzi od razu.
-
bumbum wrote:a do kiedy suplementujecie vit D?
całe życietzn moja dostawała też tran w późniejszym okresie i ma 10,5 roku i dalej tran z wit D dostaje
Pau.Em czyli warto poza tym Bobikiem dawać witD.. ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 14:49
-
bumbum wrote:u mnie sie to zdarza, co ciekawe zaczeło sie niedawno. Dzisiaj już raz mi się krztusiła plus raz w nocy. U mnie też wyglada to nieciekawie, ale ja daje głowe do dołu i ustami w dół i przechodzi od razu.
u nas też zaczęło się teraz jak mały ma miesiąc wcześniej zdarzyło się to tylko raz że 2 tygodnie temu, spróbuje Twojego sposobu bo ja kladlam na bok i klepalam po pleckach spróbuje też bardziej pionowo go karmić
co do witaminy D ja podaje devikap to jest lek na receptę kosztuje koło 5 zlEwelcia85 lubi tę wiadomość
-
U mnie nadal Wojtuś na rękach 😬 ale była u nas położna i poprawiła mi humor 😊 po pierwsze Wojtuś waży juz 4870 💪 a po drugie stwierdziła że jest w szoku że przy trójce dzieci można mieć taki porządek w mieszkaniu a ja i dzieci jestesmy uśmiechnięci i ogarnięci 😊 swoją drogą jakby przyszła 2 godziny wczesniej to siedziałam na łożku i płakałam razem z dzieciakami 😂😂😂 niestety zycie z trójką małych gadów łatwe nie jest 😱
-
nick nieaktualnysymbolica wrote:całe życie
tzn moja dostawała też tran w późniejszym okresie i ma 10,5 roku i dalej tran z wit D dostaje
Pau.Em czyli warto poza tym Bobikiem dawać witD.. ?
Ale z tego co rozmawiałam z lekarka, to mówiła, że suplementów się nie bada, że jak jest możliwość to wybrać lek i tak że wszystkim - z magnezem, z Wit C i też Wit D.
Bumbum ja w pierwszej ciąży używałam do rany krocza (pęknięcia 1 stopnia) tylko rywanolu. No i tantum rosa że dwa razy. -
amir wrote:Baranosia nie zazdroszczę ale ważne że mała ma już leczenie
dziewczyny czy wasze dzieci krztuszą się przy karmieniu ? nie wiem co temu mojemu dziecku się dzieje ale od wczoraj już mi się 3x zakrztusil zaraz będę się bała karmić bo nie wyglada to ciekawie jak chwile powietrza nie może złapać
Moja też się krztusi i to dość często, wydaje mi się że u nas to kwestia tego że nie nadąża łykać mleka bo cieknie jak szalone czasamiKarola94c lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
SiSi111 wrote:Gdzies wyczytalam ze nalezy dawc tez do 3 miesiaca wit k? Cos wam o tym wiadomo?
Ewelcia85, SiSi111, malami91 lubią tę wiadomość