X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Moja juz zdarza sie ze gdy zmieniam pieluszke jest czysto, tylko siku ale generalnie robi kilka dziennie. Wspolczuje wam tych zaparc.
    Czy wasze dziecki tez wybudzaja sie raczkami w nocy? W dzien problem.z glowuy bo przekladam na brzuch ale w nicy sie boje. Jak jej schowam.raczki do rozka to czasem widze ze to pomAga i zasypia szybciej ale w snue wyciagnie i sie rozbudza. Stosuje ktos te otulacze specjalne?
    w sensie odruch moro? to naturalny rozwojowy odruch, niczym nie krępuje raczek. Czasami jej sie zdarza wybudzic przez to, ale na chwile i zasypia ponownie.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- wiotkosc krtani to jakby katar ale bez kataru- jakby zatkany nos, Ale nic tam nie ma. Wszystko siedzi w gardle, odglosy chrumkania, nawet kaszel bo to zalega w krtani i gardle i dziecko kaszle. Nam pediatra pokazała jak odsluzowac dziecko.

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z kupami w drogą stronę mała robi po 8 dziennie. W zasadzie po każdym karmieniu w nocy nie robi. Ostatnio fajny cykl złapał tak od 1 do 6 śpi ciągiem :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy u lekarza, katar jest, ale uszy, płuca i gardło czyste. Czy jest szansa na szczepienie jutro?

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Byliśmy u lekarza, katar jest, ale uszy, płuca i gardło czyste. Czy jest szansa na szczepienie jutro?
    Ja osobiscie dziecka z katarem bym nigdy nie szczepila i nie szczepie. Lekarze nie widza przeciwwskazan.

U nas osluchowo czysto, ale gardlo czarwone wiec jakas infekcja jest i obserwujemy z nadzieja ze samo minie

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau Em dziękuję za odpowiedź.

U nas polozna też podejrzewałam ta krtan. Kazała powiedzieć pediatrze.
    Tylko u nas to wygląda jak by nie mógł złapać powietrza. Na wdechu robi taki dźwięk duszenia. I zaraz łapie powietrze normalnie.

U nas też kupki po każdym jedzeniu. Często też same siusie między karmieniami.

Kiedyś mówiłam Wam o zielonych kupkach. U nas probiotyk na nie pomaga. Dajemy vivomix. Jak zaczęliśmy stosować to minęły. I w tym tygodniu się skończył. I raz dostał końcówkę A raz wcale bo nie zdążyliśmy jupic I od razu na drugi dzien kupka zielona.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum ja bym nie ryzykowała...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to i mój ma takie właśnie duszności, że łapie oddech z takim dzwiekiem jakby go coś dusilo. A zupełnie nic mu nie jest. U nas już coraz rzadziej takie coś się pojawia.

Bumbum ja nie zaszczepilabym z katarem.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała w nocy śpi w otulaczu tulik.

Ja z katarem też bym nie szczepiła.

W niedzielę mamy chrzciny! Kupiłam dziś super koszulę z muchą w Lidlu dla starszaka- jest mega polecam!

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wstrzeliłyście się w temat wiotkosci krtani w mój dzisiejszy dzień...
    Mała od rana charczy tak jakby z gardła, nie kaszle i kataru też nie ma a chrumka jakby go miała...
    Dzwoniłam do przychodni i umówiłam się na dziś ale zapisali mnie do dzieci chorych i boję się iść bo jak to się okaże ta wiotkość to jeszcze złapiemy jakieś paskudztwo...
    Co byście zrobiły na moim miejscu?
    Próbowałam znaleźć jakiegoś pediatrę na wizytę domowa ale w naszym mieście nikt chyba takich nie praktykuje...

Pau.em widzę że Ty jesteś najbardziej w temacie, myślisz że ta wiotkość może się dopiero po pięciu tygodniach pokazać?

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo wiotkosc ujawnia się do kilku tygodni, Więc jak najbardziej może pojawić się i po 5 tygodniu. U nas pojawiła się po tygodniu, największe nasilenie miało właśnie wtedy od mniej więcej 7 dnia życia przez kolejne 2 tyg. Teraz bywa, że nie charczy, że nie muszę odsluzowywac, a bywa, że jest nawrót i kaszle mi przez 2 doby i znów aby charczenie. Myślę że to związane z tym, że raz więcej tej sliny ma, a raz mniej i to głównie to mu się tam zbiera w gardle.

Nie poszlabym do dzieci chorych chyba jednak. Może spróbuj gdzieś indziej? Ja jeździłam do innego miasta do pediatry, bo u mnie to nie wiedzieli co to, bo kaszlal jak nalogowy palacz z zapaleniem pluc

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pau.Em już odwołałam wizytę w przychodni bo udało mi się umówić na jutro prywatnie do pediatry. Mam tylko nadzieję że jeśli to jednak jakaś infekcja to do jutra nie rozwinie się bardziej...
    Osiwieję do jutra normalnie

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj tragedia. Ale za mną. Byłam na spacerze i zlapalmnie straszny ból jelit. Zrobiło mi się słabo. Dobrze że mój tata był w domu szybko pi nas przyjechał do lasu. Mąż szybko wrócił z pracy. Mam ból brzucha i biegunkę. Na razie leżę jest w miarę. Maz pojechał po mm w razie gdybym musiała jechać na sor. Nie mam swojego mleka zamrożonego:(
    Oby przeszło...

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj kupiłam laktator, zrobię małe zapasy w razie w.

Co do przytulania maluszka, moja to spędziłaby na rękach najchętniej cały dzień, jest z tych dzieci nieodkładalnych. Tylko rano, przy zabawie może leżeć bez kwękania, bo przez reszte dnia to masakra, nie wspominając o wieczorze. Mnie już bolą plecy, a mąż też nie wyrabia popołudniami. W weekendy wpada zazwyczaj ktoś z rodziny i mi pomaga. Nie mam kiedy chaty ogarnąć... Czasami wkładam Małą w chustę, ale nie będę dziecku psikać detergentami w nos przecież. Drzemki zazwyczaj pozwalają mi jedynie ogarnąć żarcie :)
    Ale wcale mnie to nie dziwi, ponoć jak ja byłam bobasem to tak samo było :D

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj chciałam napisać, że moja też od 2 dni płacze na rękach, woli sobie leżeć pod karuzela, na przewijaku czy w łóżeczku, jak ja podnoszę to płacz. Wczoraj to już tylko do karmienia pozwalała się brać na ręce. Rozpłakała się nawet jak położyłam się obok niej na macie.

Dziś wszystko wróciło do normy- ładnie usypia na rękach, uspokaja się jak ja przytulam.

Skąd ta krótka zmiana? W sobotę mieliśmy gości, w niedzielę tez chciałam wyglądać ładnie i ubrałam się inaczej niż zawsze. Wyciągnęłam ubrania sprzed ciąży. Myślę że pachnialam inaczej i już coś jej nie pasowało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 18:51

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala znowu spadła z wagi tym razem 60g:(

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ale cały czas spada czy w między czasie przybrała i znowu spadła?

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni spada łącznie jest 60g...kontrolujemy wagę codziennie...nie dość że wg mnie mało je to jeszcze dużo ulewa...błędne koło się robi...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    60g to chyba niedużo? Zawsze ważona przed czy po karmieniu? To też ma znaczenie...

Dziewczyny, slyszalyscie o kwasie pruskim w kompotach? Dostałam pokaźny zapas, ale naczytałam się o kompotach z owoców pestkowych i cyjanowodorze wydzielającym się z pestek i trochę mi ochota odeszła :/

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Od kilku dni spada łącznie jest 60g...kontrolujemy wagę codziennie...nie dość że wg mnie mało je to jeszcze dużo ulewa...błędne koło się robi...
    To ja bym zaczęła odciagac i dawać z butli żeby zobaczyć ile je...

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ