X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My imię mieliśmy na 100% wybrane jeszcze w ciąży także nie wyobrażam sobie teraz inaczej do niej mówić:)

Moja się nie przekreca jeszcze za to zaczęła piszczec i skrzeczec :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu się czasem uda, że wyląduje na plecach. Na boczki się ładnie obraca, tzn. głównie na jeden na razie.

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Dziewczyny czy wasze dzieciaki przekręcają się z brzucha na plecy ?
    Żadko jak juz to przez przypadek. Za to już jej się zdarza z pleców na brzuch :p Tylko ręką przeszkadza :) I na boki już ładnie. Czemu martwić? To już czas :) Znak że dobrze się rozwija :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 14:37

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nosicie swoje maluszki teraz? U mnie pozycja na fasolkę zaczęła parzyć, na pion jeszcze za wcześnie (czuję, że kregoslupek jeszcze miękki) :/ Co robić?

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    A jak nosicie swoje maluszki teraz? U mnie pozycja na fasolkę zaczęła parzyć, na pion jeszcze za wcześnie (czuję, że kregoslupek jeszcze miękki) :/ Co robić?
    My w pionie już jakiś czas. Już prawie głowę sztywno trzyma :) Fasolka dawno zaczęła ja parzyć. Albo przodem do świata też lubi.

Karola94c lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bardzo lubi pion tylko wiadomo, plecki podparte.

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co robicie jak dziecko po lub w trakcie jedzenia zaczyna się bawić sutkiem i traktować go jak smoczek ?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wetne sie jeszcze w poprzedni temat.
    Na upominek dla bobasa fajny jest też balonik z helem. Upolowalam dziś wreszcie kramary pod kościołem I kupiłam. Niunio zachwycony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 15:11

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jak zauważe , że marny się bawi to kończę karmienie, odbijam i kładę np. na matę żeby się pobawił.
    Nie karmię na siłę ale wiem że macie problemy z wagą więc może być inaczej u ciebie . Ogolnie ja żadnego dziecka nie karmie na siłe , jak nie chce jesc odpuszczam. Moja mama zmuszała do jedzenia Oliwkę i ona przez pierwszy rok życia bardzo często wymiotowała a ja głupia niedoświadczona myślałam że tak trzeba😒 .Teraz jak któreś moje dziecko nie chce jesc, nawet cały dzien, to ok ważne tylko żeby piło - mówię o Ali i Oliwce, bo Wojtuś je ładnie 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 15:32

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia u nas z brzucha na plecy czesto sie przewracala.teraz juz mniej. Mala chciala podnieść sie wyzej i jak jedna reke bardziej wyprostowala to sie przekulnela na plecy.czyli bardziej to grawitacja niz swiadomy obrot ;) jak na plecach lezy to wlasnie na bok sie przekulnnie ale niech cwiczy. za to w kolko juz sie kreci i na brzuchu i na plecach jak zacznie do przodu badz w tył trzeba bedzie ja gonić po podlodze ;) synek mial 5 m-cy jak na brzuchu po podlodze jezdzi po calym pokoju a mala ma juz 3,5 m-ca. Wogole niby 3 m-ce a postep wielki z dnia na dzien. Juz sie fajnie bawi na macie i chce się wyglupiac.wtedy się smieje na calego ;) za to grzechotki w rece nie chce trzymac ;P
    Ruda właśnie chcialam napisac to co wyżej ewelcia ze jak sie bawi to zabieram,ewentualnie smoczek daje do gryzienia. Jak mielismy kryzys to chwile pozwalalam się pobawic z nadzieja że to pomoze ;) na twoim miejscu jak mala nie chce za bardzo jesc tez bym dala jej sie chwile pobawic ale wiadomo ze robisz jak uwazasz za słuszne ;)
    Monikaa hel fajna sprawa.tez chcialam kupic i nagrac mala ;) tzn ja potrzebuje wtedy podwojnej ilosci bo synek zapewne tez bedzie chcial się pobawic :D
    A na dzien dziecka chcialam kupic cos do raczkowania, tzn taka zabawke uciekajaca. Miala ktoras taka i poleca badz odradza? Widziałam i plastikowe i pluszowe i wszystkie wizualnie mi sie podobaja ale co z praktyka?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już pp szczepieniu
    Było o niebo lepiej niż poprzednio. Czy to zasługa mojego nastawienia?
    Okey, płakała ale przy 1wszej szczepionce ja zagadalam dopiero przy 2 3 i 4. Ale między nimi dawała się uspokoić. Potem jedzenie i poszłam spać. W domu delikatnie odkleilam plasterki i jest ma razie ok. Zobaczymy jak wieczorem/ w nocy

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się obraca wokół własnej osi i leżąc na plecach i na brzuchu. Z brzucha na plecy - tak średnio świadomie raczej to właśnie grawitacja i przypadek na tym etapie ;)
    Najważniejsze dla mnie, że leżąc na plecach łapie zabawki w osi symetrii i bierze nóżki do góry- wstęp do złapania stopek:) No i leżąc na brzuchu łapie zabawki- robimy wstęp do wysokiego podporu:)
    Noszę na fasolke, a noszę bardzo rzadko, bo mały spędza większość czasu na podłodze:)

Na noszenie w pionie jest za wcześnie o jakieś 3 miesiące,także nie będę tego robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 18:40

artemida27 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniłam taktykę :) daje jej jeść jeżeli widzę że jest głodna, owszem czasem pozwolę jej pociumkac ale mam nadzieję że to pobudzi laktacje :) ( wyjątkiem są nocki jemy do 3H ). I Ala i ja jesteśmy spokojnieksze :D może ona po prostu będzie drobna?

Lutyska, MonisiaK, Papapatka, symbolica, Ewelcia85, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda i myślę że to dobre podejście. Wiem z doświadczenia o ile teraz mi łatwiej niż przy córce... Z nią początek kręcił się wokół karmienia i przybierania na wadze...

symbolica lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda właśnie jak u ciebie z laktacja skoro mała z tego co piszesz rzadko i dość krótko je? Dokarmiasz mm?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u któregos z Waszych dzieci był ból nóżek?
    Miałyśmy szczepienie o 14 i do 19 było ok. Jakby w ogóle nie było szaczepienia. A po 19 juz marudna a potem w ogóle przestała ruszać nóżkami i nie można było jej dotknąć. Nie ma odczynu nie ma gorącej ani spuchnietej nóżki (obu w sensie), nie ma gorączki. W końcu dałam jej paracetamol działa przeciwbólowo tez i zasnęła...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle rozmawialam dzisiaj z pediatra (nfz facet ok 30 lat). I pytałam o rozszerzenie diety. Od kiedy. I mówię mu jaka sytuacja ze Zośka w nocy je z cycka w dzień odciagam mleko i ze jest mi ciężko wiec może chociaż trochę wcześniej zacząć . Cz jak nie dam rady juz odciagac to czy może lepiej przejść na mm a zacząć po 6 mc. I wiecie co? Ogólnie to... znowu poczułam laktoterror. Ze musze karmić swoim mlekiem MUSZE. a to ze odciagam czy że jestem zmęczona to...nieważne. no jak juz bardzo chce to 5 mc albo 5.5 mogę zacząć "ALE NIE POWINNA PANI". Boże... on nir widzi problemu. Dopóki mam mleko i widzę mniej więcej na oczy to mam ściągać. Serio? Mówił tak jakbym chciała dziecku krzywdę ogromną zrobić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    A w ogóle rozmawialam dzisiaj z pediatra (nfz facet ok 30 lat). I pytałam o rozszerzenie diety. Od kiedy. I mówię mu jaka sytuacja ze Zośka w nocy je z cycka w dzień odciagam mleko i ze jest mi ciężko wiec może chociaż trochę wcześniej zacząć . Cz jak nie dam rady juz odciagac to czy może lepiej przejść na mm a zacząć po 6 mc. I wiecie co? Ogólnie to... znowu poczułam laktoterror. Ze musze karmić swoim mlekiem MUSZE. a to ze odciagam czy że jestem zmęczona to...nieważne. no jak juz bardzo chce to 5 mc albo 5.5 mogę zacząć "ALE NIE POWINNA PANI". Boże... on nir widzi problemu. Dopóki mam mleko i widzę mniej więcej na oczy to mam ściągać. Serio? Mówił tak jakbym chciała dziecku krzywdę ogromną zrobić...
    Co do rozszerzania diety, to powiedział to, co jest w zaleceniach. Dietę rozszerzamy po 6 miesiącu. Nie powinno się tego robić wcześniej.

Co do "laktoterroru" - to nic nie powiem,bo z tego to zawsze wyjdzie jakiś konflikt;p także nie udzielam się W tym temacie;p

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, ja w razie problemów z karmieniem podałabym mm (wolałabym to niż swoje wieczne zmęczenie i frustrację), a rozszerzanie diety normalnie po 6mc. Na początku (do roku właściwie) i tak podstawą jest mleko, te dodatkowe produkty nie zastępują go. Nie podaje się posiłków stałych zamiast mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 21:09

Papapatka lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em u mnie tez już ładnie łapie zabawki i podnosi nóżki ale ich jeszcze nie dostrzega 😉 jeszcze sie nie obraca wokół własnej osi ale wszystko przed nim😂 i podobnie jak u ciebie większość aktywności spędza na podłodze bo bardzo to lubi 😍😎

Pau.Em lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ