Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa to różnie karmię - zwykle po obudzeniu zjada z dwóch, a do spania przystawiam do jednej. W nocy obowiązkowo z dwoch;p
A je tak z 5-10 minut.
Bumbum- jeszcze nie miałam okazji. Ja nawet nie mam butelki w domu
Ja będę chyba zaczynać od papek- z córka też tak zaczynałam. BLW spoko ale myślę, że nie na początek. -
Bumbum ja ostatnio na 3,5h zostawiłam męża z małą. Przed wyjściem ją nakarmiłam a później jak mnie nie było zjadła 130ml mojego mleka z butli. Jak wróciłam to spała sobie smacznie😊🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyJa tez karmię z jednej piersi na raz, jak mialam kryzys to przez tydzien jadla z dwoch i dalej plakala ze glodna.na szczescie kryzys minal
jak dlugo karmie to nie wiem bo nigdy czasu nie odmierzam.
Ja mala poki co najwiecej na 3,5 godz zostawilam z mlekiem w lodówce, nakarmili z 1 butelki a na nastepne karmienie juz bylam. Nie wiem jak bedzie za 2 tyg jak na wesele pojedziemy. Pewnie po 4-5 godz podjade do domu polozyc dzieci spac i mala nakarmic zeby zastoju nie miec15 km wiec jak bedzie zle to dziadki zadzwonia
Widzicie w kazdym temacie kazdy ma inne zdanie czy to jak rodzic,czy kp/mm, a takze metod wprowadzania jedzenia. Ja pewnie na poczatek papki a pozniej co raz większe kawalki ale wszystko sie okaze w praktyce. Mimo tego ze mam juz jakies doświadczenie chętnie czytam jak u Was to wyglada/wygladalo przy starszych. Człowiek uczy sie cale zyciejedno wiem na pewno ze sloiczkow kupować nie bede bo jak sama zrobie to wiem co dziecku podaje
no i chyba lubie sie poswiecac dzieciom
albo poprostu kocham ich nad życie i zrobie dla nich wszystko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 22:48
symbolica lubi tę wiadomość
-
Baranosia, w ciągu dnia Franek je z obydwu piersi. W nocy jak ma dłuższą przerwę najada się z jednej.
Sisi, mierzyłam czas przez pierwszy miesiąc jak się uczyłam jak to u niego wygląda. Teraz myślę że z 10-15 min mu zajmuje. Często Plus przerwa na odbicie bo Go zatyka.
Bumbum, pewnie wyjdę na wyrodną matkę Ale jak miał 4 tygodnie to pisałam egzamin i Niunio siedział z babcią I tata. Egzamin trwał 4 dni po 6-8godzin dziennie. Wyjezdzalam rano I wracałam wieczorem.w nocy karmiłam co 3 godziny. Sciagalam mleko w trakcie egzaminu (miałam że sobą torbę termiczną z wkladami). Teraz mam sporo zapasow w zamrażalniku. Niunio bez problemu zostaje z babcią czy tata jak muszę wyjść. Chociaż teraz raczej nie wychodzę na dłużej niż 3 godziny. Jak sie zdazy marudzi zanim wrócę to jest szybki telefon i torebeczka odmrazana.
Tylko ja mam mame pod ręką A mąż od początku zajmował się nim na równi że mną więc Niunio przyzwyczajony też do innych członków rodziny. Choć wiadomo że najwięcej czasu spędza że mną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 23:10
-
nick nieaktualnyMigotka83 wrote:Dziewczyny, jeśli wszystkie opisane tu metody na zastoje nie dzialaja to co mam robic? Ile herbatek z szałwi na dobę mozna wypić? Ponoć hamują laktacje...
Migotka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Migotka83 wrote:Dziewczyny, jeśli wszystkie opisane tu metody na zastoje nie dzialaja to co mam robic? Ile herbatek z szałwi na dobę mozna wypić? Ponoć hamują laktacje...
A dobrze trzymasz laktator? Bo zastój może się robić od źle trzymanego laktatora albo też od uciskania/naciskania piersi.Migotka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMigotka83 wrote:Dziekuje Kochane! Laktator trzymam tak jak od 3 miesięcy
Nagle cos sie popsulo
Malej nie przystawiam... Ona slabo ssie, nawet nie mam czasu bo musze czesto odciagac i walcze.
Więc strona mlekiem mamy powstała z inicjatywy mam KPI. Poczytaj tam historie dziewczyn, które odciagaly mleko.
Grupa na fejsie: randkujące z laktatorem offtopowo- tutaj dziewczyny pomogą że wszystkim.
Grupa matka: mamy sciagajace mleko -karmienie piersią inaczej
Polecam bardzo.Migotka83 lubi tę wiadomość