Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySymbolica, a nie możesz ubrać go na śpiocha i wyjść?
No właśnie u nas ten kaszel na początku myślałam, że jest od śliny. Potem ja się rozchorowałam, mały dostał kataru. Po jakimś czasie katar minął, a kaszel został... Jest to więcej niż 6x dziennie przeważnie.
-
Malami jak jest głodny to nigdzie się z nim nie wybieram
miałabym nie spacer a gonienie do domu na sygnale... Minie ten kaszel, a może to rzeczywiście śliną dokucza .. w taki etap weszli, mój też kaszle czasami a nic mu nie jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 16:02
-
nick nieaktualnyJa jak byłam świadkiem bierzmowania u mojej młodszej siostry to kupiłam jej komplet biżuterii
. Jakoś tak na bierzmowanie stosowniej wydaje mi się dać prezent, chociaż kasę też pewnie dają.
Karletka, dużo kaszle?
Symbolica, no rozumiem. Też wolę nakarmić w domu, chociaż coraz częściej nam się zdarza w parku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 17:35
-
nick nieaktualnyBumbum ja bym sie raczej zapytala kogos w okolicy. Różne zwyczaje bywaja. Ja mialam na swiadkowa koleżankę i zaprosiłam ja pozniej na obiad. Prezentu nie dostalam i nie liczyłam na niego. Jezeli uwazacie że wypada cos dac to raczej sklonilabym sie do upominku, jaki upominek?znacie osobę i moze cos co lubi,moze sie czymś interesuje? A moze jakis karnet?
bumbum lubi tę wiadomość
-
U nas skoku ciąg dalszy. Mało spala w dzień. Niedawno padła to ciężkim płaczu:(
Ruda90 Ja ostatnio nie zmieniam wcale w nocy. Zauważyłam że mała w nocy nie robi prawie wcale. Czasem nasika to zmienię zawsze sprawdzam dyskretnie pasek żeby jej nie zbudzic. Ale to zależy od nocy. Kupę w nocy bardzo rzadko robi Ale są noce że muszę ją całą przebierać bo pajac zakupany:pEwelcia85 lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyJa w nocy w ogóle nie zmieniam od jakiegoś czasu. Rano mocno nasikane, ale nie zdarzyło się jeszcze żeby coś przeciekło. Kupę moje dziecko robi w dzień, codziennie o podobnej porze i zawsze w tym samym miejscu 😁😁😁. Jak chcę iść na spacer a nie było jeszcze kupy to wkładam go do łóżeczka pod karuzelę, pare minut i Pampers pełny 😁.
Lutyska lubi tę wiadomość
-
Mi się ostatnio zdarza nie zmieniać pampka - wcześniej duzo jadł w nocy i często, teraz tylko raz czasem dwa i nie za długo... dziś nawet rano sądziłam, że suchy a on jakoś tak zrobił że przód suchy (co jest u niego niespotykane) a tył zasikany i już mu się z pupy zsuwał pampek jak go wzięłam do odbicia..
Malami fajny sposób, mój zazwyczaj ssie rączki jak usiłuje robić ostatnio i zapatrzony w jakiś punkt albo wola o cyca i wtedy robi.. kupki mamy codziennie ale ich pora jest baaardzo różna.. wogóle ciężko coś z tym dzieckiem zaplanować bo albo śpiączkę ma dzień albo na odwrót i wtedy marudny.
Dziś miałam histerie level 100 po kąpieli i histeryzował aż do załącznia "suszarki" i cycowania.... baardzo szybko zasnął o 18 i to już tak na noc.. pewnie ok 22 obudzi się na cycowanie i potem ok 3.. tak sądzę. (nie kąpię go codziennie tylko 2-3 razy w tygodniu; codziennie za to myjemy pupę w zlewie, rączki pod kranem mydłem, buzię wacikiem zwilżonym).
Kupiłam tą poduszkę ortopedyczną z ciekawości, ale polskiej firmy Dariana bo to śpioch jest i dużo leży na plecach... ostatnio głowę przechyla w lewo, jak spi też tylko w głowa po tej stronie.. i niechętnie w prawo więc próbuje go teraz aktywizować - wszystko na macie poprzepinalam tam by w prawo patrzył a on uparciuch wtedy w okno po lewej stronie wlepia ślepia bo niechętnie w prawo patrzy.. ile się muszę nawołać, nagrzechotać i nagimnastykować żeby się odwrócił, masakra. Nosić też go będę tylko na lewym ramieniu bo wtedy odwraca głowę w prawo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 20:50
-
nick nieaktualnymalami91 wrote:Ja w nocy w ogóle nie zmieniam od jakiegoś czasu. Rano mocno nasikane, ale nie zdarzyło się jeszcze żeby coś przeciekło. Kupę moje dziecko robi w dzień, codziennie o podobnej porze i zawsze w tym samym miejscu 😁😁😁. Jak chcę iść na spacer a nie było jeszcze kupy to wkładam go do łóżeczka pod karuzelę, pare minut i Pampers pełny 😁.
Haha u nas podobnie tylko do łóżeczka trzeba mala polozyc z golymi nóżkami. Wymachuje do karuzeli i nawet nie wie kiedy kupa zrobiona
Pampera w nocy nie zmieniam. Chyba tylko pare razy w nocy zmienialam przez te 3 m-ce.corcia mnie oszczedza chociaz w nocy
W dzien za to daje niezle popalic.ostatnio przechodzi siebie.albo skok albo nie wiem co jest grane.katastrofa!
Na dodatek starszak mi sie rozchorowal a w poniedzialek mala ma miec szczepienie.nie wiem czy nie odwolam. Bylismy w sobote u szwagra na ur, jego dzieci podobno po 40 st goraczki maja.mam nadzieje że to nie ten sam wirus.u nas poki co mocny kaszel i katar. Eh zawsze cos -
nick nieaktualnyJa zmieniam równo z karmieniami pampersy, a że je w nocy często,to i sporo pampersow idzie;p i zawsze w nich jest sporo siku. No ale jak on bez przerwy je🙊 choć wczoraj przespal od 24 do 4;40 także miałam ponad 4 h ciągłego snu!!!! Niesamowite uczucie
symbolica, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
ruda90 wrote:U nas wieczorami też płacz o histeria ze zmęczenia wszystko jest ble dziś spróbowałam Metody z suszarką i działa
Ile raz w nocy zmieniacie maluszków pampersa ? -
U nas już tydzień bez kupy. Wczoraj wieczorem dałam 1/4 czopka i zasnęła nie robiąc kupy
muszę iść koniecznie do lekarza. Nie wiem jakieś usg brzucha, jelit? Miał ktoś doczynienia z podobnym przypadkiem? Dodam że mała mega płacze aż piszczy z powodu brzuszka
-
baranosia wrote:U nas już tydzień bez kupy. Wczoraj wieczorem dałam 1/4 czopka i zasnęła nie robiąc kupy
muszę iść koniecznie do lekarza. Nie wiem jakieś usg brzucha, jelit? Miał ktoś doczynienia z podobnym przypadkiem? Dodam że mała mega płacze aż piszczy z powodu brzuszka
U nas jak mała nie mogła zrobić kupy i płakała to zawsze pomagały rurki windi. Po nich zawsze szła kupa. Nam pediatra powiedziała ze dziecko może robić rzadko kupę o ile nie płacze i nie ma w związku z tym jakichś dolegliwości. Jeżeli Twoja córeczka płacze to na pewno sprawia jej to dyskomfort. Teraz u nas nie ma problemu z kupa, ale jak były problemy to jak widziałam ze mała strasznie się meczy to po prostu ustaliśmy tych rurek i dziecko miało spokój. Dodam ze używanie tych rurek nie rozleniwilo jelit, córeczka teraz normalnie sama codziennie robi kupkę. Ja używałam ich w ostateczności albo przy ostrej kolce albo przy problemach z kupka.
Najpierw szły gazy a potem kupka. Może Twoja córeczka ma bardzo zagazowany brzuszek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 08:34