Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Darmowa dostawa Kurierem w Ravelo bez minimalnej kwoty zamówienia - może coś Wam wpadnie w oko dla maluszka bo mi wpadło..
https://www.ravelo.pl/szukaj.html?query=&filterActive=1&search=1&filterCategory1=&cat_id=40&filterAge=0-12+miesi%C4%99cy&productsPerPage=24&sortPrice=asc
-
nick nieaktualny
-
symbolica wrote:A jakim jest dzieckiem? bardzo żywym? nerwowym czy spokojnym... może szybko spala to co zje..? Mi wszpitalu jeszcze po urodzeniu dokarmiały po moim karmieniu przez jedną dobę 20-30ml. skutek był taki w dobę przybrał 200g... dla mnie i dla nich to był szok. Stiwierdzły że chyba go źle zważyły poprzedniego dnia.. a był ważony na tej samej wadze poprzedniego dnia o dwóch różnych godzinach więc raczej niemożliwe. Spróbuj go dopychać może po piersi butlą, jeśli sobie da dopychać..
Macha nogami jak szalony .. energiczny chłopczyk z niego. Butla się nie da dopchac.. Tak właśnie tak jak Ewelcia pisze to może być problem bo nadal mi tryska mleko z piersi.. więc może on sie najada tym nie tresciwym dlatego tak jest.. kupkę robi mi raz na tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 23:54
-
amir wrote:A jak długo je? O ile pamiętam ty też miałaś problem z szybkim wpływem? Może być tak jak u mojego że je to co szybko płynie a dalej ma w nosie ssanie i efekt jest taki jak napisała Ewelcia że nie je tresciwego
Może po prostu te pierwsze mleko będę ściągać ? -
Migotka83 wrote:Papatka, 220ml?! wow! Super, moja jest z 1 lutego i rekord poki co to 125ml
I waga jeszcze poniżej 5kg...
Wiesz nie wiem czy to tak super jak na raz tyle aż wypiła. Popatrzyłam na nią ze zdziwieniem ale skoro chciała i nie ulala... jakos staram się jej w jedzeniu nie hamować teraz nie wmuszac tylko obserwować i dawać ile kiedy chce.
Dzisiaj szczepienie. Postanowiłam zmienić nastawienie. Nie boję się, to przecież "igryzienie komara" szybko i tyle. 😎 tyle dzieci miało szczepienia i będzie dobrze 😎Ewelcia85, malami91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarletka wrote:Dziewczyny przyzwyczailiscie sie juz do imion swoich dzieci?
Na plesniawke recepta na nystatyna, lub aphtin.
Polecają mocz dziecka na pieluche i starcie tym języka, ja nie próbowałam.
Ja przy synku probowalam sposobu z moczem i powiem że dziala lepiej niz te z apteki bez recepty zele itp, tego na recepte nie mialam.
Ruda moze nie je przez te plesniawki.boli ja to i nie chce jesc... Szybko dzialaj cos na to i wtedy napisz czy dalej nie je?
Do imienia sie przyzwyczailam i mala tez reagujeczasem mam mysli a co gdyby miala inaczej na imie ale przeciez ma ladne
Karletka lubi tę wiadomość
-
Info dla Dziewczyn z Wawy: kolega męża był niedawno z 7-letnia córka na izbie przyjec w szpitalu na Żwirki i potem zadzwonili do niego z sanepidu, ze była tam odra i maja obydwoje sie zgłosić na szczepienie. Córce przyspieszyli podanie drugiej dawki. Tak sie zastanawiam co robią jeśli akurat pojawilby sie tam niemowlak ktorego nie mozna szczepic? Az mnie ciarki przeszły bo to sie wszędzie moze zdarzyćAniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019