Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny brałyscie może buscopan karmiąc piersią? Dostałam okresu i zaczyna mnie coraz bardziej boleć, paracetamol nigdy na mnie nie działał...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 12:31
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro współczuję, nie znam tego leku, ale w internecie piszą, że są przeciwwskazania... może nospa jest bezpieczniejsza w tym przypadku?
https://www.buscopan.pl/faq/faq-buscopan-podczas-ciazy-lub-karmienia-piersia/
http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,149344228,149344228,Buscopan_a_karmienie_piersia.html
http://www.medonet.pl/leki-od-a-do-z/problemy-ukladu-pokarmowego,buscopan,artykul,1583554.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 12:39
-
Dzięki dziewczyny, jakoś wytrzymałam bez tabletki i ból już na szczęście puścił... Miałam nadzieję że jeszcze trochę sobie odpocznę od okresu
Czy wasze dzieciaczki ssią kciuk? Moja ostatnio bardzo często i nie wiem jak ją tego oduczyć, zazwyczaj wkładam smoczek który wypluwa po chwili i się bardzo z tego powodu denerwuje🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Podziwiam dziewczyny które ściagaja i dają swoje mleko. Serio wielki szacun!
Jeśli chodzi o nosidło to czaje sięna Tulę. Niby można już od urodzenia w niej nosić. Ale wiadomo że to głupota, Ale to dopiero jak ortopeda powie że można. Niestety ale chusta młodą parzy :p A szkoda bo to mega wygoda.
Karokaro Moja czasem jak jej trafi do buzi to possi kciuk ale woli smoczka. Nie mam pojęcia jak tego oduczyć. Wiem tylko że kciuk to zabójstwo dla prostego zgryzu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 18:27
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
KaroKaro wrote:Dzięki dziewczyny, jakoś wytrzymałam bez tabletki i ból już na szczęście puścił... Miałam nadzieję że jeszcze trochę sobie odpocznę od okresu
Czy wasze dzieciaczki ssią kciuk? Moja ostatnio bardzo często i nie wiem jak ją tego oduczyć, zazwyczaj wkładam smoczek który wypluwa po chwili i się bardzo z tego powodu denerwuje
KaroKaro mój też odkrył rączki (jak wszystkie dzieci) i je ssie namiętnie - szczególnie jak brzuszek pobolewa gazy idą albo zwyczajnie głodny jest i szuka cyca.. To jest naturalny etap-wszędzie o tym czytam, naturalny odruch.. Mój mały smoka też nie toleruje i wypluwa.. Moja córa tylko na etapie niemowlęcym kciuka ssała, potem już nie... zęby mleczne miała super proste i zdrowe a pokrzywiły jej się dopiero kiedy zaczęły wielkie zęby stałe wyrastać i zwyczajnie nie mieściły się w szczęce.. Nie widzę absolutnie związku z kciukiem w czasie niemowlęcym. Od roku nosi apart na noc a efekty są super!
Bumbum może posmaruj jakimś kremikiem dziecięcym i niedrapki załóż na rączki, choć nie wiem czy się nie wkurzy..
Lady.E to u Ciebie problemu nie widzę jeśli woli smoczka, a one są ortodontyczne, nie? Tak je zwią przynajmniej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 20:05
-
nick nieaktualny
-
malami91 wrote:Papapatka, sama bym już chętnie włożyła młodego w nosidło, ale niestety trzeba poczekać na samodzielne siedzenie.
Ręce mam do podlogi. Zasypia tylko na rękach. Wczoraj 28 minut dzisiaj 33 minuty zanim zasnęła... I tylko moje ręce sądo usypiania. U Męża zaczyna się wiercic kwekac... -
Papapatka wrote:Ręce mam do podlogi. Zasypia tylko na rękach. Wczoraj 28 minut dzisiaj 33 minuty zanim zasnęła... I tylko moje ręce sądo usypiania. U Męża zaczyna się wiercic kwekac...
U nas jest tak samo. Nawet jak na chwilę zaśnie u męża na rękach to moment się wybudza. Musi usypiać mama i koniec.
Mam taka metodę że czekam aż juz będzie zmęczona i wtedy na ręce i bujanie. Najczęściej to max 15 minut i śpi. Czasem udaje się szybciej.
U mnie problem to plecy. Staram się już ograniczyć noszenie jak tylko się da bo pod koniec dnia bolą okropnie.
Niestety rozpuscilam ja strasznie, miała kolki, tylko bujanie ja uspokajało, były okresy że tylko na rękach spała i teraz mam. Od jakiegoś czasu już powoli ją odzwyczajam.
Jednak 3 kg a prawie 6 to jest różnica. Bedzie przecież coraz więcej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBaranosia powodzenia na te 3 tyg i oby dzieciaczki byly grzeczne i wyrozumiałe dla mamy
chociaz wczoraj juz mezowi powiedzialam ze jak go nie ma starszak jest duzo grzeczniejszy a to co wczoraj wyprawial to katastrofa.
U nas tez ewidentnie ostatnio byl skok i to chyba caly tydzien.spala po 10-15 min gdzie usypianie trwalo dluzej. Wczoraj tatusiowi pokazala jaka jest grzeczna. Spala 2x3godz i 1x 15 min. Szok. Maz sie pytal czy ona tak zawsze spi.mowie ze chciałabym tego....
To moge się dolaczyc do grona z bolacymi plecami/ kręgosłupem aczkolwiek stwierdzam ze i tak warto wynosic dzieciątko i nie mowie ze rozpiescilam tylko ze sama tego chcialam.wyrosna z tego a wtedy bedzie nam tego brakować