X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny brałyscie może buscopan karmiąc piersią? Dostałam okresu i zaczyna mnie coraz bardziej boleć, paracetamol nigdy na mnie nie działał...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 12:31

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro współczuję, nie znam tego leku, ale w internecie piszą, że są przeciwwskazania... może nospa jest bezpieczniejsza w tym przypadku?

https://www.buscopan.pl/faq/faq-buscopan-podczas-ciazy-lub-karmienia-piersia/

http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,149344228,149344228,Buscopan_a_karmienie_piersia.html

http://www.medonet.pl/leki-od-a-do-z/problemy-ukladu-pokarmowego,buscopan,artykul,1583554.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 12:39

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie też słabo działa paracetamol, ale może ibuprofen?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest jakieś nosidełko które można już teraz stosować,? Dziecko 3 mc 6 kg?

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka chustę można... nosidełka są dla dzieci umiejących siadać samodzielnie... a jak producent piszę 3miesiące + to to chwyt marketingowy - sama się nabrałam i odesłałam Kinderkraft Nino...

da8300b52b.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jakoś wytrzymałam bez tabletki i ból już na szczęście puścił... Miałam nadzieję że jeszcze trochę sobie odpocznę od okresu

Czy wasze dzieciaczki ssią kciuk? Moja ostatnio bardzo często i nie wiem jak ją tego oduczyć, zazwyczaj wkładam smoczek który wypluwa po chwili i się bardzo z tego powodu denerwuje

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ślini piąstki i już jej trochę skóra spierzchla. Posmarowałabym czymś, ale nie wiem co jest bezpieczne w przypadku zlizania.

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam dziewczyny które ściagaja i dają swoje mleko. Serio wielki szacun!

Jeśli chodzi o nosidło to czaje sięna Tulę. Niby można już od urodzenia w niej nosić. Ale wiadomo że to głupota, Ale to dopiero jak ortopeda powie że można. Niestety ale chusta młodą parzy :p A szkoda bo to mega wygoda.

Karokaro Moja czasem jak jej trafi do buzi to possi kciuk ale woli smoczka. Nie mam pojęcia jak tego oduczyć. Wiem tylko że kciuk to zabójstwo dla prostego zgryzu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 18:27

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Dzięki dziewczyny, jakoś wytrzymałam bez tabletki i ból już na szczęście puścił... Miałam nadzieję że jeszcze trochę sobie odpocznę od okresu

Czy wasze dzieciaczki ssią kciuk? Moja ostatnio bardzo często i nie wiem jak ją tego oduczyć, zazwyczaj wkładam smoczek który wypluwa po chwili i się bardzo z tego powodu denerwuje

KaroKaro mój też odkrył rączki (jak wszystkie dzieci) i je ssie namiętnie - szczególnie jak brzuszek pobolewa gazy idą albo zwyczajnie głodny jest i szuka cyca.. To jest naturalny etap-wszędzie o tym czytam, naturalny odruch.. Mój mały smoka też nie toleruje i wypluwa.. Moja córa tylko na etapie niemowlęcym kciuka ssała, potem już nie... zęby mleczne miała super proste i zdrowe a pokrzywiły jej się dopiero kiedy zaczęły wielkie zęby stałe wyrastać i zwyczajnie nie mieściły się w szczęce.. Nie widzę absolutnie związku z kciukiem w czasie niemowlęcym. Od roku nosi apart na noc a efekty są super!

Bumbum może posmaruj jakimś kremikiem dziecięcym i niedrapki załóż na rączki, choć nie wiem czy się nie wkurzy.. ;-)

Lady.E to u Ciebie problemu nie widzę jeśli woli smoczka, a one są ortodontyczne, nie? Tak je zwią przynajmniej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 20:05

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, sama bym już chętnie włożyła młodego w nosidło, ale niestety trzeba poczekać na samodzielne siedzenie.

Papapatka lubi tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Papapatka, sama bym już chętnie włożyła młodego w nosidło, ale niestety trzeba poczekać na samodzielne siedzenie.

Ręce mam do podlogi. Zasypia tylko na rękach. Wczoraj 28 minut dzisiaj 33 minuty zanim zasnęła... I tylko moje ręce sądo usypiania. U Męża zaczyna się wiercic kwekac...

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Ręce mam do podlogi. Zasypia tylko na rękach. Wczoraj 28 minut dzisiaj 33 minuty zanim zasnęła... I tylko moje ręce sądo usypiania. U Męża zaczyna się wiercic kwekac...

U nas jest tak samo. Nawet jak na chwilę zaśnie u męża na rękach to moment się wybudza. Musi usypiać mama i koniec.
    Mam taka metodę że czekam aż juz będzie zmęczona i wtedy na ręce i bujanie. Najczęściej to max 15 minut i śpi. Czasem udaje się szybciej.
    U mnie problem to plecy. Staram się już ograniczyć noszenie jak tylko się da bo pod koniec dnia bolą okropnie.
    Niestety rozpuscilam ja strasznie, miała kolki, tylko bujanie ja uspokajało, były okresy że tylko na rękach spała i teraz mam. Od jakiegoś czasu już powoli ją odzwyczajam.
    Jednak 3 kg a prawie 6 to jest różnica. Bedzie przecież coraz więcej.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu mój syn dziś prawie nie spał...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też plecy dają się we znaki...naszczsscie mąż powiedział że na dzień matki dostane masaż:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dużo noszenia ostatnio. Miniony tydzień to był ewidentny skok i to taki konkretny. Wczoraj 3drzemki po 30min 😫. Mam nadzieję, że dziś będzie już ok :-).

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    U nas też dużo noszenia ostatnio. Miniony tydzień to był ewidentny skok i to taki konkretny. Wczoraj 3drzemki po 30min 😫. Mam nadzieję, że dziś będzie już ok :-).
    U nas 3 po 15 minut... Podobno niemowlaki dużo śpią... Taaaa... 😂

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zostałam od dziś na 3tyg z dwójką sama. Oj będzie ciężko...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia powodzenia na te 3 tyg i oby dzieciaczki byly grzeczne i wyrozumiałe dla mamy ;) chociaz wczoraj juz mezowi powiedzialam ze jak go nie ma starszak jest duzo grzeczniejszy a to co wczoraj wyprawial to katastrofa.
    U nas tez ewidentnie ostatnio byl skok i to chyba caly tydzien.spala po 10-15 min gdzie usypianie trwalo dluzej. Wczoraj tatusiowi pokazala jaka jest grzeczna. Spala 2x3godz i 1x 15 min. Szok. Maz sie pytal czy ona tak zawsze spi.mowie ze chciałabym tego....
    To moge się dolaczyc do grona z bolacymi plecami/ kręgosłupem aczkolwiek stwierdzam ze i tak warto wynosic dzieciątko i nie mowie ze rozpiescilam tylko ze sama tego chcialam.wyrosna z tego a wtedy bedzie nam tego brakować ;)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie od 3 dni malutkiej już zdarzyło się samej zasnąć bez lulania lub cycania :)

Od dzisiaj w lidlu fajne kopertowe bodziaki i rampersy :) Zapas zrobiony :)

Lutyska lubi tę wiadomość

• Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka może chusta bedzie rozwiązaniem?

Papapatka lubi tę wiadomość

k0kd82c32w13sbm1.png
‹‹ 1088 1089 1090 1091 1092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ