X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zasypia ok 20:30 i wstaje między 1 a 3 w nocy. Później ok 6 rano.

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Symbolica ja Ci zazdroszcze tego malego spiocha ;)
    spoko do 5 rano muszę się wyspać bo tak wstaje prawie zawsze.. także kij ma dwa końce..

da8300b52b.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej też jeszcze trochę oczka uciekają ale zdecydowanie mniej niż na początku :)
    U nas około 19 jest kąpiel, później cyc i spanie. Pierwsza pobudka około 1-2 druga około 4 i o 6-7 zazwyczaj mamy dzieńdoberek :) Hela też na szczęście jest typem śpiocha i zasypia zazwyczaj jeszcze przy cycu :)

Ewelcia85, Lady_E lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też je co 3h (max 4h) więc doliczając czas na sciąganie to ja prawie wogóle nie śpię. Kładę się kolo 4 w nocy, a wstaję o 7 bo tutaj mąż jedno karmienie ogarnia. U nas dodatkowo trzeba Małą długo trzymać w pionie po jedzeniu żeby nie zwymiotowała więc to trwa ze wszyskim ponad godzine... Niedlugo zamienię sie w zombi ;-)

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka83 wrote:
    Moja też je co 3h (max 4h) więc doliczając czas na sciąganie to ja prawie wogóle nie śpię. Kładę się kolo 4 w nocy, a wstaję o 7 bo tutaj mąż jedno karmienie ogarnia. U nas dodatkowo trzeba Małą długo trzymać w pionie po jedzeniu żeby nie zwymiotowała więc to trwa ze wszyskim ponad godzine... Niedlugo zamienię sie w zombi ;-)

Współczuję bo też miałam okres kiedy praktycznie w ogóle nie spalam tylko ściągalam. Teraz o tyle dobrze ze Zośka w nocy je z piersi i od 21 do 6 budzi się 1-2 na jedzenie. Oczywiście są noce kiedy wstaje o 4.
    Kontaktował się z tą cdl?

Migotka83 lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj Wojtuś dzisiaj spał od 20 do 5 rano 💪 potem zjadł , zmiana pieluszki , chwila gadania i śpi znowu 😄

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki dziś idziemy 1 raz na basen :) oczywiście już się nasluchalam od dziadków ze będzie chora itp grrr!!! Ktoś kto już chodził z takim maluszkiem jakieś rady ?

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka, jeszcze sie nie skontaktowałam... Tak mi motywacja spadla, że bardziej mysle o zakonczeniu kpi wogole... Ja po prostu nie chce juz widzieć/slyszec laktatora, a wiem ze cudownego nawrócenia dziecka na piers nie bedzie :-(
    Pomysle nad ta cdl, jesli wróci mi motywacja. Ale juz za długo nie wraca ;-)

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, nic sie nie stanie :-) Moja koleżanka chodziła od 3mca i żadnych problemów. Ona karmiła tylko mm więc butelka do nakarmienia po pływaniu i w drogę! Też bym pojechała, ale w obecnej sytuacji z tym laktatorem i wszyskim to byłoby trudne logistycznie ;-)

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda trzymam kciuki! My mamy zamiar wybrać się w najbliższym czasie na basen więc czekam na Twoją relacje jak było :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda spokojnie nic nie będzie. Z synem zaczęłam chodzić jak miał 4mce i chodziliśmy systematycznie. Bardzo lubił zabawy na basenie :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez z synkiem od 4 m-ca chodzilismy na basen. Z dwojka dzieci juz gorzej się wybrac ale sie nad Reda zastanawiam. Musze meza na wycieczkę namowic.synek by sie cieszył z rekinów...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam przed chwilą fotelik montowany tyłem od 0 do 18kg (można przodem od 9kg, ale nie polecam), niedrogi, pasuje do każdego, nawet malutkiego auta, montowany tylko pasami, w fajnej promocyjnej cenie (-10% z okazji Dnia Dziecka na fotelik +dodatkowe3% na całość za polubienie na facebooku- wiadomości massenger klikamy "dołączyłem do grona fanów czy coś takiego i z automatu przychodzi kod rabatowy), w kolorze jakim chciałam, polowałam na niego w promocji. Kupiłam w sklepie Smile. Zakupiłam dodatkowo lusterko do obserwacji dziecka maxi cosi i mam dzięki temu darmową dostawę. Za całość zapłacićł 502zł z groszami. Samo to konkretne lusterko najtaniej na ceneo wychodzi 55zł, także dobry deal. Nic innego w tym klepie nie wpadło mi w oko co mogłabym dodać a to się przyda.

https://www.ceneo.pl/49488657

Niestety nie ma on testów, ale firma jest ok. Nie widziałam go na żywo niestety, zawsze mogę odesłać jakby coś, ale jestem dobrej myśli. Nasze nosidełko jest do 10kg tylko a już mały ramionami wystaje nad te wloty na pasy zapinające, dziwne.. :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 13:56

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po basenie 2 sumie fajnie było ale wydaje mi się ze Ala jest jeszcze za mała na takie atrakcje nie płakała ale też się nie uśmiechała:) chyba zaczniemy regularnie chodzić od września jak już będzie troszkę starsza :)

Migotka83, symbolica lubią tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda tutaj są fajne ćwiczenia dla niemowląt na basanie:
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=68&v=Zl3BisjwFIU

A tu roczniaki: https://www.youtube.com/watch?time_continue=25&v=aoLCFZ5Jpec

A Ty byłaś na jakichś zoorganizowanych zajęciach z instruktorem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 21:59

da8300b52b.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Tydzień temu mąż był że starszakiem pierwszy raz na basenie, a ja z maluszkiem na widowni i widziałam że niekoniecznie mu się podobało. Było bardzo głośno a mały zdezorientowany.

A mój maluszek od wczoraj chory. W czwartek pokaslywal i kichal, mama mówiła że coś go łapie ale ja myślałam że może ślina się krztusił. Wczoraj z drzemki wstał strasznie rozgrzany l, myślalam że go przegrałam w wózku na spacerze. Gorączka dochodziła do 39.
    Skończyło się na wizycie u pediatry (niestety nie naszej) i antybiotyk bo zaczerwienione gardło i uszy. Z niechęcią mu to podaje ale bałam się że coś gorszego się rozwinie przez weekend.

Papapataka jak to jest z wizyta domowa pediatry z Medicoveru? Dzwonisz i tego samego dnia przyjeżdża?

My kupiliśmy większy fotelik starszemu bo jest bardzo dużym 3latkiem i wyrósł z tego 9-18. Matko! Jazda samochodem teraz to udręka. Nie usiedzi minuty w spokoju, wszystko go interesuje, ma duzo swobodnego ruchu i z pasów wychodzi. Zastanawiam się kiedy on dorośnie do tego fotelika.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella tak. Dzwonisz albo na 500900500 i tam prosisz o wizytę domowa. Przyjeżdżają w max 4h zgodnie z regulaminem. U mnie na 3 wizyty byli max po 2 h.

Rok temu robilam test ciazowy i wyszła Zośka na nim. ❤
    Pamiętam ze to była niedziela. Miałam jeszcze parę dni nie testować, bo myślałam że na pewno w tym cyklu się nie udało bo Mąż był na wyjeździe tydzień akurat w owulacje... A coś mi rano podpowiedzialo idź zrób test. I do sypialni wróciłam z małymi bucikami i trzesacymi się rękoma 😍

symbolica lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Mambella tak. Dzwonisz albo na 500900500 i tam prosisz o wizytę domowa. Przyjeżdżają w max 4h zgodnie z regulaminem. U mnie na 3 wizyty byli max po 2 h.

Rok temu robilam test ciazowy i wyszła Zośka na nim. ❤
    Pamiętam ze to była niedziela. Miałam jeszcze parę dni nie testować, bo myślałam że na pewno w tym cyklu się nie udało bo Mąż był na wyjeździe tydzień akurat w owulacje... A coś mi rano podpowiedzialo idź zrób test. I do sypialni wróciłam z małymi bucikami i trzesacymi się rękoma 😍
    Ja też pamiętam daty moich trzech testów 😍 Papapatka pięknie jest swiętować takie cudowne momenty 😘 u mnie rocznica testu to 8 czerwiec 😉

symbolica lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• symbolica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie rocznica to Dzień Ojca - zrobiłam przeterminowany test-pozytywny po ponad 4latach, w tym dwóch niestarań bo wiary nie było, że się uda.. ale nic mu nie powiedziałam, dopiero niecały tydzień później po wizycie u gina - nie chciałam zapeszyć, bałam się powtórki ciąży pozamacicznej, kiedy też test piękne wychodziły.. a teraz mały leży w łóżeczku, boksuje się z miśkami i gada do nich po swojemu 😍😄

Papapatka, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zajęcia były z instruktorem ale myślę że to jeszcze za wcześnie jak dla niej głośno dużo nowych bodźców itp spróbujemy w sierpniu po raz drugi :)

Ja też mniej więcej w tym czasie twstowalam i nie chciało mi się wierzyć ze się udało poplakalam się nie ze szczęścia tylko ze zdziwienia to była taka kumulacja emocji....

‹‹ 1124 1125 1126 1127 1128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ