Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karletka wrote:Dziewczyny czy któraś z Was bierzr jakies witaminy? Jak byłam w ciąży to nic mnie nie brało, a teraz co róż. A wiadomo jak to z dietą u matek karmiących.
Niestety rozstępy są po zewnętrznej stronie. Widać strasznie.
Ja biorę cały czas pregne plus, dodatkowo jak czuje że coś mnie bierze to piję Prenalen.
To ja mam inne pytanie, czy Wasze maluchy wysoko podnoszą nogi przez sen/ zasypiając? Nasza podnosi bardzo wysoko, uderza czasem w wózek albo łóżeczko. Przewijak już zdjelismy bo strasznie w niego kopała. -
nick nieaktualnyRuda, pisałaś, że mała lubi pospać to pewnie i chrzest prześpi
.
Artemida, mój przez sen to raczej nie. Jak nie śpi to podnosi nogi wysoko, uderza nimi w karuzelę nad łóżeczkiem.
Karletka, ja nic nie biorę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 15:33
-
Barnosia najlepiej podać wszystko, będziecie mieli z głowy (a tak co rusz jakieś katary plany zmieniają....) U małego nie było żadnych komplikacji prócz większej ilości kup i lekko podwyższonej temperatury-dawałam paracetamol przez dwa dni. Mój nie podnosi nóg do góry jeszcze.. ręce za to ciągle - ma ksywę dyrygent nadany przez siostrę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 15:36
-
No właśnie pielęgniarka mówiła żeby dać wszystko razem bo dzieciaczki dobrze to znoszą ale mam jakieś obawy
Większą ilością kup nie pogardzę bo u nas znowu 5 dzień bezA dwie ostatnie były dopiero po czopku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 15:59
-
Barnosia też miałam obawy, ale lekarka mnie przekonała i teraz się cieszę, że nie szczepiłam na raty... im więcej wizyt w przychodni tym większe ryzyko przywleczenia czegoś..
Czytam własnie, że: "Kobiety karmiące potrzebują dodatkowych 2,5 do 5 kg więcej niż przed ciążą, aby ich ciało było zdrowe, kiedy karmią dziecko. Jeśli zbyt szybko stracisz wagę, może to zmniejszyć Twoje zasoby mleka, kiedy dziecko gwałtownie rośnie i potrzebuje jeść więcej. Te dodatkowe kilogramy zrzucisz w naturalny sposób w ciągu pierwszych sześciu miesięcy."
O i to jest ciekawe: "Karmienie piersią pomaga też zrzucić wagę po ciąży, ponieważ zużywa specjalny rodzaj tłuszczu, który zgromadziłaś w trakcie ciąży, zanim nieodwołalnie wpłynie on na Twoją sylwetkę. Karmienie pomaga Ci zrzucić ten balast w odpowiednim tempie."
https://www.pampers.pl/noworodek/karmienie/artykul/wszystko-co-musisz-wiedziec-przed-pierwszym-karmieniem-piersia?utm_source=Plista&utm_medium=Display_cpc&utm_content=NB5&utm_campaign=Pampers_Mums_Journey_1718Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 16:07
bumbum, baranosia, Karletka, Pau.Em, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
Ja mam 3kg wiecej niz przed ciaza a brzuch garaleta i rozstepy:/
ogolnie zastanawiam sie nad umowieniem z doradca chustowania albo kupnem nosidla ergonomicznego z chusty bo w dxuen Mala spi na raczkach głównie. Chcialam chuste aleboje sie zenie ogarne tematu ze mala bedzie sie wkurzac w trakcie motania, macie jakies rady z wlasnego doswiadczenia?
-
symbolica wrote:Barnosia też miałam obawy, ale lekarka mnie przekonała i teraz się cieszę, że nie szczepiłam na raty... im więcej wizyt w przychodni tym większe ryzyko przywleczenia czegoś..
Czytam własnie, że: "Kobiety karmiące potrzebują dodatkowych 2,5 do 5 kg więcej niż przed ciążą, aby ich ciało było zdrowe, kiedy karmią dziecko. Jeśli zbyt szybko stracisz wagę, może to zmniejszyć Twoje zasoby mleka, kiedy dziecko gwałtownie rośnie i potrzebuje jeść więcej. Te dodatkowe kilogramy zrzucisz w naturalny sposób w ciągu pierwszych sześciu miesięcy."
O i to jest ciekawe: "Karmienie piersią pomaga też zrzucić wagę po ciąży, ponieważ zużywa specjalny rodzaj tłuszczu, który zgromadziłaś w trakcie ciąży, zanim nieodwołalnie wpłynie on na Twoją sylwetkę. Karmienie pomaga Ci zrzucić ten balast w odpowiednim tempie."
https://www.pampers.pl/noworodek/karmienie/artykul/wszystko-co-musisz-wiedziec-przed-pierwszym-karmieniem-piersia?utm_source=Plista&utm_medium=Display_cpc&utm_content=NB5&utm_campaign=Pampers_Mums_Journey_1718symbolica lubi tę wiadomość
-
Przyszła nam poduszka head care
Póki co super, podczas zabawy cały czas na niej leżała, teraz też na niej śpi. O dziwo ma głowę prosto a zawsze miała na prawy bok...
Mam nadzieje, że ta poduszka pomoże. Mieliśmy już drugie spotkanie z rehabilitantem także mam nadzieje, że ta asymetria szybko się wyrówna
Rehabilitant przyjeżdza do nas do domu.
Moja też tak obraca głową na boki i to mega szybko. Czasami przed przebudzeniem a czasami nawet w nocy. Pytalam o to neurologa i powiedziała, że nie widzi w tym nic dziwnego. Pytała tylko czy ją to nie budziWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 19:53