Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś mierzyłam młodego i przekroczył magiczne 60cm.... ma 60cm i 2mm haha pączuś kochany
jeszcze go zważyć chcę i obfocę bo kupilam taka matę i zapomniałam używać-do prasowania po pierwsze bo wymiętolona ta satyna..
https://allegro.pl/oferta/foto-kocyk-kalendarz-tlo-zdjecia-7563319241
Dziś w nocy jak nigdy jadł co 4h.. w sumie to pierwsze karmienie to moja wina bo mu tą poduszkę podłożyłam kiedy miał sen płytki i się przebudziłWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 15:47
-
My po drugiej szczepionce, nie mogłam patrzeć, dobrze, że tata trzymał a ja byłam od lulania.
Malutka waży 6800 i ma 63 cm.
Zastanawiam się jaką sukienkę na chrzciny wziąć - 62 czy 68? Chyba 68 bo chrzciny za 2 tygodnie to jeszcze podrośnie.
Baranosia, super kostka, też wezmę dla niuni, zwłaszcza, że mam smarta.
Moja w nocy je co 2-3h nie wiem już co zrobić, żeby dłużej chciała spać. Lekarz zrzucił to na ząbkowanie, ale ona nigdy dłużej nie spała... Może taki już z niej głodomór
-
Bumbum pewnie taki głodomór, wyczuwa kiedy masz treściwszy pokarm... Mój mały przybrał na dzień dzisiejszy w miesiąc kolejny kilogram... waży 6,5kg. Szok szczególnie, że w nocy już praktycznie nie dostaje-potrafi sobie zrobić 8,5 do 10,5h przerwy w jedzeniu... Szczepienie mamy za miesiąc, znowu się dowiem, że przekarmiony😉
Bierz 68 rozmiar... w 62 może Ci nie wejść, dzieci tak szybko przybierają i rosną..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 17:20
-
symbolica wrote:Bumbum pewnie taki głodomór, wyczuwa kiedy masz treściwszy pokarm... Mój mały przybrał na dzień dzisiejszy w miesiąc kolejny kilogram... waży 6,5kg. Szok szczególnie, że w nocy już praktycznie nie dostaje-potrafi sobie zrobić 8,5 do 10,5h przerwy w jedzeniu... Szczepienie mamy za miesiąc, znowu się dowiem, że przekarmiony😉
-
To super słyszeć takie komentarze Bumbum... moja doktorka znowu jest przewrażliwiona nadwagą u dzieci i mi mówi, że mały przybiera jak dzieci na modyfikowanym mleku. Bo ponoć inne siatki są dla dzieci karmionych piersią i mlekiem modyfikowanym... ale ja takich nie spotkałam jeszcze..
Spradziłam siatki http://siatkicentylowe.edziecko.pl/main : wzrostowo idzie po 10 centylu (a wg jego książeczki po 25) i wagowo po prawie 50 centylu - wskoczył z wcześniejszych 25 centylów na tej stronie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 17:32
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pau.Em wrote:Tak tylko oni do dwóch różnych lekarzy 🤦♀️ no ostatnio zakręcona jestem jakaś...🤷♀️
Zahipnotyzowałam młodego lampą, a raczej przykręconą żarówką która zmienia kolory (dziś w sumie pierwszy raz ją włączyłam w tej opcji kolorowej flash) - taka na pilota za kilkanaście złotych... jak macie albo gdzieś spotkacie to warto zainwestować. szczególnie, że tego pilota można gdzieś mieć przy łóżku w nocy i w razie W od razu światło załączyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 19:10
Pau.Em lubi tę wiadomość
-
symbolica wrote:A ja się już wyleczyłam z nosidełek - wiecie że jedno odesłałam, nie chce mu narobić problemów... młody polubił się z wózkiem i nie zamierzam tego psuć. W domu te 10-15 minut na rączkach spędzi jednorazowo i matę go - niech ćwiczy
nie chciałbym żeby mi spał w nosidle czy chuście - lubię mieć swobodę, biegam po domu góra-dół i nie wyobrażam sobie jeszcze go śpiącego nosić i chodzić na paluszkach.. chyba że uwalniacie się od śpiącego już bobasa..? mój nie problemu z zasypianiem również w domu więc jak dla mnie jednak zbędny gadżet.
Dziewczyny na emag jest promocja na pieluchy Pampers:
https://www.emag.pl/pieluchy-pampers-active-baby-mth-3-midi-208szt-8001090910745/pd/DNT8GVBBM/?ref=similar-exp_center_1_2&provider=rec&recid=rec_4_rec_4_6cdf0c5bd4a42dbf64f6c242d9848018_1559129793
Dodatkowe Kody rabatowe -19zł Pampers obejmują
wybrane produkty Pampers:
Premium Care 3 MIDI 204 szt.
Premium Care 4 MAXI 168 szt.
Premium Care 5 JUNIOR 136 szt.
Active Baby-Dry 3 MIDI 208 szt.
Active Baby-Dry 4 MAXI 174 szt.
Active Baby-Dry 5 JUNIOR 150 szt.
Active Baby Pants 3 Mega Box MIDI 120 szt.
Active Baby Pants 4 Mega Box MAXI 104 szt.
Active Baby Pants 5 Mega Box JUNIOR 96 szt.
Kod rabatowy -19zł sobie generujecie:
https://www.pampers.pl/rejestracja
Teraz jest darmowa dostawa więc za 97zl macie mega pakę pieluch.
-
nick nieaktualnyA ja wlasnie nie moglam go wygenerowac. jakby nie dzialal. Pau.em czasem tak bywa, nie myli się ten co nic nie robi a juz upamietac terminy do lekarzy... Ja jakis czas temu o fryzjerze synka zapomnialam, szwagier mial tego samego dnia i tez zapomnial,moja mama sie smiala a na drugi dzien tez zapomniala o swojej wizycie
takie zbiorowe roztargnienie mielismy
Symbolica inaczej dzieci na mm przybieraja niz kp i inaczej gubia, wiec na kp bym sie nie przejmowala nadwaga bo to zgubi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 19:34
-
Tu sie generuje zaraz po rejestracji https://www.pampers.pl/rejestracja
przychodzi na maila którego podałyście...
Wygeneruję Wam - pierwszy dla monisi: Kupon z kodem rabatowym: PWgM2zoX1hB2
i dla lutyśki: Kupon z kodem rabatowym: PWUgfGgNbN72
są jednorazowe także łapcie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 20:10
-
No to sobie wyobraźcie ze nasi przyjaciele maja w domu dwoch chlopcow 3latka i 1,5roku a teraz czekaja na bliznieta, jeszcze w tym rolu przyjda na swiat, a po pierwszym usg bylo jedno dziecie dopiero na drugim sie drugie pokazalo. Ja jedno dziecko ledwo ogarniam, a czasem to nawet jednej nie ogarniam:)
Bylismy u fizjoterapeuty tak kontrolnie i dobrze ze poszlusmy bo Malam ma asymetrie i zle wyszla proba kontroli trakcji czyli podnoszenie za rączki. Pokazala jak ćwiczyć i jak pielęgnować. -
BumBum no niby lekarz powinien wiedzieć co można ale jeden drugiemu nierówny - tam jest 95% olejku rycynowego - może zacznij własnie od niego - kup czysty olej rycynowy -posmaruj główkę wieczorem, czapeczka na noc i rano umyj główkę - do skutku.. a jak nie pomoże to może dopiero salicylol.
Z ulotki tego salicolu:
Ciąża i karmienie piersią
Nie zaleca się stosowania produktu w okresie ciąży i karmienia piersią.
Stosowanie leku u dzieci i młodzieży
Nie stosować u dzieci poniżej 3 roku życia.
Dziś mam po raz ostatni 36 lat i jestem tutaj chyba najstarsza... kiedy to zleciało, ja pytam się.. ??? echWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 20:56
-
symbolica wrote:BumBum no niby lekarz powinien wiedzieć co można ale jeden drugiemu nierówny - tam jest 95% olejku rycynowego - może zacznij własnie od niego - kup czysty olej rycynowy -posmaruj główkę wieczorem, czapeczka na noc i rano umyj główkę - do skutku.. a jak nie pomoże to może dopiero salicylol.
Z ulotki tego salicolu:
Nie stosować u dzieci poniżej 3 roku życia. -
bumbum wrote:No właśnie mam tą ulotkę, bo już mąż kupił. Nawet zauważył tą notkę w aptece i dopytał i farmaceuta powiedział, że będzie ok... Sama nie wiem
-
symbolica wrote:BumBum no niby lekarz powinien wiedzieć co można ale jeden drugiemu nierówny - tam jest 95% olejku rycynowego - może zacznij własnie od niego - kup czysty olej rycynowy -posmaruj główkę wieczorem, czapeczka na noc i rano umyj główkę - do skutku.. a jak nie pomoże to może dopiero salicylol.
Z ulotki tego salicolu:
Nie stosować u dzieci poniżej 3 roku życia.
Dziś mam po raz ostatni 36 lat i jestem tutaj chyba najstarsza... kiedy to zleciało, ja pytam się.. ??? ech
Mi do ciebie blisko bo mam skończone 34 lata 😊 Tez nie wiem kiedy to zleciało 😲
symbolica lubi tę wiadomość
-
SiSi111 wrote:No to sobie wyobraźcie ze nasi przyjaciele maja w domu dwoch chlopcow 3latka i 1,5roku a teraz czekaja na bliznieta, jeszcze w tym rolu przyjda na swiat, a po pierwszym usg bylo jedno dziecie dopiero na drugim sie drugie pokazalo. Ja jedno dziecko ledwo ogarniam, a czasem to nawet jednej nie ogarniam:)
Bylismy u fizjoterapeuty tak kontrolnie i dobrze ze poszlusmy bo Malam ma asymetrie i zle wyszla proba kontroli trakcji czyli podnoszenie za rączki. Pokazala jak ćwiczyć i jak pielęgnować.
Fajnie, że byłaś u fizjoterapeuty i wiesz jak z małą ćwiczyć , niedługo na pewno będą widoczne pierwsze efekty 😊