X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi, no właśnie ja też siedzę i czekam żeby wyjść na spacer, bo chciałam kilka rzeczy do obiadu kupić...Ciekawa jestem co będzie na spacerze po tak długiej drzemce w domu...

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszczę.. moja dalej nie chce spać dłużej niż 20 minut.. godzina usypiania dla krótkiej drzemki. Już ledwo na oczy patrzę.

Moja czasem się trochę slini ale nie jakoś strasznie. Za to ciągle wkłada rączki do buzi. Nawet dwie na raz próbuje ;)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, a na spacerze nie pośpi dłużej?

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na spacerze są straszne awantury.. W niedzielę była już taka histeria że od tamtej pory nie byłam.

Jedynie jak wychodzimy gdy śpi to jest ok. Ubieram ja na spiocha, śpi na spacerze, wracam i wtedy sie budzi.

Nie płacze jak się ubieramy, zaczyna jak już jest na zewnątrz. Sprawdzam jej kark i jest ok więc nie jest jej za gorąco czy zimno. Nie wiem o co z tym chodzi..

Mam dziwne dziecko.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam Maję :) proszęnie cytujcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 21:21

artemida27, -Mamunia-, Papapatka, bumbum, Mila_85, malami91, ruda90, symbolica, MonisiaK, Paulaa25, Mambella, Ewelcia85, Jonesey, Pepper lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się strasznie ślini, aż bańki robi.
    Świadomy chwyt od 3mca, jak zaniknie odruch chwytny.
    Za niedługo kończymy 3mce ale wydaje mi się że do chwytania jeszcze dużo brakuje, do tej pory ma że łapie co popadnie, moje włosy, bluzkę.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lubi łapać moje okulary :D

malami91 lubi tę wiadomość

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w nocy śpi w łóżeczku, a w dzień na narożniku w salonie lub odkładam ją do łóżeczka ale zdecydowanie w dzień woli spać w salonie mam połączony z kuchnią i w zasadzie większość dnia tu spędzamy wiec myślę że ona lubi czuć nasza obecność.

Nie silni się, moim chłopakom późno zęby szły dopiero po roczku.
    Jeśli chwytanie to łapie moja bluzke jak się karmimy.
    Z z zabawek mam wyjęte 3 żyrafkę sophie, zawieszke kostke z rossmana i pszczółkę z lamanz bardzo się cieszy na ich widok

• symbolica Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mòj lubi chwytać pierś, jak to facet 😉 nie ślini się.. Dziś zrobiłam USG piersi i wszystko w porządku 😀 także koniec z moim łażeniem po lekarzach.. do gina też zajrzę, ale jeszcze z tym pozwlekam bo mąż wolne musi wziąć bo tylko do południa przyjmuje.

Barnosia cudną masz còreczkę, prześliczna Calineczka 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 16:16

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia jaka śliczna laleczka 😍
    U mnie Ala nadal gorączkuje 💉💊 mam nadzieję, że niedługo jej przejdzie bo strasznie się męczy😔 na szczęście na razie Oliwka i Wojtuś bez objawów chorobowych 🙏 oby tak zostało .
    Co do chwytania to czytałam ze po skoku rozwojowym chyba w 12 tygodniu dziecko zaczyna chwytać . Wojtuś coraz częściej się uśmiecha i skupia wzrok 💪 a i zrobiłam próbę z odstawieniem espumisanu i delicolu , na razie zero problemów brzuszkowych ale jeżeli się pojawią to wrócę do sprawdzonego zestawu 👍👌☺

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od 18 masakra. Wisi ciągle na cycku, śpi tylko na rękach...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dzisiaj na bioderkach. Wszystko dobrze. 😀

Kupiłam lennylamb elastyczną chustę i dzisiaj już nosiłam małą. Ona zasnęła a ja mogłam złożyć pranie. Cudne uczucie. Taka malutka wtulona cieplutka 😍

Wczoraj za to mała była płaczliwa i kupka zielona ze sluzem. Zmieniłam mleczko na enfamil. Trochę lepiej. Je smacznie, brzuszek lepiej ale trochę ulewa.

Moja mała się jeszcze nie slini ale już chwyta tylko nieświadomie.

Kolor oczu juz się jej powoli zmienia. A u Waszych dzieci już się zmienia?

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper a probowaliscie może bebilon profutura? My od początku byliśmy na hipp combiotik a potem hipp combiotik ha ale postanowiłam zmienić i od jutra będę dawać bebilon. U nas ulewanie i ból brzucha stąd zmiana mleka.
    A i czy zmienialas mleko stopniowo mieszając że starym czy od razu nowe?

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonessey nie mieszałam mlek. Od razu przechodziłam na inne. Są dwie szkoły. Mamy i niektórzy producenci polecają stopniowo a inni wręcz przeciwnie. Ja od razu przechodziłam i obserwowałam. Wypróbowałam bebilon comfort i mała po nim ulewaładnie i nie chciała jeść a kupki były zielone. Co do zwykłego bebilonu nie stosowałam. Moja siostra używa i chwali. Każde dziecko lubi swoje mleczko. Moja bardzo lubi bebiko ale ma po nim zatwardzenie i się męczy. Jak na razie od wczoraj enfamil jest w miarę. Żeby nie zapeszyć. Hipp combiotik tez juz próbowałam ale nim mała po prostu pluła. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 22:56

Jonesey lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały dziś w nocy wstawal co 2.5 h, czuje się taka wyspana ❤❤❤

symbolica, -Mamunia- lubią tę wiadomość

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś jedziemy na szczepienie.. jestem przerażona i zestresowana.

U nas dziś w nocy rekord: spała 6 godzin i 15 minut (!)
    No ale biorąc pod uwagę jak śpi w dzień to nie ma się co dziwić że w nocy nadrabia..

-Mamunia-, malami91 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida trzymam kciukibza szczepienie, to ja chyba mojemu nie damnspac w dzień, jak w nocy tak Wam ladnie spią dzieci.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas 4,5h spania się w nocy się często pojawia ( w dzień też spoko - sypia dużo z przerwami 2-3h). on może i by spał dłużej, ale moje piersi pękaja od mleka więc go zabieram do naszego łóżka i karmię i potem juz rano przed czy ok 6... dziś ewidentnie miał rano kolkowe akcenty bo nerwowy był przy cycku i tylko bąki i kupki szły po kilkunastu sekundach. Wczoraj probiotyku nie dałam i dziś zaczynamy inny "4 lacti baby" (zamiennik dicoflor).... zobaczymy... w kolejce czeka Biogaia, może zacznę troszkę tego dawać też.

Artemida będzie dobrze, musi być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 08:55

da8300b52b.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica ja właśnie daję 4lacti baby i biogaję. Dodatkowo 3x dziennie 2-3krople esputicon, a wczoraj i tak było prawie 4h płaczu brzuszkowego :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dziecko też tak ciągnęła do spania na brzuchu? Kładę swoja na plecy po chwili już zaczyna się kręcić w łóżeczku i wędrować. To kładę na boczek i strasznie kręci głową jakby chciała na brzuch. Wtedy zaczynaj biorę ja na siebie, ona na brzuchu zadowolona śpi spokojnie nie wierci się ale ja ni zrobić nie mogę. Boje się jej samej kłaść jeszcze na brzuch :/

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
‹‹ 1029 1030 1031 1032 1033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ