Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
A my dopiero za tydzień pierwsze szczepienie wiec niezle do tyłu jesteśmy:)
Dzis Mala caly czas ulewa, tj id rana juz z 4razy co jest dziwne bo ona bardzo malo ulewala do tej pory. A dziś pobila rekord rekordów zasnela o 21 i spala do 5, zjadka, pogadala i dalej spala do 10. Normalnie az chce sie zyc:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 14:08
amir, Papapatka, malami91 lubią tę wiadomość
-
Mój też miała jakiś dzień na spanie zresztą on z reguły śpi fajnie... ale gdybym go nie zaczęła budzić o 13 po 3h spania to spałby dalej... na spacer go wzięłam to znowu spał i dał spokojnie zakupy zrobić.. tak to z nim jest jak jest piękna pogoda
)
My ze szczepieniami mamy spokój i dopiero po koniec czerwca druga turaTrzymam kciuki za Wasze dzieci, żeby dzielnie znosiły. Zawsze chodziłam sama na szczepienia z dzieckiem i jakoś tak tego strasznie nie przeżywałam.. nigdy nie ujawniałam też swoich emocji przed dzieckiem w związku ze szczepieniami także szły płynnie. Jak była starsza to wiedziała, że chwilę zaboli - komar ugryzie- i zaraz przejdzie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 16:55
malami91 lubi tę wiadomość
-
MonisiaK wrote:Czy wasze dzieciaki usypiaja jakoś inaczej niż tylko przy cycku? W sensie same? Bo mój to tylko przy piersi albo w wózku na spacerze ale też musi być po piersi
-
MonisiaK mój albo przy cycu, albo sam (zazwyczaj nad ranem tak zasypia), albo lulalny (najczęsciej niestety ostatnio, często się wybudza odkładany i tu albo go znowu trzeba lulać albo pozwala się odłożyć, porozgląda się i zasypia). No i oczywiście szumidło z aplikacji zawsze chodzi - ostatnio suszarka na topie i daje radę. Jak jest w wózku to nic nie muszę robić, byleby wózek na początku jechał, ale to chyba większość dzieciaków tak ma..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 19:07
-
Zazdroszcze Wam karmienia piersią i bardzo żałuję, że tym razem nie mogę karmić mojego dziecka naturalnie.
Nam zmienili mleko na neocate (cale szczescie dostaliśmy refundacje bo jedna puszka kosztuje 150zł) bo po nutramigenie zaczęło się pogarszać i doszliśmy z lekarzem do tego, że nutra ma soje, a neo nie. Całe szczęście się polepszyło małej. W międzyczasie mieliśmy usg brzucha, gdzie wyszły poszerzone miedniczki jednej nerki - na cito musieliśmy robić badanie moczu i dostaliśmy skierowanie do nefrologaW posiewie kupki wyszedł nam gronkowiec złocisty. Póki co nic z tym nie robimy, tylko probiotyk bo ponoć występuje często u dzieci z alergiami i już przed wynikiem posiewu nasz lekarz mówił, żeby się nie przestraszyc jak wyjdzie to paskudztwo. Musimy bardzo dbać o higiene podczas przewijania, żeby też się nie zarazić.
Jestem w ciągłym stresie. Teraz jeszcze od 3tyg coś ze mną nie takplamie na różowo, później kilka dni przerwy i znów. Ostatnio już myslałam, że to w końcu okres bo jednego dnia dość mocno plamiłam i do teraz znów nic. Jutro idę do ginekologa.
Co do wagi to też się zabieram za siebie. Planuje kupić bieżnie do biegania, musze tylko wybrać jakąEwelcia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja zasypia w wózku, ale jej drzemki w ciagu dnia to ok 3 po 40min. Na noc zasypia sama w łóżeczku.
Dziewczyny jak myslicie czym moze byc spowodowane czeste ulewanie Malej dzis, do tej pory nie bylo to czeste a dzis po kazdym karmieniu i to dosyc duzo. -
Straciatellaa wrote:Zazdroszcze Wam karmienia piersią i bardzo żałuję, że tym razem nie mogę karmić mojego dziecka naturalnie.
Nam zmienili mleko na neocate (cale szczescie dostaliśmy refundacje bo jedna puszka kosztuje 150zł) bo po nutramigenie zaczęło się pogarszać i doszliśmy z lekarzem do tego, że nutra ma soje, a neo nie. Całe szczęście się polepszyło małej. W międzyczasie mieliśmy usg brzucha, gdzie wyszły poszerzone miedniczki jednej nerki - na cito musieliśmy robić badanie moczu i dostaliśmy skierowanie do nefrologaW posiewie kupki wyszedł nam gronkowiec złocisty. Póki co nic z tym nie robimy, tylko probiotyk bo ponoć występuje często u dzieci z alergiami i już przed wynikiem posiewu nasz lekarz mówił, żeby się nie przestraszyc jak wyjdzie to paskudztwo. Musimy bardzo dbać o higiene podczas przewijania, żeby też się nie zarazić.
Jestem w ciągłym stresie. Teraz jeszcze od 3tyg coś ze mną nie takplamie na różowo, później kilka dni przerwy i znów. Ostatnio już myslałam, że to w końcu okres bo jednego dnia dość mocno plamiłam i do teraz znów nic. Jutro idę do ginekologa.
Co do wagi to też się zabieram za siebie. Planuje kupić bieżnie do biegania, musze tylko wybrać jaką
A ile poszerzone? My tez mamy poszerzone 0,3 cm i nefrolog powiedziała ze dziecko zdrowe i żeby tylko kontrolować co pol roku robić usg i co miesiąc mocz. -
Straciatella kurczę rzeczywiście ciągle coś Wam wyskakuje, ale widać że ogarniasz sytuację bo kto jak nie Ty
Trzymam kciuki żeby już nic Was nie zaskakiwało.
Sisi może coś w mleku masz - akurat taki skład i coś jej w nim przeszkadza? mój też ma dni pojedyńcze, że częściej ulewa, ale nie dojdę dlaczego... naprawdopodobniej też źle odbity jest, czasem dwa razy dziecko chce a ja tego nie uwzględniłam i ulewanie gotowe.
Sisi to mało Ci śpi w dzień mimo wszystko..(choć przepisowe 3drzemki ma, więc szybka dziewczynka w wypoczywaniu) Czytałam, że w dzień powinno przesypiać ok5h i w nocy ok10... mój się tabelek raczej trzyma aż za bardzo (tzn śpi jeszcze więcej-w dzień) jak nie ma skoku akurat.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 21:05
SiSi111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStraciatella, najważniejsze, że malutka czuje się lepiej na tym nowym mleku. I tak jesteś super mamą, nieważne czy kp czy mm.
Symbolica, zazdroszczę, że mały tak ładnie śpi. U nas ten czas już minął niestety. Dzisiaj co prawda na spacerze pospał 2h, ale w domu 2x30min tylko. Szybka regeneracja i zabawa na całego 😃. Dzisiaj tak tarmosił zabawkę leżąc na macie, że już myślałam, że pałąki powyrywa. Spodobało mu się chwytanie 🙂.
Ewelcia85, symbolica lubią tę wiadomość
-
Chciałabym żeby mój lobuz tak spał... Najlepiej na spacerze to jak złapie dobry sen to potrafi pospać od 13-17...
Moj to ma czujnik cycka i często leżę z nim żeby złapał lepszy sen... I tak czasem jak próbuję wstać to oczy jak 5 zł i wychodzę i czekam czy usnie... Więc ja czekam i on czeka... No nie usnie sam nie ma szans, będzie na mnie "krzyczał" ale sam nie usnie. Czasem tylko pierś w buzi nawet nie ppciumka i odlot 😂 Kurde córcia smoczek kochała to po jedzeniu smoka i lulu a ten ze mnie sobie smoka zrobił...Ewelcia85 lubi tę wiadomość