Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ewelcia85 wrote:Dziewczyny czy wasze dzieciaki przekręcają się z brzucha na plecy ?
I na boki już ładnie. Czemu martwić? To już czas
Znak że dobrze się rozwija
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 14:37
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
bumbum wrote:A jak nosicie swoje maluszki teraz? U mnie pozycja na fasolkę zaczęła parzyć, na pion jeszcze za wcześnie (czuję, że kregoslupek jeszcze miękki)
Co robić?
Fasolka dawno zaczęła ja parzyć. Albo przodem do świata też lubi.
Karola94c lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Ruda jak zauważe , że marny się bawi to kończę karmienie, odbijam i kładę np. na matę żeby się pobawił.
Nie karmię na siłę ale wiem że macie problemy z wagą więc może być inaczej u ciebie . Ogolnie ja żadnego dziecka nie karmie na siłe , jak nie chce jesc odpuszczam. Moja mama zmuszała do jedzenia Oliwkę i ona przez pierwszy rok życia bardzo często wymiotowała a ja głupia niedoświadczona myślałam że tak trzeba😒 .Teraz jak któreś moje dziecko nie chce jesc, nawet cały dzien, to ok ważne tylko żeby piło - mówię o Ali i Oliwce, bo Wojtuś je ładnie 😎
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 15:32
-
nick nieaktualnyEwelcia u nas z brzucha na plecy czesto sie przewracala.teraz juz mniej. Mala chciala podnieść sie wyzej i jak jedna reke bardziej wyprostowala to sie przekulnela na plecy.czyli bardziej to grawitacja niz swiadomy obrot
jak na plecach lezy to wlasnie na bok sie przekulnnie ale niech cwiczy. za to w kolko juz sie kreci i na brzuchu i na plecach jak zacznie do przodu badz w tył trzeba bedzie ja gonić po podlodze
synek mial 5 m-cy jak na brzuchu po podlodze jezdzi po calym pokoju a mala ma juz 3,5 m-ca. Wogole niby 3 m-ce a postep wielki z dnia na dzien. Juz sie fajnie bawi na macie i chce się wyglupiac.wtedy się smieje na calego
za to grzechotki w rece nie chce trzymac ;P
Ruda właśnie chcialam napisac to co wyżej ewelcia ze jak sie bawi to zabieram,ewentualnie smoczek daje do gryzienia. Jak mielismy kryzys to chwile pozwalalam się pobawic z nadzieja że to pomozena twoim miejscu jak mala nie chce za bardzo jesc tez bym dala jej sie chwile pobawic ale wiadomo ze robisz jak uwazasz za słuszne
Monikaa hel fajna sprawa.tez chcialam kupic i nagrac malatzn ja potrzebuje wtedy podwojnej ilosci bo synek zapewne tez bedzie chcial się pobawic
A na dzien dziecka chcialam kupic cos do raczkowania, tzn taka zabawke uciekajaca. Miala ktoras taka i poleca badz odradza? Widziałam i plastikowe i pluszowe i wszystkie wizualnie mi sie podobaja ale co z praktyka? -
My też już pp szczepieniu
Było o niebo lepiej niż poprzednio. Czy to zasługa mojego nastawienia?
Okey, płakała ale przy 1wszej szczepionce ja zagadalam dopiero przy 2 3 i 4. Ale między nimi dawała się uspokoić. Potem jedzenie i poszłam spać. W domu delikatnie odkleilam plasterki i jest ma razie ok. Zobaczymy jak wieczorem/ w nocy -
nick nieaktualnyMój się obraca wokół własnej osi i leżąc na plecach i na brzuchu. Z brzucha na plecy - tak średnio świadomie raczej to właśnie grawitacja i przypadek na tym etapie
Najważniejsze dla mnie, że leżąc na plecach łapie zabawki w osi symetrii i bierze nóżki do góry- wstęp do złapania stopek:) No i leżąc na brzuchu łapie zabawki- robimy wstęp do wysokiego podporu:)
Noszę na fasolke, a noszę bardzo rzadko, bo mały spędza większość czasu na podłodze:)
Na noszenie w pionie jest za wcześnie o jakieś 3 miesiące,także nie będę tego robić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 18:40
artemida27 lubi tę wiadomość
-
Zmieniłam taktykę
daje jej jeść jeżeli widzę że jest głodna, owszem czasem pozwolę jej pociumkac ale mam nadzieję że to pobudzi laktacje
( wyjątkiem są nocki jemy do 3H ). I Ala i ja jesteśmy spokojnieksze
może ona po prostu będzie drobna?
Lutyska, MonisiaK, Papapatka, symbolica, Ewelcia85, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy u któregos z Waszych dzieci był ból nóżek?
Miałyśmy szczepienie o 14 i do 19 było ok. Jakby w ogóle nie było szaczepienia. A po 19 juz marudna a potem w ogóle przestała ruszać nóżkami i nie można było jej dotknąć. Nie ma odczynu nie ma gorącej ani spuchnietej nóżki (obu w sensie), nie ma gorączki. W końcu dałam jej paracetamol działa przeciwbólowo tez i zasnęła... -
A w ogóle rozmawialam dzisiaj z pediatra (nfz facet ok 30 lat). I pytałam o rozszerzenie diety. Od kiedy. I mówię mu jaka sytuacja ze Zośka w nocy je z cycka w dzień odciagam mleko i ze jest mi ciężko wiec może chociaż trochę wcześniej zacząć . Cz jak nie dam rady juz odciagac to czy może lepiej przejść na mm a zacząć po 6 mc. I wiecie co? Ogólnie to... znowu poczułam laktoterror. Ze musze karmić swoim mlekiem MUSZE. a to ze odciagam czy że jestem zmęczona to...nieważne. no jak juz bardzo chce to 5 mc albo 5.5 mogę zacząć "ALE NIE POWINNA PANI". Boże... on nir widzi problemu. Dopóki mam mleko i widzę mniej więcej na oczy to mam ściągać. Serio? Mówił tak jakbym chciała dziecku krzywdę ogromną zrobić...
-
nick nieaktualnyPapapatka wrote:A w ogóle rozmawialam dzisiaj z pediatra (nfz facet ok 30 lat). I pytałam o rozszerzenie diety. Od kiedy. I mówię mu jaka sytuacja ze Zośka w nocy je z cycka w dzień odciagam mleko i ze jest mi ciężko wiec może chociaż trochę wcześniej zacząć . Cz jak nie dam rady juz odciagac to czy może lepiej przejść na mm a zacząć po 6 mc. I wiecie co? Ogólnie to... znowu poczułam laktoterror. Ze musze karmić swoim mlekiem MUSZE. a to ze odciagam czy że jestem zmęczona to...nieważne. no jak juz bardzo chce to 5 mc albo 5.5 mogę zacząć "ALE NIE POWINNA PANI". Boże... on nir widzi problemu. Dopóki mam mleko i widzę mniej więcej na oczy to mam ściągać. Serio? Mówił tak jakbym chciała dziecku krzywdę ogromną zrobić...
Co do "laktoterroru" - to nic nie powiem,bo z tego to zawsze wyjdzie jakiś konflikt;p także nie udzielam się W tym temacie;pEwelcia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPapapatka, ja w razie problemów z karmieniem podałabym mm (wolałabym to niż swoje wieczne zmęczenie i frustrację), a rozszerzanie diety normalnie po 6mc. Na początku (do roku właściwie) i tak podstawą jest mleko, te dodatkowe produkty nie zastępują go. Nie podaje się posiłków stałych zamiast mleka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 21:09
Papapatka lubi tę wiadomość
-
Pau.Em u mnie tez już ładnie łapie zabawki i podnosi nóżki ale ich jeszcze nie dostrzega 😉 jeszcze sie nie obraca wokół własnej osi ale wszystko przed nim😂 i podobnie jak u ciebie większość aktywności spędza na podłodze bo bardzo to lubi 😍😎
Pau.Em lubi tę wiadomość