Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam do kataru sopelek ale chyba czas kupić takie coś do odkurzacza...
Chociaż jak zakraplam sól fizjologiczna (po 1/5 ampułki do dziurki) potem z minute normalne na rękach, potem na brzuch z 5 min (ile wytrzyma) to i sopelkiem wyciągam mleczne gluty... -
Cześć dziewczyny
Ale forum pięknie przekształciło się na forum o dzieciątkach. Cieszę się, że DO Was dołączyłam w ciąży. Zaglądanie DO Was stało się nawet bardziej uzalezniajace niż fb (chociaz nie jestem najbardziej aktywnym uzytkownikiem)
Teraz nie zdążyłam przeczytać wszystkich stron Ale z pewnymi lukami czytam.
Nasz Franus wczoraj skończył 2 tygodnie. Już coraz lepiej nam idzie rozpoznawanie co nam chce powiedzieć. Synunio je I przybiera pięknie. W 9 dobie ważył już 4200. Od tygodnia skrócil mu się czas jedzenia na jeden raz. Teraz je ok. 10, max 15 min. Ale wydaje mi się że się najada bo bardzo lapczywie je na początku A potem wypluwa. Złote dzieckonie możemy się nacieszyć z mężem.
Dziś mamy kontrolę pediatry. I dobrze bo od niedzieli pojawiają się zielone kupki. Ale nie panikuje bo jest zadowolony z życia, ładnie spi I je.
Wspaniałego spokojnego dnia Wam życzę I niech ten wiatr już ustąpi bo chcemy na spacer!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 11:56
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyruda90 wrote:Dziewczyny dokształcam się na temat szczepienia i łeb pęka... Chyba zdecydujemy się na Infarmix HExa + pneumokoki (zastanawiam się czy mogą być podane tego samego dnia) Ale dalej nie jestem pewna..
Tak, na jednej wizycie się podaje. Jeśli wybierzesz infanrix i którąś na pneumokoki (synflorix refundowana a Prevenar13 płatna) to masz załatwione wszystkie obowiązkowe. Z zalecanych są jeszcze rotawirusy i meningokoki. -
malami91 wrote:My po szczepieniu, oby się obyło bez temperatury. Jasio waży 5100!
ale ładna waga
Mamy Dzieci mniej wiecej w tym samym wieku o podobnej wadze urodzeniowej, tez kp. a moja ważyła wczoraj 4 380 g... no ale to dziewczynka, moze drobniejsza (ja do wysokich nie nalezę, Mąż też). Przyrosty tygodniowe ma ok, 240 g/tydz a ostatnio 200 g /tydz.malami91, Pau.Em lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPapapatka wrote:ale ładna waga
Mamy Dzieci mniej wiecej w tym samym wieku o podobnej wadze urodzeniowej, tez kp. a moja ważyła wczoraj 4 380 g... no ale to dziewczynka, moze drobniejsza (ja do wysokich nie nalezę, Mąż też). Przyrosty tygodniowe ma ok, 240 g/tydz a ostatnio 200 g /tydz.
Mój mąż ma prawie 2m, ja też raczej wysoka, więc pewnie faktycznie geny robią swoje. Ogólnie ma duże stopy, dłonie, no po prostu widać, że wielki facet z niego będzie. A Zosieńka dba o linię
.
Papapatka lubi tę wiadomość