X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wyprostowanych nóżkach też mało brakuje. Moja tak rączki do góry daje często podczas snu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci tak lubią z rączkami do góry spać :-).

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem taka zła bo w sobotę byliśmy u syna koleżanki na urodzinach i była 6 stka dzieci w wieku 1-2,5 roku. Byliśmy krótko bo jakieś 2 h a Amelka nie miała za bardzo styczności z dziećmi bo wiadomo ze jest malutka, ale na wyjściu dowiedzieliśmy ze jedna dziewczynka ma katar i zapalenie ucha... dzisiaj w nocy mała miała zapchany nosek i ma mały katar. Robimy inhalacje z soli fizjologicznej ale jak będzie gorzej to pojadę do lekarza. Nie wiem jak można być tak bezmyślnym. Gdybym wiedziała ze będzie chore dziecko to w życiu bym tam nie poszła :(

• bumbum Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    Ja jestem taka zła bo w sobotę byliśmy u syna koleżanki na urodzinach i była 6 stka dzieci w wieku 1-2,5 roku. Byliśmy krótko bo jakieś 2 h a Amelka nie miała za bardzo styczności z dziećmi bo wiadomo ze jest malutka, ale na wyjściu dowiedzieliśmy ze jedna dziewczynka ma katar i zapalenie ucha... dzisiaj w nocy mała miała zapchany nosek i ma mały katar. Robimy inhalacje z soli fizjologicznej ale jak będzie gorzej to pojadę do lekarza. Nie wiem jak można być tak bezmyślnym. Gdybym wiedziała ze będzie chore dziecko to w życiu bym tam nie poszła :(

Ludzie zachowują się jakby nie pamiętali jak to było jak ich dzieci były małe :( jak można iść z chorym dzieckiem na spotkanie innych dzieci ehh

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

PaPaPatka dużą masz gondolkę - ile mała ma wzrostu teraz? któraś pisała jakiś czas temu że dziecko ma 68cm... mierzyłam dziś Jacka i ma 58cm, więc różnica naprawdę spora, w gondoli chciałabym żeby jeździł jak najdłużej, zobaczymy.. w garniak chrzcinowy r.62 spokojnie mi w sobotę wejdzie :-)

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    PaPaPatka dużą masz gondolkę - ile mała ma wzrostu teraz? któraś pisała jakiś czas temu że dziecko ma 68cm... mierzyłam dziś Jacka i ma 58cm, więc różnica naprawdę spora, w gondoli chciałabym żeby jeździł jak najdłużej, zobaczymy.. w garniak chrzcinowy r.62 spokojnie mi w sobotę wejdzie :-)
    Mój ma 66 cm, a w gondoli się spokojnie jeszcze mieści. Gondola 80 cm.

symbolica lubi tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:

Gondola ma 80 cm. Zośka nosi teraz ogólnie 74, chociaż pepco 74 są juz przymałe. W czw idziemy na szczepienie to dam znać ile ma

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka duża ta Twoja Zośka ;) mój teraz 68 zaczyna nosić ale i 62 niektóre ok a wydaje mi się sporym chłopakiem :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal 56 😂😂

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 68 jeszcze ale też ubrania z pepco są już za małe. Powoli bedziemy przechodzic na 74.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ogarniacie powoli temat rozszerzania diety? Do końca 6go miesiąca jest jeszcze czas, ale ja z ciekawości czytam sobie co nieco. Doświadczone mamuśki, stosowałyście metodę blw? To teraz takie na topie, ale ja jakoś nie mam przekonania póki co...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Papatka duża ta Twoja Zośka ;) mój teraz 68 zaczyna nosić ale i 62 niektóre ok a wydaje mi się sporym chłopakiem :)
    Właśniemi tez wydaje się duża zwłaszcza ze urodziła się 51 cm....

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nosi od 62 do 74 ;D rozmiar rozmiarowi nie rowny... Z pepco wychodza mniejsze.z pepco mamy 68 na styk a inne 62 i jeszcze luz takze...gondole mam tez 80 i mam nadzieje ze wystarczy do czasu az mala usiadzie choc jak się rozlozy to wydaje sie wlasnie ze juz duzo miejsca nie ma. Od biedy jak dziewczyny pisza spacerowka na lezaco lub pol-lezaco ;) synek z początku lutego i 95 centyl caly czas a w gondoli jezdzil do polowy sierpnia ;)

symbolica, Karola94c lubią tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś zaszczepilismy pneumokoki I rota. Ale był krzyk :(
    Oby teraz było spokojnie.
    Niunio waży 7kg i mierzy 72 cm.

Co do rozszerzania diety to wiem żeby zaczynać od niedobrych warzyw: brokuły, pietruszka, szpinak. Potem dopiero te słodkie. I na tym moja wiedza się kończy:)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami blw jest fajne ale trzeba mieć dużo czasu i cierpliwości 😁 u nas trochę blw, trochę papek wszystko zależy też od dziecka i rodzaju produktu

artemida27, malami91, Karola94c lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno mnie zastanawia, dostałam ostatnio w prezencie słoiczki i pisze na nich po 4. miesiącu i po 5. miesiącu. Nie zamierzam ich dawać przed 6. miesiącem, ale skoro wiadomo, że dietę rozszerza się po 6 mcu to jak można dawać po 4.?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, kasa rządzi światem :-). Zawsze znajdzie się ktoś, kto to kupi. Kiedyś były zalecenia, że po 4 można.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 17:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Jedno mnie zastanawia, dostałam ostatnio w prezencie słoiczki i pisze na nich po 4. miesiącu i po 5. miesiącu. Nie zamierzam ich dawać przed 6. miesiącem, ale skoro wiadomo, że dietę rozszerza się po 6 mcu to jak można dawać po 4.?
    Niektórym rodzicom się spieszy do wszystkiego i później mogą się przechwalac: A moje dziecko już siada (taaa raczej posadzone siedzi), już chodzi (za rece), itd. I tak samo z dietą.

malami91, symbolica, Karola94c lubią tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:

Z tego co wiem to rozszerza się dzieciom na modyfikowanym mleku po 4 miesiącu... przy KP zaleca się karmić tylko mlekiem do końca 6 miesiąca.

Karola94c lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Z tego co wiem to rozszerza się dzieciom na modyfikowanym mleku po 4 miesiącu... przy KP zaleca się karmić tylko mlekiem do końca 6 miesiąca.

Kiedyś tak było. Teraz bez względu na sposób karmienia po 6. Tzn. takie są zalecenia :-).

symbolica, Karola94c lubią tę wiadomość

‹‹ 1100 1101 1102 1103 1104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ