X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida ale rozstępy pewnie od środka to tak nie widać jak na brzuchu. Mi niestety zostały po pierwszej ciąży w tej nic nie wyszło, nigdzie.

Pau em mi to trzeba rzeczywiście wodę w jakimś gary gotować.

k0kd82c32w13sbm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam rozstępy na brzuchu, od wewnętrznej strony ud, ale robią się coraz mniej widoczne :-). A kostiumy kąpielowe jednoczęściowe zawsze mi się podobały, więc luzik :-D.

bumbum lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzidzie też tak kręcą głowami w tą i z powrotem przed snem lub jak się przebudzą?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babum moja przed przebudzeniem się tak robi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też tak robi, najczęściej jak się budzi.

• Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was bierzr jakies witaminy? Jak byłam w ciąży to nic mnie nie brało, a teraz co róż. A wiadomo jak to z dietą u matek karmiących.

k0kd82c32w13sbm1.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko DHA.

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karletka wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was bierzr jakies witaminy? Jak byłam w ciąży to nic mnie nie brało, a teraz co róż. A wiadomo jak to z dietą u matek karmiących.

Niestety rozstępy są po zewnętrznej stronie. Widać strasznie.

Ja biorę cały czas pregne plus, dodatkowo jak czuje że coś mnie bierze to piję Prenalen.

To ja mam inne pytanie, czy Wasze maluchy wysoko podnoszą nogi przez sen/ zasypiając? Nasza podnosi bardzo wysoko, uderza czasem w wózek albo łóżeczko. Przewijak już zdjelismy bo strasznie w niego kopała.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 2 tygodnie chrzciny:) nie wyobrazam sobie jak mała wytrzyma w kościele a dodatkowo wszystko i wszyscy zostaną obzygani przez to jej ulewanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, pisałaś, że mała lubi pospać to pewnie i chrzest prześpi :-).

Artemida, mój przez sen to raczej nie. Jak nie śpi to podnosi nogi wysoko, uderza nimi w karuzelę nad łóżeczkiem.

Karletka, ja nic nie biorę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 15:33

• Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda A może ma alergie ze tak ulewa?

k0kd82c32w13sbm1.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro pierwsze szczepienie. Mam stresa i nie wiem czy podać 6w1, rota i pneumo razem czy dzielić

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karletka a jak to sprawdzić ?w nocy nie ulewa bo odrazu śpi ulewa jak przebiera nogami i się rusza więc to chyba nie to..

• symbolica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barnosia najlepiej podać wszystko, będziecie mieli z głowy (a tak co rusz jakieś katary plany zmieniają....) U małego nie było żadnych komplikacji prócz większej ilości kup i lekko podwyższonej temperatury-dawałam paracetamol przez dwa dni. Mój nie podnosi nóg do góry jeszcze.. ręce za to ciągle - ma ksywę dyrygent nadany przez siostrę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 15:36

da8300b52b.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pielęgniarka mówiła żeby dać wszystko razem bo dzieciaczki dobrze to znoszą ale mam jakieś obawy

Większą ilością kup nie pogardzę bo u nas znowu 5 dzień bez :/ A dwie ostatnie były dopiero po czopku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 15:59

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barnosia też miałam obawy, ale lekarka mnie przekonała i teraz się cieszę, że nie szczepiłam na raty... im więcej wizyt w przychodni tym większe ryzyko przywleczenia czegoś..

Czytam własnie, że: "Kobiety karmiące potrzebują dodatkowych 2,5 do 5 kg więcej niż przed ciążą, aby ich ciało było zdrowe, kiedy karmią dziecko. Jeśli zbyt szybko stracisz wagę, może to zmniejszyć Twoje zasoby mleka, kiedy dziecko gwałtownie rośnie i potrzebuje jeść więcej. Te dodatkowe kilogramy zrzucisz w naturalny sposób w ciągu pierwszych sześciu miesięcy."

O i to jest ciekawe: "Karmienie piersią pomaga też zrzucić wagę po ciąży, ponieważ zużywa specjalny rodzaj tłuszczu, który zgromadziłaś w trakcie ciąży, zanim nieodwołalnie wpłynie on na Twoją sylwetkę. Karmienie pomaga Ci zrzucić ten balast w odpowiednim tempie."

https://www.pampers.pl/noworodek/karmienie/artykul/wszystko-co-musisz-wiedziec-przed-pierwszym-karmieniem-piersia?utm_source=Plista&utm_medium=Display_cpc&utm_content=NB5&utm_campaign=Pampers_Mums_Journey_1718

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 16:07

bumbum, baranosia, Karletka, Pau.Em, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

da8300b52b.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3kg wiecej niz przed ciaza a brzuch garaleta i rozstepy:/:( ogolnie zastanawiam sie nad umowieniem z doradca chustowania albo kupnem nosidla ergonomicznego z chusty bo w dxuen Mala spi na raczkach głównie. Chcialam chuste aleboje sie zenie ogarne tematu ze mala bedzie sie wkurzac w trakcie motania, macie jakies rady z wlasnego doswiadczenia?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Barnosia też miałam obawy, ale lekarka mnie przekonała i teraz się cieszę, że nie szczepiłam na raty... im więcej wizyt w przychodni tym większe ryzyko przywleczenia czegoś..

Czytam własnie, że: "Kobiety karmiące potrzebują dodatkowych 2,5 do 5 kg więcej niż przed ciążą, aby ich ciało było zdrowe, kiedy karmią dziecko. Jeśli zbyt szybko stracisz wagę, może to zmniejszyć Twoje zasoby mleka, kiedy dziecko gwałtownie rośnie i potrzebuje jeść więcej. Te dodatkowe kilogramy zrzucisz w naturalny sposób w ciągu pierwszych sześciu miesięcy."

O i to jest ciekawe: "Karmienie piersią pomaga też zrzucić wagę po ciąży, ponieważ zużywa specjalny rodzaj tłuszczu, który zgromadziłaś w trakcie ciąży, zanim nieodwołalnie wpłynie on na Twoją sylwetkę. Karmienie pomaga Ci zrzucić ten balast w odpowiednim tempie."

https://www.pampers.pl/noworodek/karmienie/artykul/wszystko-co-musisz-wiedziec-przed-pierwszym-karmieniem-piersia?utm_source=Plista&utm_medium=Display_cpc&utm_content=NB5&utm_campaign=Pampers_Mums_Journey_1718
    To o mnie ! 😂😂😂

symbolica lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi teraz póki mała nie siedzi tylko chusta. Spotkaj się z doradcą ona pokaże Ci różne chusty i nauczy wszystkiego :) ja pokochałam moją bawełnę + len i dociąga się dosłownie jedną ręką

SiSi111 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła nam poduszka head care :) Póki co super, podczas zabawy cały czas na niej leżała, teraz też na niej śpi. O dziwo ma głowę prosto a zawsze miała na prawy bok... :) Mam nadzieje, że ta poduszka pomoże. Mieliśmy już drugie spotkanie z rehabilitantem także mam nadzieje, że ta asymetria szybko się wyrówna :) Rehabilitant przyjeżdza do nas do domu.

Moja też tak obraca głową na boki i to mega szybko. Czasami przed przebudzeniem a czasami nawet w nocy. Pytalam o to neurologa i powiedziała, że nie widzi w tym nic dziwnego. Pytała tylko czy ją to nie budzi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 19:53

‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ