X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam już siły na ulewanie małej...calenubranko mokre już jej nawet nie przecieram bo zaraz Bedzie to samo...czasem mam wrażenie że co zje to zwróci :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, a rozmawiałaś z pediatrą na ten temat? Może ma refluks?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień mamy wizytę to porozmawiaj na ten temat...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to może dać Ci skierowanie na usg brzuszka... Mi jak Mała tak ulewala to polozna i pediatra mówili żeby obserwować i pilnować wagi. Ulewac może do 6-7 mc.

Moja po wielkim ulewanie nagle przestała... od 3 dni, odpukac nic nie ulewa ewentualnie kropelki a nie całe zawartości jak pisałam wcześniej. Co pomogło nie wiem. Daje od kilku dni probiotyk po jedzeniu odbija (główka na ramieniu wysoko) a w łóżeczku oprócz klina mam tetry pod jej głową. Śpi jak w szpitalu w tych wózkach.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja synkowi ubieralam chustki trojkatne jak sie slinil na zeby.jak byla mokra to zmienialam na sucha.moze u Ciebie by sie juz teraz tez takie sprawdzily?zawsze to tylko chustka do zmiany a nie body czy co tam jej ubierasz...bo ja juz tez nad tym myslalam ale moja az tak nie ulewa a jak lezy podkladam pieluche tetrowa i malo kiedy ma mokre ubranko ;)

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci też tak mocno ssa? Mój to jak maszyna normalnie jak się wessie :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a dajesz Espumisan czy coś podobnego?

• Mambella Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się normalnie załamie, kilogramy zamiast spadać to przytyłam 2kg ☹️☹️

• amir Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas bioderka też w porządku mimo ułożenia miednicowego Kuba ma za to lekki kręcz szyi więc mamy zadane ćwiczenia żeby to rozruszać, nam usg robił ortopeda chyba warto taka opcję wybrać bo obejrzał maluszka calego

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Wybaczcie, ze tak wpadam z takim pytaniem z czapy, ale potrzebuje rady, a wiem, ze jest tu sporo mamusiek doświadczonych w kp 😊 czy wasze dzieciaczki maja smoczki? Kiedy podawalyscie smoczek pierwszy raz? Czy podanie smoczka może jakoś zaburzyć kp? Wiecu trochę nam zajęło rozkręcenie laktacji, a widzę, ze koja mała zwłaszcza przy zasypianiu ma straszna potrzebę ssania. Wieczorem jak kładziemy ja spac to po jedzeniu ciagle szuka i szuka, a jak tylko przystawianie ja do piersi to od razu zasypia...zabieram i znów to samo. Na pewno się najada bo pokarm mam wiec podejrzewam, ze ma potrzebę po prostu ssania i pomyslalam, ze może smoczek by jej pomógł zasnąć? Ale nie chce nam zaszkodzić bo boje się, ze to za wcześnie na smoczek i zaburzy laktację 🤔

Doradźcie coś proszę 😉

• Mambella Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Est, ja podałam już w szpitalu jak leżał pod lampami, położna od noworodków zasugerowała że będzie spokojniejszy. Teraz też daje do zasneicia, później sam wypluwa, czy poprostu jak jest niespokojny W żaden sposób nie zaburzyło kp.

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia jakie cudo!!! :) śliczny uśmiech :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 19:58

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dajemy smoka mimo tego ze sie nie zaleca ale u nas sama polozna, lekarz w szpitalu juz pytali gdzie smoczek i zeby dac jak płakała, tak zostalo i nie ukrywam ze pomaga zasnac wlanie a jak jest faktycznie glodna to i tak wypluwa.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smoczka podawałam już w szpitalu ale ie potrzebowała aż tak. Pierwsze dwa tygodnie wypluwala. Potem przyszedł team potrzeby ssania i od tamtej pory smoczkuje do spania i czasem w dzień jak jest niespokojna. I z kp wszystko super;)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wylądowałyśmy w szpitalu :( mała ma chyba zapalenie płuc. Jesteśmy po rtg, włączyli nam antybiotyk na 7dni :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia tak mi przykro :( Ale dla takiego maluszka najlepsza opieka w szpitalu... Zdrówka dla małej i siły dla Ciebie.

Moj też ma dużą potrzebę ssania ale on chyba lubi jak coś tam leci mimo że najedzony.
    Smoczek mamy ale najczęściej nim gardzi 😂 Jak go bączek wybudzi lub coś innego to czasem pomaga mu się wyciszyć.

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barnosia współczuję, koleżanka mi niedawno pisała że na jakimś forum te zapalenia w dzieci lutòwek to jakaś plaga... Zdròwka, ten antybiotyk to w szpitalu musi brać czy może w domu..

Monisia mòj też ssie jak odkurzacz o dużej mocy .. potem te sutki bolą mnie przez jakiś czas... do następnego karmienia.

Ej_jest ja był.przeciwna smoczkom, ale zweryfikowałam swoje poglądy przy synku... Moje brodawki potrzebujá czasem wytchnienia po długim i bolesnym karmieniu kiedy robi sobie z nich smoczka.. pokarmu ma aż zanadto. Smoczka powolutku synek zaczyna akceptować (do zasypiania-jak wypluje to się wścieka więc pomagam znowu włożyć.. kilka razy i w końcu wypluje i śpi) - mamy ortodontyczny z TT -brzmi dobrze ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 21:16

da8300b52b.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, trzymaj się, Kochana.

U mnie według zaleceń szpitala wizyta u lekarza prowadzącego jest już 7 dni po wypisie. Ja nie dotarłam, bo jestem teraz sama z małym, maż dalej ma kwarantannę, i przez to będę prawie 3 tygodnie po porodzie. Ale lekarz robi chyba to co położna, czyli sprawdza krocze (z tym, ze na fotelu). I może rzeczywiście USG dopochwowe.

Ciekawa jestem, jak zmienia się anatomia pierworódki. Wisłocka pisała, że u kobiet, u których łechtaczka była wysoko, po pierwszym porodzie się obniża. I że stąd seks po ciąży może być jeszcze lepszy:) Ciekawa jestem! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 21:37

• baranosia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica w szpitalu. Więc jeśli wszystko będzie dobrze to tylko 7dni jeśli nie to dłużej.

Szpitale to jakaś paranoja! Matka musi płacić za leżankę 15zł!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was podaje dzidziolkowi espumisan? Jakie dawki i czy pomaga?

‹‹ 996 997 998 999 1000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ