X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper ja niestety nic na temat mm nie doradzę 😔
    A u nas pogrom tzn. Ala ma gorączkę i jak nic początek infekcji a miała mieć jutro szczepienie 😬 teraz trzeba liczyć na cud że Wojtuś się nie rozchoruje i Oliwka ( w piątek ma wycieczkę 😲).
    Coś czuje ze będę miała szpital w domu 😔

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wasze dzieci w dzien spia w łóżeczku czy wózku? Moja tylko w wózku i jak bujam...

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wczoraj obudzilismy się w piekle kolki KUby tak przybrały na sile że wczoraj od 5 rano był.jeden wielki ryk cały dzien, jak o 20.padł że zmęczenia to spal 6 godzin dostaliśmy jeszcze ten syrop na refluks i 3x dziennie zamiast mojego mleka dajemy nutramigen LGG dziś ciut lepiej ale nie życzę tego najgorszemu wrogowi nie wiem jak dozyjemy do.magicznych 3 miesiecy

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir współczuję... musisz myslec o tym ze to sie kiedys musi skonczy:(

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Dziewczyny a wasze dzieci w dzien spia w łóżeczku czy wózku? Moja tylko w wózku i jak bujam...
    W łóżku... Naszym 😂

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak często sikaja wasze maluchy ? U nas zdarza się sucha pielucha... Po kilku gpdzinach... Trochę się martwię ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże co za noc.. od północy do 1:30 jadł. Wstał o 2 i znów jedzenie. Przespal do 3:30 I właśnie skończył jeść.

Ruda u nas za każdym razem jest w pampersie siku. Zmieniam co karmienie, więc czasem nawet po godzinie pampers mokry.

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc też okropna 😔 Ali rozwinęła się infekcja i miała w nocy gorączkę 39 stopni więc czopki poszły w ruch i pilnowałam czy się nie pogarsza więc prawie nie spałam 😔 oczywiście jak usnęła katar zaczął jej spływać do gardła więc zwymiotowała 😣 no i Wojtuś co 2,5-3 godziny karmiony ... Dobijcie mnie

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak samo.. mała wstała koło 3 ( od 2 już się kręciła) i tak do tej pory się bawimy.. karmienie, pieluchy, usypianie, krótka drzemka i od nowa.. teraz śpi mi na rękach i aż boję się ją odkładać..
    Smoczka nie chce, z nami spać też nie. Mogłam to przewidzieć jak w dzień tyle spała..
    U nas zawsze jest siku. Czesto nawet w trakcie zmiany pieluchy sika albo chwilę po. Jak śpi i np. przez kilka godzin nie zmieniamy pampers to potem jest taki ciężki..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi, nasz w dzień śpi w wózku albo czasem go kładę na naszym łóżku, łóżeczko tylko w nocy. Są dni, że ma bardzo lekki sen i co chwilę trzeba tym wózkiem bujać, a są też takie, że śpi jak suseł - zauważyłam, że to się zdarza wtedy kiedy mamy długi spacer i dobrze się dotleni 😏.

Co do siusiania to u nas sporadycznie zdarzy się, że jest sucha pielucha, ale wtedy najczęściej po jej zdjęciu idzie siku... Najczęściej jest mokro, po dłuższej przerwie baaardzo mokro.

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w weekend córcia mało spała ciągle cycuś i najlepiej na rękach. Jak usiadłam to zaczynała tak płakać jakby coś jej się złego działo jak wstawałam momentalnie przestawał. Za to wczoraj i dziś taka spokojna śpi i je. W nocy przespała ciągiem 6 godzin i to 2 dni z rzędu u ja taka wyspana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wspolczuje chorej Ali i oby Wojtek nie zlapal tego wirusa.
    Mila moja czasem tez ma taki czujnik ze jak siadasz to ryk a chodzenie ok. Wspolczuje Wam tych nieprzespanych nocy.u nas poki co to sporadycznosc.aczkolwiek o 3 karmilam mala i zostala juz z nami w lozku a o 5 sie przebudzilam a tu juz nas 4 w lozku byla.nie wiem kiedy synek do nas przyszedl.o 6 nakarmilam mala i dzieci daly mi pospac jeszcze do 7.takze u mnie dzis całkiem fajna nocka i sloneczny dzien.
    Spanie w dzien u nas w wozku,czasem sa dni ze trzeba bujać ale jak ladnie spi to odstawiam wozek w kat.w nocy lozeczko i nad ranem u nas w łóżku i lubie wtedy na nia patrzeć jak sie usmiecha przez sen.tak jej u nas dobrze 😄

Co do sikania u nas chyba tak duzo tego nie ma bo wlasnie zmienilam pampersa po 12 godz takze ten ;) jest pelny ale bokiem jeszcze sie nie wylewalo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 10:56

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze maluchy umieją już chwycić zabawkę ? Kiedy pojawią się taka umiejętność?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Czy wasze maluchy umieją już chwycić zabawkę ? Kiedy pojawią się taka umiejętność?

Moja chyba jeszcze ma za slabe raczki, zresztą jeszcze slabo zainteresowana zabawkami. Szczerze _nie pamietam kiedy synek zaczal lapac. Chyba ok 3 miesiaca...

A ja mam pytanie o slinienie. Czy wasze dzieci sie tak slinia?ja musze mojej co chwile brode wycierac.mam nadzieje ze to jeszcze nie zeby...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się nie slini:)

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza mała w dzień śpi różnie. W łóżeczku, w hustawce jak zaśnie, w Koninie na naszym łóżku. W wózku nie lubi w domu.

Moja się nie slini.

I nie łapie jeszcze. Chociaż jest lala na której widok całą się trzęsie i chce ją złapać:) Ale jeszcze się nie udaje ;)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się slini...

SiSi111 lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez nie łapie zabawek, a pielucha zawsze mokra.
    Mila 6godzin snu ciaglego? wow zazdroszcze:)
    Ciesze sie na dzisiejszy spacer, wreszcie zdrowo pospi a ja odpoczne:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świadome chwytanie to tak koło 3 miesięcy z tego co wiem :-).

Mój raczej się nie ślini, czasami puszcza takie bąbelki, ale nie cieknie mu ta ślina jakoś mocno ;-).

Wczoraj katastrofa a dziś śpi już ze 3h. W zasadzie obudził się po nocy, zjadł, chwilę się pobawił i znowu poszedł spać. I weź tu człowieku zrozum niemowlę 🙄.

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez jak zasnela o 10:30 tak dalej spi a ja czekam na ten spacer:) nie trafisz za nią...

❤❤❤
    m5kxvau.png
‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ