Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySiSi111 wrote:No to sobie wyobraźcie ze nasi przyjaciele maja w domu dwoch chlopcow 3latka i 1,5roku a teraz czekaja na bliznieta, jeszcze w tym rolu przyjda na swiat, a po pierwszym usg bylo jedno dziecie dopiero na drugim sie drugie pokazalo. Ja jedno dziecko ledwo ogarniam, a czasem to nawet jednej nie ogarniam:)
Bylismy u fizjoterapeuty tak kontrolnie i dobrze ze poszlusmy bo Malam ma asymetrie i zle wyszla proba kontroli trakcji czyli podnoszenie za rączki. Pokazala jak ćwiczyć i jak pielęgnować.
W mojej rodzinie jest podobna sytuacja ale dzieci juz dorosle. Kuzynowie mieli 3 i 1,5 roku jak blizniaki sie urodzili.same chlopaki. Po paru latach jeszcze dziewczynki sie dorobili. Maja duzy dom i wtedy mieli dziadkow do pomocy ale zawsze głośno u nich bylo.chlopacy sie bili a prania zawsze duzo.nie mowiac ile oni na obiad musieli prygotowywac... Duzy gar ziemniakow itd. W okresie dojrzewania kazdy prawie caly chleb na 1 posilek zjadal. Bylo to za czasow kiedy nie bylo 500+
teraz moze mieliby lzej finansowo... Podziwiam takie rodziny
-
Dziękuję dziewczyny za życzenia
)
Ja teraz smaruję olejem kokosowym bo też ciemieniuchę ostatnio zauważyłam..
"Olej kokosowy na ciemieniuchę Olej kokosowy może pomóc w usuwaniu ciemieniuchy. Wystarczy, że naniesiemy go na skórę głowy, wykonamy delikatny masaż i pozostawimy na niej przez około 20 minut. Po tym czasie wystarczy, że spłuczemy główkę wodą i delikatnie przeczeszemy miękką szczotką, by usunąć łuski."
Czytaj więcej: https://www.sosrodzice.pl/olej-kokosowy-dla-dziecka-7-ciekawych-zastosowan/
Ponadto olej kokosowy nadaje się jako świetny balsam do piersi (i nie tylko) przy KP... przynajmniej dziecko się nie naje jakieś chemii przy tym. Codziennie po kąpieli stosuję - bosko pachnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 09:02
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My pewnie jeszcze 6kg nie mamy. Ale 68cm tak że nie martwię się o wagę bo lekarka mówi że rośnie na długość. Niby mało waży ale nóżki jak u ludzika Michelin:p
20.06 jedziemy nad morze
Teraz myślę co kupić na dzień taty...

04.2013 - Początek starań (5cs z clo
)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady_E wrote:My pewnie jeszcze 6kg nie mamy. Ale 68cm tak że nie martwię się o wagę bo lekarka mówi że rośnie na długość. Niby mało waży ale nóżki jak u ludzika Michelin:p
20.06 jedziemy nad morze
Teraz myślę co kupić na dzień taty...
Zazdroszcze, też bym pojechała, niestety sezon chrzcinowo-weselny, więc planujemy we wrześniu może
Dziewczyny po chrzcinach - czy Wasze maluszki miay butki czy same rajstopki? -
Witam w klubie ja też wczoraj dostam i to już 2 raz.Pierwszym razem zero bólu teraz ból jest ale duzo lzejszy niż przed ciążą za to obfite jak w liceum ...OooLady_E wrote:Jezu dostałam okres. Myślałam że będzie mniej boleć po porodzie. A ja leżę i umieram... Boli bardziej niż przez ciąża:( Włączyłam małej bajkę w tv leży i ogląda nie mam siły się nią zająć
Czekam aż ma z wróci z pracy. Masakra...
Ja biore apap.
My 06 maja ważyłyśmy 6080 wczoraj wazyłam sie z mała na rekach i bylo niby 7kg ale to nie dokładne ważenie.
No i mamy 4 m-ce!👍😍❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 13:37

-
U nas z wagą też różnie, ale cały czas przybiera. Przybiera ponad 600 gram na miesiac wiec nie jest źle. Tyle, że ja się tyle namęczę i nadenerwuję żeby ją nakaramić... A dodam, że jest na butelce mm. Wszyscy się dziwią bo przecież co to podać butelkę. Ale niestety moja malutka jest niejadkiem i muszę się nagimnastykować żeby zjadła
Prowadzi to do tego, że głównie to ja ją karmię i mąż w nocy, ale np nie wiem czy moja mama dałaby radę ją nakarmić, dlatego ciężko mi ją zostawić z kimś i wyjść na parę godzin
-
Moja na chrzest miała i rajstopki i buciki

U nas tez idzie ciężko karmienie z butli moim mlekiem. Jest głodna pije 2 lyki i potem wypluwa albo jej leci bokiem... A mi żal ze moje mleko ciężko odciągane leci bokiem... eh
Moja ogólnie przybierala tak
1wszym mc 740 g
2gi mc 940 g
3ci mc 1000 g
4rty mc 910 g -
nick nieaktualny