Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, a nie możesz ubrać go na śpiocha i wyjść? :-)

No właśnie u nas ten kaszel na początku myślałam, że jest od śliny. Potem ja się rozchorowałam, mały dostał kataru. Po jakimś czasie katar minął, a kaszel został... Jest to więcej niż 6x dziennie przeważnie :-\.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami jak jest głodny to nigdzie się z nim nie wybieram ;-) miałabym nie spacer a gonienie do domu na sygnale... Minie ten kaszel, a może to rzeczywiście śliną dokucza .. w taki etap weszli, mój też kaszle czasami a nic mu nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 16:02

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteście obyte pewnie bardziej ode mnie, doradźcie, mąż został poproszony na świadka bierzmowania (do chłopaka)? Co się daje w prezencie? Kasa, prezenty?

• Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum A coś się daje? Z tej okazji bedzie jakas impreza?

Moj tez kaszle, i cis zaczyna charczeć nosem... dalam mu wit. C i zobaczymy jak sytuacja bedzie dalej wyglądać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 17:20

k0kd82c32w13sbm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam świadkiem bierzmowania u mojej młodszej siostry to kupiłam jej komplet biżuterii :-). Jakoś tak na bierzmowanie stosowniej wydaje mi się dać prezent, chociaż kasę też pewnie dają.

Karletka, dużo kaszle?
    Symbolica, no rozumiem. Też wolę nakarmić w domu, chociaż coraz częściej nam się zdarza w parku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 17:35

• bumbum Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem czy się daje, imprezy chyba nie będzie, dla dziewczynki biżuteria, ale dla chłopaka...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas zaproszono na kawę do domu po bierzmowaniu bratanicy męża (ma być chrzestną Jacka) więc jakąś niedużą kwotę pieniędzy planujemy dać. Myślę 200 do kartki z życzeniami. Nie mamy czasu nic kupić bo to w niedzielę już..

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum ja bym sie raczej zapytala kogos w okolicy. Różne zwyczaje bywaja. Ja mialam na swiadkowa koleżankę i zaprosiłam ja pozniej na obiad. Prezentu nie dostalam i nie liczyłam na niego. Jezeli uwazacie że wypada cos dac to raczej sklonilabym sie do upominku, jaki upominek?znacie osobę i moze cos co lubi,moze sie czymś interesuje? A moze jakis karnet?

bumbum lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wieczorami też płacz o histeria ze zmęczenia wszystko jest ble dziś spróbowałam Metody z suszarką i działa :)

Ile raz w nocy zmieniacie maluszków pampersa ?

symbolica lubi tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas skoku ciąg dalszy. Mało spala w dzień. Niedawno padła to ciężkim płaczu:(

Ruda90 Ja ostatnio nie zmieniam wcale w nocy. Zauważyłam że mała w nocy nie robi prawie wcale. Czasem nasika to zmienię zawsze sprawdzam dyskretnie pasek żeby jej nie zbudzic. Ale to zależy od nocy. Kupę w nocy bardzo rzadko robi Ale są noce że muszę ją całą przebierać bo pajac zakupany:p

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy w ogóle nie zmieniam od jakiegoś czasu. Rano mocno nasikane, ale nie zdarzyło się jeszcze żeby coś przeciekło. Kupę moje dziecko robi w dzień, codziennie o podobnej porze i zawsze w tym samym miejscu 😁😁😁. Jak chcę iść na spacer a nie było jeszcze kupy to wkładam go do łóżeczka pod karuzelę, pare minut i Pampers pełny 😁.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się ostatnio zdarza nie zmieniać pampka - wcześniej duzo jadł w nocy i często, teraz tylko raz czasem dwa i nie za długo... dziś nawet rano sądziłam, że suchy a on jakoś tak zrobił że przód suchy (co jest u niego niespotykane) a tył zasikany i już mu się z pupy zsuwał pampek jak go wzięłam do odbicia..

Malami fajny sposób, mój zazwyczaj ssie rączki jak usiłuje robić ostatnio i zapatrzony w jakiś punkt albo wola o cyca i wtedy robi.. kupki mamy codziennie ale ich pora jest baaardzo różna.. wogóle ciężko coś z tym dzieckiem zaplanować bo albo śpiączkę ma dzień albo na odwrót i wtedy marudny.

Dziś miałam histerie level 100 po kąpieli i histeryzował aż do załącznia "suszarki" i cycowania.... baardzo szybko zasnął o 18 i to już tak na noc.. pewnie ok 22 obudzi się na cycowanie i potem ok 3.. tak sądzę. (nie kąpię go codziennie tylko 2-3 razy w tygodniu; codziennie za to myjemy pupę w zlewie, rączki pod kranem mydłem, buzię wacikiem zwilżonym).

Kupiłam tą poduszkę ortopedyczną z ciekawości, ale polskiej firmy Dariana bo to śpioch jest i dużo leży na plecach... ostatnio głowę przechyla w lewo, jak spi też tylko w głowa po tej stronie.. i niechętnie w prawo więc próbuje go teraz aktywizować - wszystko na macie poprzepinalam tam by w prawo patrzył a on uparciuch wtedy w okno po lewej stronie wlepia ślepia bo niechętnie w prawo patrzy.. ile się muszę nawołać, nagrzechotać i nagimnastykować żeby się odwrócił, masakra. Nosić też go będę tylko na lewym ramieniu bo wtedy odwraca głowę w prawo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 20:50

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Ja w nocy w ogóle nie zmieniam od jakiegoś czasu. Rano mocno nasikane, ale nie zdarzyło się jeszcze żeby coś przeciekło. Kupę moje dziecko robi w dzień, codziennie o podobnej porze i zawsze w tym samym miejscu 😁😁😁. Jak chcę iść na spacer a nie było jeszcze kupy to wkładam go do łóżeczka pod karuzelę, pare minut i Pampers pełny 😁.

Haha u nas podobnie tylko do łóżeczka trzeba mala polozyc z golymi nóżkami. Wymachuje do karuzeli i nawet nie wie kiedy kupa zrobiona :D
    Pampera w nocy nie zmieniam. Chyba tylko pare razy w nocy zmienialam przez te 3 m-ce.corcia mnie oszczedza chociaz w nocy ;)
    W dzien za to daje niezle popalic.ostatnio przechodzi siebie.albo skok albo nie wiem co jest grane.katastrofa!
    Na dodatek starszak mi sie rozchorowal a w poniedzialek mala ma miec szczepienie.nie wiem czy nie odwolam. Bylismy w sobote u szwagra na ur, jego dzieci podobno po 40 st goraczki maja.mam nadzieje że to nie ten sam wirus.u nas poki co mocny kaszel i katar. Eh zawsze cos

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmieniam równo z karmieniami pampersy, a że je w nocy często,to i sporo pampersow idzie;p i zawsze w nich jest sporo siku. No ale jak on bez przerwy je🙊 choć wczoraj przespal od 24 do 4;40 także miałam ponad 4 h ciągłego snu!!!! Niesamowite uczucie ;D

symbolica, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszle z rana, po jedzeniu, trochę kicha.

Pampersa tez w nocy nie zmieniam bo prawie nie zasikany, więc nie rozbudzam.

k0kd82c32w13sbm1.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    U nas wieczorami też płacz o histeria ze zmęczenia wszystko jest ble dziś spróbowałam Metody z suszarką i działa :)

Ile raz w nocy zmieniacie maluszków pampersa ?
    Od jakiś 3-4 tygodni nie zmieniam w nocy pieluchy , wyjątek jak słyszę że zrobił kupkę . Na szczęście rzadko się zdarza. Dodam , że do tej pory nie miał odparzeń.

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny których dzieci wyginaja się w C jakie ćwiczenia wykonujexie żeby tego nie robiły ?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już tydzień bez kupy. Wczoraj wieczorem dałam 1/4 czopka i zasnęła nie robiąc kupy :( muszę iść koniecznie do lekarza. Nie wiem jakieś usg brzucha, jelit? Miał ktoś doczynienia z podobnym przypadkiem? Dodam że mała mega płacze aż piszczy z powodu brzuszka :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej znajomej córka miała tak że nawet przez 10 dni jej córeczka nie robiła kupy...chodziła do lekarzy i mówili że na piersi może się tak zdarzyc...

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    U nas już tydzień bez kupy. Wczoraj wieczorem dałam 1/4 czopka i zasnęła nie robiąc kupy :( muszę iść koniecznie do lekarza. Nie wiem jakieś usg brzucha, jelit? Miał ktoś doczynienia z podobnym przypadkiem? Dodam że mała mega płacze aż piszczy z powodu brzuszka :(

U nas jak mała nie mogła zrobić kupy i płakała to zawsze pomagały rurki windi. Po nich zawsze szła kupa. Nam pediatra powiedziała ze dziecko może robić rzadko kupę o ile nie płacze i nie ma w związku z tym jakichś dolegliwości. Jeżeli Twoja córeczka płacze to na pewno sprawia jej to dyskomfort. Teraz u nas nie ma problemu z kupa, ale jak były problemy to jak widziałam ze mała strasznie się meczy to po prostu ustaliśmy tych rurek i dziecko miało spokój. Dodam ze używanie tych rurek nie rozleniwilo jelit, córeczka teraz normalnie sama codziennie robi kupkę. Ja używałam ich w ostateczności albo przy ostrej kolce albo przy problemach z kupka.

Najpierw szły gazy a potem kupka. Może Twoja córeczka ma bardzo zagazowany brzuszek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 08:34

‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ