Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jak ja Wam zazdroszczę.. moja dalej nie chce spać dłużej niż 20 minut.. godzina usypiania dla krótkiej drzemki. Już ledwo na oczy patrzę.
Moja czasem się trochę slini ale nie jakoś strasznie. Za to ciągle wkłada rączki do buzi. Nawet dwie na raz próbuje -
nick nieaktualny
-
Na spacerze są straszne awantury.. W niedzielę była już taka histeria że od tamtej pory nie byłam.
Jedynie jak wychodzimy gdy śpi to jest ok. Ubieram ja na spiocha, śpi na spacerze, wracam i wtedy sie budzi.
Nie płacze jak się ubieramy, zaczyna jak już jest na zewnątrz. Sprawdzam jej kark i jest ok więc nie jest jej za gorąco czy zimno. Nie wiem o co z tym chodzi..
Mam dziwne dziecko. -
Przedstawiam Maję
proszęnie cytujcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 21:21
artemida27, -Mamunia-, Papapatka, bumbum, Mila_85, malami91, ruda90, symbolica, MonisiaK, Paulaa25, Mambella, Ewelcia85, Jonesey, Pepper lubią tę wiadomość
-
Moja w nocy śpi w łóżeczku, a w dzień na narożniku w salonie lub odkładam ją do łóżeczka ale zdecydowanie w dzień woli spać w salonie mam połączony z kuchnią i w zasadzie większość dnia tu spędzamy wiec myślę że ona lubi czuć nasza obecność.
Nie silni się, moim chłopakom późno zęby szły dopiero po roczku.
Jeśli chwytanie to łapie moja bluzke jak się karmimy.
Z z zabawek mam wyjęte 3 żyrafkę sophie, zawieszke kostke z rossmana i pszczółkę z lamanz bardzo się cieszy na ich widok -
Mòj lubi chwytać pierś, jak to facet 😉 nie ślini się.. Dziś zrobiłam USG piersi i wszystko w porządku 😀 także koniec z moim łażeniem po lekarzach.. do gina też zajrzę, ale jeszcze z tym pozwlekam bo mąż wolne musi wziąć bo tylko do południa przyjmuje.
Barnosia cudną masz còreczkę, prześliczna Calineczka 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 16:16
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Baranosia jaka śliczna laleczka 😍
U mnie Ala nadal gorączkuje 💉💊 mam nadzieję, że niedługo jej przejdzie bo strasznie się męczy😔 na szczęście na razie Oliwka i Wojtuś bez objawów chorobowych 🙏 oby tak zostało .
Co do chwytania to czytałam ze po skoku rozwojowym chyba w 12 tygodniu dziecko zaczyna chwytać . Wojtuś coraz częściej się uśmiecha i skupia wzrok 💪 a i zrobiłam próbę z odstawieniem espumisanu i delicolu , na razie zero problemów brzuszkowych ale jeżeli się pojawią to wrócę do sprawdzonego zestawu 👍👌☺ -
Byliśmy dzisiaj na bioderkach. Wszystko dobrze. 😀
Kupiłam lennylamb elastyczną chustę i dzisiaj już nosiłam małą. Ona zasnęła a ja mogłam złożyć pranie. Cudne uczucie. Taka malutka wtulona cieplutka 😍
Wczoraj za to mała była płaczliwa i kupka zielona ze sluzem. Zmieniłam mleczko na enfamil. Trochę lepiej. Je smacznie, brzuszek lepiej ale trochę ulewa.
Moja mała się jeszcze nie slini ale już chwyta tylko nieświadomie.
Kolor oczu juz się jej powoli zmienia. A u Waszych dzieci już się zmienia? -
Pepper a probowaliscie może bebilon profutura? My od początku byliśmy na hipp combiotik a potem hipp combiotik ha ale postanowiłam zmienić i od jutra będę dawać bebilon. U nas ulewanie i ból brzucha stąd zmiana mleka.
A i czy zmienialas mleko stopniowo mieszając że starym czy od razu nowe? -
Jonessey nie mieszałam mlek. Od razu przechodziłam na inne. Są dwie szkoły. Mamy i niektórzy producenci polecają stopniowo a inni wręcz przeciwnie. Ja od razu przechodziłam i obserwowałam. Wypróbowałam bebilon comfort i mała po nim ulewaładnie i nie chciała jeść a kupki były zielone. Co do zwykłego bebilonu nie stosowałam. Moja siostra używa i chwali. Każde dziecko lubi swoje mleczko. Moja bardzo lubi bebiko ale ma po nim zatwardzenie i się męczy. Jak na razie od wczoraj enfamil jest w miarę. Żeby nie zapeszyć. Hipp combiotik tez juz próbowałam ale nim mała po prostu pluła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 22:56
Jonesey lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No u nas 4,5h spania się w nocy się często pojawia ( w dzień też spoko - sypia dużo z przerwami 2-3h). on może i by spał dłużej, ale moje piersi pękaja od mleka więc go zabieram do naszego łóżka i karmię i potem juz rano przed czy ok 6... dziś ewidentnie miał rano kolkowe akcenty bo nerwowy był przy cycku i tylko bąki i kupki szły po kilkunastu sekundach. Wczoraj probiotyku nie dałam i dziś zaczynamy inny "4 lacti baby" (zamiennik dicoflor).... zobaczymy... w kolejce czeka Biogaia, może zacznę troszkę tego dawać też.
Artemida będzie dobrze, musi być.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 08:55
-
Czy Wasze dziecko też tak ciągnęła do spania na brzuchu? Kładę swoja na plecy po chwili już zaczyna się kręcić w łóżeczku i wędrować. To kładę na boczek i strasznie kręci głową jakby chciała na brzuch. Wtedy zaczynaj biorę ja na siebie, ona na brzuchu zadowolona śpi spokojnie nie wierci się ale ja ni zrobić nie mogę. Boje się jej samej kłaść jeszcze na brzuch