Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem taka zła bo w sobotę byliśmy u syna koleżanki na urodzinach i była 6 stka dzieci w wieku 1-2,5 roku. Byliśmy krótko bo jakieś 2 h a Amelka nie miała za bardzo styczności z dziećmi bo wiadomo ze jest malutka, ale na wyjściu dowiedzieliśmy ze jedna dziewczynka ma katar i zapalenie ucha... dzisiaj w nocy mała miała zapchany nosek i ma mały katar. Robimy inhalacje z soli fizjologicznej ale jak będzie gorzej to pojadę do lekarza. Nie wiem jak można być tak bezmyślnym. Gdybym wiedziała ze będzie chore dziecko to w życiu bym tam nie poszła
-
magdaaa88 wrote:Ja jestem taka zła bo w sobotę byliśmy u syna koleżanki na urodzinach i była 6 stka dzieci w wieku 1-2,5 roku. Byliśmy krótko bo jakieś 2 h a Amelka nie miała za bardzo styczności z dziećmi bo wiadomo ze jest malutka, ale na wyjściu dowiedzieliśmy ze jedna dziewczynka ma katar i zapalenie ucha... dzisiaj w nocy mała miała zapchany nosek i ma mały katar. Robimy inhalacje z soli fizjologicznej ale jak będzie gorzej to pojadę do lekarza. Nie wiem jak można być tak bezmyślnym. Gdybym wiedziała ze będzie chore dziecko to w życiu bym tam nie poszła
Ludzie zachowują się jakby nie pamiętali jak to było jak ich dzieci były małejak można iść z chorym dzieckiem na spotkanie innych dzieci ehh
-
PaPaPatka dużą masz gondolkę - ile mała ma wzrostu teraz? któraś pisała jakiś czas temu że dziecko ma 68cm... mierzyłam dziś Jacka i ma 58cm, więc różnica naprawdę spora, w gondoli chciałabym żeby jeździł jak najdłużej, zobaczymy.. w garniak chrzcinowy r.62 spokojnie mi w sobotę wejdzie -
nick nieaktualnysymbolica wrote:PaPaPatka dużą masz gondolkę - ile mała ma wzrostu teraz? któraś pisała jakiś czas temu że dziecko ma 68cm... mierzyłam dziś Jacka i ma 58cm, więc różnica naprawdę spora, w gondoli chciałabym żeby jeździł jak najdłużej, zobaczymy.. w garniak chrzcinowy r.62 spokojnie mi w sobotę wejdzie
symbolica lubi tę wiadomość
-
symbolica wrote:PaPaPatka dużą masz gondolkę - ile mała ma wzrostu teraz? któraś pisała jakiś czas temu że dziecko ma 68cm... mierzyłam dziś Jacka i ma 58cm, więc różnica naprawdę spora, w gondoli chciałabym żeby jeździł jak najdłużej, zobaczymy.. w garniak chrzcinowy r.62 spokojnie mi w sobotę wejdzie
Gondola ma 80 cm. Zośka nosi teraz ogólnie 74, chociaż pepco 74 są juz przymałe. W czw idziemy na szczepienie to dam znać ile masymbolica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, ogarniacie powoli temat rozszerzania diety? Do końca 6go miesiąca jest jeszcze czas, ale ja z ciekawości czytam sobie co nieco. Doświadczone mamuśki, stosowałyście metodę blw? To teraz takie na topie, ale ja jakoś nie mam przekonania póki co...
-
nick nieaktualnyMoja nosi od 62 do 74
rozmiar rozmiarowi nie rowny... Z pepco wychodza mniejsze.z pepco mamy 68 na styk a inne 62 i jeszcze luz takze...gondole mam tez 80 i mam nadzieje ze wystarczy do czasu az mala usiadzie choc jak się rozlozy to wydaje sie wlasnie ze juz duzo miejsca nie ma. Od biedy jak dziewczyny pisza spacerowka na lezaco lub pol-lezaco
synek z początku lutego i 95 centyl caly czas a w gondoli jezdzil do polowy sierpnia
symbolica, Karola94c lubią tę wiadomość
-
My dziś zaszczepilismy pneumokoki I rota. Ale był krzyk
Oby teraz było spokojnie.
Niunio waży 7kg i mierzy 72 cm.
Co do rozszerzania diety to wiem żeby zaczynać od niedobrych warzyw: brokuły, pietruszka, szpinak. Potem dopiero te słodkie. I na tym moja wiedza się kończy:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybumbum wrote:Jedno mnie zastanawia, dostałam ostatnio w prezencie słoiczki i pisze na nich po 4. miesiącu i po 5. miesiącu. Nie zamierzam ich dawać przed 6. miesiącem, ale skoro wiadomo, że dietę rozszerza się po 6 mcu to jak można dawać po 4.?
malami91, symbolica, Karola94c lubią tę wiadomość
-
bumbum wrote:Jedno mnie zastanawia, dostałam ostatnio w prezencie słoiczki i pisze na nich po 4. miesiącu i po 5. miesiącu. Nie zamierzam ich dawać przed 6. miesiącem, ale skoro wiadomo, że dietę rozszerza się po 6 mcu to jak można dawać po 4.?
Z tego co wiem to rozszerza się dzieciom na modyfikowanym mleku po 4 miesiącu... przy KP zaleca się karmić tylko mlekiem do końca 6 miesiąca.Karola94c lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysymbolica wrote:Z tego co wiem to rozszerza się dzieciom na modyfikowanym mleku po 4 miesiącu... przy KP zaleca się karmić tylko mlekiem do końca 6 miesiąca.
Kiedyś tak było. Teraz bez względu na sposób karmienia po 6. Tzn. takie są zalecenia.
symbolica, Karola94c lubią tę wiadomość