X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u nas mała ma straszna chrypę aż piszczy :( byliśmy u pediatry i jest Osluchowo czysta. Nie ma kataru ani kaszlu. Pediatra kazała robić inhalacje z soli fizjologicznej i nebbud. Czy któraś z was miała taki problem?

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miala kiedys kilka dni ale to bylo gardelko zdarte od placzu bo tak krzyczala glosno...

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez to może być od płaczu bo mała strasznie płacze, aż się zanosi. Niestety czasami ciężko ją uspokoić :( najczęściej takie sytuacje są w godzinach popołudniowych i wieczornych. Mam nadzieje ze jej przejdzie. Jak jutro nie będzie poprawy to w środę znowu pojadę do pediatry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma chyba problem z brzuszkiem.kupe wczoraj taka mala zrobila,ale prezy sie i mocno placze,momentami az lzy leca.dalam jej dzis probiotyk.co jeszcze moge poza masowaniem brzuszka czy tzw. rowerkow? Po placzu tez chrype miala i tez mam zagadke czy od placzu czy choroba,starszak przeziebiony wiec caly czas ja obserwuje.Zobacze jak jutro będzie ale jak bez poprawy trzeba będzie sie na wizyte prywatna umowic.niestety u nas taka pediatra ze powie mi albo ze to moja zla dieta albo ze panikuje dlatego poki co odkladam wizyte ale jak sie cos będzie dzialo to zdrowie dziecka jest najwazniejsze...
    Bumbum nad kompotami się nigdy nie zastanawialam ale pije te co sobie sama zrobilam. Wychodze z założenia ze wiem z czego sa zrobione a w tych napojach ze sklepu sklad jest czasem bardzo ciekawy,co nie znaczy ze ich nie pijam ;) Pytanie co gorsze?

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E daj znać kochana czy ci przeszło czy konieczna była wizyta na ip 😔
    Ruda a czy zagęszczasz mleko ? Kurcze ja chyba wybrałabym się do pediatry moze jakieś mleko na receptę by pomogło?
    A tak z innej beczki , doszłyście już do wagi sprzed ciąży ? Mi zostało jakieś 7 kg 😬😲 ale brzuchbcałkiem przyzwoicie się wciągnął. Zastanawiam się nad jakimiś ćwiczeniami bo wiadomo przy kp nie będę katować się dietą .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zageszczam karmię piersią...jak tak dalej pójdzie to na pewno pójdziemy do pediatry i gastrologa...chciałabym dalej karmić piersią... Nie wiem może mój pokarm jest mało wartościowy ???

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Nie zageszczam karmię piersią...jak tak dalej pójdzie to na pewno pójdziemy do pediatry i gastrologa...chciałabym dalej karmić piersią... Nie wiem może mój pokarm jest mało wartościowy ???
    A czy mala miala np morfologie i badanie moczu? U nas spadki wagi byly przy zum.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to jest zum ? Już wygoogloealam :)
    Nie miałyśmy robionych tych badan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 07:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda A wazysz o tej samej godzinie, na golaska?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera Kornelia ma katar. I znów nie idzie do przedszkola:/

• baranosia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu mała zrobiła siku jak ściągałam ją z wagi. Specjalnie położyłam ją drugi raz i było 20g mniej ;)

Młoda w dzień mi prawie nie śpi, budzi ją chyba ciągle synek. Śpi pięknie na spacerze. No i wczoraj jak zasnęła po kąpieli to spała 6h! Pierwszy raz tyle spała bo zawsze było max 3h (przeważnie 2.5)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Mała zasypia tylko na rękach. Nie ma mowy ze w łóżeczku czy na bujaczku. Urzadzi awanturę ze jej się chxe spać wiec na ręce. I wystarczy wziąć ja podnieść przytulic i śpi.

Z czystym sercem mogę ją pochwalić za dwie ostatnie noce. Śpi od 21 do 1.30 i od 2 do 6. O 6 akurat mąż wstaje do pracy
    Ale jaka noc będzie kolejna? Nie ludze się nawet ze tak samo dobra...

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak codziennie koło 19 przed kapaniem się wazymy

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ma super noce... Od 22-23 do 4 śpi i ja go budzę bo cyce jak kamienie... Więc może i dłużej by pospał kto wie ☺️
    Za to w dzień krótkie drzemki i to najlepiej przy cycy 😉

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda może sprawdzaj wagę przed i po karmieniu wtedy będziesz wiedziała ile zjada (robiła tak dziewczyna w szpitalu która miała wcześniaka i musiała kontrolować wagę)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile może trwać katarek? I po jakim czasie iść znowu do lekarzami nie przechodzi. U nas już 5 dni o nic nie odpuszcza. Z tym że tylko katarek ma. Nic więcej. Humorek dopisuje:)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Dziewczyny ile może trwać katarek? I po jakim czasie iść znowu do lekarzami nie przechodzi. U nas już 5 dni o nic nie odpuszcza. Z tym że tylko katarek ma. Nic więcej. Humorek dopisuje:)
    W szpitalu nam mowili, ze 2 tygodnie u takich maluchow. Ogolnie powinno sie co 2-3dni chodzic na osluchanie- tak mam na wypisie. U nas katar dzis 7dzien

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ja tez tak w szpitalu musialam robic przy synku bo za duzo z wagi spadł a to jest faktycznie sposób zeby spr czy cos zjada. Wazysz w ubraniu przed karmieniem,karmisz i po znowu wazysz.w tej samej pieluszce itd ale to tylko sprawdzisz czy cos zjada. A spadek wagi lepiej skonsultowac z lekarzem.moze mala sie nie najada. Ruda a probowalas odciagac i jej z butli dawać zeby widzieć ile zje? Probuj bo faktycznie kp moze i lepsze ale jezeli spada z wagi caly czas to cos nie do konca jest tak jak powinno.

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Wam tylko podpowiedzieć: teraz już są lekarze z certyfikatami i zamiast RTG można zrobić USG klatki piersiowej. Bez szkodliwości i bez konieczności współpracy ze strony dziecka. Przekonałam się bo my aktualnie mamy zapalenie płuc po tym cholernym wirusie RS. 😷 Także szukajcie takich lekarzy w razie potrzeby, polecam, widać super.

My na spadki wagi dostaliśmy (z którymi też niestety walczymy) pomiędzy karmieniami piersią małe ilości Infantrini Peptisorb. Zaczyna przybierać super.

Straciatella nawet nie wiesz jak świetnie Cię rozumiem! Trzymam kciuki. Za Ciebie i wszystkie nasze chorowitki!

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie katar od dwóch dni tylko w nocy... Jak to możliwe? W dzień nic nie przeszkadza, a w nocy nos zatkany... Któraś z Was tak ma też?

Co do mojej wagi to mi zostało 4 kg, i to niestety jest głównie brzuch :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 11:02

‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ