Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoja tez sie krztusi i to dosc czesto. Pokarm za szybko leci na jej mozliwosci. Ale o dziwo w nocy sie raczej nie zdarza jak na lezaco karmię...
Z wit K to kiedys sie dawalo ale jak sie zgodzilas na ta dawke w szpitalu to juz teraz nie trzeba podawać.
Ewelcia ja Cie podziwiam bo Ala jeszcze mala i Wojtus jeszcze mniejszy ale to co piszesz to az sie zastanawiam czy na pewno chce jeszcze miec 3 dziecko. Teraz mam buntujacego sie 3-latka i maleństwo i czasem nerwowo nie wyrabiam ale chcialam miec min 3 dzieci. Nie wiedzialam tylko że ogarniecie wiecej niz 1 dziecka jest wyzwaniemmimo wszystko kocham moje dzieci i ciesze sie że mamy juz 2
Ewelcia85, SiSi111, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Lutyska mialam po prostu gorszy moment w ciągu dnia i stąd ten żalpost 😚 teraz Wojtuś usnął ja zjadłam na spokojnie kanapkę i jakoś mi juz lepiej 😍 tez kocham moją trójkę tylko mnie zaboja to ze zawsze wszystko miałam uporządkowane i o czasie a teraz się tak nie da 😜 Muszę sobie poukładać w głowie na nowo i będzie super 👍😊
-
Baranosia Kochana współczuję Ci bardzo 😥 trzymajcie się z Majunią dzielnie. Ja z moją córką też byłam w szpitalu z powodu zapalenia płuc jak miała 5 tygodni. Tyle, że to był wirus RSV a nie bakteria, więc bez antybiotyku. Łóżko miałam normalnie swoje, a że karmiłam piersią to nie musiałam płacić. Mogłam sobie też wykupić szpitalny obiad za grosze. Widać , że w każdym szpitalu co innego. U siebie w mieście to przecież w ogóle nie miałam możliwości z małym być. Ciekawe kiedy to w końcu będzie wszystko ludzko wyglądać? Czy my tego jeszcze dożyjemy? Chciałabym żeby nasze dzieci i wnuki miały już ludzkie warunki w takich sytuacjach.
Ewelcia Ty dzielna Kobito ♥️ nawet nie wiesz jak świetnie Cię rozumiem 😚 odczytaj proszę wiadomość priv
Artemida u nas zielone kupy były objawem alergii pokarmowej, ale dopiero wtedy gdy zaczęłam wprowadzać inne pokarmy, nie wtedy gdy była tylko pierś. Jak się będzie powtarzać skonsultuj może z pediatrą?
My też podajemy devikap.
A ja totalną matka-wariatka. Tak jak Ewelci mąż chciał iść z Wojtkiem do lekarza bo taki a nie inny tak i ja się zastanawiam czy nie powinnam pójść że swoim, ale w drugą stronę. Po dwóch totalnie wymagających dzieciach teraz mam tfu tfu chyba aniołka. Albo faktycznie coś jest nie tak 😨 nadal większość dnia przesypia. Na noc grzecznie zasypia sam w łóżeczku, śpi 21-8 z dwoma przerwami na jedzenie po których też sam i szybko zasypia w łóżeczku. Omijają nas jak na razie atrakcje pt.ciemieniucha, odparzenia, potówki, ropiejące oczy itd. No muszę Wam powiedzieć, że nie wiedziałam , że takie dzieci istnieją, a tym bardziej nigdy nie podejrzewałam, że takie trafi się nam. Oby tylko tak zostało, a nie była to cisza przed burzą...tfu, tfu
Ja Wam szczerze polecam przeczytać w "Języku niemowląt" o typach dzieci. Dużo tłumaczy w zrozumieniu danego typu malucha i podpowiada jak postępować. Ja przeczytałam przy pierwszym dziecku i teraz po raz trzeci widzę , że dużo w tym prawdy. Porady z tej książki niejednokrotnie mi pomogły , więc szczerze polecam zajrzeć.
Buziaczki dla Was wszystkich i naszych piękności ♥️
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Ale się rozpisalam 😱
Ale zapomniałam zapytać. Czy Wasze Maluchy śmieją się już świadomie? Mój do cycusia i w głos bardzo często, ale konkretnie świadomie jeszcze nie. moje poprzednie jak miały 6 tyg to już zaczynały, ten egzemplarz nic. Zastanawiam się jak to u Was wygląda?
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Kropeczko mój też tylko do cycka się śmieję choć mam wrażenie że zaczyna też już świadome uśmiechy
dziś zauważyłam właśnie...
A ja chyba na razie zrezygnuje z mleka, źle się po nim czuje a zaczęłam pić więcej że względu że rozpuszczak w nim Femaltiker. Ale chyba kupię roślinne jakieś na próbę bo mam wrażenie że małemu też to mleko nie służy bo takie bąki sadzi że aż się budzi i popłakuje w już nie mam pomysłu przez co to może być... -
artemida27 wrote:Hej.. czy Wasze maluchy robią zielonkawe kupy?
U naszej to się zdarza od kilku dni. Internet zawiera sprzeczne informacje na ten temat.
Wejdź sobie na hafija.pl i tam masz zdjęcia kupmalm bodajże mi to podsunela
U mnie teraz są zielone... ale po tej stronie stwierdziłam ze to normalne. Idą z impetem. Mała tez przestała robić kupki w nocy (nie zapeszac...). Po 6 tyg teoretycznie stabilizuje się ilość kupek. Zapytam taj czy siak o to dzisiaj pediatry. -
Kropeczka85 wrote:Ale się rozpisalam 😱
Ale zapomniałam zapytać. Czy Wasze Maluchy śmieją się już świadomie? Mój do cycusia i w głos bardzo często, ale konkretnie świadomie jeszcze nie. moje poprzednie jak miały 6 tyg to już zaczynały, ten egzemplarz nic. Zastanawiam się jak to u Was wygląda?
Moj marny jest młodszy ale jeszcze się nie uśmiecha ( tylko przez sen ) za to zaczyna głużyć ? Czasami jak chwilę go trzymam i akurat nie je to zdarzy mu się patrzeć np. w stronę pokoju i co jakiś czas wydać jakieś dzwięki jakby juz chciał pogadać 😜 -
Hej dziewczyny mam nadzieję że pomożecie.
Mój mały nagle z 5 kup dziennie zaczął robić jedną na 2-3 dni. Trwa to już od 10 dni i w przerwach między kupami dużo pierdzi. Podaje mu co któreś karmienie krople Sab Simplex i na szczęście kolek nie ma, ale nieraz widzę że męczą go te gazy. Co tu zrobić żeby zaczął się częściej wypróżniać? Czy teraz już tak rzadko będzie robił ta kupę? -
nick nieaktualnyBaranosia bardzo mi przykro że znaleźliście się w szpitalu, ktoś chory był w domu.? Oczywiście dawaj na bierząco znać jak się czuje Majusia.
Ja aktualnie chora jestem od poniedziałku a mąż od soboty. Dzisiaj wkoncu jestnlepiej, mieśnie już nie bolą i gorączka zeszła, lićze tylko na to że synek będzie zdrowy.
Także szczepienie i ortopeda odroczony do nie wiem kiedy.
Artemida u Nas były zielono-żółte kupki ale jednorazowo, w trakcie karmienia normalne. Ale jeśli się taki stan przeciąga poszłabym to sprawdzić.
Jonesey odzywaj się częściej 😉 co do kupek u nas robi caly czas kilka dziennie. Więc nie podpowiem, ale podobno teraz może robić co pare dni. Nie martww się. -
nick nieaktualnyJo a wy jestescie na mm? U mojej starszej córci tez były takie problemy z kupka, ze robiła raz na dwa dni i widać było, ze meczy się przy tym choć kołek nie miała. Okazało się, ze u nas to kwestia mleka. Dawaliśmy jej na początku Bebilon jak zaczęły się te zaparcia to zmieniliśmy na Bebilon komfort dla niemowląt z tendencja do kolek i zaparć, ale to niewiele dało, w końcu daliśmy jej najwyzklejsse na świecie bebiko i problem jak ręka odjął 😉 od razu zaczęła robić kupkę codziennie.
Wiec u nas to była kwestia mleka, ale jeśli wy nie jestescie na mm to nie wiem co może być problemem