X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzis daje czadu... zasypia na góra fura 20 minut i się budzi, potem minimum godzinę nie śpi, nie zmuszam i od nowa.. i kupa za kupą. Żółtaczko(=spanie) wróć ;-) Gości dziś mamy - przyjedzie korytko, tylko frytki trzeba zrobić i surówkę zaserwować...

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś grillujemy. Mały marudny (mamy skok) i albo w chuscie albo na dworze w wózku śpi. Ogólnie i tak jest znosnie. U córki ten skok był najgorszy z najgorszych.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś korzystamy z pogody i łapiemy drzemki w wózku. W końcu mamy piękne drzemki w dzień :) jutro mąż pracuje, a ja zabieram Antka na plac zabaw mam nadzieję że młoda pozwoli ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wyczerpana psychiczne, Łucja caly tydzien byla Aniolkiem, jadła nadtepnie przebieranie, pozniej dojadala, jakies aktywnisci i sen... idealnie, zero histerycznego placzu....
    Natomiast dzis armagedon, placze, je ale krotko i mam wrazeniecze jest glodna, spi niespokojnie i ma histeryczne napady płaczu, szczegolnie jak próbuje ja dostawic do cyca, nawet przytulanie nie pomaga wrecz sie bardziej denerwuje . To raczej nie brzuszek bo kupki i baczki robi jak zawsze o i akurat wtedy nie płacze... az mi sie plakac chce...😢😢😢

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi to pewnie skok. Nie martw się. Minie. I dużo cierpliwości i siły życzę. U nas podobnie... A tu jeszcze z tydzień tak będzie

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To skok zbiorowy - zmówili się.. mój natomiast tylko przy cycku by siedział cały dzień... przy gościach też nie spal połowę czasu i był baaardzo grzeczny - siedział w leżaczku i obserwował.

da8300b52b.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella współczuje ci tych wszystkich problemów😔 mam nadzieję ze najgorsze za wami i teraz będzie juz tylko lepiej , trzymam kciuki za rtg ✊
    U mnie dzisiaj noc marzeń ,Wojtuś przespał ciągiem ponad 7 godzin ( od 20 do 3:20) normalnie taka wyspana to ja juzdawno nie byłam 🙈
    A i pisałamwam ostatnio ze Ala się rozchorowała , to nie wirus tylko dolne czwórki jej wychodzą ale objawy miała chorobowe ( temp. ponad 39 stopni , katar , kaszel , biegunka ) 😔

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• bumbum Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ma katar😪, co mogę podać bez konsultacji lekarza? Zwiększyć dawkę cebionu?
    Smarujemy maścią majerankową.
    Czytałam, że katar u dzieci trwa 2 tygodnie 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 09:56

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyści nosek solą fizjologiczną albo morską.
    Maść majerankowa pod nosek, nasivin baby 3 razy dziennie po 1 kropli. Takiego maluszka też trzeba czujnie obserwować by niezeszło na płuca.
    Nam pediatra to zapisał przy katarze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 13:56

• baranosia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na katar też można robić inhalacje solą fizjologiczną

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila_85 wrote:
    Czyści nosek solą fizjologiczną albo morską.
    Maść majerankowa pod nosek, nasivin baby 3 razy dziennie po 1 kropli. Takiego maluszka też trzeba czujnie obserwować by niezeszło na płuca.
    Nam pediatra to zapisał przy katarze.
    Jak to poznać że zeszło na płuca?

beates lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Jak to poznać że zeszło na płuca?
    samemu ciężko jak nie ma typowych objawów, dlatego my co 2dni na osłuchanie jezdzimy. Wczoraj nie robili rtg, nie widzieli podstaw. Odciaganie 4xdziennie i nasivin 3x. Jutro jedziemy znów sie osłuchać.
    Ogólnie mówili, że przyjechac jak bedzie goraczka, kaszel, slabszy apetyt lub duszności (co u nas w sumie ciezko samemu zaobserwowac bo mala ma wiotkosc krtani i ogólnie dziwne dzwieki wydaje) ;/

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella u nas nie było ani gorączki, ani mniejszego apetytu przy zapaleniu płuc. Dlatego to dziadostwo tak trudno rozpoznać :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A można częściej odciągac niż 4x dziennie?

Wysłany: 31 marca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    A można częściej odciągac niż 4x dziennie?
    częstsze odciaganie może podrażniać śluzówkę nosa i wtedy efekt odwrotny

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 31 marca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Straciatella u nas nie było ani gorączki, ani mniejszego apetytu przy zapaleniu płuc. Dlatego to dziadostwo tak trudno rozpoznać :(
    a byl kaszel?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kaszel był. Gdyby nie to za groma bym nie podejrzewała że coś się dzieje. Dlatego teraz każdemu kogo dziecko ma "tylko" kaszel radzę by lepiej udać się do lekarza

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    częstsze odciaganie może podrażniać śluzówkę nosa i wtedy efekt odwrotny
    Dokładnie. My w szpitalu mieliśmy 3x inhalacje i po każdej odciąganie plus czwarte już bez inhalacji

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dalej mamy katarek. Odciągam nie wiem nawet z 5 razy dziennie. Do tego w nocy z 2 razy. Oprócz takarlu nic więcej na szczęście jej nie dolega. Uśmiechnięta jest cały czas. Nawet przestaje być marudna chyba skok odpuszcza.

My mamy inną zagwozdkę teraz. Mała dalej śpi w rożku ić innego nie toleruje. Pro lek w tym że z niego wyrasta. I co teraz? W śpiworki nie chce pod kołderką też nie bardzo zaraz się rozkopuje. Może ot ulacz jakiś większy? Nie wie. Jakieś pomysły? Albo na siłę w śpiworku może się przyzwyczai.

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E ja bym próbowałam tulika może w końcu się przyzwyczaić :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ