X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez sie krztusi i to dosc czesto. Pokarm za szybko leci na jej mozliwosci. Ale o dziwo w nocy sie raczej nie zdarza jak na lezaco karmię...
    Z wit K to kiedys sie dawalo ale jak sie zgodzilas na ta dawke w szpitalu to juz teraz nie trzeba podawać.
    Ewelcia ja Cie podziwiam bo Ala jeszcze mala i Wojtus jeszcze mniejszy ale to co piszesz to az sie zastanawiam czy na pewno chce jeszcze miec 3 dziecko. Teraz mam buntujacego sie 3-latka i maleństwo i czasem nerwowo nie wyrabiam ale chcialam miec min 3 dzieci. Nie wiedzialam tylko że ogarniecie wiecej niz 1 dziecka jest wyzwaniem ;) mimo wszystko kocham moje dzieci i ciesze sie że mamy juz 2 ;)

Ewelcia85, SiSi111, Karola94c lubią tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska mialam po prostu gorszy moment w ciągu dnia i stąd ten żalpost 😚 teraz Wojtuś usnął ja zjadłam na spokojnie kanapkę i jakoś mi juz lepiej 😍 tez kocham moją trójkę tylko mnie zaboja to ze zawsze wszystko miałam uporządkowane i o czasie a teraz się tak nie da 😜 Muszę sobie poukładać w głowie na nowo i będzie super 👍😊

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi jak moja Oliwka była mała to musiałam suplementować wit K a teraz dzieci po urodzeniu mają podawane domięśniowo .

SiSi111 lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej w szpitalu też podawano witaminę k, tylko mniejszą dawkę i potem jeszcze się podawało w domu

• symbolica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bo teraz to jest taka dawka uderzeniowa wit.K która wystarcza na 3 pierwsze miesiące.

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do jutra do 12:00 w aptece melissa darmowa dostawa powyzej 49 zł :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z innej beczki przechowujecie ubrania w workach próżniowych ? Chcę Tak schować zimową kurtkę Ale zastanawiam się czy się materiał na stałe nie odksztalci czy coś ...

• amir Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się zimowa kurtka puchowa zniazczyla po próżni ale te co mają w środku ta jakby wate przechowują się ok

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieciaki też jak są np. U tatusia na rękach i słyszą wasz głos, lub nie wiem czują wasz zapach to nagle jojcza?
    Mój grzecznie siedzi na rękach u taty, smoka ciumka ja kąpię córkę. Przychodzę a ten od razu smoka wypluł i jojczy 😂😏

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.. czy Wasze maluchy robią zielonkawe kupy?
    U naszej to się zdarza od kilku dni. Internet zawiera sprzeczne informacje na ten temat.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    U naszej to się zdarza od kilku dni. Internet zawiera sprzeczne informacje na ten temat.
    Nie ale to może być też objaw uczulenia jeśli jest kp lub choroby, infekcji.

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia Kochana współczuję Ci bardzo 😥 trzymajcie się z Majunią dzielnie. Ja z moją córką też byłam w szpitalu z powodu zapalenia płuc jak miała 5 tygodni. Tyle, że to był wirus RSV a nie bakteria, więc bez antybiotyku. Łóżko miałam normalnie swoje, a że karmiłam piersią to nie musiałam płacić. Mogłam sobie też wykupić szpitalny obiad za grosze. Widać , że w każdym szpitalu co innego. U siebie w mieście to przecież w ogóle nie miałam możliwości z małym być. Ciekawe kiedy to w końcu będzie wszystko ludzko wyglądać? Czy my tego jeszcze dożyjemy? Chciałabym żeby nasze dzieci i wnuki miały już ludzkie warunki w takich sytuacjach.

Ewelcia Ty dzielna Kobito ♥️ nawet nie wiesz jak świetnie Cię rozumiem 😚 odczytaj proszę wiadomość priv

Artemida u nas zielone kupy były objawem alergii pokarmowej, ale dopiero wtedy gdy zaczęłam wprowadzać inne pokarmy, nie wtedy gdy była tylko pierś. Jak się będzie powtarzać skonsultuj może z pediatrą?

My też podajemy devikap.

A ja totalną matka-wariatka. Tak jak Ewelci mąż chciał iść z Wojtkiem do lekarza bo taki a nie inny tak i ja się zastanawiam czy nie powinnam pójść że swoim, ale w drugą stronę. Po dwóch totalnie wymagających dzieciach teraz mam tfu tfu chyba aniołka. Albo faktycznie coś jest nie tak 😨 nadal większość dnia przesypia. Na noc grzecznie zasypia sam w łóżeczku, śpi 21-8 z dwoma przerwami na jedzenie po których też sam i szybko zasypia w łóżeczku. Omijają nas jak na razie atrakcje pt.ciemieniucha, odparzenia, potówki, ropiejące oczy itd. No muszę Wam powiedzieć, że nie wiedziałam , że takie dzieci istnieją, a tym bardziej nigdy nie podejrzewałam, że takie trafi się nam. Oby tylko tak zostało, a nie była to cisza przed burzą...tfu, tfu

Ja Wam szczerze polecam przeczytać w "Języku niemowląt" o typach dzieci. Dużo tłumaczy w zrozumieniu danego typu malucha i podpowiada jak postępować. Ja przeczytałam przy pierwszym dziecku i teraz po raz trzeci widzę , że dużo w tym prawdy. Porady z tej książki niejednokrotnie mi pomogły , więc szczerze polecam zajrzeć.

Buziaczki dla Was wszystkich i naszych piękności ♥️

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisalam 😱

Ale zapomniałam zapytać. Czy Wasze Maluchy śmieją się już świadomie? Mój do cycusia i w głos bardzo często, ale konkretnie świadomie jeszcze nie. moje poprzednie jak miały 6 tyg to już zaczynały, ten egzemplarz nic. Zastanawiam się jak to u Was wygląda?

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko mój też tylko do cycka się śmieję choć mam wrażenie że zaczyna też już świadome uśmiechy :) dziś zauważyłam właśnie...
    A ja chyba na razie zrezygnuje z mleka, źle się po nim czuje a zaczęłam pić więcej że względu że rozpuszczak w nim Femaltiker. Ale chyba kupię roślinne jakieś na próbę bo mam wrażenie że małemu też to mleko nie służy bo takie bąki sadzi że aż się budzi i popłakuje w już nie mam pomysłu przez co to może być...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:

Wejdź sobie na hafija.pl i tam masz zdjęcia kup :P malm bodajże mi to podsunela :P
    U mnie teraz są zielone... ale po tej stronie stwierdziłam ze to normalne. Idą z impetem. Mała tez przestała robić kupki w nocy (nie zapeszac...). Po 6 tyg teoretycznie stabilizuje się ilość kupek. Zapytam taj czy siak o to dzisiaj pediatry.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Ale się rozpisalam 😱

Ale zapomniałam zapytać. Czy Wasze Maluchy śmieją się już świadomie? Mój do cycusia i w głos bardzo często, ale konkretnie świadomie jeszcze nie. moje poprzednie jak miały 6 tyg to już zaczynały, ten egzemplarz nic. Zastanawiam się jak to u Was wygląda?
    No wariatka jesteś kochana , ciesz się spokojnym dzieciątkiem 😗 zdarzają się takie , moja Oliwka od urodzenia spała całe noce jak twój Przemuś 😴 poprostu aniołek
    Moj marny jest młodszy ale jeszcze się nie uśmiecha ( tylko przez sen ) za to zaczyna głużyć ? Czasami jak chwilę go trzymam i akurat nie je to zdarzy mu się patrzeć np. w stronę pokoju i co jakiś czas wydać jakieś dzwięki jakby juz chciał pogadać 😜

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam nadzieję że pomożecie.

Mój mały nagle z 5 kup dziennie zaczął robić jedną na 2-3 dni. Trwa to już od 10 dni i w przerwach między kupami dużo pierdzi. Podaje mu co któreś karmienie krople Sab Simplex i na szczęście kolek nie ma, ale nieraz widzę że męczą go te gazy. Co tu zrobić żeby zaczął się częściej wypróżniać? Czy teraz już tak rzadko będzie robił ta kupę?

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia bardzo mi przykro że znaleźliście się w szpitalu, ktoś chory był w domu.? Oczywiście dawaj na bierząco znać jak się czuje Majusia.

Ja aktualnie chora jestem od poniedziałku a mąż od soboty. Dzisiaj wkoncu jestnlepiej, mieśnie już nie bolą i gorączka zeszła, lićze tylko na to że synek będzie zdrowy.
    Także szczepienie i ortopeda odroczony do nie wiem kiedy.

Artemida u Nas były zielono-żółte kupki ale jednorazowo, w trakcie karmienia normalne. Ale jeśli się taki stan przeciąga poszłabym to sprawdzić.

Jonesey odzywaj się częściej 😉 co do kupek u nas robi caly czas kilka dziennie. Więc nie podpowiem, ale podobno teraz może robić co pare dni. Nie martww się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo a wy jestescie na mm? U mojej starszej córci tez były takie problemy z kupka, ze robiła raz na dwa dni i widać było, ze meczy się przy tym choć kołek nie miała. Okazało się, ze u nas to kwestia mleka. Dawaliśmy jej na początku Bebilon jak zaczęły się te zaparcia to zmieniliśmy na Bebilon komfort dla niemowląt z tendencja do kolek i zaparć, ale to niewiele dało, w końcu daliśmy jej najwyzklejsse na świecie bebiko i problem jak ręka odjął 😉 od razu zaczęła robić kupkę codziennie.
    Wiec u nas to była kwestia mleka, ale jeśli wy nie jestescie na mm to nie wiem co może być problemem

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia starszak był chory jak wyszliśmy ze szpitala. Ale u małej zaczęło się tydzień później. W szpitalu mówią że każdy mógł przynieść wirusa nawet na ubraniu (mąż chodząc do pracy, ja wychodząc do sklepu)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 999 1000 1001 1002 1003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ