X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak miałam spotkanie z doradca, trwalo 3godziny i 150zl zaplacilam. A narazie nosze w kieszace bo to opanowalam i tego sie trzymam, z czasem pomysle o innych. Kolkowej jakos nie moglam załapać ale moze potrzeba czasu jak ze wszystkim. No i widze ze Mała sie tez domaga chusty, jak nie wiadomo o co chodzi i wszystko jest u niej na NIE to chodzi o chustę;) teraz to sie smieje jak ja motam. Dziecko szczesliwe i mama tez:) w rodzinie oczywiście mi gadaja ze tak naucze do noszenia ale trudno bede kupywac grubiej tkanie chusty zeby więcej kg pomiosly i juz:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    w rodzinie oczywiście mi gadaja ze tak naucze do noszenia ale trudno bede kupywac grubiej tkanie chusty zeby więcej kg pomiosly i juz:)
    Nie słuchaj :)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ochotę zabić za teksty nie noś bo przyzwyczaisz

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Też mam ochotę zabić za teksty nie noś bo przyzwyczaisz
    Ja tak samo. A moja babcia to bez przerwy mi to powtarza.

Mały się już trochę uspokoił, już nie robi cyrkow przy karmieniu, wszystko wróciło do normy.

Ostatnio mam bardzo słaby czas, jakoś mnie wszystko dobija. Jutro idę z córka do ortopedy, na kontrolę. Z małym w czwartek na usg bioderek też kontrolnie. A za 2 tyg z corka do neurologa, tez na kontrole. Jak zawsze boję się, mam koszmary, boli mnie brzuch, głowa,nie mogę jeść...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, nie ma sprawy, pobrał mi jeszcze cytologie, wiec 'mam z glowy'.

Ja mam tule i jak Zoska widzi ze ja zakladam to sie usmiecha. 5 min i spi i do wózka.

U mnie w ciagu dnia też nerwowosc przy butelce trwa z 5 dzien. Porcje je na 3 razy, czasem 4, bo musze wziac ja do odbicia, pocisiac, pochodzic... Oby to sie skonczyło jakoś szybko...

Jakby któraś była zainteresowana, ubranka do chrztu- 2 zestawy:

https://www.olx.pl/oferta/ubranko-chrzestr-74-dziewczynka-CID88-IDA5Hb8.html

https://www.olx.pl/oferta/ubranko-chrzest-abrakadabra-r-74-dziewczynka-CID88-IDA5H89.html

Co polecacie na prezent dla 2latka od ojca chrzestnego?

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Co polecacie na prezent dla 2latka od ojca chrzestnego?[/QUOTE]

Rowerek biegowy

Lutyska lubi tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Co polecacie na prezent dla 2latka od ojca chrzestnego?

Rowerek biegowy[/QUOTE]

O tak tez polecam ;)
    my w tym roku wlasnie chrzesniakowi (2 lata) kupiliśmy biegowy, a 3-latkowi taki na 2 kola +2 dodatkowe te male (tu akurat to byla propozycja rodzicow i zlozylismy sie z dziadkami)
    Papapatka Zosia jest cudna ;) wogole wszystkie dzieciatka to takie slodziaczki ;)
    U nas ciagle teksty bo sie przyzwyczai ale babcie zawsze pierwsze do noszenia a ja nie mam nic przeciwko ;) synek tez był noszony a jak zaczal chodzic to tylko czasem sie przyszedl przytulic a tak zawsze sam... Także dzieci sie przyzwyczaja i odzwyczaja a ja kocham przytulac takie malenstwa w szczegolnosci i ta bliskosc do mnie przemawia ;) zazdroszcze tych chust i tez sie zastanawiam tylko ciągle jakies wydatki no i nie wiem co maz na to powie ;P

• bumbum Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Którą tule macie i polecacie?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tule free to grow. Czarna w serduszka :) polecam w 100 proc. Ona jest od 3.2 kg a ja zaczęłam Zośke nosić jak miała 6 coś. Fajny panel na dole rozcoagany tak żeby było podparcie od kolanka do kolanka

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy nosidła ergonomiczne typu tula itd nie są dopiero od momentu jak dziecko siedzi samodzielnie?

mamajana, Lady_E lubią tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    A czy nosidła ergonomiczne typu tula itd nie są dopiero od momentu jak dziecko siedzi samodzielnie?
    No właśnie też tak słyszałam, no ale jeśli producent mówi, że od 3 kg no to chyba nie? Jak to z tym jest? Chętnie bym kupiła, ale nie chcę zaszkodzić maluszkowi :/

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    Różne są opinie. Te ergonomiczne są od urodzenia juz niby, w sensie od 3.2 kg. One mają panel na dole i regulujesz podparcie żeby byli od kolanka do kolanka. I jest regulacja tez góry. Moim zdaniem zauważyłam że jest Zośka w tuli prościej i stabilniej niż jak wcześniej miałam ja w samych rękach.
    Koleżanka nosi od urodzenia i jej dziecko ma rok dobrze się rozwija i żyje :)
    Słuchałam na yt tez mama lama opinie o chustach i nosidelkach i te typu tula są ok.
    Ogólnie wiadomo wszystko z umiarem.

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo każdy robi co chce ale z tego co czytałam to nosidła od momentu jak dziecko siedzi. Tutaj ciekawe artykuły:

https://www.ekomaluch.pl/Nosidlo-ergonomiczne-co-i-jak-blog-zul-1533646230.html

https://tulisie.pl/blog/od-ktorego-momentu-mozna-bezpieczne-uzywac-nosidelka

Ja tez mam zamiar kupić tulę ale jak mała będzie siedzieć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 06:41

Lutyska lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Producent napisze wszystko żeby produkt sprzedać ;) wisiadła przodem też są reklamowane od urodzenia :)

Wiem że część osób dobiera nosidła pod okiem doradcy i wtedy nosi dzieci niesiedzące

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosidła od momentu jak zacznie siedzieć nie wcześniej. Producent napiszę wszystko żeby sprzeda produkt :) My kupimy tyle za 2 miesiące:)

magdaaa88 lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dostałam okres. Myślałam że będzie mniej boleć po porodzie. A ja leżę i umieram... Boli bardziej niż przez ciąża:( Włączyłam małej bajkę w tv leży i ogląda nie mam siły się nią zająć:( Czekam aż ma z wróci z pracy. Masakra...

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa ja znów jestem chora. Gardło kaszel i katar. Właściwie jestem chora ciągiem od grudnia.

Na otarcie łez doszła do mnie wczoraj paczuszka z bambusowymi pieluszkami i poduszka. Ale to miłe w dotyku, no cudo ❤ wczoraj wypralam, wyprasowalam i

Lady- ja tak miałam po pierwszym porodzie. Ciekawe jak będzie teraz. Współczuję. Bierz nospe podwójna dawkę i może przejdzie.

Ja nosidla nie będę kupować. Z córka miałam jakieś, to za chiny tam nie chciała wskakiwac. A w wózku zaczęła jeździć jak miała 1.5 roku, bo koleżanka z synem wpadła zobaczyć czy im Joie będzie pasować i jak młoda go zobaczyła, tak jej się zazdrość włączyła że od tamtej pory sielanka:D wszędzie można było z dzieckiem pójść:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 17:48

symbolica lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas przyszła kostka dla małej na dzień dziecka. Super sprawa :)
    https://allegro.pl/oferta/duza-pluszowa-kostka-edukacyjna-0-z-lusterkiem-7464020540

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 13:41

symbolica, Pau.Em lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się już wyleczyłam z nosidełek - wiecie że jedno odesłałam, nie chce mu narobić problemów... młody polubił się z wózkiem i nie zamierzam tego psuć. W domu te 10-15 minut na rączkach spędzi jednorazowo i matę go - niech ćwiczy :-) nie chciałbym żeby mi spał w nosidle czy chuście - lubię mieć swobodę, biegam po domu góra-dół i nie wyobrażam sobie jeszcze go śpiącego nosić i chodzić na paluszkach.. chyba że uwalniacie się od śpiącego już bobasa..? mój nie problemu z zasypianiem również w domu więc jak dla mnie jednak zbędny gadżet.

Dziewczyny na emag jest promocja na pieluchy Pampers:
    https://www.emag.pl/pieluchy-pampers-active-baby-mth-3-midi-208szt-8001090910745/pd/DNT8GVBBM/?ref=similar-exp_center_1_2&provider=rec&recid=rec_4_rec_4_6cdf0c5bd4a42dbf64f6c242d9848018_1559129793

Dodatkowe Kody rabatowe -19zł Pampers obejmują
    wybrane produkty Pampers:

Premium Care 3 MIDI 204 szt.
    Premium Care 4 MAXI 168 szt.
    Premium Care 5 JUNIOR 136 szt.
    Active Baby-Dry 3 MIDI 208 szt.
    Active Baby-Dry 4 MAXI 174 szt.
    Active Baby-Dry 5 JUNIOR 150 szt.
    Active Baby Pants 3 Mega Box MIDI 120 szt.
    Active Baby Pants 4 Mega Box MAXI 104 szt.
    Active Baby Pants 5 Mega Box JUNIOR 96 szt.

Kod rabatowy -19zł sobie generujecie:
    https://www.pampers.pl/rejestracja

Teraz jest darmowa dostawa więc za 97zl macie mega pakę pieluch.
    :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 15:11

baranosia lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kiedyś myślałam o zakupie baby tula ale się rozmyslilam bo doszłam do wniosku E moja mała góra 5 min by w tym wytrzymała ;D

Przyszły body na dzień ojca całkiem spoko tylko nie wiem czy nie za duże ale jeszcze miesiąc więc lepiej za duże niż za małe :)

‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ