X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka kładź śmiało! Dziecko będzie przekręcać głowę na bok. Ja moją często tak kładę spać i wtedy ładnie pomaga to na brzuszek

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi tylko na brzuchu nawet w nocy :) na plecach tylko w wózku na spacerze :) też się bałam na początku ale w dzień obserwowałam jak sobie radzi z przekrecankem główki (jak się jej nie udawało to syrena) na brzuchu śpi dużo spokojniej, na plecach zaraz się wybudzala

• symbolica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Weronika też tak lubiła spać (nie merdała sobie rączkami przy twarzy)... jeśli dziecku odpowiada to w dzień bym pozwoliła.... jeśli się boisz to kup jakiś używany monitor oddechu. Jacek nie lubi leżeć na brzuchu więc tylko na kilkanaście sekund go kładę bo protestuje. Chciałabym żeby polubił bo to przecież pozycja wyjściowa do raczkowania, więc dalej będę próbowała go zachęcać.

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, mój też śpi na brzuszku często i nie ma problemów z przekręceniem główki na boki. Spróbuj :-).

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w dzień śpi tylko na brzuchu:) od około miesiąca.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 - ile czasu dawałas espumisan? W ulotce jest napisane, żeby nie dawać dłużej niż 14 dni. Niedługo dobrniemy do tej granicy i też odstawiam.

U mnie moja nie lubi na brzuszku być niestety, tak więc kilka razy dziennie ją odwracamy tylko na trochę.

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zasypia na plecach a jak zaczyna sie roic to przewracam ja nabrzuch i dosypia z godzinke jeszcze. W nocy tezja naz przeklada jak zaczyna kwekac ale ja sie boje, chodz widze ze sobie radzi z odwracaniem glowki

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, ja wyczytałam w ulotce, że do ustąpienia dolegliwości można stosować...Muszę zerknąć jeszcze raz, bo może coś przeoczyłam. W każdym bądź razie my stosowaliśmy około 2tyg. i zrobiłam przerwę, bo stwierdziłam, że jest ok, po czym po kilku dniach miałam wrażenie, że problem wrócił i wczoraj znów mu podałam.

SiSi, ja też się boje w nocy układać na brzuchu. W dzień mam kontrolę nad tym co się dzieje, w nocy raczej nie zasnęłabym spokojnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 12:27

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w nocy kładąc na brzuchu czekacie jakiś czas po karmieniu czy od razu kładziecie?

Zazdroszczę że Wasze dzieciaczki tak długo śpią w nocy... Moja w dzień je średnio co 3 godziny a w nocy to co 2h czasami nawet częściej. Jedynie wczoraj miała epizod że spała po kąpieli 4 h i ją obudziłam i trochę żałuję bo zobaczyłabym ile pośpi, dodam że położna mi każe budzić mimo tego że w 2 tygodnie Hela przybrała 0,5kg.
    Ciekawa jestem ile tygodni miały Wasze pociechy jak przestalyscie wybudzać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 12:59

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ja przestałam wybudzac dokładnie jak Mała skończyla 1 mc gdzie w mc przybrała 740 g. Dziwne ze nadal kazała Ci wybudzac...

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie wybudzam odkąd zaczęła ładnie przybierać, czyli jak skończyła 3 tygodnie :)

Małami ja znalazlam w ulotce espumisanu taką notkę:

"Leczenie należy prowadzić do ustąpienia dolegliwości, ale nie dłużej niż 14 dni bez konsultacji z lekarzem."

malami91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, karmienie piersią jest super, ale te ściskanie piersi, bolace mrowienie jest nie do wytrzymania. Czy to kiedykowiek przechodzi?

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My może pierwszy tydzień wybudzalismy bo przez żółtaczkę była dość senna. Teraz sama wstaje jak jest głodna. I fakt- w nocy mamy średnio 2-3 karmienia ale za to w dzień śpi mało, karmie ja srednio co 1,5-2 godziny.

My już po szczepieniu. Nie było tak źle, trochę płakała ale nim wyszliśmy z poradni to już zasnęła. Obudziła się chwilkę po przyjeździe do domu, akurat wyszlo 2,5 godziny od karmienia więc już głodna była.

Już 3 raz ją usypiam, wybudza się jak tylko zejdzie z rąk więc zachowuje się zupelnie normalnie.

Mamy 4810g ! Czyli od wyjścia że szpitala przybrala 2 kg :) ogólnie wszystko ok ale pediatra zauważyła że chyba ma lekkie problemy z napięciem mięśniowym. Dostaliśmy skierowanie do poradni, za 2 tygodnie wizyta..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida ja mam to samo ze mala w nocy spi a w dzien jak zajac.najlepiej na rekach, pospi tylko chwile ale juz sie przyzwyczailam bo syn tez tak robil.później bylo lepiej ale szalu nie bylo ;p no coz dobrze ze w nocy moge sie wyspać a dzien mam dla dzieci. Tylko że moja na spacerach super spi wiec dzis po spacerze jej do domu nie brałam.zostawilam na podworku pod drzwiami tarasowymi i spi juz 3 godz. Obiad zdarzylam zrobic,ciasto mam i ogarniete w domu:D wow co by tu jeszcze porobić ;p
    Ja wybudzalam tylko przy zoltaczce ale ogolnie sama sie budzi max co 3 godz. Jedynie w nocy ma jedna dluzsza drzemke ta od razu po kapieli.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Dziewczyny, karmienie piersią jest super, ale te ściskanie piersi, bolace mrowienie jest nie do wytrzymania. Czy to kiedykowiek przechodzi?
    Hehe też mnie to zastanawia bo zdarza mi się w miejscu publicznym złapać za cycki jak zaczynają mrowieć 😂

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy laktacja jest ustabilizowana i co to właściwie znaczy? 🤔

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami no wtedy już piersi tak nie pecznieja chyba tylko na bieżąco produkują :)

malami91 lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś chyba cały dzień przespi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Moja dziś chyba cały dzień przespi...

Mój to samo...ciekawe co będzie w nocy 😱.

Jechała już któraś z Was w dłuższą trasę z maluszkiem? My na weekend planujemy wyjazd do rodzinki, 4h drogi około. Zastanawiam się jak mały to zniesie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 15:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami wydaje mi sie że prześpi. Chyba że nie lubi jeździć. 😉

‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ