X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, a nie możesz ubrać go na śpiocha i wyjść? :-)

No właśnie u nas ten kaszel na początku myślałam, że jest od śliny. Potem ja się rozchorowałam, mały dostał kataru. Po jakimś czasie katar minął, a kaszel został... Jest to więcej niż 6x dziennie przeważnie :-\.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami jak jest głodny to nigdzie się z nim nie wybieram ;-) miałabym nie spacer a gonienie do domu na sygnale... Minie ten kaszel, a może to rzeczywiście śliną dokucza .. w taki etap weszli, mój też kaszle czasami a nic mu nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 16:02

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteście obyte pewnie bardziej ode mnie, doradźcie, mąż został poproszony na świadka bierzmowania (do chłopaka)? Co się daje w prezencie? Kasa, prezenty?

• Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum A coś się daje? Z tej okazji bedzie jakas impreza?

Moj tez kaszle, i cis zaczyna charczeć nosem... dalam mu wit. C i zobaczymy jak sytuacja bedzie dalej wyglądać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 17:20

k0kd82c32w13sbm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam świadkiem bierzmowania u mojej młodszej siostry to kupiłam jej komplet biżuterii :-). Jakoś tak na bierzmowanie stosowniej wydaje mi się dać prezent, chociaż kasę też pewnie dają.

Karletka, dużo kaszle?
    Symbolica, no rozumiem. Też wolę nakarmić w domu, chociaż coraz częściej nam się zdarza w parku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 17:35

• bumbum Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem czy się daje, imprezy chyba nie będzie, dla dziewczynki biżuteria, ale dla chłopaka...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas zaproszono na kawę do domu po bierzmowaniu bratanicy męża (ma być chrzestną Jacka) więc jakąś niedużą kwotę pieniędzy planujemy dać. Myślę 200 do kartki z życzeniami. Nie mamy czasu nic kupić bo to w niedzielę już..

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum ja bym sie raczej zapytala kogos w okolicy. Różne zwyczaje bywaja. Ja mialam na swiadkowa koleżankę i zaprosiłam ja pozniej na obiad. Prezentu nie dostalam i nie liczyłam na niego. Jezeli uwazacie że wypada cos dac to raczej sklonilabym sie do upominku, jaki upominek?znacie osobę i moze cos co lubi,moze sie czymś interesuje? A moze jakis karnet?

bumbum lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wieczorami też płacz o histeria ze zmęczenia wszystko jest ble dziś spróbowałam Metody z suszarką i działa :)

Ile raz w nocy zmieniacie maluszków pampersa ?

symbolica lubi tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas skoku ciąg dalszy. Mało spala w dzień. Niedawno padła to ciężkim płaczu:(

Ruda90 Ja ostatnio nie zmieniam wcale w nocy. Zauważyłam że mała w nocy nie robi prawie wcale. Czasem nasika to zmienię zawsze sprawdzam dyskretnie pasek żeby jej nie zbudzic. Ale to zależy od nocy. Kupę w nocy bardzo rzadko robi Ale są noce że muszę ją całą przebierać bo pajac zakupany:p

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy w ogóle nie zmieniam od jakiegoś czasu. Rano mocno nasikane, ale nie zdarzyło się jeszcze żeby coś przeciekło. Kupę moje dziecko robi w dzień, codziennie o podobnej porze i zawsze w tym samym miejscu 😁😁😁. Jak chcę iść na spacer a nie było jeszcze kupy to wkładam go do łóżeczka pod karuzelę, pare minut i Pampers pełny 😁.

Lutyska lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się ostatnio zdarza nie zmieniać pampka - wcześniej duzo jadł w nocy i często, teraz tylko raz czasem dwa i nie za długo... dziś nawet rano sądziłam, że suchy a on jakoś tak zrobił że przód suchy (co jest u niego niespotykane) a tył zasikany i już mu się z pupy zsuwał pampek jak go wzięłam do odbicia..

Malami fajny sposób, mój zazwyczaj ssie rączki jak usiłuje robić ostatnio i zapatrzony w jakiś punkt albo wola o cyca i wtedy robi.. kupki mamy codziennie ale ich pora jest baaardzo różna.. wogóle ciężko coś z tym dzieckiem zaplanować bo albo śpiączkę ma dzień albo na odwrót i wtedy marudny.

Dziś miałam histerie level 100 po kąpieli i histeryzował aż do załącznia "suszarki" i cycowania.... baardzo szybko zasnął o 18 i to już tak na noc.. pewnie ok 22 obudzi się na cycowanie i potem ok 3.. tak sądzę. (nie kąpię go codziennie tylko 2-3 razy w tygodniu; codziennie za to myjemy pupę w zlewie, rączki pod kranem mydłem, buzię wacikiem zwilżonym).

Kupiłam tą poduszkę ortopedyczną z ciekawości, ale polskiej firmy Dariana bo to śpioch jest i dużo leży na plecach... ostatnio głowę przechyla w lewo, jak spi też tylko w głowa po tej stronie.. i niechętnie w prawo więc próbuje go teraz aktywizować - wszystko na macie poprzepinalam tam by w prawo patrzył a on uparciuch wtedy w okno po lewej stronie wlepia ślepia bo niechętnie w prawo patrzy.. ile się muszę nawołać, nagrzechotać i nagimnastykować żeby się odwrócił, masakra. Nosić też go będę tylko na lewym ramieniu bo wtedy odwraca głowę w prawo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 20:50

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Ja w nocy w ogóle nie zmieniam od jakiegoś czasu. Rano mocno nasikane, ale nie zdarzyło się jeszcze żeby coś przeciekło. Kupę moje dziecko robi w dzień, codziennie o podobnej porze i zawsze w tym samym miejscu 😁😁😁. Jak chcę iść na spacer a nie było jeszcze kupy to wkładam go do łóżeczka pod karuzelę, pare minut i Pampers pełny 😁.

Haha u nas podobnie tylko do łóżeczka trzeba mala polozyc z golymi nóżkami. Wymachuje do karuzeli i nawet nie wie kiedy kupa zrobiona :D
    Pampera w nocy nie zmieniam. Chyba tylko pare razy w nocy zmienialam przez te 3 m-ce.corcia mnie oszczedza chociaz w nocy ;)
    W dzien za to daje niezle popalic.ostatnio przechodzi siebie.albo skok albo nie wiem co jest grane.katastrofa!
    Na dodatek starszak mi sie rozchorowal a w poniedzialek mala ma miec szczepienie.nie wiem czy nie odwolam. Bylismy w sobote u szwagra na ur, jego dzieci podobno po 40 st goraczki maja.mam nadzieje że to nie ten sam wirus.u nas poki co mocny kaszel i katar. Eh zawsze cos

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmieniam równo z karmieniami pampersy, a że je w nocy często,to i sporo pampersow idzie;p i zawsze w nich jest sporo siku. No ale jak on bez przerwy je🙊 choć wczoraj przespal od 24 do 4;40 także miałam ponad 4 h ciągłego snu!!!! Niesamowite uczucie ;D

symbolica, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszle z rana, po jedzeniu, trochę kicha.

Pampersa tez w nocy nie zmieniam bo prawie nie zasikany, więc nie rozbudzam.

k0kd82c32w13sbm1.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    U nas wieczorami też płacz o histeria ze zmęczenia wszystko jest ble dziś spróbowałam Metody z suszarką i działa :)

Ile raz w nocy zmieniacie maluszków pampersa ?
    Od jakiś 3-4 tygodni nie zmieniam w nocy pieluchy , wyjątek jak słyszę że zrobił kupkę . Na szczęście rzadko się zdarza. Dodam , że do tej pory nie miał odparzeń.

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny których dzieci wyginaja się w C jakie ćwiczenia wykonujexie żeby tego nie robiły ?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już tydzień bez kupy. Wczoraj wieczorem dałam 1/4 czopka i zasnęła nie robiąc kupy :( muszę iść koniecznie do lekarza. Nie wiem jakieś usg brzucha, jelit? Miał ktoś doczynienia z podobnym przypadkiem? Dodam że mała mega płacze aż piszczy z powodu brzuszka :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej znajomej córka miała tak że nawet przez 10 dni jej córeczka nie robiła kupy...chodziła do lekarzy i mówili że na piersi może się tak zdarzyc...

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    U nas już tydzień bez kupy. Wczoraj wieczorem dałam 1/4 czopka i zasnęła nie robiąc kupy :( muszę iść koniecznie do lekarza. Nie wiem jakieś usg brzucha, jelit? Miał ktoś doczynienia z podobnym przypadkiem? Dodam że mała mega płacze aż piszczy z powodu brzuszka :(

U nas jak mała nie mogła zrobić kupy i płakała to zawsze pomagały rurki windi. Po nich zawsze szła kupa. Nam pediatra powiedziała ze dziecko może robić rzadko kupę o ile nie płacze i nie ma w związku z tym jakichś dolegliwości. Jeżeli Twoja córeczka płacze to na pewno sprawia jej to dyskomfort. Teraz u nas nie ma problemu z kupa, ale jak były problemy to jak widziałam ze mała strasznie się meczy to po prostu ustaliśmy tych rurek i dziecko miało spokój. Dodam ze używanie tych rurek nie rozleniwilo jelit, córeczka teraz normalnie sama codziennie robi kupkę. Ja używałam ich w ostateczności albo przy ostrej kolce albo przy problemach z kupka.

Najpierw szły gazy a potem kupka. Może Twoja córeczka ma bardzo zagazowany brzuszek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 08:34

‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ