X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś ma problem z suchymi plamami na nogach i zaczerwienienia w faldkach?

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, mój mały miał takie suche plamki na łokciach. Pediatra kazał smarować linomagiem i faktycznie zeszło.

Papapatka lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczerwienienia na fałdkach smaruję bepanthenem baby

Papapatka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wrócę do tematu mat puzzlowych. Dziś w smyku kupiłam za 35 zł 9 elementów, mata sztywna, fajna, dobrze się trzyma. No i wykorzystają dzieci to zabawy autkami. Nie śmierdzi. Wzięłam jeszcze jedna z motywem cyrku.

O takie: https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/520862/s/smiki-eva-mata-piankowa-puzzle-circus/
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/520863/s/smiki-eva-mata-piankowa-puzzle-wesole-miasto/

I wzięłam jeszcze matę edukacyjna, stara poleci do dziadków, żeby mały miał, a nowa będzie w domu:)

I szumisia wzięłam 🙈

I trochę ubrań dla dzieci 🙈

I trochę zabawek..
    🤦‍♀️

I tak właściwie to sukienkę na wesele pojechałam kupić. Nie kupiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 17:37

malami91, KaroKaro, Lutyska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.em jakbym o sobie czytala jak jade sobie cos konkretnego kupic. Dzieci zawsze obkupione i dla meza tez cos wypatrze a dla siebie albo na koncu albo wogole...tez potrzebuje sukienkę na wesele a nawet na dwa ale pod koniec miesiaca się wybiore bo teraz za duzo czasu i zapewne nic bym nie wybrala ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was używa chusty kółkowej?

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po chrzcie, Łucja w kościółku grzeczna, ale mało imprezowa, duzo marudzila, wtulona we mnie całą impreze, inne raczki, nawet tatusia parzyly:) po dzisiejszym dniu, przekonuje sie do chusty, ktos uzywa?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Któraś z Was używa chusty kółkowej?
    Ja mam ale zdecydowanie wolę długą

Sisi chusta mega sprawa 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 05:45

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam, ale niezbyt często, nie umiem jeszcze się sama zamotać, mąż mi pomaga :) bardzo lubię chwile w chuście :)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum polecam spotkanie z doradcą :) ja z synem miałam zwykłego pasiaka 100% bawełny, teraz mam bawełna + len i chusta dociąga się niemalże sama jednym pociągnięcien ręki 😍

bumbum lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas skok minal całkiem inne dziecko :p

Na zaczerwienienia na fałdkach stosuje alantan albo linomag i pomaga.

My sie nosiłysmy parę razy w chuście. Usiedziała max 10 min i płacz. Odstawiłam chuste i spróbuje może w tygodniu jeszcze raz. Może się przekona..
    Też polecam spodkanie z doradca. Moja koleżanka ma kurs i wystarczyło jedno szybkie spotkanie i motam nas sama :) Tylko żeby moja córka chciała w niej siedzieć...

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak się zastanawiam czy do kółkowej też muszę się z doradcą spotkać. Bo to się proste wydaje...Ja potrzebuję chusty na krótkie wyjścia żeby nie targać wózka za każdym razem, dlatego pomyślałam o kółkach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bawełna + bambus i dociaga się super, ale niestety przy rozwierconym dziecku nie ma szans żeby długo ponosić, bo się luzuje:/ ale jak mały będzie już umiał siadać i będę mogła go nosić w pionie, to pewnie wrócę do niej żeby spróbować jeszcze raz.
    Póki co to sama bawełna jest dla nas ok, bo po dociagnieciu nawet jak mały usnie to się nie luzuje.

Kolkowe są spoko,ale trzeba pamiętać aby zmieniać strony :) No i kręgosłup jest obciążony po jednej stronie, Więc za długo w tym się nie da. Na krótkie wyjścia jak najbardziej:)

U nas na początku był płacz bo źle dociagalam-był luz. Po spotkaniu z doradcą i dociagnieciu odpowiednim jest super. Mały od razu praktycznie śpi;p

• bumbum Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, próbowałyście może nowych pampersów premium care? Widzę, że są inne oznaczenia wagowe np. rozm.2 są 4-8 kg.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami kółka wbrew pozorom nie są szybsze w zamotaniu- sama myślałam że kółka to szybka sprawa

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm...to ja jednak chyba umówię się z doradcą. Napaliłam się mocno na tą kółkową, ale może lepiej nie będę kupować w ciemno.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami jeśli jeszcze nie masz chusty to doradca będzie super sprawą. Pokaże Ci różne chusty pomacasz je sobie, spróbujesz i kółka i długą i wybierzesz co dla Ciebie najlepsze :)

malami91 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dziewczyny, próbowałyście może nowych pampersów premium care? Widzę, że są inne oznaczenia wagowe np. rozm.2 są 4-8 kg.
    Hej my używamy tych pieluszek już ponad miesiąc.Zaczeliśmy gdy niunia ważyła 5kg Zamawiałam już 2 raz zestaw 240 sztuk za 114.90;) na allegro.Polecam :)Expresowa wysyłka!👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 23:12

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    My od początku używamy premium care ale chyba tej "starej" wersji bo 4-6 :) i już powoli się nam w 2jkach ciasno robi heh :P

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mi się skończyły dwójki i będę kupować 3 :) dostałam maila o promocję na starą wersję i zastanawiam się czy wziąć stare trójki czy nowe dwójki 🤔

‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ