X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia stosowałam już oliwkę Babycap i emolium żel na ciemieniuchę. Dużo już zeszło, ale widać, że skóra się przyzwyczaiła i dlatego lekarz polecił to. W necie widzę, że dziewczyny to stosują także chyba i ja zastosuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica wszystkiego najlepszego ;) samych pogodnych dni, duzo zdrowka, grzecznych dzieci, zadowolenia z meza i spełnienia wszystkich marzen

symbolica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    No to sobie wyobraźcie ze nasi przyjaciele maja w domu dwoch chlopcow 3latka i 1,5roku a teraz czekaja na bliznieta, jeszcze w tym rolu przyjda na swiat, a po pierwszym usg bylo jedno dziecie dopiero na drugim sie drugie pokazalo. Ja jedno dziecko ledwo ogarniam, a czasem to nawet jednej nie ogarniam:)
    Bylismy u fizjoterapeuty tak kontrolnie i dobrze ze poszlusmy bo Malam ma asymetrie i zle wyszla proba kontroli trakcji czyli podnoszenie za rączki. Pokazala jak ćwiczyć i jak pielęgnować.

W mojej rodzinie jest podobna sytuacja ale dzieci juz dorosle. Kuzynowie mieli 3 i 1,5 roku jak blizniaki sie urodzili.same chlopaki. Po paru latach jeszcze dziewczynki sie dorobili. Maja duzy dom i wtedy mieli dziadkow do pomocy ale zawsze głośno u nich bylo.chlopacy sie bili a prania zawsze duzo.nie mowiac ile oni na obiad musieli prygotowywac... Duzy gar ziemniakow itd. W okresie dojrzewania kazdy prawie caly chleb na 1 posilek zjadal. Bylo to za czasow kiedy nie bylo 500+ ;) teraz moze mieliby lzej finansowo... Podziwiam takie rodziny

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pomógł krem olium na ciemieniuche

U nas znowu problemy z wagą...ledwo ponad 6kg wazymy

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za życzenia :-))

Ja teraz smaruję olejem kokosowym bo też ciemieniuchę ostatnio zauważyłam..

"Olej kokosowy na ciemieniuchę Olej kokosowy może pomóc w usuwaniu ciemieniuchy. Wystarczy, że naniesiemy go na skórę głowy, wykonamy delikatny masaż i pozostawimy na niej przez około 20 minut. Po tym czasie wystarczy, że spłuczemy główkę wodą i delikatnie przeczeszemy miękką szczotką, by usunąć łuski."

Czytaj więcej: https://www.sosrodzice.pl/olej-kokosowy-dla-dziecka-7-ciekawych-zastosowan/

Ponadto olej kokosowy nadaje się jako świetny balsam do piersi (i nie tylko) przy KP... przynajmniej dziecko się nie naje jakieś chemii przy tym. Codziennie po kąpieli stosuję - bosko pachnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 09:02

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolika 1oo lat !!!

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica dzięki za ten kod :)
    )
    Wszystkiego najlepszego dla Ciebie 🍾

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica wszystkiego najlepszego ;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda moze pociesze Cie,moze nie ale my 1,5tyg temu nie mielismy 6kg jeszcze także teraz pewnie troche przekracza ale duzo raczej nie. Moja po malu przybiera ale przybiera i widac ze sie rozwija wiec nie widze problemu w wadze ;)

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, wszystkiego najlepszego! :-)

Czyli my jesteśmy tak samo młode ;-) oj nie wiem kiedy to zleciało i najgorsze, ze przyspiesza ;-)

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest okolo 500G na miesiąc także w dolnej granicy normy :) rozwija się chyba prawidłowo :) ale obawiam się ze ona będzie po prostu niejadkiem:D

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę wrzuccie jeszcze raz link do prawidłowych i nieprawidłowych pozycji malucha :) albo dajcie to na 1 Stone :)

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pewnie jeszcze 6kg nie mamy. Ale 68cm tak że nie martwię się o wagę bo lekarka mówi że rośnie na długość. Niby mało waży ale nóżki jak u ludzika Michelin:p
    20.06 jedziemy nad morze :) Teraz myślę co kupić na dzień taty...

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    My pewnie jeszcze 6kg nie mamy. Ale 68cm tak że nie martwię się o wagę bo lekarka mówi że rośnie na długość. Niby mało waży ale nóżki jak u ludzika Michelin:p
    20.06 jedziemy nad morze :) Teraz myślę co kupić na dzień taty...

Zazdroszcze, też bym pojechała, niestety sezon chrzcinowo-weselny, więc planujemy we wrześniu może :)

Dziewczyny po chrzcinach - czy Wasze maluszki miay butki czy same rajstopki?

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Jezu dostałam okres. Myślałam że będzie mniej boleć po porodzie. A ja leżę i umieram... Boli bardziej niż przez ciąża:( Włączyłam małej bajkę w tv leży i ogląda nie mam siły się nią zająć:( Czekam aż ma z wróci z pracy. Masakra...
    Witam w klubie ja też wczoraj dostam i to już 2 raz.Pierwszym razem zero bólu teraz ból jest ale duzo lzejszy niż przed ciążą za to obfite jak w liceum ...Ooo
    Ja biore apap.
    My 06 maja ważyłyśmy 6080 wczoraj wazyłam sie z mała na rekach i bylo niby 7kg ale to nie dokładne ważenie.
    No i mamy 4 m-ce!👍😍❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 13:37

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała tylko rajstopki

Zamówiłam te gryzaki

https://www.empik.com/mombella-gryzaki-geometryczne-zwierzatka,p1186592316,dziecko-p

Dopiero na opakowaniu zobaczyłam oznaczenie 6M+ dac je małej czy zaczekać ? Jakość wg mnie super :)

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z wagą też różnie, ale cały czas przybiera. Przybiera ponad 600 gram na miesiac wiec nie jest źle. Tyle, że ja się tyle namęczę i nadenerwuję żeby ją nakaramić... A dodam, że jest na butelce mm. Wszyscy się dziwią bo przecież co to podać butelkę. Ale niestety moja malutka jest niejadkiem i muszę się nagimnastykować żeby zjadła :( Prowadzi to do tego, że głównie to ja ją karmię i mąż w nocy, ale np nie wiem czy moja mama dałaby radę ją nakarmić, dlatego ciężko mi ją zostawić z kimś i wyjść na parę godzin :(

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na chrzest miała i rajstopki i buciki :)

U nas tez idzie ciężko karmienie z butli moim mlekiem. Jest głodna pije 2 lyki i potem wypluwa albo jej leci bokiem... A mi żal ze moje mleko ciężko odciągane leci bokiem... eh

Moja ogólnie przybierala tak
    1wszym mc 740 g
    2gi mc 940 g
    3ci mc 1000 g
    4rty mc 910 g

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a moze komus innemu dalyby sie wasze dzieci nakarmic. Moja z butelki ode mnie nie chce jesc a od mojego meza czy od mojej mamy nie bylo problemu.byla glodna i nie miala innego wyjscia to i z butelki smakowalo ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam prośbę o linki :) prawidłowe i nieprawidłowe pozycje maluchów :)

‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ