Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurczę mały się jednak obudził 45minut po zaśnięciu więc pobawiliśmy się jeszcze od 19:30 wołała że chce spać.. tylko co go uśpiłam (już nakarmiony) na rękach to odłożony zaczynał wierzgać kończynami, kręcić głowa i płakać ... za trzecim ram poduszeczkę mu zabrałam... ale to nie jej wina jednak była bo znowu to zrobił - obudził się zaraz po odłożeniu- i dałam mu popłakać 5 minut i zasnął. Kręgosłup mi już odpadał... Teraz mam wyrzuty sumienia bo tak nie powinno być, czytam, że maluchowi kortyzol (hormon stresu) skacze i w mózgu zachodzą niefajne zmiany... następnym razem dam mężowi pobujać jak będzie pod ręką. Przed chwilą mu tę poduszeczkę podłożyłam... przynajmniej niech ten najdłuższy pierwszy sen ją ma bo też delikatnie płaską główkę ma, z tyłu tak gdzie włoski mu się wytarły.. na macie dziś leżał na tej poduszeczce dość długo - sprawdziła się.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 21:33
-
Lady_E wrote:My 2 dawka 16.05 już mam cykora:(
Tak marudziłam że tyle przytylam w ciąży. A Ty 3 miesiące i wróciłam do wagi sprzed. A przytylam 21kg :p Ćwiczenia dają radęJeszcze 9 kg w dół i będzie idealnie
Tylko ten brzuch jakiś taki zwiotczaly Ale z czasem może się ujedrni jak będę ćwiczyć co myślicie?
Jakie ćwiczenia prowadzisz?
Ja wazylam w 37 tyg. 75 kg a teraz sie zważyłam i jest 72 kg. Muszę ograniczyć jedzenie, w tym chleb, ale cały czas czuje się glodna A jak mało zjem to czuje ze i pokarmu nie mam, mimo picia duzej ilosci wody
Straciatella wywołuje Ciebie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 21:29
-
Ja zamówiłam poduszkę head care i czekam aż przyjdzie. My dzisiaj zaczęłyśmy 2 turę szczepień. Zostały mi 3 kg do wagi sprzed ciąży ale czasami nie mam kiedy zjeść 🤣 na ćwiczenia kompletnie nie mam czasu, nie wiem jak Wy to robicie ze jeszcze macie czas na ćwiczenia
-
A ja dwa tygodnie po porodzie już nie miałam dodatkowych kilogramów (było ok 11kg na plus w ciaży, w 1-szej ciąży miałam tak samo).. nie mówiąc że przy jelitówce była 3kg na minusie które oczywiście ekspresowo nadrobiłam bo słodycze wchodzą mi lekko i wogóle jem często, bo ciągle głodna jestem jak to przy karmieniu. Teraz nadrabiam kilogramy do przodu widzę to, pora rzucić złe nałogi ale to niesamowicie trudne.
Karletka a ile masz wzrostu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 21:42
-
Karletka wrote:Symbolica 172 cm, przy pierwszej ciąży też nie mogłam pozbyć się kilogramów i byłam dość cycata, ale w ubrania z przed ciąży mieszczą się normalnie.
O a ja mam 173 a ważę 71 i powiem Ci, że wcale się grubo nie czuję.. ja tam tragedii u Ciebie nie widzę, choć wiem że samopoczucie i samopostrzeganie to indywidualna sprawa. Kamienie piersią sporo z nas wyciąga dobrego, więc dieta jakaś rygorystyczna raczej nie wchodzi w grę bo możemy to przypłacić zdrowiem.. zdrowe ożywianie jest ok, tylko na to też trzeba mieć czas, a często jest tak ze je się w biegu bo dziecko akurat się zdrzemneło..
Magda daj znać jak podusia się sprawdza jak przetestujecie... i czy testujący ją akceptujeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 22:17
Karletka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja ogólnie zawsze ważylam 67 kg przez pracę schudłam do 63 kg. Musze zrezygnować z chleba i przejsc ma żytni.i jesc regularnie co 3 4 godziny i powinno być dobrze.
Syna mam bardzo spokojnego,chociaż tez ma swoje dni, dzisiaj udało mi się zrobić pierogi, zupe meksykańska, pranie i posprzatalam w domu. Może jak.ppczuje cieplo nie bedzie mi sie chcialo tak jeśćsymbolica lubi tę wiadomość
-
O to ja mam 173 i w tym momencie ważę 75,5 kg. Tragedii nie ma , bo u mnie powrót do wagi zajmuje troche czasu 🙈 po Oliwce te 30 kg spadało mi stopniowo przez rok a po Ali 17kg pół roku 😉 Zobaczymy jak teraz będzie 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 05:58
symbolica lubi tę wiadomość
-
ja to z kolei wasze już mniej niż przed ciążą mam 175 cm i teraz ważę 64 kg a startowałam z wagi 66 ( w ciąży było +13) stres robi swoje zresztą jak pierwsze 2msc mały płakał i nie spal przez większą część dnia to nawet nie było kiedy o jedzeniu myśleć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 08:40
-
nick nieaktualny
-
Ruda90 masz racjęco do wzrostu! 😊 Ja też jestem dość wysoka bo mam 173 cm ważę 59kg, przed ciąża sporo schudłam i ważyłam 54kg, wyglądałam jak kosciotrup, tak twierdzi mój mąż 😂 po porodzie od razu zleciało ze mnie prawie wszytko i tak już może zostać 😊
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyruda90 wrote:Widzę że wszystkie jesteśmy dość wysokie
ja mam 175cm i już wróciłam do wagi sprzed ciąży czyli 63 kg
dużo spaceruje to pewnien też pomogło
164 cm 🤦♀️ waze teraz ok 52 kg. Ciążę zaczynałam z 50.5 kg.
Karletka ja też pije ogromne ilości herbaty. Mąż się śmieje, że w garnku mi trzeba robi;p i tak samo z kawą... u mnie tez chyba trochę woda. Nie wiem, Ale mam jeszcze taka grubsza skore Tz waleczki jak siadam, tluszczyk w sensie 🤦♀️🙈 wiem, że tylko dieta i trochę ćwiczeń dadzą radę ale jakoś nie mam motywacji. Może zmotywuje mnie mój wygląd w stroju kapielowym jak przyjdzie pora 🙈 -
Pau.Em wrote:Ja jestem malutka 🤦♀️🙈
Karletka ja też pije ogromne ilości herbaty. Mąż się śmieje, że w garnku mi trzeba robi;p i tak samo z kawą... u mnie tez chyba trochę woda. Nie wiem, Ale mam jeszcze taka grubsza skore Tz waleczki jak siadam, tluszczyk w sensie 🤦♀️🙈 wiem, że tylko dieta i trochę ćwiczeń dadzą radę ale jakoś nie mam motywacji. Może zmotywuje mnie mój wygląd w stroju kapielowym jak przyjdzie pora 🙈 -
Pau.Em wrote:Ja jestem malutka 🤦♀️🙈
Karletka ja też pije ogromne ilości herbaty. Mąż się śmieje, że w garnku mi trzeba robi;p i tak samo z kawą... u mnie tez chyba trochę woda. Nie wiem, Ale mam jeszcze taka grubsza skore Tz waleczki jak siadam, tluszczyk w sensie 🤦♀️🙈 wiem, że tylko dieta i trochę ćwiczeń dadzą radę ale jakoś nie mam motywacji. Może zmotywuje mnie mój wygląd w stroju kapielowym jak przyjdzie pora 🙈
Jestem jeszcze mniejsza155 cm. Waga 48 kg
Mam to samo na brzuchu, a rozstępy na udach. O brzuch bardzo dbalam i jest ok, zaatakowały tam gdzie się nie spodziewałam.