Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTak dokładnie jak pisze malami. Czy mm, czy kp- to się po 6 miesiącu rozszerza dietę.
Mi mama opowiadała, że ja jak miałam 2 miesiące miałam już rozszerzana dietę, bo lekarze kazali. Nie przybieralam ile trzeba i kazali dac rosołek. No i mama dała... A dziś? Dziś mam tak rozwalony żołądek, że średnio 2-3 razy w miesiącu mnie boli, Jest mi niedobrze i wymiotuje. Odkąd pamiętam mam zapalenie rumieniowe, refluks z dwunastnicy do żołądka i z żołądka do przełyku i hipersekrecje kwasu solnego. Od małego dziecka mam problem z układem pokarmowym. Oczywiście cierpienia zwiazanwgo z gastroskopia też nikt mi nie odbierze...
A to był tylko rosołek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 17:38
-
Dokładnie teraz rozszerza się po skończonym 6mcu. Choć lekarz u którego ostatnio byłam mówił że kupki uregulują się jak po 4mcu zacznę dawać jabłko 🤦♀️ (całe szczęście to nie był nasz pediatra uff)
Bardzo polecam grupę na fb mi przy synku dała masę inspiracji https://www.facebook.com/groups/871657859549458/
A o blw https://www.facebook.com/alaantkoweblw/symbolica lubi tę wiadomość
-
Barnosia napisałam żeby mnie dodali do grupy - chętnie się doszkolę co można, kiedy itd.
Z tym jabłkiem to pediatra ma rację w pewnym sensie - tarte jabłuszko przeczyszająco działa, a gotowane jabłuszko na odwrót... raczej jabłkiem w piątym miesiącu życia nie rozwali się dziecku żołądka. -
malami91 wrote:Dziewczyny, ogarniacie powoli temat rozszerzania diety? Do końca 6go miesiąca jest jeszcze czas, ale ja z ciekawości czytam sobie co nieco. Doświadczone mamuśki, stosowałyście metodę blw? To teraz takie na topie, ale ja jakoś nie mam przekonania póki co...
malami91 lubi tę wiadomość
-
Pau.Em wrote:Tak dokładnie jak pisze malami. Czy mm, czy kp- to się po 6 miesiącu rozszerza dietę.
Mi mama opowiadała, że ja jak miałam 2 miesiące miałam już rozszerzana dietę, bo lekarze kazali. Nie przybieralam ile trzeba i kazali dac rosołek. No i mama dała... A dziś? Dziś mam tak rozwalony żołądek, że średnio 2-3 razy w miesiącu mnie boli, Jest mi niedobrze i wymiotuje. Odkąd pamiętam mam zapalenie rumieniowe, refluks z dwunastnicy do żołądka i z żołądka do przełyku i hipersekrecje kwasu solnego. Od małego dziecka mam problem z układem pokarmowym. Oczywiście cierpienia zwiazanwgo z gastroskopia też nikt mi nie odbierze...
A to był tylko rosołek. -
Współczuję dziewczyny tych problemów żolądkowo-jelitowych.. moja teściowa karmiła krowim mlekiem od początku - dużo było płaczu i kolek u jej dzieci... żaden nie ma zdrowego żołądka.
Ja znowu zaczęłam rozszerzać dietę małej przy kp trochę jabłuszkiem (niecodziennie) po 4mż. Nic jej nie było. Długo mi papki jadła bo dławiła się każdym nierozdrobnionym kawałkiem... i wymiotowala. Także hard core z nią miałam. Myślę, że wpływ na to mogło mieć jej obniżone napięcie mięśniowe? choć mówić zaczęło bardzo szybko i od razu wyraźnie, tyle, że po dziecięcemu bez np. "r"... Mały teraz to jest siłacz więc może będzie lepiej i szybciej zacznie jeść rozdrabiane widelcem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 19:55
-
nick nieaktualnyJa zaczynalam od marchewek ale co dalej bylo nie pamietam. Jablek synek nie jadl dlugo.dopiero rok temu zaczal a pielegniarka mi powiedziala że to przez to ze zaczelam od marchewek a powinnam od jabłek.nie wiedzialam czy smiac sie czy plakac z jej wiedzy... Szwagierka dawala córce mleko krowie chyba po 1 m-cu,oczywiscie na pol z woda ale nawet... Mala wymiotowala bez przerwy ale co tam.teraz ma 5 lat i bez przerwy problemy z zaladkiem.takze niektórych teorie mnie przerazaja. Kiedyś bylo inaczej i z zywieniem i wychowywaniem ale czasy się zmieniaja
symbolica, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny moj drugi dzien przygody z chusta traw i chyba sie zakochuje, jeszcze daleka droga do osiagniecia perfejcji ale zapał mam duży, to bardzo wygodne i przyjemne tymbardziej ze bedzie coraz cieplej i więcej czasu na dworku bedzie sie spedzac wiecej a gondola coraz bardziej piecze w dupke moja mała bo robi sie ciekawa swiata. Doradzcie mi teraz jaka chuste wybrac, cwicze na pasiaku od instruktorki ale jak to baba podobaja mi sie inne wzory np. Żakardowe, serduszkowe tylko nie wiem czy dla poczatkujacej bedzie ok? No i sama bawelna czy z domieszkami?
malami91 lubi tę wiadomość
-
amir wrote:Lady_e jak tam u Ciebie sytuacja z karmieniem?
Nie wiem czy to zbieg okoliczności Ale może to stres. Wyczulam coś w piersi i siectym mocno stresoealam. O 15 dzisiaj miałam usg i wszystko jest ok tylko torbielmleczna po zapaleniu piersi ja się uspokoilam i magicznie pokarm wrócił
Albo 3 dniowy kryzys.
Co do rozszerzania polecam książkę BLW bobas lubi wybór. Świetnie napisana i wyjaśnione czemu od 6mż. Czemu nie papki itp. Ja będę rozszerzać BLW.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 22:27
malami91, symbolica lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Sisi co kto lubi, powodzenia w chustowaniu! właśnie dlatego, że będzie coraz cieplej - pamiętając ubiegłoroczne upały-nie wyobrażam sobie nosić małego spacerach-w dodatku dobrze przybiera.. człowiek ledwie wytrzymuje w swoim ciele w upał.. Na razie mamy zimny maj, zobaczymy jak będzie latem.. dla mnie spacer z wózkiem to relaks, składam budę żeby mały mały nie miał monotonii kiedy nie śpi, biorę na ręce w parku na kilka-kilkanaście minut i to nam wystarcza. Nosidełko jak chciałam kupić to tak bardziej do domu.
Ruda współczuję, czas znowu spotkać się z doradcą laktacyjnym czy ze swoją położną środowiskową.. mała nie ma problemów z wędzidełkiem? może coś ją boli/dolega? Jak ją często ważysz? ile waży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 07:23
-
ruda90 wrote:Wazymy się codziennie waży 5780, czasem na spiocha uda jej się wcisnąć butlę...ręce mi opadają
Niby robót kupy i moczy pampersy ale sama nie wiem...
https://www.ceneo.pl/23959751#tab=spec
Książka ma b.dobre opinie, doradzi i uspokoi Cię... jak mała wydala to tym bardziej nie jest źle, taki egzemplarz z niej. Mój to Ciągle by jadł ostatnio i walczę żeby nie tak często...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 07:53
-
Sisi oblukaj sobie serduszka bawełna + len od everyslings! Ja mam pink lady i jestem zakochana! Przez pasiaka 100% bawełny skośno- krzyżowy zniechęciłam się do chusty, a teraz pokochałam na nowo. Dociąga się paluszkiem i jest mega nośna i przyjemna. W lato będzie chłodzić więc to na plus
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 08:13
-
ruda90 wrote:Dziewczyny i nas każde karmienie to dramat cycek nie butelka też nie już nie wiemnxonrobic denerwuje się i chce mi się ryczec...a waga stoi w miejscu lub spada 😭😭😭😭😭
symbolica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzy temacie chrzcin ktoras sie chwalila sukienka do karmienia
nie pamietam juz kto ale mam pytanie do tej osoby. Czy kupowałas ja stacjonarnie czy moze w necie?jak ta druga opcja moze masz namiary?
Jezeli ktos ma sprawdzony sklep internetowy z takimi cudami to dajcie linkana wesele idziemy bez dzieci ale na poprawiny raczej ich wezmiemy wiec przydałoby sie miec ubior z mozliwoscia
nakarmienia malutkiej