X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż wpisałam jutro na listę zakupów szparagi 😍😍😍 dzięki Monika!

Dziewczyny ściągające mleko, jak się trzymacie?
    U mnie częściowo ściągam częściowo daje jej cycka. Ostatnio udało mi się przez miesiąc zamrozić 420 ml... ale wczoraj jej apetyt spowodował ze odmrozilam 110 ml. W nocy jadła juz tylko z cyckow wiec po karmieniu teraz odciagam resztki ci zostawiła żeby pobudzic laktacje u odbudować powoli zapas...

za 2 tyg chrzciny, kupiłam rozm 74 z abrakadabra i jest taki akurat ma pod pachami na body 2 palce luzu.

Za tydzień szczepienie jesten ciekawa ile ma długości :)

Pau.Em, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka, ja odciagam juz 4ty miesiąc i szczerze mówiąc myślę o zakończeniu wogóle :-( Chyba, ze uda mi sie Małą jeszcze nauczyć.
    Macie może jakąś super cdl do plecenia w wawie?

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie jeszcze raz podlinkować ten przepis? Bo mi się nie otwiera... 😔

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.kwestiasmaku.com/przepis/kurczak-ze-szparagami
    Oczywiście:)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka83 wrote:
    Papatka, ja odciagam juz 4ty miesiąc i szczerze mówiąc myślę o zakończeniu wogóle :-( Chyba, ze uda mi sie Małą jeszcze nauczyć.
    Macie może jakąś super cdl do plecenia w wawie?

Ja jestem z Wawy, miałam wizytę cdl dzięki której karmie w ogóle piersią wcześniej była sama butelka. Ona zbadala odruch ssania mówiła o ćwiczeniu u dziecka odruchu o przystawianiu a ja jeszcze ja pytałam o ubieranie itp. Jest cdl i polozna pracuje w szpitalu na Karowej. Wizyta 200 zl. Jak chcesz namiar to napisz do mnie na fb (Pat Patka zdjęcie z dzieckiem).

Migotka83 lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka ja próbuję karmić tylko piersią, w nocy jak mały nie oprozni piersi to też odciagam laktatorem dla pobudzenia, czasami jest ciężko bo się mocno wściekła jak skończy się szybki wpływ ale pomyślałam że albo teraz albo wcale nam się to nie uda bo butelka chyba będzie tylko pogarszac sprawę, we wtorek idziemy jeszcze do neulogolopedy bo byc może będziemy musieli jeszcze raz podciac wedzidelko

Póki co przez tydzień Kuba przybrał 180g więc pod tym względem jest ok po prostu czasami mamy nerwowa atmosferę przy jedzeniu :) powiedziałam sobie ze następny tydzień będzie decydujący jak będzie miał dalej takie problemy z cyckiem to będę odciągac ile dam radę a resztę mm bo nie chce męczyć i jego i siebie

Migotka83, Papapatka lubią tę wiadomość

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, a ile Twoj synek ma? 3 miesiace? Wcześniej karmilas butelką?

• amir Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka83 wrote:
    Amir, a ile Twoj synek ma? 3 miesiace? Wcześniej karmilas butelką?

3miesiace kończy 13go maja, kwiecień był mieszany butelka i cyc bo nam wmawiali alergie i trochę karmilismy nutramigenem na zmianę z moim mlekiem, bliżej maja było już tylko moje mleko ale ja przez te stresy itp przez chwilę miałam zahamowaną laktacje i mam wrażenie że teraz ustabilozowala się na niedostatecznym poziomie a mały nie chce ssać jak ten szybki wpływ się kończy więc im bliżej wieczora tym większa awantura przy cycku a poza tym chyba łapie dużo powietrza bo mimo że odbije kilka razy to ulewa od wczoraj niemilosiernie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 15:37

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka, dziekuje <3

Amir,to trzymam kciuki!Jesteście na dobrej drodze, zeby wszystko sie ułożyło :-)

amir, Papapatka lubią tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mój też się awanturuje o ten szybki wypływ mleka czasami, często pomaga wtedy biały szum... dziś wieczorem nie pomógł, teraz przed spaniem też awanturę zrobił i się obraził na cyca, więc bujanko było i zasnął... na spaniu, lekko wybudzony spokojnie już reaguje i je normalnie także byle do pobudki.. ;-) nie przejmuję się bo ogólnie dobrze je i dobrze przybiera. Dokarmianie go w takie sytuacji gdy cyce pełne byłoby nieporozumieniem, a on widzę, że nie da się zagłodzić.

Edit: Obejrzałam właśnie premierę "Tylko nie mów nikomu" dokument Tomasza Sekielskiego na youtube... wszystkich tych biskupów to normalnie wydalić ze stanu kapłańskiego za ukrywanie pedofilów w Kościele. Straszne to co się dzieje tam i tak całe lata przenoszeni z parafii na parafię, sprawy pod dywan..
    https://www.youtube.com/watch?v=BrUvQ3W3nV4&t=240s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 22:17

da8300b52b.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wasze dzieciaki też takie bąki śmierdzące puszczają? 😂 Moj od kiedy rzadziej kupę robi to pierdzi jak najety... 😂

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK u nas przy kulach 1x w tyg jest masakra 😁

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dzis sprezentowalo mi super noc, zasnela o 20 i spala do 6 rano, zjadla i spala do 9jeszcze, jak wstalam to nie wiedzialam co sie dzieje taka wyspana bylam:) wiem ze to nie bedzie juz tak codziennie ale i tak miło:) jutro mam spotkanie z instruktorem chustoniszenia, normalnie mam stresa czy to ogarnie i czy córci się będzie podobało:)

baranosia, symbolica, Papapatka, malami91 lubią tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierdziuszkuje śmierdząco od 2 m-ca. Kupki robi co 2-3 dni.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi czekam na relację po spotkaniu z doradcą :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas są codziennie 3-4 kupki. I baczki ze ho ho ho ...

Właśnie dzisiaj od 5 były gazy... rowerek jej robilam zginalam nóżki. Poszły baczki to od razu lepszy humor.
    Wczoraj zostala z Dziadkami na 2h i im przespala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 16:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupa codziennie albo i dwie + bąki o wątpliwie przyjemnym zapaszku 😁. Ostatnio jest ich dużo mniej, bo był czas, że szły z szokującą mnie częstotliwością.

Mały dostał dwie dawki pulmicortu i kaszel zauważalnie mniejszy. Mam nadzieję, że minie zupełnie. Od wczoraj upodobał sobie leżenie na boku i chwytanie się za stopy. Coraz więcej śmieje się w głos. Niestety nie ma czasu na sen, co mnie martwi, bo takie dziecko powinno mieć porządną drzemkę. Jedynie na spacerze dłużej pośpi, a w domu kiepsko to wygląda. Na szczęście w nocy śpi.

SiSi, daj znać po. My się wybieramy 21maja na kurs. Tzn. zastanawiamy się czy iść czy nie. Czy chustowe dziecko będzie tolerować w ogóle wózek?🤔 Bo mąż w chuście raczej nosić nie będzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 17:33

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nasza mała spadła na wadze. Mobile nasza waga dobrze waży. 05.05 było 5300 dzisiaj 5100. Zobaczę jutro. Już się martwię strasznie. Mam kryzys laktacyjny albo tracę mleko. Mała się ewidentnie nie najada. Dokarmiamy mm. Przystawiam ja co godzinę próbuje ściągać laktatora to niensciaga się prawie nic. We wtorek jadę z nią do labo zrobić jej morfologia i co bo w czwartek szczepienie wolę być pewna. Masakra jestem załamana. Nie wiem ile mam jej dam mm i co ile jestem zielona... I oczywiście już obwiniaj siebie. Mam nadzieję że uda mi się rozkręcić laktacje. Ale mała I tak za mało przybiera:( Jezuuu nie wiem co robić. Do czwartku to osiwieje...

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E może głupie pytanie ale dobrze zwazylas? Bo ja kiedyś o mało nie dostałam zawału a okazało się ze waga stała na tetrze a nie na blacie i miałam wynik niższy o 300 g... dziki Bogu szybko się zorientowałam...

Co do rozkrecania laktacji to nic nowego nie napisze... polecam metodę 7-5-3 z zegarkiem w ręku co 3h.

Lady_E lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady E jak zwazysz dziś to daj znać. Mam nadzieję, że to błąd pomiaru.

Ile czasu małą spędza przy piersi? Dużo dokarmiasz mm? Pamietaj, że jeśli dziecko przyzwyczai się do butelki, to nie będzie chciało wcale piersi. Z butelki leci łatwo, więc się przy jedzeniu nie natrudzi:/

‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ