X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    To tylko moja je z jednej piersi?
    Moj też z jednej chyba że już na noc się złości to czasem dostaje drugą ale to rzadko ;)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dlugo jedza wasze dzieci?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja zazwyczaj poniżej 10 minut, ale raz na dzień ma sesję z ciumkaniem cyca to wtedy nawet z 0,5h

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos ok 10- 15 minut 😉

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 5 minut to max ;D

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na jak długo zostawiłyście max dzidzie z tatą/babcią i odciągniętym mleczkiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 20:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to różnie karmię - zwykle po obudzeniu zjada z dwóch, a do spania przystawiam do jednej. W nocy obowiązkowo z dwoch;p
    A je tak z 5-10 minut.

Bumbum- jeszcze nie miałam okazji. Ja nawet nie mam butelki w domu :)

Ja będę chyba zaczynać od papek- z córka też tak zaczynałam. BLW spoko ale myślę, że nie na początek.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawiłam małego najdłużej na ok.1h kiedy do sklepu jechałam.. bez butelki.. jak wyjeżdżałam to spał, jak wracałam to płakał lub nie płakał na rękach u taty, a tata wydzwaniał bym szybko wracała. 😱

da8300b52b.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum ja ostatnio na 3,5h zostawiłam męża z małą. Przed wyjściem ją nakarmiłam a później jak mnie nie było zjadła 130ml mojego mleka z butli. Jak wróciłam to spała sobie smacznie😊

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez karmię z jednej piersi na raz, jak mialam kryzys to przez tydzien jadla z dwoch i dalej plakala ze glodna.na szczescie kryzys minal ;) jak dlugo karmie to nie wiem bo nigdy czasu nie odmierzam.
    Ja mala poki co najwiecej na 3,5 godz zostawilam z mlekiem w lodówce, nakarmili z 1 butelki a na nastepne karmienie juz bylam. Nie wiem jak bedzie za 2 tyg jak na wesele pojedziemy. Pewnie po 4-5 godz podjade do domu polozyc dzieci spac i mala nakarmic zeby zastoju nie miec ;) 15 km wiec jak bedzie zle to dziadki zadzwonia ;)
    Widzicie w kazdym temacie kazdy ma inne zdanie czy to jak rodzic,czy kp/mm, a takze metod wprowadzania jedzenia. Ja pewnie na poczatek papki a pozniej co raz większe kawalki ale wszystko sie okaze w praktyce. Mimo tego ze mam juz jakies doświadczenie chętnie czytam jak u Was to wyglada/wygladalo przy starszych. Człowiek uczy sie cale zycie ;) jedno wiem na pewno ze sloiczkow kupować nie bede bo jak sama zrobie to wiem co dziecku podaje ;) no i chyba lubie sie poswiecac dzieciom ;) albo poprostu kocham ich nad życie i zrobie dla nich wszystko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 22:48

symbolica lubi tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, w ciągu dnia Franek je z obydwu piersi. W nocy jak ma dłuższą przerwę najada się z jednej.

Sisi, mierzyłam czas przez pierwszy miesiąc jak się uczyłam jak to u niego wygląda. Teraz myślę że z 10-15 min mu zajmuje. Często Plus przerwa na odbicie bo Go zatyka.

Bumbum, pewnie wyjdę na wyrodną matkę Ale jak miał 4 tygodnie to pisałam egzamin i Niunio siedział z babcią I tata. Egzamin trwał 4 dni po 6-8godzin dziennie. Wyjezdzalam rano I wracałam wieczorem.w nocy karmiłam co 3 godziny. Sciagalam mleko w trakcie egzaminu (miałam że sobą torbę termiczną z wkladami). Teraz mam sporo zapasow w zamrażalniku. Niunio bez problemu zostaje z babcią czy tata jak muszę wyjść. Chociaż teraz raczej nie wychodzę na dłużej niż 3 godziny. Jak sie zdazy marudzi zanim wrócę to jest szybki telefon i torebeczka odmrazana.
    Tylko ja mam mame pod ręką A mąż od początku zajmował się nim na równi że mną więc Niunio przyzwyczajony też do innych członków rodziny. Choć wiadomo że najwięcej czasu spędza że mną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 23:10

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli wszystkie opisane tu metody na zastoje nie dzialaja to co mam robic? Ile herbatek z szałwi na dobę mozna wypić? Ponoć hamują laktacje...

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże umrę zaraz tak mnie boli gardło :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka83 wrote:
    Dziewczyny, jeśli wszystkie opisane tu metody na zastoje nie dzialaja to co mam robic? Ile herbatek z szałwi na dobę mozna wypić? Ponoć hamują laktacje...
    Na zastój nie pij szlwii. Weź sobie lykaj lecytyne 1000. Dziecko przystawiaj tak aby było skierowane na zastój Tz jeśli zastój masz np w lewej piersi z lewej na górze (od str pachy) to przystawiaj w pozycji spod pachy - wtedy brodą i nosek są ukierunkowane na zastój. A szałwia hamuje laktacje więc robi szkody tylko. Lecytyna ułatwia wyplyw.

Migotka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.mlekiemmamy.org/lecytyna-w-laktacji/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.mlekiemmamy.org/obrzek-piersi-i-zastoj-pokarmu/

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka83 wrote:

A dobrze trzymasz laktator? Bo zastój może się robić od źle trzymanego laktatora albo też od uciskania/naciskania piersi.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kochane! Laktator trzymam tak jak od 3 miesięcy :-( Nagle cos sie popsulo :-( Malej nie przystawiam... Ona slabo ssie, nawet nie mam czasu bo musze czesto odciagac i walcze.

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka83 wrote:
    Dziekuje Kochane! Laktator trzymam tak jak od 3 miesięcy :-( Nagle cos sie popsulo :-( Malej nie przystawiam... Ona slabo ssie, nawet nie mam czasu bo musze czesto odciagac i walcze.
    Aaaa Ty jesteś KPI :) Więc strona mlekiem mamy powstała z inicjatywy mam KPI. Poczytaj tam historie dziewczyn, które odciagaly mleko.

Grupa na fejsie: randkujące z laktatorem offtopowo- tutaj dziewczyny pomogą że wszystkim.
    Grupa matka: mamy sciagajace mleko -karmienie piersią inaczej

Polecam bardzo.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sobie radzicie z rączkami w buzi? Moja strasznie pcha nawet po jedzeniu. Smokiem pluje.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ