Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda idź najlepiej do lekarza. Ja z córką tak miałam i co 2 dni chodziłam na ważenie i oczywiście co 3h musiało być karmienie więc wybudzałam ją bo przez to że mało jadła to bardzo dużo spała bo nie miała siły na aktywność. Przy cycku też usypiala bo nie miała siły ssać. Jeździłam do doradcy laktacyjnego do Instytutu Matki i Dziecka tutaj w Warszawie.
U nas był też problem ze karmiłam przez kapturki więc z doradcą walczyłam o ich odstawienie. Udało się ale trafił mi się leniuch i po każdym karmieniu musiałam laktatorem pobudzać laktacje, bo ona tego nie robiła tylko jadła to co leciało super w potem płacz bo nie leci ... Po 4 miesiącu dostawała moje mleko z butli wieczorem zagęszczone kleikiem ryżowym... Karmiłam tylko, albo aż 6 mcy mając na uwadze co musiałam robić to i tak jestem z siebie dumna. -
baranosia wrote:Ja mam jeszcze jakieś 2-2.5kg ale widzę po brzuchu że muszę trochę ograniczyć słodycze które niestety po ciąży jem jak głupia 🙈
-
ruda90 wrote:Dziś ja wazylam po nocy + 30g...ile ml polwinno jeść 2 miesięczne dziecko ?
Ruda, na mm jest 5x120 ml/dobę.
Ja jej daje swoje odciagnietew dzień, w nocy jak mam pełne cycki to tylko one.
Moja je czasem 80 ml co 2h. A raz zjadła 210 ml po 4 h snu. A teraz po spacerze i 3 h od ostatniego jedzenie wypiła 150 ml. Waży obecnie 5.04 kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 13:49
-
Papapatka wrote:Ruda, na mm jest 5x120 ml/dobę.
Ja jej daje swoje odciagnietew dzień, w nocy jak mam pełne cycki to tylko one.
Moja je czasem 80 ml co 2h. A raz zjadła 210 ml po 4 h snu. A teraz po spacerze i 3 h od ostatniego jedzenie wypiła 150 ml. Waży obecnie 5.04 kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 16:58
-
Czy wasze dzieci też tak dzisiaj świrują? Mój Artek ma dzisiaj ADHD normalnie, nie chce spać a nawet jak mi się go uda uśpić to po 10-20min oczy jak 5zl i cały aż tańczy masakra jakaś
zwykle ma drzemke 3-3.5h w ciągu dnia a dzisiaj tylko 30min
czy to możliwe że te wichury tak na niego działają?
-
Boże dziewczyny! Normalnie myślałam że się wykończę dziś... Pojechaliśmy do pediatry prywatnie z tym charczeniem małej, doszukał się zapalenia gardła i lekki katar, oczywiście odrazu wysłał nas na usg głowy i brzucha niewiedziec czemu... i już nawet podał kontakt do kogo gdzie i kiedy... Wyszliśmy ja oczywiście już się obwinia że pewnie za słabo ją spacerach ubierałam a mąż stwierdził że nie ufa temu lakarzowi bo skasował kasę i na wymyślał cuda wianki ile to wizyt jeszcze musimy odbyć u niego... i coś nas podkusiło żeby podjechać do naszego pediatry na NFZ i zapytać czy nas przyjmie mimo braku miejsc i to była najlepsza decyzja. Helenka ma zwykłą sapkę i dlatego zatkany nosek,mamy czyścić na bieżąco i podawać 2 kropelki słabego rumianku żeby obkurczyć śluzówkę
Dobrego lekarza to ze świecą szukać w Polsce...
Co do wagi to mnie brakuje jeszcze 4 kg ale tego wolałabym już nie tracićbrzucha już nie mam jedyne co to taka gąbka się z niego zrobiła. Słodycze też wyciągam jak odkurzacz 😁😁
Lady_E a jak tam twoje problemy z brzuchem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 18:05
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyMy jesteśmy po szczepieniu, szczepilam hexą i symflorixem. Przy pierwszym wkuciu tak mi gardło scisneło przy jego płaczu ze cieszylam sie ze wzielam 6w1.
Niestety od niedzieli prawdopodobnie ma wzdecia, dzisiaj kupilam espumisan, aktualnie sie uspokoił i lezy na moim brzuchu.
Mam nadzieje ze obejdzie sie bez powiklań poszczepiennych.
Co do wagi z przed ciazy nie mam pojecia jaka mam teraz bo nie mam wagi 😅
Ale jak zjem to brzuszek odstaje.
Ja na USG bioderek jeszcze nie bylam bo lekarz do ktorego chcialabym isc przyjmuje tylko w czwartki, nie wiem czy sie pchac z dzieckiem po szczepieniu w stado chorych osob.
Karo i lekarz na NFZ dobrze ze u Was wszystko dobrze.
Ruda z waga nie pomoge. Moj w poprzedninpiateknz pielucha wazyl 5920g dzisiaj 6300g, ale w ksiazeczce napisala waga 6150 g odjela pielucheWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 18:31
-
-Mamunia- wrote:My jesteśmy po szczepieniu, szczepilam hexą i symflorixem. Przy pierwszym wkuciu tak mi gardło scisneło przy jego płaczu ze cieszylam sie ze wzielam 6w1.
Niestety od niedzieli prawdopodobnie ma wzdecia, dzisiaj kupilam espumisan, aktualnie sie uspokoił i lezy na moim brzuchu.
Mam nadzieje ze obejdzie sie bez powiklań poszczepiennych.
Co do wagi z przed ciazy nie mam pojecia jaka mam teraz bo nie mam wagi 😅
Ale jak zjem to brzuszek odstaje.
Ja na USG bioderek jeszcze nie bylam bo lekarz do ktorego chcialabym isc przyjmuje tylko w czwartki, nie wiem czy sie pchac z dzieckiem po szczepieniu w stado chorych osob.
Karo i lekarz na NFZ dobrze ze u Was wszystko dobrze.
Ruda z waga nie pomoge. Moj w poprzedninpiateknz pielucha wazyl 5920g dzisiaj 6300g, ale w ksiazeczce napisala waga 6150 g odjela pieluche
Ja też tym szczepilam i miałam to samo co Ty.. tak zaczął płakać, że myślałam, że mi serce wyskoczy..
Dziś szczepilas ?
Bioderka my mamy na 11 kwietnia. Troszkę się obawiam, bo corka miała szynę na biodra.. przez pierwsze 6msc..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 20:31