Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas był okropny kaszel,jak mały miał tydzień.. okropny mokry kaszel. Co drugi dzień jeździłam na osluchanie i crp. Za każdym razem bylo w porzadku, w końcu skierowali nas na RTG. Też ok... pojechałam do innego lekarza i się okazało, że to wiotkosc krtani i zasluzowanie dawalo takie objawy. Ale ile stresu bylo
-
nick nieaktualnyPepper jaka konkretnie chuste kupiłaś? Wiem że lennylamb.
U nas starszy dzisiaj dostał kataru i zaczelo go gardlo bolec, tego mi bylo trzeba...
I małego mi szkoda bo już prawie tydzień kupki nie robił i widze ze zaczyna juz go to meczyc. Puszcza tez smierdzace bączki. Ktoś z Was miał taki przypadek? -
-Mamunia- wrote:Pepper jaka konkretnie chuste kupiłaś? Wiem że lennylamb.
U nas starszy dzisiaj dostał kataru i zaczelo go gardlo bolec, tego mi bylo trzeba...
I małego mi szkoda bo już prawie tydzień kupki nie robił i widze ze zaczyna juz go to meczyc. Puszcza tez smierdzace bączki. Ktoś z Was miał taki przypadek?
Jak go męczy to rób rowerek nóżkami, termoforek ciepły na brzuch, czeste leżenie na brzuchu. Jak nie pomaga a zacznie bardzo boleć i stękać to ja raz użyłam rurkę windi... Bałam się, że małej krzywdę zrobię, ale nie taki diabeł straszny. Tak się męczyła, że już wszystkiego się łapałam. -
Mam pytanko... czy Wy budzicie swoje dzieci jak jest pora kąpieli? Nie mówię że równo o 19.00 ma wstać i się myc, ale plus minus 45 min? Bo moja śpi od 17, zazwyczaj 19-20 była kąpiel. Raz ja wybudzilam to szybko pozalowalam bo cała kąpiel to był płacz a teraz sama nie wiem co robić. Chciałabym tp wszystko jej wyregulować mnie więcej ale nie wiem czy nie za dużo chce....
-
Papapatka my wybudzamy. Staramy się kąpać codziennie między 19 a 20, jeśli mała akurat śpi to i tak o 20 ja budzimy. Do tej pory zdarzyło się tak tylko kilka razy bo najczęściej nie śpi.
LadyE nasza też śpi w rozku, powoli ja odzwyczajam ale jeszcze bywa różnie. Mam 2 otulacze i w nich też chętnie zasypia.
Czy Wasze dzieci też mają gdzieś zmianę czasu? Nasza dopiero zasnęła. Tak, normalnie chodzi spać o 21.
O ile rano mi to nie przeszkadzało bo zgodnie z zegarkiem pospalysmy prawie do 9 o tyle teraz już tak miło nie jest. Kąpiel była zgodnie z nowym czasem, myślałam że to załatwi sprawę ale nic z tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 22:07
-
No to teraz przez zmiane czasu Łucja bedzie chodzic spac o 21 -22 przez ta zmiane czasu, ale może lepiej bo dzien bedzie coraz dłuższy... ale nie ukrywam ze wygodnie bylo jak.o 20spała.
Ogólnie to zauważyłam ze moje dziecko nie lubi na rękach, wypina sie i denerwuje, dopiero odlozona do wózka na mate sie uspokaja, az sie martwie ze nie potrzebuje przytulania,jedynie podczas jedzenia i odbijania jest na raczkach... -
SiSi111 wrote:No to teraz przez zmiane czasu Łucja bedzie chodzic spac o 21 -22 przez ta zmiane czasu, ale może lepiej bo dzien bedzie coraz dłuższy... ale nie ukrywam ze wygodnie bylo jak.o 20spała.
Ogólnie to zauważyłam ze moje dziecko nie lubi na rękach, wypina sie i denerwuje, dopiero odlozona do wózka na mate sie uspokaja, az sie martwie ze nie potrzebuje przytulania,jedynie podczas jedzenia i odbijania jest na raczkach...
U mnie to samo, mój synek jest zupełnie nierączkowy i o ile na początku lubił zasypiac na rękach tak teraz też się wierci i prędzej zaśnie sam jak go odloze do łóżeczka. U nas też zmiana czasu narobiła zamieszania, zwykle młody o 20-21 spał a dzisiaj dopiero mi usypiaa rano się tak ucieszyłam bo spał od 2 w nocy do 6.30 a dopiero potem kapnelam się że to tak jakby do 5.30 spał.. No ale dobre i te 3.5h
mam nadzieję że powoli mu się będzie wydłużał ten sen nocny..
-
-Mamunia- wrote:
I małego mi szkoda bo już prawie tydzień kupki nie robił i widze ze zaczyna juz go to meczyc. Puszcza tez smierdzace bączki. Ktoś z Was miał taki przypadek?
U nas najdłużej kupy nie było 4 dni i w sumie nie wiem co pomogło ale tak: kladlismy ba brzuszku, masowalam brzuszek, cwiczylam mu duzo nóżkami no i dawalismy pić wody i rumianku. A jak kupa zaczęła iść to też mu przy tym pracowałam nóżkami żeby mu pomóc, mimo że nie był zatwardzony no ale wiadomo musiał się nastekac żeby wyszła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 22:36
-
nick nieaktualnyDziewczyny dużo leży na brzuszku, prawie za kazdym razem sie jemu idbija. Cwiczylam z nim rowerek ale chyba przesadzilam bo mu sie ulało. No nic zobacze jutro. Chcialabym aby do wtorku przed szczepieniem zrobił, zawsze to jakas ulga. Co do kapieli nie wybudzam. Raz wykapie godzine przed raz godz po, a czasem jak ma lepszy sen to nie kapie go wcale.
-
nick nieaktualny-Mamunia- wrote:Pepper jaka konkretnie chuste kupiłaś? Wiem że lennylamb.
Jakbym o nas czytala...starszy dostal katar i to mocny az oko mu lzawi,co prawda jeszcze bez gardla i oby corka się nie zarazila bo w sobote ma chrzciny...
A mala baki puszcza straszne a kupy 3 dni nie bylo,ale dzis juz mala kupka poszla.ile radosci bylo i mojej i córci
Ja wlasnie czasem wybudzam na kapiel czasem nie. Zależy ile spala w ciagu dnia.jak malo to jej juz nie ruszam ;p
Co do kataru lepiej zbadac.moj synek 3 lata temu mial 2 miesiace i mial tylko katar,zero goraczki,apetyt i humor super,doszedl kaszel i jakiego szoku dostalam jak sie okazalo ze to zapalenie pluc...a u lekarza bylismy 3 razy w tygodniu. Teraz jak slysze ze cos mala ma w nosku od razu czujnosc wielka... -
Straciatellaa wrote:samemu ciężko jak nie ma typowych objawów, dlatego my co 2dni na osłuchanie jezdzimy. Wczoraj nie robili rtg, nie widzieli podstaw. Odciaganie 4xdziennie i nasivin 3x. Jutro jedziemy znów sie osłuchać.
Ogólnie mówili, że przyjechac jak bedzie goraczka, kaszel, slabszy apetyt lub duszności (co u nas w sumie ciezko samemu zaobserwowac bo mala ma wiotkosc krtani i ogólnie dziwne dzwieki wydaje) ;/
Straciatella. A czym u Was się ta wiotkosc objawia? Nasz synek czasem wydaje takie dźwięki jak by się podduszal. Ja tak robie jak mi woda wpadnie nie w tą dziurkę. Ale jak śpi to tak nie robi. Na początku myślałam że to normalne Ale już w tym tygodniu zaczęłam się martwić I za każdym razem mam mini zawał jak słyszę ten dźwięk. Jutro zapytan polozna I jak to nie n8rmalne to weźmiemy pediatre.
Papatka, my też wybudzamy. Ale u nas Maluszek lubi kąpiel i się wtedy relaksuje. A jak to kapiemy jak spał to w sumie I cała kąpiel jest na pół spiaco i zaraz po ubraniu to odlatuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 01:36
-
Straciatella u nas po nutra też jest wielkie oczekiwanie na kupę.. póki co raz dziennie jest,w dzień też dajemy mu wodę do picia i chyba jest troszkę lepiej ale też widzę że go te kupy mecza ale i tak jest niebo a ziemia wczoraj pol dnia przespal a cały poprzedni tydzień to był jeden wielki placz jego i mój z bezsilności
-
nick nieaktualny
-
amir wrote:Straciatella u nas po nutra też jest wielkie oczekiwanie na kupę.. póki co raz dziennie jest,w dzień też dajemy mu wodę do picia i chyba jest troszkę lepiej ale też widzę że go te kupy mecza ale i tak jest niebo a ziemia wczoraj pol dnia przespal a cały poprzedni tydzień to był jeden wielki placz jego i mój z bezsilności
dzis lekarz, oby bylo czysto -
Moja juz zdarza sie ze gdy zmieniam pieluszke jest czysto, tylko siku ale generalnie robi kilka dziennie. Wspolczuje wam tych zaparc.
Czy wasze dziecki tez wybudzaja sie raczkami w nocy? W dzien problem.z glowuy bo przekladam na brzuch ale w nicy sie boje. Jak jej schowam.raczki do rozka to czasem widze ze to pomAga i zasypia szybciej ale w snue wyciagnie i sie rozbudza. Stosuje ktos te otulacze specjalne? -
nick nieaktualny
-
SiSi111 wrote:Moja juz zdarza sie ze gdy zmieniam pieluszke jest czysto, tylko siku ale generalnie robi kilka dziennie. Wspolczuje wam tych zaparc.
Czy wasze dziecki tez wybudzaja sie raczkami w nocy? W dzien problem.z glowuy bo przekladam na brzuch ale w nicy sie boje. Jak jej schowam.raczki do rozka to czasem widze ze to pomAga i zasypia szybciej ale w snue wyciagnie i sie rozbudza. Stosuje ktos te otulacze specjalne?