Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A mój całkiem na opak od godz.13 tzn najedzony, przewinięty miał problemy z zasnięciem i trzy razy się wybudzał po 10minutach spania/zasypiania i non stop karmienie/kupy/przewijajnie/noszenie/karmienie/odkładanie/płacz i od nowa... masakra... zdesperowania dałam mu się wypłakać w łóżeczku, chwilkę to trwało, zmęczył się i zasnął snem twardym... uff
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 21:11
-
Heh.. dla nas to tez był bardzo ciężki dzień. Cale popołudnie mała na przemian płacze, śpi, trochę zje.. Nawet przez sen płakała.. od 17 nie jadła porządnie ( przystawilam ja 2 razy to zrobiła dosłownie kilka łykow), widać że męczą ją gazy więc polozylismy ja na brzuszek. Zasnęła po kilku minutach, nie miała siły żeby podnieść główki
widzę jak bardzo zmeczyl ja ten dzień. Martwię się że tyle godzin nic nie jadła, nie ma na to siły
Tak dużo i tak przeraźliwie to jeszcze nie płakała. Wiem, że po szczepieniu tak może być ale wcale mnie to nie pociesza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 21:58
-
Współczuję... Tez tak mam ze jak Mala ma gorsze dni i duzo placze to ja chodze przygnebiona i przejęta, a jak jest ok to chodze cala w skowronkach.
Ogólnie zauważyłam ze nie moge chyba Małej serwowac zbyt wiele atrakcji w sensie za duzo nowych zabawek itd bo jest chyba pozniej zmeczona i nie moze zasnac z wrazen. Dzis nasze aktywnisci ograniczalam do lezenia na kocyku, mówienia do niej, usmiechania i pokacywania jednej ulubiona grzechotki, jak zaczynala ziewac to do wózka. Jutro tez bede tak robic ciekawe czy tez bedzie tak ładnie spac czy to taki dzien wyjatkowy dzis:) Myskalam ze w nocy bedzie problem a ona zasnela tak mocno jak nigdy.
Ja sie jeszcze martwie o ta ospe czy jej nie wyjdzie bo dzis 11 dzien od kontaktu z zarazonym:( -
Dziewczyny Blanka chyba złapała przeziębienie
Ma katarek od kilku godzin i lekko pokasłuje. Odciągam katarek i psikam woda morską. Kiedy iść do lekarza? Ja już bym pobiegła Ale nie wiem. Zacznę jej dzisiaj podawać wit c. Na razie nie męczy jej to Ale nie chce żeby się rozwinęło:( I co że spacerami? Chodzić mimo to czy odpuścić?
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyLady e u Nas bylo tak samo, katark ciekl i podraznial gardelko stąd kaszelek.
Nam przypisalam cembion 3x5kropelek, tetrisal e 4 razy dziennie i 2 razy w nocy, i nasivin 3 razy dziennie przez 3 dni. Bylismy po paru dniach na kontroli ale jeszcze mu cis swiastalo w nosie jazala robic inhalacje sola fizjologiczna, i jeszcze cos do inhalacji przypisala, ale ja nie uzywalam, bo jak sie pozniej okazalo to swistala mu koza gdzies gleboko w nosie, bo lezac na brzuchu po prostu ja zwymiotowal.
Co do spacerow niby na katarel najlepsze, ale ja odpuscilam dla switego sppkoju a byla wtedy najpiekniejsza pogoda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 06:54
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLady_E tak jak dziewczyny pisza dla swojego spokoju lepiej idz.u takich maluszkow roznie moze byc nawet przy katarze wiec bedziesz spokojniejsza.
Jak tylko katar to ja bym ze spacerów nie rezygnowala o ile masz ladna pogode to czemu nie korzystacja musze ogarnac moich Łobuziaków i wystawic ich na sloneczko, synek do piaskownicy a mala moze pospi;)
Zmarszczek nie mamy
Fotelik u nas tez nosidełko. Wygodniej z takim maluszkiem do przenoszenia itp. Synkowi fotelik kupilan jak mial pol roku ale on 97 centyl i wtedy juz fajnie sztywno siedzial, i tak na lezaco w foteliku na poczatku jeździł ale byl sztywny. Córcia poki co drobniejsza wiec nie wiem kiedy fotelik dostanie no chyba ze chrzestni jej kupia na chrzciny bo cos o tym siostra mowila ale wtedy bedzie czekalWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 08:57
-
nick nieaktualnyLady E- ja też bym poszła sprawdzić do lekarza.
Foteliki do 18 kg to na duże dzieci chyba? Mija 3.5 latka wazy 15a maly pojeździ w avionaut do oporu. Tz mam nadzieję gdzieś do 14-16 miesiąca. Choć minikid już czeka (córka w nim jeździ i się przesiada jak mały wyrośnie z tego).
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLutyska ale 3 lata A 2 miesiące to różnica:D
Grupy fotelików to zwykle: 0-13, 9-18, 9-25, 9-36. A przesadzanie kilkumiesiecznego dziecka do 9-18, to nie jest dobry pomysł. A fotele 0-18 czy 0-36 to zwykle są do dupy;/ jak coś jest od wszystkiego to jest do niczego...
Ja zawsze sprawdzam jakość powietrza zanim wyjde. U nas zwykle jest dobra:)symbolica, Ewelcia85 lubią tę wiadomość