Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ruda to może dać Ci skierowanie na usg brzuszka... Mi jak Mała tak ulewala to polozna i pediatra mówili żeby obserwować i pilnować wagi. Ulewac może do 6-7 mc.
Moja po wielkim ulewanie nagle przestała... od 3 dni, odpukac nic nie ulewa ewentualnie kropelki a nie całe zawartości jak pisałam wcześniej. Co pomogło nie wiem. Daje od kilku dni probiotyk po jedzeniu odbija (główka na ramieniu wysoko) a w łóżeczku oprócz klina mam tetry pod jej głową. Śpi jak w szpitalu w tych wózkach. -
nick nieaktualnyRuda ja synkowi ubieralam chustki trojkatne jak sie slinil na zeby.jak byla mokra to zmienialam na sucha.moze u Ciebie by sie juz teraz tez takie sprawdzily?zawsze to tylko chustka do zmiany a nie body czy co tam jej ubierasz...bo ja juz tez nad tym myslalam ale moja az tak nie ulewa a jak lezy podkladam pieluche tetrowa i malo kiedy ma mokre ubranko
-
nick nieaktualnyDziewczyny! Wybaczcie, ze tak wpadam z takim pytaniem z czapy, ale potrzebuje rady, a wiem, ze jest tu sporo mamusiek doświadczonych w kp 😊 czy wasze dzieciaczki maja smoczki? Kiedy podawalyscie smoczek pierwszy raz? Czy podanie smoczka może jakoś zaburzyć kp? Wiecu trochę nam zajęło rozkręcenie laktacji, a widzę, ze koja mała zwłaszcza przy zasypianiu ma straszna potrzebę ssania. Wieczorem jak kładziemy ja spac to po jedzeniu ciagle szuka i szuka, a jak tylko przystawianie ja do piersi to od razu zasypia...zabieram i znów to samo. Na pewno się najada bo pokarm mam wiec podejrzewam, ze ma potrzebę po prostu ssania i pomyslalam, ze może smoczek by jej pomógł zasnąć? Ale nie chce nam zaszkodzić bo boje się, ze to za wcześnie na smoczek i zaburzy laktację 🤔
Doradźcie coś proszę 😉 -
Ja smoczka podawałam już w szpitalu ale ie potrzebowała aż tak. Pierwsze dwa tygodnie wypluwala. Potem przyszedł team potrzeby ssania i od tamtej pory smoczkuje do spania i czasem w dzień jak jest niespokojna. I z kp wszystko super;)
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Baranosia tak mi przykro
Ale dla takiego maluszka najlepsza opieka w szpitalu... Zdrówka dla małej i siły dla Ciebie.
Moj też ma dużą potrzebę ssania ale on chyba lubi jak coś tam leci mimo że najedzony.
Smoczek mamy ale najczęściej nim gardzi 😂 Jak go bączek wybudzi lub coś innego to czasem pomaga mu się wyciszyć. -
Barnosia współczuję, koleżanka mi niedawno pisała że na jakimś forum te zapalenia w dzieci lutòwek to jakaś plaga... Zdròwka, ten antybiotyk to w szpitalu musi brać czy może w domu..
Monisia mòj też ssie jak odkurzacz o dużej mocy .. potem te sutki bolą mnie przez jakiś czas... do następnego karmienia.
Ej_jest ja był.przeciwna smoczkom, ale zweryfikowałam swoje poglądy przy synku... Moje brodawki potrzebujá czasem wytchnienia po długim i bolesnym karmieniu kiedy robi sobie z nich smoczka.. pokarmu ma aż zanadto. Smoczka powolutku synek zaczyna akceptować (do zasypiania-jak wypluje to się wścieka więc pomagam znowu włożyć.. kilka razy i w końcu wypluje i śpi) - mamy ortodontyczny z TT -brzmi dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 21:16
-
Baranosia, trzymaj się, Kochana.
U mnie według zaleceń szpitala wizyta u lekarza prowadzącego jest już 7 dni po wypisie. Ja nie dotarłam, bo jestem teraz sama z małym, maż dalej ma kwarantannę, i przez to będę prawie 3 tygodnie po porodzie. Ale lekarz robi chyba to co położna, czyli sprawdza krocze (z tym, ze na fotelu). I może rzeczywiście USG dopochwowe.
Ciekawa jestem, jak zmienia się anatomia pierworódki. Wisłocka pisała, że u kobiet, u których łechtaczka była wysoko, po pierwszym porodzie się obniża. I że stąd seks po ciąży może być jeszcze lepszy:) Ciekawa jestem!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 21:37