X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co jechał max 30min i spał, ale to będzie znacznie dłuższa wyprawa. Niby mówi się, że w foteliku samochodowym max 2h dziecko powinno jednorazowo przebywać i tak się zastanawiam czy jak będzie spał to go budzić czy jechać do oporu...

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez dzis tylko wstaje na jedzenie popatrzy 30 min i znowu śpi:) ciekawe co.będzie w nocy:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój całkiem na opak od godz.13 tzn najedzony, przewinięty miał problemy z zasnięciem i trzy razy się wybudzał po 10minutach spania/zasypiania i non stop karmienie/kupy/przewijajnie/noszenie/karmienie/odkładanie/płacz i od nowa... masakra... zdesperowania dałam mu się wypłakać w łóżeczku, chwilkę to trwało, zmęczył się i zasnął snem twardym... uff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 21:11

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh.. dla nas to tez był bardzo ciężki dzień. Cale popołudnie mała na przemian płacze, śpi, trochę zje.. Nawet przez sen płakała.. od 17 nie jadła porządnie ( przystawilam ja 2 razy to zrobiła dosłownie kilka łykow), widać że męczą ją gazy więc polozylismy ja na brzuszek. Zasnęła po kilku minutach, nie miała siły żeby podnieść główki :( widzę jak bardzo zmeczyl ja ten dzień. Martwię się że tyle godzin nic nie jadła, nie ma na to siły :(

Tak dużo i tak przeraźliwie to jeszcze nie płakała. Wiem, że po szczepieniu tak może być ale wcale mnie to nie pociesza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 21:58

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję... Tez tak mam ze jak Mala ma gorsze dni i duzo placze to ja chodze przygnebiona i przejęta, a jak jest ok to chodze cala w skowronkach.
    Ogólnie zauważyłam ze nie moge chyba Małej serwowac zbyt wiele atrakcji w sensie za duzo nowych zabawek itd bo jest chyba pozniej zmeczona i nie moze zasnac z wrazen. Dzis nasze aktywnisci ograniczalam do lezenia na kocyku, mówienia do niej, usmiechania i pokacywania jednej ulubiona grzechotki, jak zaczynala ziewac to do wózka. Jutro tez bede tak robic ciekawe czy tez bedzie tak ładnie spac czy to taki dzien wyjatkowy dzis:) Myskalam ze w nocy bedzie problem a ona zasnela tak mocno jak nigdy.
    Ja sie jeszcze martwie o ta ospe czy jej nie wyjdzie bo dzis 11 dzien od kontaktu z zarazonym:(

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Blanka chyba złapała przeziębienie :( Ma katarek od kilku godzin i lekko pokasłuje. Odciągam katarek i psikam woda morską. Kiedy iść do lekarza? Ja już bym pobiegła Ale nie wiem. Zacznę jej dzisiaj podawać wit c. Na razie nie męczy jej to Ale nie chce żeby się rozwinęło:( I co że spacerami? Chodzić mimo to czy odpuścić?

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady E ja po moich przygodach bym poszła do lekarza. Można też robić inhalacje

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady e u Nas bylo tak samo, katark ciekl i podraznial gardelko stąd kaszelek.
    Nam przypisalam cembion 3x5kropelek, tetrisal e 4 razy dziennie i 2 razy w nocy, i nasivin 3 razy dziennie przez 3 dni. Bylismy po paru dniach na kontroli ale jeszcze mu cis swiastalo w nosie jazala robic inhalacje sola fizjologiczna, i jeszcze cos do inhalacji przypisala, ale ja nie uzywalam, bo jak sie pozniej okazalo to swistala mu koza gdzies gleboko w nosie, bo lezac na brzuchu po prostu ja zwymiotowal.

Co do spacerow niby na katarel najlepsze, ale ja odpuscilam dla switego sppkoju a byla wtedy najpiekniejsza pogoda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 06:54

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E do lekarza mozesz się przejść niech sprawdzi czy osłuchowo czyto a jeżeli to będzie tylko katar bez gorączki to ja na spacery bym chodziła ☺

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze maluszki też mają zmarszczki pod oczami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, takie pytania nawet do glowy by mi nie przyszly. 😂
    Moj poki co ma tylko celulit na pupie 😅

Dziewczyny a wy macie juz takie foteliki np do 18 kg. Czy wozicie w nosiedłkach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 08:14

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia:D wiem śmieszne ale moja ma od urodzenia :D

• baranosia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia ja mam nosidełko maxi cosi. Synka przesadziłam z niego dopiero jak miał 11mcy do normalnego większego fotelika tyłem do 25kg

symbolica lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E tak jak dziewczyny pisza dla swojego spokoju lepiej idz.u takich maluszkow roznie moze byc nawet przy katarze wiec bedziesz spokojniejsza.
    Jak tylko katar to ja bym ze spacerów nie rezygnowala o ile masz ladna pogode to czemu nie korzystac ;) ja musze ogarnac moich Łobuziaków i wystawic ich na sloneczko, synek do piaskownicy a mala moze pospi;)
    Zmarszczek nie mamy ;)
    Fotelik u nas tez nosidełko. Wygodniej z takim maluszkiem do przenoszenia itp. Synkowi fotelik kupilan jak mial pol roku ale on 97 centyl i wtedy juz fajnie sztywno siedzial, i tak na lezaco w foteliku na poczatku jeździł ale byl sztywny. Córcia poki co drobniejsza wiec nie wiem kiedy fotelik dostanie no chyba ze chrzestni jej kupia na chrzciny bo cos o tym siostra mowila ale wtedy bedzie czekal ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 08:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady E- ja też bym poszła sprawdzić do lekarza.

Foteliki do 18 kg to na duże dzieci chyba? Mija 3.5 latka wazy 15 :D a maly pojeździ w avionaut do oporu. Tz mam nadzieję gdzieś do 14-16 miesiąca. Choć minikid już czeka (córka w nim jeździ i się przesiada jak mały wyrośnie z tego).

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smog ...sprawdzacie normy zanim wyjdziecie ?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci śpiąca na brzuchu podnoszą dupkę?

Ruda, mieszkam w Warszawie, nie sprawdzam. Na spacery chodzę do parku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 10:35

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny moje dni to jedno wielkie karmienie..
    Czasem zdarzy się cud i pośpi 3h ale tak to non stop na piersi... mój młodszy się wkurza, ja się wkurzam :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em moj 3-latek juz prawie ma 18kg ;p dobrze ze jest wysoki to nie widac tego po nim ;) a fotelik chyba ma do 25kg o ile sie nie myle.
    My mieszkamy na wsi i to na koncu wsi, za domem juz tylko pola i lasy wiec smogu nie mamy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska ale 3 lata A 2 miesiące to różnica:D
    Grupy fotelików to zwykle: 0-13, 9-18, 9-25, 9-36. A przesadzanie kilkumiesiecznego dziecka do 9-18, to nie jest dobry pomysł. A fotele 0-18 czy 0-36 to zwykle są do dupy;/ jak coś jest od wszystkiego to jest do niczego...:/

Ja zawsze sprawdzam jakość powietrza zanim wyjde. U nas zwykle jest dobra:)

symbolica, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ