Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karola94c wrote:Mój synek za mało mi tyje.. przez 3 msc od urodzenia przytyl mi 1800g ..
dziś miał pobierana krew, podejrzewają anemie.. co o tym dziewczyny sądzicie?
-
Karola94c wrote:Mój synek za mało mi tyje.. przez 3 msc od urodzenia przytyl mi 1800g ..
dziś miał pobierana krew, podejrzewają anemie.. co o tym dziewczyny sądzicie?
Myślę, że powinnaś go budzić na jedzenie w nocy jak noworodka - mleko w piersiach jest bardziej tłuste wtedy i podawać mu kapsułki dha albo jakis tran dla dzieci.
Mój mały właśnie dlatego przez pierwsze 6 tygodni tak przybierał, że jadł noca co 3h.... teraz odrobinę zwolnił i dobrze (choć dziś w nocy mnie zaskoczył bo domagał się cycka co 3h... ech.. własnie policzyłam, że po największym spadku po porodzie to przybierał mi 40g!! dziennie do dziś... z 2,6kg do 6kg w 85dni... więc wg tabelek za dużo)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 12:52
-
ruda90 wrote:Dziewczyny i nas każde karmienie to dramat cycek nie butelka też nie już nie wiemnxonrobic denerwuje się i chce mi się ryczec...a waga stoi w miejscu lub spada 😭😭😭😭😭
U nas dokładnie to samo woli piszczeć niż jeść już placze razem z nim nie wiem co robić nic nie działa szumy suszarki karmienie na piłce... -
nick nieaktualny
-
Ruda mój to akurat klocek jest bo waży 6600 ale przez 3 tygodnie byliśmy kpi bo nie miałam pokarmu i musiałam rozbujac od nowa lakracje z cdl zaczęliśmy się przestawiać na pierś ale od zeszłego czwartku z dnia na dzień zaczęło się robić coraz gorzej plus miał raz podcinane wedzidelko i 5go czerwca poprawka bo nadal za bardzo trzyma język
-
nick nieaktualnyAmir ja bym jeszcze raz umowila sie z cdl na Twoim miejscu. Skoro bylo juz ok to mozr dalej sie uda? Zycze powodzenia
jak nie probowalabym do tego 5 czerwca posciagac...
Ruda nie wiem co bym na Twoim miejscu zrobila ale albo sciagnac i dac z butli jak pije i jak się przy butli uspokoi to na cyca?
Moja na 3 m-ce od ur przybrala 2200, od najniższej wagi +2400g ale zaden lekarz nir powiedzial jeszcze ze to malo. Jakby sie dziecko nie najadalo to jednak bym wolala na mm przejść i nie glodzic dziecka. Mm to nie tragedia przeciezmalami91 lubi tę wiadomość
-
ruda90 wrote:Lutyska zgadzam się z Tobą w 100% problem tkwi w tym że Ala nie chce ani cyca ani butelki z mm. Na spiocha czasem się jej uda wcisnąć trochę mleka mm ale też nie zawsze
idziemy do gastrologa może on coś pomoże bo nasza pediatra to ...
A próbowałaś podać najpierw butelkę zamiast piersi? Wiem ze to nie jest rozwiązanie jeżeli się chce karmić piersią ale u nas niestety mała była tak rozzłoszczona przy piersi ze później butelki tez nie chciała. Ale jak najpierw dałam butelkę to jadła. -
Jak ktoś chce to łapcie okazje z kaszką Nestle w Biedonce 4,99 (wyprzedaż) - Wiek podawania: po 4 miesiącu - Gramatura:250 g (w Biedronce - na allegro ponad 11zł)..
https://static.pepper.pl/live_pl/comments/content/3XIcj/2322931.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 14:50
-
Dziewczyny, jesli bobas malo przybiera to trzeba karmic tez noca i to co 3,max co 4h. U nas niska masa urodzeniowa, do tej pory nie robimy przerw dluzszych niz 4h, zeby dziecko ciagle przybieralo. Poki co mamy 3,5 miesiąca i plus 3kg od najniższej wagi. Tylko kpi, mm wogole wiec przyrost jest ponoc bardzo dobry chociaz tez sa kryzysy... Kpi oprocz tego ze jest tragedia dla mnie to ma taki plus ze kontrolujemy ilosc. Dziecko powinno zjadać m.in. 150mlxMasa na dobe. Niestety nie ma lekko, ale u nas minimalna waga po spadku to bylo 1865gr wiec stosuje sie do powyzszych zaleceń nadal, boję się spadku. Mala zaliczyla juz anemie, ale co ciekawe w tym czasie tez przybierala ladnie na wadze wiec naprawdę polecam częste karmienieAniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019