Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pau.Em super ! 💪
Baranosia nie zazdroszcze😣,dobrze że u mnie Ala już się w nocy nie budzi.
Do tej pory Wojtek budził się raz ok 2:00 a teraz od dwoch nocy o 24:00,3:00 i o 5:00 😆
Obstawiam skok 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 08:01
Pau.Em lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas też był okres, że mała tylko raz budziła się w nocy na karmienie. Potem wróciliśmy do 3 karmień, ostatnie dni to 2 karmienia- koło 3 i 6, wstaje po 8.
Za to usypianie to koszmar. Przed 22 nie ma szans żeby zasnęła.
W sobotę chcieliśmy wyjść z mężem na kilka godzin, moja przyjaciółka ma urodziny. Planowaliśmy położyć spać mała wcześniej i wyjść ( babcia będzie u nas nocować i ja przypilnuje). Po ostatnich dniach to słabo to widzę.. jak już uda nam się ja położyć spać to oboje padamy że zmęczenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 10:37
-
nick nieaktualnyW 1 szklance zimnej wody, rozpuścić 4 łyżki skrobi ziemniaczanej, do momentu pozbycia się grudek.
Zagotować 2 litry wody.
Do wrzątku wlać rozrobioną skrobię ziemniaczaną, dokładnie mieszając.
Przygotowany roztwór wlać do wanny (wanienki).
Wymieszać z letnią wodą, do uzyskania temperatury 37-37,5 stopnia.
Kąpać dziecko 10-15 minut.
Ja robiłam z tego przepisu. Wyszło ok. -
nick nieaktualnyMam nadzieję, że to nie pierwszy i ostatni raz takie spanie:D ostatnie dni spał od 20-21 do 3:30. Ale wczoraj dużo się działo, nie spał w dzień tyle ile trzeba i sobie nadrobil.
Ja robię tak jak napisała malami. Tylko do wanny jak wlewam ten kisielek to szybko mieszam trzepaczką do jajek żeby mi się gluty nie zrobily🙈🙈Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o spanie to moja ma 3 drzemki po 40 min z zegarkiem w ręku. I koło 14-15 drzemka 2h zazwyczaj na dworze. I czasem koło 18 zdrzemnę się na pół godziny:) Śpioch po mamie żeby tak w nocy spala :p
A zasypia w wózku w dzień. Do spania na noc czasem w trakcie czytania bajek sama zasypia jak nie to przy piersi. Albo że smoczkiem Ale otulina w cyca :p
No ani nas chyba zaczyna się ząbkowanie:( ręce w buzi cały czas, slini się strasznie. Od 3 nocy budzi się i placze nie wiadomo dlaczego pomaga wzięcie na ręce. Jest niespokojny przy piersi. Do tego luzniejsze kupki.... No to chyba ewidentnie ząbki... ciekawe kiedy wyjdą. Macie jakiś sprawdzony żel na dziąsła? Albo sprawdzone sp9soby żeby ulżyć w bólu? Bo jak się rozkręcić na dobre wolę wiedziećWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 18:22
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
LadyE ja stosowałam Dentinox N - działa fajnie znieczulająco na dziąsełka. Są gryzaczki wypełenione wodą które się chłodzi w lodówce (mozna, nie trzeba) i dziecko sobie gryzie. Są też gryzaczki gumowe.
Jest też coś takiego jak szczoteczki canpol:
https://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/318-zestaw-szczoteczek-do-zebow-
Dziecko może sobie trzymać to w buzi i masować samodzielnie dziąsełka.
Starsze dziecko może sobie też zimną łyżeczkę przykładać do dziąsełek ale to praktykowałam ok roczku.
Mój dziś przechodzi sam siebie z tym spaniem - w nocy jak pisałam wyżej pięknie spał... od rana 3xpo 2h spał i to ja wkraczałam do pokoju, wytrzymywał maks.1,5h bez snu - marudny sie robił- i teraz znowu śpi... obudzę go za ok 15minut (1h spania) żeby poszedł normalnie na noc spać ok 20:30. Czuję się jakbym miała noworodka...
-
nick nieaktualnyDziewczyny, gdyby któraś z Was miała wrażenie, że przechodzi jakiś kryzys laktacyjny to polecam ten artykuł przeczytać:
http://milkpower.pl/bec-zmiana-czyli-karmienie-piersia-po-3-m-z/?fbclid=IwAR08kO7s9eKAWtGJjnUCSuWLONIYr-iL0Zek7WwnxZUtFL0s7h82-PsBy8k
Trafiłam na niego w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie dlaczego moje dziecko ostatnio się zachowuje jakby miało focha na pierś.baranosia, symbolica, bumbum, SiSi111, Ewelcia85 lubią tę wiadomość