Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Przy pierwszej ciąży mój mąż bardzo bał się być przy porodzie, ale ostatecznie zdecydowal, że będzie ze mną. On twierdzi, że to było dla niego ciężkie przeżycie ze wzgledu na to, że bardzo się bał i czuł się bezsilny, ale nie wyobraża sobie teraz nie być przy drugim i mnie nie wspierać, ja z resztą też nie wyobrażam sobie być bez niego❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
Nawiązują co tematu mam pytanie do Mam które szykują się do kolejnego porodu, czy taki rodzinny poród nie wpłynął na Wasze relacje intymne? Z jednej strony chciałabym aby mąż był obecny ale z drugiej jakoś nie wyobrażam sobie ze miałby na to patrzeć a pozniej w relacjach intymnych nic by się nie zmieniło.....
-
kropka123 wrote:Nawiązują co tematu mam pytanie do Mam które szykują się do kolejnego porodu, czy taki rodzinny poród nie wpłynął na Wasze relacje intymne? Z jednej strony chciałabym aby mąż był obecny ale z drugiej jakoś nie wyobrażam sobie ze miałby na to patrzeć a pozniej w relacjach intymnych nic by się nie zmieniło.....
Ja rodzę pierwszy raz i właśnie obawiam się tego... Co prawda czytałam, że dotyczy to małego odsetku facetów, ale obawa zostaje.
Rozmawiałam kiedyś z jednym kolegą, który jest przed porodem żony i też się obawia, że potem coś będzie nie grało -
Dziewczyny , dostałam dziś zaproszenie na wesele na dzień pod koniec września.. i nie mam pojęcia jaką ja będę musiała założyć sukienkę.. ? Chciałabym obcisłe coś bo się w tym lubuje, ale pewnie już będę miała dość spory brzuszek (jak już mam ...) dlatego nie będzie pasować i nie mam pojęcia co będę mogła założyć.. macie jakieś doświadczenie ?14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
-
Mój mąż był przy porodzie ale była umowa że przy końcowej akcji stoi przy głowie i że tak powiem nie zagląda między nogi
Karola najlepiej sprawdzają się obcisłe w biuście i dół rozkloszowany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 18:01
-
kropka123 wrote:Nawiązują co tematu mam pytanie do Mam które szykują się do kolejnego porodu, czy taki rodzinny poród nie wpłynął na Wasze relacje intymne? Z jednej strony chciałabym aby mąż był obecny ale z drugiej jakoś nie wyobrażam sobie ze miałby na to patrzeć a pozniej w relacjach intymnych nic by się nie zmieniło.....
U nas nic się w tej kwestii nie zmieniło Przy partych połozna poprosiła męża, aby usiadł mniej wiecej na wysokości moich ramion. Widział dziecko, jednak nie zaglądał "do środka". Sciskał mnie za dłoń, podawal wode, ocierał pot z czoła. Mi bardzo pomogła jego obecność❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
Karola94c wrote:Dziewczyny , dostałam dziś zaproszenie na wesele na dzień pod koniec września.. i nie mam pojęcia jaką ja będę musiała założyć sukienkę.. ? Chciałabym obcisłe coś bo się w tym lubuje, ale pewnie już będę miała dość spory brzuszek (jak już mam ...) dlatego nie będzie pasować i nie mam pojęcia co będę mogła założyć.. macie jakieś doświadczenie ?
Ja w 6 miesiącu ciązy na weselu miałam sukienkę z dopasowaną, koronkową górą i rozkloszowanym dołem Było mi wygodne❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
nick nieaktualnyessentiel wrote:U nas nic się w tej kwestii nie zmieniło Przy partych połozna poprosiła męża, aby usiadł mniej wiecej na wysokości moich ramion. Widział dziecko, jednak nie zaglądał "do środka". Sciskał mnie za dłoń, podawal wode, ocierał pot z czoła. Mi bardzo pomogła jego obecność
-
-
Karola94c wrote:Dziewczyny , dostałam dziś zaproszenie na wesele na dzień pod koniec września.. i nie mam pojęcia jaką ja będę musiała założyć sukienkę.. ? Chciałabym obcisłe coś bo się w tym lubuje, ale pewnie już będę miała dość spory brzuszek (jak już mam ...) dlatego nie będzie pasować i nie mam pojęcia co będę mogła założyć.. macie jakieś doświadczenie ?
-
Ja też idę na wesele we wrześniu, na pewno poczekam kupnem sukienki do ostatniej chwili, żeby pasowała. Myślałam właśnie o rozkloszowanym dole albo trapezowej, ale pewnie wybiorę w sklepie, która będzie najwygodniejszaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 19:49
-
Dokładnie tak jak dziewczyny piszą facet nie siedzi między nogami i nie odbiera porodu w dosłownym znaczeniu tego słowa tylko jest raczej na wysokości głowy partnerki. Mój mi powtarzał co położne mówiły bo byłam w innym świecie i tak daleko nie dochodziło A jak on powtarzał to robiłam to o co prosiły...
Ewelcia85 lubi tę wiadomość