X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami91 mój tez ma żółtaczkę chyba jeszcze.. ale potrafi budzić sie co 3h i częściej. W sumie gdyby nie był noworodkiem z małą masa i żółtaczką bo może bym go nie wybudzała. No i boje się zastojów.

Te kropelki bioGaia są skuteczne u Was przy kolkach? bo zastanawiam się czy nie dokupić..? Jacek dostaje coloflor cesario to trzy inne szczepy niz Biogaia, jakis kolek i wycia nie mamy, prócz małych epizodów kiedy cyca musi trzymać w buzi kiedy pcha bąki i resztę. A czasem tylko zastęka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 12:06

da8300b52b.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety duże zmiany osłuchowo i w rtg :( dwa antybiotyki i 7-10dni przed nami w szpitalu

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Niestety duże zmiany osłuchowo i w rtg :( dwa antybiotyki i 7-10dni przed nami w szpitalu

Kurczę Barnosia no to szczęście w nieszczęściu, że tym szpitalu jesteście. Przynajmniej zdiagnozowana właściwie i najlepsze leczenie wdrożyli. Trzymaj się tam, zdrowie małej to priorytet.
    A co to płacenia za leżankę to rzeczywiście rozbój... szpitale dorabiają jak mogą choć oczywiście tłumaczą to kosztami prądu/wody itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 12:22

da8300b52b.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę jeszcze ogarnąć tu jakiś sklepik/ bufet by chociaż wyskoczyć jakiś ciepły obiad zjeść. Najgorzej że jestem w szpitalu 50km od domu i nikt mi nie przyniesie obiadu. Mąż na szczęście dostał l4 na synka do 22.03

Łóżka mogą być rozłożone wieczorem i o 7 rano muszą być złożone. A na tych głupich krzesłach boli mnie już i kręgosłup i tyłek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 12:32

Katia89 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na usg bioderek i wszystko ok :) Jedno z głowy;)

bumbum, Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barnosia dobrze, że do 7 rano a nie do 5 jak to w niektorych bywa..

Dziewczyny gdyby ktos chciał skorzystać to znalazłam tańszy zamiennik omegamed baby (wit.d+dha)-w szpitalu zalecali - to Bobik DHA https://www.ceneo.pl/16753812#tab=reviews_scroll
    jest 50% tańszy, jeszcze go rękach nie miałam bo dziś zamówiłam w aptece manada z darmową wysyłką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 13:17

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Ja to najbardziej wyspana byłam przez pierwsze 3tyg. Mały jadł i spał, potem zaczęły się schody :-D.
    U nas podobnie. Minęły 4 tygodnie i nie ma spania;) No ale w końcu nasze dzieci to już niemowlęta, a nie noworodki ;D

Lady E super:)

Symbolica-dostawała to moja córka, a po zbadaniu poziomu Wit D wyszedł ogromny niedobor jako 1.5 roczne dziecko miała ok 14, A norma od 30. Także polecam wybierać nie suplementy (które nie są badane i tak naprawdę tej Wit D może nie być wcale), a witaminy oznaczone jako leki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 13:45

symbolica lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia nie zazdroszczę ale ważne że mała ma już leczenie

dziewczyny czy wasze dzieci krztuszą się przy karmieniu ? nie wiem co temu mojemu dziecku się dzieje ale od wczoraj już mi się 3x zakrztusil zaraz będę się bała karmić bo nie wyglada to ciekawie jak chwile powietrza nie może złapać :(

• bumbum Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do kiedy suplementujecie vit D?

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od powrotu ze szpitala dajemy witamine d

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:

dziewczyny czy wasze dzieci krztuszą się przy karmieniu ? nie wiem co temu mojemu dziecku się dzieje ale od wczoraj już mi się 3x zakrztusil zaraz będę się bała karmić bo nie wyglada to ciekawie jak chwile powietrza nie może złapać :(

u mnie sie to zdarza, co ciekawe zaczeło sie niedawno. Dzisiaj już raz mi się krztusiła plus raz w nocy. U mnie też wyglada to nieciekawie, ale ja daje głowe do dołu i ustami w dół i przechodzi od razu.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    a do kiedy suplementujecie vit D?

całe życie :-) tzn moja dostawała też tran w późniejszym okresie i ma 10,5 roku i dalej tran z wit D dostaje :-)

Pau.Em czyli warto poza tym Bobikiem dawać witD.. ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 14:49

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    u mnie sie to zdarza, co ciekawe zaczeło sie niedawno. Dzisiaj już raz mi się krztusiła plus raz w nocy. U mnie też wyglada to nieciekawie, ale ja daje głowe do dołu i ustami w dół i przechodzi od razu.

u nas też zaczęło się teraz jak mały ma miesiąc wcześniej zdarzyło się to tylko raz że 2 tygodnie temu, spróbuje Twojego sposobu bo ja kladlam na bok i klepalam po pleckach spróbuje też bardziej pionowo go karmić

co do witaminy D ja podaje devikap to jest lek na receptę kosztuje koło 5 zl

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal Wojtuś na rękach 😬 ale była u nas położna i poprawiła mi humor 😊 po pierwsze Wojtuś waży juz 4870 💪 a po drugie stwierdziła że jest w szoku że przy trójce dzieci można mieć taki porządek w mieszkaniu a ja i dzieci jestesmy uśmiechnięci i ogarnięci 😊 swoją drogą jakby przyszła 2 godziny wczesniej to siedziałam na łożku i płakałam razem z dzieciakami 😂😂😂 niestety zycie z trójką małych gadów łatwe nie jest 😱

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir tez podaje devikap 💊

Karola94c lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• bumbum Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zagwozdkę, była u mnie położna, doradziła mi na ranę krocza spirytus. Rana jest już zasklepiona ale trzeba ją wysuszyć. Trochę jeszcze mnie boli przy siadaniu. Mam mieszane uczucia, bo pierwsze słyszę o spirytusie... Co myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    całe życie :-) tzn moja dostawała też tran w późniejszym okresie i ma 10,5 roku i dalej tran z wit D dostaje :-)

Pau.Em czyli warto poza tym Bobikiem dawać witD.. ?
    Myślę, że może warto raz na jakiś czas sprawdzać poziom Wit D. Bo nie jest powiedziane, że u Was się nie będzie wchlaniac ta witamina.
    Ale z tego co rozmawiałam z lekarka, to mówiła, że suplementów się nie bada, że jak jest możliwość to wybrać lek i tak że wszystkim - z magnezem, z Wit C i też Wit D.

Bumbum ja w pierwszej ciąży używałam do rany krocza (pęknięcia 1 stopnia) tylko rywanolu. No i tantum rosa że dwa razy.

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Baranosia nie zazdroszczę ale ważne że mała ma już leczenie

Moja też się krztusi i to dość często, wydaje mi się że u nas to kwestia tego że nie nadąża łykać mleka bo cieknie jak szalone czasami

Karola94c lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzies wyczytalam ze nalezy dawc tez do 3 miesiaca wit k? Cos wam o tym wiadomo?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Gdzies wyczytalam ze nalezy dawc tez do 3 miesiaca wit k? Cos wam o tym wiadomo?
    Kiedyś się podawali, teraz w szpitalu dają i juz się jej w domu nie suplementuje

Ewelcia85, SiSi111, malami91 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ