X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do każdego konta allegro w zakładce kupony jest kupon do aktywacji -18zł na 1 lub 2... Zamówiłam 228szt.,/104zł nowych dwójek do 8kg i zapłaciłam 86zł więc deal niezły... Mógłam 2x bo na dwa konta, moje i męża a wysyłka kurierem i tak jest darmowa bez smarta. Trzeba zmienić opcję dostawy bo z automatu jest ustawiona płatna opcja przy zamawianiu. Ilość kuponów też ograniczona, warto skorzystać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 08:10

bumbum lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    No właśnie mi się skończyły dwójki i będę kupować 3 :) dostałam maila o promocję na starą wersję i zastanawiam się czy wziąć stare trójki czy nowe dwójki 🤔

Gdzie ta promocja? Nie napisałaś...

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie już za sobą 2 dawkę szczepień ? My idziemy w środę ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 28maja dopiero mamy 2gą dawkę.

U nas do kaszlu doszedł lekki katar...cudownie... :( :( :(.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Gdzie ta promocja? Nie napisałaś...
    Dostałam maila z rossmanna :)

U mnie 2ga dawka 29.05

• baranosia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny my w środę dopiero na pierwszą dawkę idziemy 🙈

Straciatella podczytujesz nas?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Do każdego konta allegro w zakładce kupony jest kupon do aktywacji -18zł na 1 lub 2... Zamówiłam 228szt.,/104zł nowych dwójek do 8kg i zapłaciłam 86zł więc deal niezły... Mógłam 2x bo na dwa konta, moje i męża a wysyłka kurierem i tak jest darmowa bez smarta. Trzeba zmienić opcję dostawy bo z automatu jest ustawiona płatna opcja przy zamawianiu. Ilość kuponów też ograniczona, warto skorzystać.
    U mnie nie ma, opiszesz dokładnie jak to wyklikać?
    Edit: A ok, juz znalazłam i zamowiłam :) Ja tylko z jednego konta kupię, bo pewnie zdąży wyrosnąć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 13:11

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 2 dawka 16.05 już mam cykora:(

Tak marudziłam że tyle przytylam w ciąży. A Ty 3 miesiące i wróciłam do wagi sprzed. A przytylam 21kg :p Ćwiczenia dają radę:) Jeszcze 9 kg w dół i będzie idealnie ;)
    Tylko ten brzuch jakiś taki zwiotczaly Ale z czasem może się ujedrni jak będę ćwiczyć co myślicie?

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie wiem ile waze, ale wchodzę w rozmiar 34, czyli swoje ciuchy sprzed ciąży, więc myślę, że mogę mieć jeszcze z 1-2 kg nadmiaru. Ale jem słodkie jak opetana🤦‍♀️🙈 miałam od dziś się pilnować, a okazało się, że jest dzień bez diety no i od jutra zacznę 😂😂😂😂🤦‍♀️

U nas chyba zaczyna się skok. Mały śpi po 20 minut, co się oddale na krok to zaczyna marudzić. Ehh..
    Jeszcze jutro jadę na kontrolę do pediatry z ta krtania,bo dalej kaszle, ale widać, że idzie ku końcowi, bo już rzadko. Ale oddycha jak traktorek. Masakra... :/

My szczepienia mamy 14 maja, ale jeśli będzie dalej tak słabo z krtania to nam przesuna.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam że mała ma prawie ciągle zaciśnięte piąstki, a jak Wasze maluszki układają dłonie?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza ma raczej rozluznione dlonie. Malo spi w dzień , w nocy fajnie bo od 20-8 i jeden o karmienie ok 3. A teraz tylko dwie drzemki po 30-45min jak narazie je raz co trzy godziny a czasem co godzinę

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Jeny my w środę dopiero na pierwszą dawkę idziemy 🙈

Straciatella podczytujesz nas?

My mielismy miec dzis w koncu pierwsze szczepienie. Mala dostala dzis katar wiec pojechałam tylko zeby dr ja zbadala. Tylko nie wiem po co jak i tak do tej dr nie mam zaufania.kazala podawac 5 kr wit c i ewentualnie jak bedzie gorzej to inhalacje z samej/zwyklej wody. Jak sie nie polepszy to pojade prywatnie jak zwykle a nie ewentualnie inhalacje z wody...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    U mnie nie ma, opiszesz dokładnie jak to wyklikać?
    Edit: A ok, juz znalazłam i zamowiłam :) Ja tylko z jednego konta kupię, bo pewnie zdąży wyrosnąć :)

Dla tych co nie zapisani w strefie rodzica to rzeczywiście tam są niewidoczne te kupony... a tutaj już tak:
    https://kupony.allegro.pl/

Zapisz się do strefy rodzica to zobaczysz też w zakładce kupony :-) : https://allegro.pl/strefa/rodzica
    (po prawej - zapisz się)

To te pieluszki za 86,90 z kuponem: https://allegro.pl/oferta/pampers-pieluszki-new-baby-2-mini-228-szt-zapas-7935409974

Mój mały zgodnie z wykresami rozwojowymi ma miec teraz 2 tygodnie tzw. Aniołka - trzeba na te wykresy patrzeć zgodnie z datą przewidywana porodu czyli np. u mnie był 28 luty a mały urodził csię przez CC 8 dni wcześniej więc te 8 dni muszę od jego wieku z suwaczka odjąć... ma jakieś 9,5 tygodnia więc wychodzi że do 11,5 tygonia ma nie mieć skoków... dziś mi w ospał w dzień 2x po ok1h i raz 4h, przed chwila wstał i na macie się bawi (!!!) (od 5 rano bo tak sie budzi ostatnio po 9-10h godzinach spania z jednym karmieniem)... zobaczymy, liczę że chrztu będzie taki, a to za 13 dni.. :-)

Skoki rozwojowe: skokiou8im61se8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 16:22

da8300b52b.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Zauważyłam że mała ma prawie ciągle zaciśnięte piąstki, a jak Wasze maluszki układają dłonie?

Barnosia mój też często ma zaciśnięte, ale to nie jest tak, że cały czas bo jednak luzuje od czasu do czasu i oczywiście jak śpi to ma całkowicie rozluźnione - wyprostowane paluszki..

da8300b52b.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no moja też nie non stop ale widzę że często ma zaciśnięte

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, dzięki za tipy, zapisałam do tej strefy :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziecko mi padło teraz 17:50 i to chyba już tak na noc... boję się, że środku nocy nie da spać bo u niego 9-10h to maks., potem po karmieniu się wierci i kręci w łóżeczku ok 1-2h zanim ponownie zaśnie (zazwyczaj kupę ciśnie) chyba, że zaśnie bo będzie ciemno bo o godz.5 nie ma szans tak od razu po karmieniu.. Sama nie wiem budzić go za 2h czy nie, bo teraz nie da rady..

Śpi na swojej nowej podusi korekcyjnej - odkupiłam Dariana R1 (obwód głowy 37-44 cm) - mały 1,5tyg. temu miał 39,5cm obwodu więc do ok 6-7 miesiąca wg siatek centylowych mu wystarczy. Przyszły mi też ubranka dla małego z allegro.. piękne! dostał jeszcze kapelusik gratis z Coccodrillo rozmiar do 44cm (więc akurat na lato) choć jakiś wielkich zakupów nie zrobiłam, więc niespodzianka od innej mamusi. :-)

Bum_bum do usług :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 18:26

da8300b52b.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    My 2 dawka 16.05 już mam cykora:(

Tak marudziłam że tyle przytylam w ciąży. A Ty 3 miesiące i wróciłam do wagi sprzed. A przytylam 21kg :p Ćwiczenia dają radę:) Jeszcze 9 kg w dół i będzie idealnie ;)
    Tylko ten brzuch jakiś taki zwiotczaly Ale z czasem może się ujedrni jak będę ćwiczyć co myślicie?
    No kochana ogrombe gratulacje 💪ja niestety mam jeszcze 6,5 kg na + 😣 ale z drugiej strony ani diety nie stosuje ani ćwiczeń więc co się dziwić 🙈 co do brzucha to mi po pierwszej ciąży bardzo fajnie na brzuch zrobiła jazda rowerem ale potrafiłam dziennie po 10-12 km robić no i spacery z wózkiem 😎
    Symbolica też zastanawiam się na kupieniem tej poduszki bo u nas z tyłu już robi się delikatna płaska główka 😞 na razie próbuje korygować ale skłaniam się ku zakupowi 😊

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    U mnie dzisiaj zwariowany dzień. Zaliczyłam z Mala dermatologa (czerwone w faldkach ale tak na maxa z kostkami, szyjka czerwone plamy i całe ciało w kasze plis suche plamy na rękach i nogach... I to wszystko w 3 dni... linomag sudocrem nie pomagał nic). Prawdopodobnie alergia na pyłki po Tatusiu. Dostała maści robione na zamówienie i mnóstwo wytycznych odnośnie pielęgnacji, kąpieli, natłuszczania, temperatury, ehhh... A potem os razu pediatra bo jakiś katarek z rana na szczescie cżysto. Sama biegalam z nosidelkiem potem do wózka i jeszcze biegiem do przychodni (szczepienie 16.05 druga tura) do apteki do piekarni... potem Mąż wrócił z praxy to znowu do apteki poleciałam odebrać paczkę z parasolka do wózka. Padam na twarz.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zaciska tylko jak coś chce złapać. Jak się złości to czasem też ale nie jakoś bardzo mocno.

No u nas właśnie tak było wczoraj. Mała w dzień dużo spala jak na nią, zasnęła już po 20 ( A normalnie chodzi spać koło 22) no i od 2 do 4 miałam wesoło. Obudziła się, gada, śmieje, przebiera nogami.. A ja ledwo na oczy patrzę.
    Zasnęła koło 4 zeby wstać już o 8..

Jakiś tydzien temu wróciłam do swojej wagi. Wszystko dzięki kp i marudnej córeczce ;) często nie mam kiedy zjeść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 20:49

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ