X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemdlec nie zemdleje ale nie znoszę tego proszę przytrzymać małej nóżke grrrr👿👿👿👿

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Zemdlec nie zemdleje ale nie znoszę tego proszę przytrzymać małej nóżke grrrr👿👿👿👿

Ruda, trzymam kciuki. My sie wybieramy 16 maa na drugą turę. Tym razem Mąż bedzie z nami, bedzie tryzmał Małą.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dopiero za tydzień pierwsze szczepienie wiec niezle do tyłu jesteśmy:)
    Dzis Mala caly czas ulewa, tj id rana juz z 4razy co jest dziwne bo ona bardzo malo ulewala do tej pory. A dziś pobila rekord rekordów zasnela o 21 i spala do 5, zjadka, pogadala i dalej spala do 10. Normalnie az chce sie zyc:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 14:08

amir, Papapatka, malami91 lubią tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też miała jakiś dzień na spanie zresztą on z reguły śpi fajnie... ale gdybym go nie zaczęła budzić o 13 po 3h spania to spałby dalej... na spacer go wzięłam to znowu spał i dał spokojnie zakupy zrobić.. tak to z nim jest jak jest piękna pogoda :-))

My ze szczepieniami mamy spokój i dopiero po koniec czerwca druga tura :-) Trzymam kciuki za Wasze dzieci, żeby dzielnie znosiły. Zawsze chodziłam sama na szczepienia z dzieckiem i jakoś tak tego strasznie nie przeżywałam.. nigdy nie ujawniałam też swoich emocji przed dzieckiem w związku ze szczepieniami także szły płynnie. Jak była starsza to wiedziała, że chwilę zaboli - komar ugryzie- i zaraz przejdzie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 16:55

malami91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieciaki usypiaja jakoś inaczej niż tylko przy cycku? W sensie same? Bo mój to tylko przy piersi albo w wózku na spacerze ale też musi być po piersi :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Czy wasze dzieciaki usypiaja jakoś inaczej niż tylko przy cycku? W sensie same? Bo mój to tylko przy piersi albo w wózku na spacerze ale też musi być po piersi :)
    Moj na ogól zasypia samw łóżeczku , chyba że jest jakiś niespokojny to go trochę lulam na rękach 😉

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po...mała płakała strasznie miałam ochotę płakać razem z nią...gorzej było niż na 1 dawce 😭😭😭😭

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asa i dostaliśmy zageszczacz pokarmu nutriton i kontrola wagi za 2 tyg

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK mój albo przy cycu, albo sam (zazwyczaj nad ranem tak zasypia), albo lulalny (najczęsciej niestety ostatnio, często się wybudza odkładany i tu albo go znowu trzeba lulać albo pozwala się odłożyć, porozgląda się i zasypia). No i oczywiście szumidło z aplikacji zawsze chodzi - ostatnio suszarka na topie i daje radę. Jak jest w wózku to nic nie muszę robić, byleby wózek na początku jechał, ale to chyba większość dzieciaków tak ma..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 19:07

da8300b52b.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zazdroszcze Wam karmienia piersią i bardzo żałuję, że tym razem nie mogę karmić mojego dziecka naturalnie.
    Nam zmienili mleko na neocate (cale szczescie dostaliśmy refundacje bo jedna puszka kosztuje 150zł) bo po nutramigenie zaczęło się pogarszać i doszliśmy z lekarzem do tego, że nutra ma soje, a neo nie. Całe szczęście się polepszyło małej. W międzyczasie mieliśmy usg brzucha, gdzie wyszły poszerzone miedniczki jednej nerki - na cito musieliśmy robić badanie moczu i dostaliśmy skierowanie do nefrologa :/ W posiewie kupki wyszedł nam gronkowiec złocisty. Póki co nic z tym nie robimy, tylko probiotyk bo ponoć występuje często u dzieci z alergiami i już przed wynikiem posiewu nasz lekarz mówił, żeby się nie przestraszyc jak wyjdzie to paskudztwo. Musimy bardzo dbać o higiene podczas przewijania, żeby też się nie zarazić.
    Jestem w ciągłym stresie. Teraz jeszcze od 3tyg coś ze mną nie tak :/ plamie na różowo, później kilka dni przerwy i znów. Ostatnio już myslałam, że to w końcu okres bo jednego dnia dość mocno plamiłam i do teraz znów nic. Jutro idę do ginekologa.

Co do wagi to też się zabieram za siebie. Planuje kupić bieżnie do biegania, musze tylko wybrać jaką ;)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i co do szczepień. Jako alergicy mamy odroczone póki jelita się nie wygoją :/

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ostatnio upodobał sobie lulanie na rączkach i głównie tak zasypia. Wyjątkiem jest spacer i noc - po ciemku zasypia sam w łóżeczku.

• Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella ojojcze Twoją sytuację. Ale już dajesz sobie świetnie radę.
    Mam prośbę czy możesz usunąć mnie z pierwszej strony? To ja Mamunia. 😜

k0kd82c32w13sbm1.png
  • Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oczywiście pokłon w Twoją stronę. 😘

k0kd82c32w13sbm1.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zasypia w wózku, ale jej drzemki w ciagu dnia to ok 3 po 40min. Na noc zasypia sama w łóżeczku.
    Dziewczyny jak myslicie czym moze byc spowodowane czeste ulewanie Malej dzis, do tej pory nie bylo to czeste a dzis po kazdym karmieniu i to dosyc duzo.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Zazdroszcze Wam karmienia piersią i bardzo żałuję, że tym razem nie mogę karmić mojego dziecka naturalnie.
    Nam zmienili mleko na neocate (cale szczescie dostaliśmy refundacje bo jedna puszka kosztuje 150zł) bo po nutramigenie zaczęło się pogarszać i doszliśmy z lekarzem do tego, że nutra ma soje, a neo nie. Całe szczęście się polepszyło małej. W międzyczasie mieliśmy usg brzucha, gdzie wyszły poszerzone miedniczki jednej nerki - na cito musieliśmy robić badanie moczu i dostaliśmy skierowanie do nefrologa :/ W posiewie kupki wyszedł nam gronkowiec złocisty. Póki co nic z tym nie robimy, tylko probiotyk bo ponoć występuje często u dzieci z alergiami i już przed wynikiem posiewu nasz lekarz mówił, żeby się nie przestraszyc jak wyjdzie to paskudztwo. Musimy bardzo dbać o higiene podczas przewijania, żeby też się nie zarazić.
    Jestem w ciągłym stresie. Teraz jeszcze od 3tyg coś ze mną nie tak :/ plamie na różowo, później kilka dni przerwy i znów. Ostatnio już myslałam, że to w końcu okres bo jednego dnia dość mocno plamiłam i do teraz znów nic. Jutro idę do ginekologa.

Co do wagi to też się zabieram za siebie. Planuje kupić bieżnie do biegania, musze tylko wybrać jaką ;)

A ile poszerzone? My tez mamy poszerzone 0,3 cm i nefrolog powiedziała ze dziecko zdrowe i żeby tylko kontrolować co pol roku robić usg i co miesiąc mocz.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella kurczę rzeczywiście ciągle coś Wam wyskakuje, ale widać że ogarniasz sytuację bo kto jak nie Ty :-) Trzymam kciuki żeby już nic Was nie zaskakiwało.

Sisi może coś w mleku masz - akurat taki skład i coś jej w nim przeszkadza? mój też ma dni pojedyńcze, że częściej ulewa, ale nie dojdę dlaczego... naprawdopodobniej też źle odbity jest, czasem dwa razy dziecko chce a ja tego nie uwzględniłam i ulewanie gotowe.
    Sisi to mało Ci śpi w dzień mimo wszystko..(choć przepisowe 3drzemki ma, więc szybka dziewczynka w wypoczywaniu) Czytałam, że w dzień powinno przesypiać ok5h i w nocy ok10... mój się tabelek raczej trzyma aż za bardzo (tzn śpi jeszcze więcej-w dzień) jak nie ma skoku akurat.

212b77379087cce187e017317f8f1fe4,780,0,0,0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 21:05

SiSi111 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny straciatella ale macie przeboje :(

Moja mała ma po szczepieniu 37.4' muszę kontrolować czy nie rośnie. Tak mi jej szkoda że dziś pozwalam zasnąć przy cycusiu. Widzę że tego chce. Nie je tylko leży i się przytula

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, najważniejsze, że malutka czuje się lepiej na tym nowym mleku. I tak jesteś super mamą, nieważne czy kp czy mm.

Symbolica, zazdroszczę, że mały tak ładnie śpi. U nas ten czas już minął niestety. Dzisiaj co prawda na spacerze pospał 2h, ale w domu 2x30min tylko. Szybka regeneracja i zabawa na całego 😃. Dzisiaj tak tarmosił zabawkę leżąc na macie, że już myślałam, że pałąki powyrywa. Spodobało mu się chwytanie 🙂.

Ewelcia85, symbolica lubią tę wiadomość

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym żeby mój lobuz tak spał... Najlepiej na spacerze to jak złapie dobry sen to potrafi pospać od 13-17...
    Moj to ma czujnik cycka i często leżę z nim żeby złapał lepszy sen... I tak czasem jak próbuję wstać to oczy jak 5 zł i wychodzę i czekam czy usnie... Więc ja czekam i on czeka... No nie usnie sam nie ma szans, będzie na mnie "krzyczał" ale sam nie usnie. Czasem tylko pierś w buzi nawet nie ppciumka i odlot 😂 Kurde córcia smoczek kochała to po jedzeniu smoka i lulu a ten ze mnie sobie smoka zrobił...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ