Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady dobrze że waga nie spadła, jeśli w nocy miałaś pokarm to po prostu ściągnij moze reszte po karmieniu?
Dziecko może tez łapać focha na cycka. Musicie to przetrwać.
Ruda dlaczego pobieraliscie krew?
Ja się dzisiaj budzę z cyckami jak kamień, mleko mi się leje, a dlaczego? Dlatego że syncio pospał od 20 do 6!!! Ale za to od 6 nadrabia co godzinę.
Przewraca się już z placków na brzuszek.
Dziewczyny a jak wy wazycie swoje pociechy? Macie jakies specjalne wagi?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 20:18
Lady_E, KaroKaro lubią tę wiadomość
-
U nas pobierali krew zawsze z żyły łokciowej tak samo w szpitalu jak i w przychodni
Czy któraś z Was nie zaszczepiła jeszcze swojej pociechy pierwszą dawką szczepień?
My mieliśmy się dzisiaj szczepić ale po zapaleniu oskrzeli i antybiotyku AST i ALT jeszcze nie spadły do swoich norm 🙁 zaczynam chyba popadać w paranoję bo boję wyjść z małą nawet do jakiegoś większego sklepu w obawie że coś złapie i znów nam się to wszytko przeciąganie a 'najlepsze' w tym wszystkim jest to że za tydzień mamy wesele mojego brata i już widzę cała rodzinę jak będzie ją macać i chuchać na nią a przecież nie upilnuję każdego ewentualnego chorego...
Mamy dla małej opiekę ale dopiero od godziny 19-20 więc chyba osiwieję przez te parę godzin...
Myślicie że przesadzam?🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Pobieralismy krew za względu na słabe przyrosty wagi...może to być np anemia...my wazymy dla wadze dla niemowlaków.
Wieczorem dałam małej cyca a później dojadla niecałe 100ml mm 😭😭😭
Piersi miekkie mleko niby tryska jak scisne a jak widać mala się nie najada 😭😭😭 -
Malami dokładnie tak - z główki w szpitalu nam pobierali bo u mojego żył nie widać wogóle.
Bum_bum jak wyżej.. w szpitalu nam pobierali kiedy mały gorączkował bardzo wysoko żeby wykluczyć bakterię. Sama się bym nie zdecydowała na niepotrzebne kłucie.
Lady_E super!!!
Karletka 10h spania - no proszę, ja bym nie wytrzymała z cycami jak kamienie. Mój wczoraj poszedł spać o 17:40.. jadł o 22 i o 4:30... w dzień za to dziś ciągnął co 1h-2h, także flaki mam, a w nocy będzie nawał..
Karletka są dwa sposoby domowe na ważenie na zwykłej wadze elektronicznej: stajesz sama na wadze, a potem bierze rozebranego malucha na ręcej i drugi raz się ważysz... drugi sposób to z wanienką opatentowany 10 lat temu przez mojego męża.. kładziesz wanienkę na wadze elektronicznej, wyścielasz np. ręcznikiem - przyciskasz wagę żeby zresetować-pokazały się cyfra zero i następnie wkładasz dziecko do wanienki i odczytujesz wynik.bumbum lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja Was przepraszam, że tak rzadko zaglądam ale po prostu brak czasu.. problemy zdrowotne itp.. Chciałam zapytać jakich butelek dla dzieciaczków używacie ? Mój nie akceptuje aventa i nie wiem co kupić ... Jemy z cycusia ale czasami muszę wyjść (Zdrowie) i wtedy potrzebuje butli, a on za cholerę nie chce wziąć do buziaka, aż się dławi..
-
Karola94c wrote:Hej dziewczyny, ja Was przepraszam, że tak rzadko zaglądam ale po prostu brak czasu.. problemy zdrowotne itp.. Chciałam zapytać jakich butelek dla dzieciaczków używacie ? Mój nie akceptuje aventa i nie wiem co kupić ... Jemy z cycusia ale czasami muszę wyjść (Zdrowie) i wtedy potrzebuje butli, a on za cholerę nie chce wziąć do buziaka, aż się dławi..
Dr browns najlepsze butelki antykolkowe antywszysto...
Drogie, ale warte swojej ceny. -
My karmimy się butelka i niestety to co jest najlepsze w rankingach nie znaczy ze podpasuje dziecku. My dochodziliśmy metoda prób i błędów kupując różne butelki i sprawdzając która najbadziej podpasuje małej.
Co do pobierania krwi to my tez mieliśmy morfologię ze względu na gorsze przybieranie i sprawdzenie czy malutka nie ma anemii i czy nie trzeba zwiększyć dawki żelaza (ze względu na to ze jest wcześniakiem od urodzenia mieliśmy w zaleceniach ze szpitala suplementację żelazem). -
Karola94c my tak jak Papapatka używamy dr browns i to właśnie w takich sytuacjach jak piszesz czyli od czasu do czasu jak potrzebuje gdzieś wyjść😊🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualny
-
KaroKaro wrote:Karola94c my tak jak Papapatka używamy dr browns i to właśnie w takich sytuacjach jak piszesz czyli od czasu do czasu jak potrzebuje gdzieś wyjść😊
Z Córką nie miałam tego problemu .. a tutaj młody wybredny jak nie wiem co.. no cóż zamówiłąm tommee tippee, jeśli się nie sprawdzą zamówię dr. Browns buteleczki -
KaroKaro, nie przesadzasz
Ja tez walczę, żeby brudnymi rękami nie dotykać mi dziecka i staram się unikać duzych skupisk ludzi. No ale moja Kruszynka jest ogólnie słabsza więc takie mamy zalecenia.
Karola94c, a próbowałaś smoczek medela calma?Karola94c lubi tę wiadomość
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
nick nieaktualnyKaro karo ja też mam paranoje, z córka też miałam. Najlepiej jakby każdy się trzymał z daleka. Też mam takie myśli, że może lepiej nie wychodzić i nie złapać niczego, Ale właśnie to szaleństwo. Tak się nie da Po prostu.
Lady to super, że tak ładnie przybiera:) cieszę się.
Co do butelek - ja miałam z córka medele calmę, w sumie to gdzieś jeszcze mam te smoczki o ile nie pooddawalam bo już nie pamiętam:p
Karola94c lubi tę wiadomość
-
Papapatka wrote:Dziewczyny, czy Wasze dzieci wyrastaja juz z gondoli?
u nas wyglada to na chwile obecna tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/70a4bc2fd3c4.jpg
i co dalej? -
Migotka83 wrote:KaroKaro, nie przesadzasz
Ja tez walczę, żeby brudnymi rękami nie dotykać mi dziecka i staram się unikać duzych skupisk ludzi. No ale moja Kruszynka jest ogólnie słabsza więc takie mamy zalecenia.
Karola94c, a próbowałaś smoczek medela calma?
nie próbowałam, będę wszystkiego próbować co się daDzięki dziewczyny !
-
nick nieaktualny