X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mierzyłam młodego i przekroczył magiczne 60cm.... ma 60cm i 2mm haha pączuś kochany ;-) jeszcze go zważyć chcę i obfocę bo kupilam taka matę i zapomniałam używać-do prasowania po pierwsze bo wymiętolona ta satyna..
    https://allegro.pl/oferta/foto-kocyk-kalendarz-tlo-zdjecia-7563319241

Dziś w nocy jak nigdy jadł co 4h.. w sumie to pierwsze karmienie to moja wina bo mu tą poduszkę podłożyłam kiedy miał sen płytki i się przebudził :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 15:47

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po drugiej szczepionce, nie mogłam patrzeć, dobrze, że tata trzymał a ja byłam od lulania.
    Malutka waży 6800 i ma 63 cm.
    Zastanawiam się jaką sukienkę na chrzciny wziąć - 62 czy 68? Chyba 68 bo chrzciny za 2 tygodnie to jeszcze podrośnie.
    Baranosia, super kostka, też wezmę dla niuni, zwłaszcza, że mam smarta.
    Moja w nocy je co 2-3h nie wiem już co zrobić, żeby dłużej chciała spać. Lekarz zrzucił to na ząbkowanie, ale ona nigdy dłużej nie spała... Może taki już z niej głodomór :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum pewnie taki głodomór, wyczuwa kiedy masz treściwszy pokarm... Mój mały przybrał na dzień dzisiejszy w miesiąc kolejny kilogram... waży 6,5kg. Szok szczególnie, że w nocy już praktycznie nie dostaje-potrafi sobie zrobić 8,5 do 10,5h przerwy w jedzeniu... Szczepienie mamy za miesiąc, znowu się dowiem, że przekarmiony😉
    Bierz 68 rozmiar... w 62 może Ci nie wejść, dzieci tak szybko przybierają i rosną..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 17:20

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Bumbum pewnie taki głodomór, wyczuwa kiedy masz treściwszy pokarm... Mój mały przybrał na dzień dzisiejszy w miesiąc kolejny kilogram... waży 6,5kg. Szok szczególnie, że w nocy już praktycznie nie dostaje-potrafi sobie zrobić 8,5 do 10,5h przerwy w jedzeniu... Szczepienie mamy za miesiąc, znowu się dowiem, że przekarmiony😉
    moja jest w 75 centylu i zawsze słyszę pochwały, że taka na naturalnym cycusiu dorodna dziołcha :D

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super słyszeć takie komentarze Bumbum... moja doktorka znowu jest przewrażliwiona nadwagą u dzieci i mi mówi, że mały przybiera jak dzieci na modyfikowanym mleku. Bo ponoć inne siatki są dla dzieci karmionych piersią i mlekiem modyfikowanym... ale ja takich nie spotkałam jeszcze..

Spradziłam siatki http://siatkicentylowe.edziecko.pl/main : wzrostowo idzie po 10 centylu (a wg jego książeczki po 25) i wagowo po prawie 50 centylu - wskoczył z wcześniejszych 25 centylów na tej stronie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 17:32

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże mi się pomyliło i dziś byłam z małym na usg bioder🙈🙈 A jutro z corka🤦‍♀️ dobrze, że gabinety wysyłają smsy bo bym wzięła nie to dziecko🙈🙈🙈
    Bioderka 1a także super.

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Boże mi się pomyliło i dziś byłam z małym na usg bioder🙈🙈 A jutro z corka🤦‍♀️ dobrze, że gabinety wysyłają smsy bo bym wzięła nie to dziecko🙈🙈🙈
    Bioderka 1a także super.

oj tam oj tam... sztuka jest sztuka ;-)

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    oj tam oj tam... sztuka jest sztuka ;-)
    Tak tylko oni do dwóch różnych lekarzy 🤦‍♀️ no ostatnio zakręcona jestem jakaś...🤷‍♀️

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Tak tylko oni do dwóch różnych lekarzy 🤦‍♀️ no ostatnio zakręcona jestem jakaś...🤷‍♀️
    Ale uratowana sytuacja 🙃 Ty masz i tak sporą różnicę między dziećmi, a pomyśl jak niektórzy mają rok po roku kilkoro jaki to hardcore... albo wieloraczki, masakra..

Zahipnotyzowałam młodego lampą, a raczej przykręconą żarówką która zmienia kolory (dziś w sumie pierwszy raz ją włączyłam w tej opcji kolorowej flash) - taka na pilota za kilkanaście złotych... jak macie albo gdzieś spotkacie to warto zainwestować. szczególnie, że tego pilota można gdzieś mieć przy łóżku w nocy i w razie W od razu światło załączyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 19:10

Pau.Em lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    A ja się już wyleczyłam z nosidełek - wiecie że jedno odesłałam, nie chce mu narobić problemów... młody polubił się z wózkiem i nie zamierzam tego psuć. W domu te 10-15 minut na rączkach spędzi jednorazowo i matę go - niech ćwiczy :-) nie chciałbym żeby mi spał w nosidle czy chuście - lubię mieć swobodę, biegam po domu góra-dół i nie wyobrażam sobie jeszcze go śpiącego nosić i chodzić na paluszkach.. chyba że uwalniacie się od śpiącego już bobasa..? mój nie problemu z zasypianiem również w domu więc jak dla mnie jednak zbędny gadżet.

Dziewczyny na emag jest promocja na pieluchy Pampers:
    https://www.emag.pl/pieluchy-pampers-active-baby-mth-3-midi-208szt-8001090910745/pd/DNT8GVBBM/?ref=similar-exp_center_1_2&provider=rec&recid=rec_4_rec_4_6cdf0c5bd4a42dbf64f6c242d9848018_1559129793

Dodatkowe Kody rabatowe -19zł Pampers obejmują
    wybrane produkty Pampers:

Premium Care 3 MIDI 204 szt.
    Premium Care 4 MAXI 168 szt.
    Premium Care 5 JUNIOR 136 szt.
    Active Baby-Dry 3 MIDI 208 szt.
    Active Baby-Dry 4 MAXI 174 szt.
    Active Baby-Dry 5 JUNIOR 150 szt.
    Active Baby Pants 3 Mega Box MIDI 120 szt.
    Active Baby Pants 4 Mega Box MAXI 104 szt.
    Active Baby Pants 5 Mega Box JUNIOR 96 szt.

Kod rabatowy -19zł sobie generujecie:
    https://www.pampers.pl/rejestracja

Teraz jest darmowa dostawa więc za 97zl macie mega pakę pieluch.
    :-)
    Gdzie się ten kod generuje? Bo nie widzę na stronie...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie nie moglam go wygenerowac. jakby nie dzialal. Pau.em czasem tak bywa, nie myli się ten co nic nie robi a juz upamietac terminy do lekarzy... Ja jakis czas temu o fryzjerze synka zapomnialam, szwagier mial tego samego dnia i tez zapomnial,moja mama sie smiala a na drugi dzien tez zapomniala o swojej wizycie :D takie zbiorowe roztargnienie mielismy ;)
    Symbolica inaczej dzieci na mm przybieraja niz kp i inaczej gubia, wiec na kp bym sie nie przejmowala nadwaga bo to zgubi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 19:34

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu sie generuje zaraz po rejestracji https://www.pampers.pl/rejestracja
    przychodzi na maila którego podałyście...

Wygeneruję Wam - pierwszy dla monisi: Kupon z kodem rabatowym: PWgM2zoX1hB2

i dla lutyśki: Kupon z kodem rabatowym: PWUgfGgNbN72

;-) są jednorazowe także łapcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 20:10

da8300b52b.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sobie wyobraźcie ze nasi przyjaciele maja w domu dwoch chlopcow 3latka i 1,5roku a teraz czekaja na bliznieta, jeszcze w tym rolu przyjda na swiat, a po pierwszym usg bylo jedno dziecie dopiero na drugim sie drugie pokazalo. Ja jedno dziecko ledwo ogarniam, a czasem to nawet jednej nie ogarniam:)
    Bylismy u fizjoterapeuty tak kontrolnie i dobrze ze poszlusmy bo Malam ma asymetrie i zle wyszla proba kontroli trakcji czyli podnoszenie za rączki. Pokazala jak ćwiczyć i jak pielęgnować.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem w kropce, byłam dzisiaj u lekarza i na ciemieniuchę polecił salicylol - zawiera on kwas salicylowy. Teraz czytam na internecie, że w Polsce jest zakaz stosowania u niemowląt...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BumBum no niby lekarz powinien wiedzieć co można ale jeden drugiemu nierówny - tam jest 95% olejku rycynowego - może zacznij własnie od niego - kup czysty olej rycynowy -posmaruj główkę wieczorem, czapeczka na noc i rano umyj główkę - do skutku.. a jak nie pomoże to może dopiero salicylol.

Z ulotki tego salicolu:
    Ciąża i karmienie piersią
    Nie zaleca się stosowania produktu w okresie ciąży i karmienia piersią.
    Stosowanie leku u dzieci i młodzieży
    Nie stosować u dzieci poniżej 3 roku życia.

Dziś mam po raz ostatni 36 lat i jestem tutaj chyba najstarsza... kiedy to zleciało, ja pytam się.. ??? ech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 20:56

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Fajny ten grzybek chyba kupię małemu na dzień dziecka bo dziś mi usnął w wózku z kciukiem w buzi... Już chyba bym wolała smoczek niż kciuk ale on nie chc
    Moja też wypluwa cały czas. Kupiłam ten gryzak grzybek zobaczymy :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    BumBum no niby lekarz powinien wiedzieć co można ale jeden drugiemu nierówny - tam jest 95% olejku rycynowego - może zacznij własnie od niego - kup czysty olej rycynowy -posmaruj główkę wieczorem, czapeczka na noc i rano umyj główkę - do skutku.. a jak nie pomoże to może dopiero salicylol.

Z ulotki tego salicolu:
    No właśnie mam tą ulotkę, bo już mąż kupił. Nawet zauważył tą notkę w aptece i dopytał i farmaceuta powiedział, że będzie ok... Sama nie wiem :/

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    No właśnie mam tą ulotkę, bo już mąż kupił. Nawet zauważył tą notkę w aptece i dopytał i farmaceuta powiedział, że będzie ok... Sama nie wiem :/
    Bumbum jest wiele leków , których nie zaleca się stosować u małych dzieci dlatego , że nie przeprowadzono badań na nich . Nie wiem czego już próbowa£aś i jak duża jest ta ciemieniucha bo u mnie najlepszy efekt był po Emolium na ciemieniuchę . Kilka zastosowań i po problemie 😉

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:

Z ulotki tego salicolu:

Dziś mam po raz ostatni 36 lat i jestem tutaj chyba najstarsza... kiedy to zleciało, ja pytam się.. ??? ech
    Symbolica Wszystkiego Najlepszego !
    Mi do ciebie blisko bo mam skończone 34 lata 😊 Tez nie wiem kiedy to zleciało 😲

symbolica lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    No to sobie wyobraźcie ze nasi przyjaciele maja w domu dwoch chlopcow 3latka i 1,5roku a teraz czekaja na bliznieta, jeszcze w tym rolu przyjda na swiat, a po pierwszym usg bylo jedno dziecie dopiero na drugim sie drugie pokazalo. Ja jedno dziecko ledwo ogarniam, a czasem to nawet jednej nie ogarniam:)
    Bylismy u fizjoterapeuty tak kontrolnie i dobrze ze poszlusmy bo Malam ma asymetrie i zle wyszla proba kontroli trakcji czyli podnoszenie za rączki. Pokazala jak ćwiczyć i jak pielęgnować.
    O kurcze to ja twoim znajomym nie zazdroszcze 😲 przez kilka najbiższych lat lekko mieć nie będą 💪 moje maluchy są z różnicą 16 msc i czasami wysiadam bo Ala to taki wulkan energii.
    Fajnie, że byłaś u fizjoterapeuty i wiesz jak z małą ćwiczyć , niedługo na pewno będą widoczne pierwsze efekty 😊

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ